Çıkar yol....

hmm ailenizde de var sıkıntı sadece sizde olduğunu da sanmıyorum zaten ama. yorumları okuyunca ablanızla iyiymiş arası mesela. hani desem ke görümce sevmiyor o zaman diğer kardeşlerle de sıkıntısı olması gerekir sanki. ama bişey söyliyim kırılmayın ya da kızmayın. ben de ben eve geldiğimde bir hg i esirgeyen insanı evime kahvaltıya falan çağıramazdım. neden mi? e o şansı bana vermezdi ki. ben kahvaltıya çağırmaya korkardım ya beni terslerse bana kötü söylerse falan diye. belki bebeğini bile siz üzülürsünüz diye söyleyemedi. belki buhran halinde kafanızdan geçenleri aktarırken kırıcı oluyorsunuz bilemem. siz de bilemezsiniz çünkü bazen düşündüklerimizle yaptıklarımız uyuşmuyor gerçekten. aklımızdan geçeni biz iyi düşünüp söylüyoruz ama karşımızdakine bizim anladığımız şekilde aksettiremiyoruz. belki sizdeki de bu sorundur. bence anlaşılmayı beklemeyin. siz yapıcı olun. hazırlayın kahvaltıyı gel beraber yapalım deyin. ailenizle de aranızı bozmayın bence insanın ailesinden yakın kimi var ki hayatta. bu arada bence bir aileye gelin girdiyse onun da artık evlatlar gibi muamele görmesi gerekir. yani siz de o da aileniz için aynı olmalısınız.

bak yine işaretledim alıntı yapıp kendin yazmışsın
ki ben hoşgeldin demiştim dememişsin nerden bilelim biz

ondaki imkanlar sende olmayabilir
çok beklenti içinde olduğunu kıskandığını annen anlamış olmalı ki
hepten üzerine geliyor senin.. bi de sana nazı geçiyordur öz kızı olduğun için
güçlü ol.. illa annenin kolları mı lazım sana.. annenin pohlaması mı lazım
bence aranı bayağı düzelt gelininizle.. ki sorun olcak bişey de yapmamış kız anladığım kadarıyla

bence gelinin seni mıçmış yapıp yüceltmek zorunda değil veya annen
kötü davranmasın gelininiz yeter.. oğluna iyi olsun yeter
annen seni kesin seviyordur.. böyle düşünerek iyice içini karartma...

benim ablamda boşandı sizden 1 yaş büyük yani 37 yaşında ve aynı sizin anlattıgınız gibi yengeme karşı
yengem çok iyi bir insandır gerçekten ne benle ne kardeşimle hiç bir sorunu yok yıllardır,
ama ablam özellikle boşanığından beri ona karşı çok ön yargılı yengem annemin her işine koşturur hem eşine hem anneme hem biz görümcelerine karşı çok iyidir ve buna ablamda dahil
ama ablam ona takmış durumda sürekli kendini onunla kıyaslıyor aynı sizin yazdıgınız gibi gelin hanım d,ye bahseder yengemden ve sürekli 2 lafından biri onun tuzu kuru
anlamıyorum neden bu kadar takıksınız ben sizi suçlu buluyorum çünkü aynı örnek gözümün önünde var sizin boşanmanıza veya geçim sıkıntısı çekmenize sebep yengeniz değil
bu kadar kıskançlık sizi bitirir siz böyle oldugunuz için aileniz de size cephe alır tabi buda normal

benim ablamda aynı sizin gibi 2 dk. yengemle biraraya gelip gülsek hemen başlıyor ne dedi ne konuştunuz benim hakkımdamı konuştu
halbuki o kadar şeye rağmen yengem asla onun hakkında konuşmaz he bu arada aynen sizin yengeniz gibi benimle herşeyini paylaşır beni ve diğer kız kardeşimi her yere çağırır ama ablamı çağırmaz neden çağırsınki kim kendini huzursuz eden biriyle beraber olmak isterki
şahsen sizin yerinizde olsam kendimi yengemle kıyaslama çabasına girmezdim kaybeden siz olursunuz

Sıkıntima derman oldun guzel yazinizla.dediklerinizi dikkate alacagim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kusura bakamyın ama herkesler iyi de bi sizle kötüyse insanın aklına ister istemez sizden de kaynaklı birşeyler olabileceği geliyor.

Yaziniz gulumsememe sebep oldu.
Sanirsam bosanmis olmak cocugun olmasi oyle eli kolu bagli olmak insanlari bu duruma sokuyor.
Beb yazimda kendine ozelestiri yaptimda zaten.yani ben mukemmelim demiyorum.
Yada yenge hanima iftiralarda bulunmuyorum.
Bizim aramizdaki negatiflik gitmiyor.
Ben iyi olsamda gitmiyir.
Ornek vermek gerekirse telde ararim hayirdir yanlusliklami aradin der yada bisimi usticeksin.
Hediye alirim nerden cikti kafana tasmi dustu der.
Ya derim niye boyle konysuyorsun .
Ya dusunun iyi biseyler yapsam bile benim hakkimda hep negatiftir.
Ben annemin tavrina takigim sadece ben niye uyumsuzmusum onu öpüp basinda tasimaliymisim.ne kotu gelinler varmis.ya bunlari dedita bana annem.iste o zaman benim hu evden gitmemin daha iyi olacagini dusunmeye basladim.

