- 26 Kasım 2013
- 2.990
- 5.620
- 358
Merhaba herkese;
Evlılıgımde cıkmazdayım.. Kımseyle paylasamıyorum.. Sizlerin fikirlerinize ihtiyacım var..
Eşimle 4 yıldır evlıyız ,11 aylık kızımız var .. Öncesınde de 4 sene sevgılılık dönemımız oldu.. Eşimi tanımaya vaktım olsa da evlılık bambaşkaymıs.. Eşimin küsmeleri , bir anda bagırıp cagırıp üstüme yürümeleri vardı .. ona cevap vermem yeterlı bagırması ıcın..
Ama bugun olan olayda artık tahammulmn kalmadıgını hıssettım.
Dogum iznim bitti. Yarın işe baslıcam 11 aylık bebegımı bırakıp.. Ve ben bıraz duygusalım sureklı kendımı telkın etsem de bugun cok agladım.. Kızımı uyturken elımde degıldı .. Eşim geldi aglama üzülme dedı.. Sonra aksam uzerı yıne agladıgın görünce ; ben de aglıyım o zaman dedi .. Dalga gecme , saygısızlık yapıosun dedım ters bı sekıkde .. O da cocuk gıbı aglıosun vb seyler soledı azarlayarak .. Sonra ben de sinirlendim bu kadar destek olursun sen zaten diye sesımı yukselttım bıraz ..( Bu arada eşim işinde cok bunalıyodu bugun terfı aldıgı bellı oldu ve müdür oldu .. Eşim statuye cok önem verır .. .. Bunun ona cok daha fazla öZgüven verdıgini bılıyorum.. Ama bu kadar cabuk tahmın etmemıstım)İçeri gitti eşım 5 dk sonra geldi kızım kucagımdaydı; tuttu kolumu bı cenenı tutamıosun artık yeter işe dönuosun ya havalara gırmeye basladın dıye sacmaladı..fena yapıcam senı dedı ama nasıl bagırıyo . Kızım aglamaya basladı o korkuyu onun gözlerinde gördum ya , sanki içimde bir seyler koptu gitti , öyle çook içim acıdı kı .. Mahvoldum benım kızım onun sacma sapan egosu yuzunden korktu , agladı.
Aldı kızımı kucagına öptü özür dılerım kızım dıo sevıo benı de küfürle odadan kovdu.
Eşim kızımıza cok düşkün .. Çok ilgilenır .. Bugune kadar da cok ıyı baba oldugunu dusunmustum.. Ama yanılmısım.. Her seyı unuturum belkı ama kızımın gözlerınde kı korkuyu , aglamasını kabullenemıyorum.
Hem de yarın işe dönuyorum .. GöZumun onunden gitmıcek kızımın o korkusu.. O kadar cıkmazdayım ki..Eskıden cocuk ıcın evlılık devam ettırılmez , mutsuz evde cocukta mutsuz olur derdım büyük konusurdum.. Napıcagımı bilmıyorum.. Cok ama cok üzgünüm...
Bunu karisina diyen tam bir odundur kusura bakmayin sizin cocugunuzsa onunda cocugu ve bu adam sizin kocaniz herseyden once birbirinizi sevdiginizi falan varsayarak diyorum bir erkek sevdigi kadin uzulup aglarken ve soz konusu kendi bebegiyse nasil bu kadar zalim okuz odun ve vicdansiz olabilir. Bu adamin tavirlarindan sizi hic umursamadigi size karsi en ufak bir merhamet vicdan ve sevgi beslemedigi anlasiliyor, cunku kavga anini falan anlarim ama bir erkegin durup dururken karisina karsi bu sekilde kati ve duyarsiz olmasinin sevgi eksiligi haricinde baska bir sebebi oldugunu dusunmuyorum.Bebegım 11 aylık ve benım dogum iznim bitti.. İşk defa ayrı kalacagım ıcın aglıyordum.. Ama gıdıpte onun yanında aglamadım , kızımı uyuttum ve onu uyurken izledim.. Çook agladım elımde degil.. Keske dedıgı gibi olsam cocuk gibi aglamasam hassas olmasam ama elımde degıl ki...
