Cıkmazdayim evlilik konusunda lutfen fikirlerinizle yardimci olun bana

Hem ayrılıp hem de öneri dinlemek...
Senin kafan hala o çocukta,kalbini değil beynini devreye sok bir dahada aklını çelmesine müsade etme...
Aslinda elimden geldigini yaptgimi sizlerdnde duymk istedim ve ben mi acaba yanlis dusunyorm isteklermde diye oenri almk istedim evet tesbitnz dogru acabalar yasamk
Anladim cok tesekkur ederim.

Siz orda misniz

Aslinda elimden geldigini yaptgimi sizlerdnde duymk istedim ve ben mi acaba yanlis dusunyorm isteklermde diye oenri almk istedim evet tesbitnz dogru acabalar yasamk

Anladim cok tesekkur ederim.

Orada siyasi düşünceler bile farklıdır,bunlar sorun çıkarır bununda hesap et..
Sen ne kadar arkadaşını anlamaya çalışsanda o seni hayatta anlamaz..
Gel vazgeç bu sevdadan üzülen sen olursun,aileni düşün bir kerede..

Evlenmeden daha ailem diyor.
İyi düşünün. Tek başınıza herşeyle mücadele ediceksiniz.
Ve karşınızdaki insanlar fazlasıyla cahiller.

Ben yaparsın yapamazsın konusundan ziyade , bunkadar baskıcı ve dediğim dedik bi insanla ilerde ne yapacaksına takıldım. Cizre çok farklı bi kültür size göre. Evlilik bütün yükü bi kişinin yüklendiği bi kurum değil. Aksi takdirde terazinin ibresi şaşar.

Ben istanbuldan küçük bi ilçeyw evlenip geldim .. çok çok çok pişmanım.. elimde olsa 10 yıl önceki halime gidip yapma sakın demek isterdim..

Üstelik bu şahıs fedakarlığınızın kıymetini bilecek biri değil..

Farzet ki o giyeceğin gelinlik , senin kefenin... mümkün değil...deplasmana gideceksin ... doğulu erkekler ailesine aşırı bağımlı, gelin demek köle demek onlar için...yazık değil mi sana?
Benim eşimde doğulu ama ben bir köle değilim kendiside Aileside çevremizde gayet anlayışlı kültürlü ve kibar .insanları ayrıştırmaktan vazgeçin

Ben ayristrma yapmadm yapsam sevgili olmazdim. Siz nerde yasiyorsnz
Bunu sizin için yazmadım hanımefendi .sizin konunuz hakkında fikrim ise ben olsam bu şekilde inat eden biriyle aynı yola girmeye çekinirdim .Batman’da yaşıyorum.burası Cizre gibi değil tabii gelişmiş bir şehir

Şırnak'ta yaşamak sorun değil diyelim , dediğini direten bir adamla evlenmeyin.Her olayda kendi dediği olsun ister.Ben asla gitmezdim.Bambaşka bir kültür...Anneniz haklı.Orda boğulursunuz.Hayat filmlerdeki gibi değil.Aşk da bir yere kadar.

Istr canim batman cizre bile farkediyor. Kusura bakmayn bn siz bana dednz diye dusundum

Sakın gitme değmez, oralarda görev için bulunmuş biri olarak yazıyorum, sakın ama sakın gitme burnundan gelir alışamazsın yapamazsın. Ben de zamanında arkamda çok sevdiğim birini bıraktım ama iyi ki diyorum şimdi, her şartı o koyuyor, Nuh diyor peygamber demiyordu. beni ailem vazgeçirdi, şuan onlara minnetkarım iyi ki vazgeçmişim, şuan kendi kültürümden biriyle evliyim, mutluyum çok şükür. Sadece aşkla evlilik yürümüyor, onun bu sabit fikirleri değişmedikçe hiç yürümez.

gurbette evli biri olarak söylüyorum. asla ama asla şimdi aklım olsa aşkından gebersem memleketimden ayrılmazdım. araya mesafe girince herşey çok zor oluyor.

Gurbet olur farkli memleket olur da, bu kadar kultur farkliligi zor olur.
Hem diger boyutu bu adam ille de cizre diyerek evliliginizin demosunu biraz da olsa gostermis size.
Yani simdi cizreyi kabul edersin sonra giyim kusami kabul ettirir, ondan sonra ailene gitme der gitmezsin.
Taviz taviz taviz bir yer patlarsin.
Bunca sene hic nerede yasarsiniz diye konusmadiniz mi? Simdiye dek hep mi cizre dedi

Iliskiye baslayinca cizre diye bise demedi hic baska bisede demedi. Bnde atanirz atandgmz yerde yasayablirz diye dusunuyordm fkt sonrasinda univ bittktn sonra cizre diye basladi. Bnde hayir demedim fkt cevrem ve annem omur biyu orda yababilcgme inanmadi ve bu yuzdn uzuluyordu . Bnde istedm ki giderm mutlu olursm klirm fkt yapamzsm baska gelismis bir il dedim bu sekilde arkmda durus istedim fkt tahammulu yok boyle lfa illa yapcam yani orda bunun lafini istedi

Bna univ zamn sevmiyorum orayi diyordu .yok boyle soyle. Sonra kisitlama cumleleri basladi el el tutusulmz yanyana oturulmaz vs devam ediodu. Bnde haliyle korktm onun dedikleri annemn soyledikleri dogulu arkdaslrmn dedikleri diyince isin icndn cikamadm ve anca boyle secenek sundm gderz yapamzsak baska bir cozum bulurz diye

onunki aile ise sizinki ne? ortak şehri bile kabul etmiyor adam. kaldı ki zaten o tiplerin zihniyeti de belli. 'gelin' olacaksın. başka bişey değil. beş sene sürmesi hata. ayrıl bence. çık hayatımdan demiş zaten. bu resti çektikten sonra sen boyun eğmişsin bi de.

Sizin için fedakarlık yapmaktan aciz biri için ardınızda ailenizi bırakacaksınız.
Aşk 3 ay sürer sonrası ..?
Gerçek hayata kaldığınız yerden devam.
Evlenmek harici şeylere odaklanmanızı ve bu sevdayı kalbinizden aklında postalayıp doğru olanı yapmanızı tavsiye ederim, ileride başınızı Cizre dağlarına vurmamanız için .

Bak sana neler yaşayacağınızı anlatmış hç değilse...
Sen ayrıldık diyorsunda,senin kafanda hala beraber olma düşücen var yada tekrardanmı görüşmeye başladınız...
Sen buna cevap ver önce...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…