kesinlikle yanlış düşünüyosun arkadaşım.
bende eşimden boşandım.9 yaşında bir kız evladım var.
ve resmen boşanmadan öncede.yani ayrılığa karar verdiğim andan itibaren tek başıma yaşıyorum.
ve malesef bende senin gibi 1200 tl maaşla geçinmeye çalışıyorum.ve kızımın babasından zerre yardım görmedim.allah'ta göstermesin namerdin parasını.
demem o ki.insan isterse yapıyor.ewet çok rahat şartlarda yaşamıyorum belki ama ağzımın tadı yerinde çok şükür

ailenizle konuşun o zaman herkesin size cephe aldığını iddia ediyorsanız
evden taşınmak istiyorum diye konuşun belki düzelme yoluna giderler
yok taşınmak istiyorsan taşın derlerse de bi ev arkadaşı gibi bir yola giderek
ayrı eve çıkabilirsiniz

Merhabalar;
Sonuna doğru yaşınızı okuyunca şaşırdım açıkçası.ailenizin size bu kadar müdahele etmesinin sebebi ayrılıp çocukla yanlarında olmanızdan kaynaklı diye düşünüyorum.Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama 1+1 biryerde 350-400 tl kirayla geçinirsiniz.Kimseyede eyvallahınız olmaz.Şayet borcunuz felan varsa durum zor .Allah yardımcın olsun.Nafaka alıyorsan daha da kolay olur.

Cnm Allah yardimcin olsun tabi benim de...
Sizin kirami peki yasam sartinuz nasil ist damisiniz bana biraz anlatabilirmisiniz.
Ayrica sizi tebrik ediyorum cok guclu bir bayan olmalisiniz.bende biraz destek gorebilsem:-(

Anlattığınız kadarıyla gerçekten çekilir yer değil o ev. Bence denemeye değer.
Tek göz odası banyosu tuvaleti olan bir yer ne kadar olabilir ki? Mutfağı oturduğun odada bile olsa bu yaşadıklarından daha mı kötü?

Hem çocuğunun da aklı erecek yaşta. Sana saygısında eksilme olmamalı. Bu şahit oldukları psikolojisine hasar bırakıyor.
Ailene de pes

annen gibi kaynanayı Allah bana da nasip etsin.burda ne kaynanalar okuyoruz geline kan kusturan senin annen el üstünde tutuyor. arasıra seni de pohpohlasa fena olmaz, bence sen annene içerliyorsun biraz da. ben de olsam içerlerim. annem herkesten evvel beni tutsun isterim.

Evet aynen dedigin gibi bosanip gelince sesini cikarma hakkin olmucak herseye boyun egiceksin durumu oluyor.
Allaha sukur borcum yok.bankada biraz birikmisimde var.
Nafaka olayim yok adam olsaydi zaten annemin evinde olmazdim.
Ona buna minnet etmekten gercekten yoruldum.

Evet cnm annemin yaptiklarina icerledigim icin zoruma gidiyor bu yapilanlar.
Anneme soyluyorum zaten sen benim kaynanam gibisin gelininde kizin.onun kaynanaligi bana.
O el kizi diyor ben yabanci olmadigim icin boyle davraniyor bana herhalde
Ayri bir evim olsa kimseye minnet etmesem ne guzel olurdu diye dusunuyorum ama iste ya basaramazsam

Benzer bir durumdayız ama ben evliyim ailem bencil , eşim oğlum bu sıra çok üzerime geliyorla , eşimin ailesine hiç girmiyorum
ve en kötüsü hastayım sağlığım yerinde olsa inanki ayrılır çalışır yaşardım ama oda olmuyor kusura bakma canım sıkkın senin yaşadıklarını okuyuncada iyice dertlendim , bence kendine güven beterin beteri var kafaya takma onları yabancı gibi gör değer verme oğlunu biraz daha büyüt bu arada biraz daha para biriktir ayrı hayat kurar yoluna gidersin

Ben senin demek istediğini anlıyorum...
annenden babandan daha fazla özen istiyorsun,daha iyi anlaşılmak istiyorsun...
beklediğin daha itinalı davranılmak sonuçta kalbi kırılmış bir kadınsın...
ister istemez kıskançlık da oluyordur ama sen farkına varamazsın canım
seni anlayıp sevip saracak akli baliğ bir annen baban yok anlaşılan...
paran yoksa saygın yoktur paran yoksa değerin yoktur canım benim...
öz evlatta olsan paran yoksa göze batarsın...
sen kuru ekmek soğan ye ama ayrı eve çıkmaya çalış
birde sakın paranı kimseye verme sakınnnnn babana bile

Ablacm bnce biraz sabret ailenin yaninda para biriktir. Yada cekebiliyosan krediyle ev al kiraya ver bi kac sene ailenle kal.kira gelirini bankaya verirsin. Okul caginda oglun var gecinsen bile onun masraflari agir gelir. Kendi evin olursa gecinebilirsin en azindan.

Cnm senin durumunada uzuldum.biz bayanlar cile cekmeye gelmisiz.
Erkekler sefa suruyor resmen.
Acil sifalar diliyorum sanada.
Birikim yapmayi severim ama iste ayriveve hem cikmak istiyorum hemde acabalarim var yapabilirmiyim diye bu evden cikinca birdaha kimseye muhtac olmak istemiyorum.
Bankada biraz birikmisim var yillardir ayni isyerindeyim..
Ah birde mucadele edicek gucum olsa.oglum kucuk onun okulu kim bakicak falan derken dar bogaza giriyorum

Cnm beni cok guzel anlamisin.
Benim derdimde aynen yazdigin gibi.
Babam rahmetli oldu sadece annem ve ablam var iste onlarda cok ustume geliyor.
Babam olsa boyle olmazdi belki.
Para para ben bunu arabam varken ogrendim adam yerine konuluyordum gezdir cankız oraya gotur cankız araba gitti bende bittim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…