Merhaba herkese;
Evlılıgımde cıkmazdayım.. Kımseyle paylasamıyorum.. Sizlerin fikirlerinize ihtiyacım var..
Eşimle 4 yıldır evlıyız ,11 aylık kızımız var .. Öncesınde de 4 sene sevgılılık dönemımız oldu.. Eşimi tanımaya vaktım olsa da evlılık bambaşkaymıs.. Eşimin küsmeleri , bir anda bagırıp cagırıp üstüme yürümeleri vardı .. ona cevap vermem yeterlı bagırması ıcın..
Ama bugun olan olayda artık tahammulmn kalmadıgını hıssettım.
Dogum iznim bitti. Yarın işe baslıcam 11 aylık bebegımı bırakıp.. Ve ben bıraz duygusalım sureklı kendımı telkın etsem de bugun cok agladım.. Kızımı uyturken elımde degıldı .. Eşim geldi aglama üzülme dedı.. Sonra aksam uzerı yıne agladıgın görünce ; ben de aglıyım o zaman dedi .. Dalga gecme , saygısızlık yapıosun dedım ters bı sekıkde .. O da cocuk gıbı aglıosun vb seyler soledı azarlayarak .. Sonra ben de sinirlendim bu kadar destek olursun sen zaten diye sesımı yukselttım bıraz ..( Bu arada eşim işinde cok bunalıyodu bugun terfı aldıgı bellı oldu ve müdür oldu .. Eşim statuye cok önem verır .. .. Bunun ona cok daha fazla öZgüven verdıgini bılıyorum.. Ama bu kadar cabuk tahmın etmemıstım)İçeri gitti eşım 5 dk sonra geldi kızım kucagımdaydı; tuttu kolumu bı cenenı tutamıosun artık yeter işe dönuosun ya havalara gırmeye basladın dıye sacmaladı..fena yapıcam senı dedı ama nasıl bagırıyo . Kızım aglamaya basladı o korkuyu onun gözlerinde gördum ya , sanki içimde bir seyler koptu gitti , öyle çook içim acıdı kı .. Mahvoldum benım kızım onun sacma sapan egosu yuzunden korktu , agladı.
Aldı kızımı kucagına öptü özür dılerım kızım dıo sevıo benı de küfürle odadan kovdu.
Eşim kızımıza cok düşkün .. Çok ilgilenır .. Bugune kadar da cok ıyı baba oldugunu dusunmustum.. Ama yanılmısım.. Her seyı unuturum belkı ama kızımın gözlerınde kı korkuyu , aglamasını kabullenemıyorum.
Hem de yarın işe dönuyorum .. GöZumun onunden gitmıcek kızımın o korkusu.. O kadar cıkmazdayım ki..Eskıden cocuk ıcın evlılık devam ettırılmez , mutsuz evde cocukta mutsuz olur derdım büyük konusurdum.. Napıcagımı bilmıyorum.. Cok ama cok üzgünüm...
Peki arkadaşlar herkez nasıl biliyorsa öyle davransın. SaDece bende fikrimi yazmak istedim. Ünlem işaretleri ile sert çıkmanın anlamı yoktu bence. Herneyse önemli değil. Allah gönlümüze gore versin. Allah mutluluğumuzu daim etsin inşallah.
Bebegım 11 aylık ve benım dogum iznim bitti.. İşk defa ayrı kalacagım ıcın aglıyordum.. Ama gıdıpte onun yanında aglamadım , kızımı uyuttum ve onu uyurken izledim.. Çook agladım elımde degil.. Keske dedıgı gibi olsam cocuk gibi aglamasam hassas olmasam ama elımde degıl ki...
İste kadınlar kulübünü bazen bu yüzden sevmiyorum. İyi hoş millet içini döküyor. Kimse kimseyi tanımıyor diye rahat rahat derdini anlatıyor. Ama bu olayların kınayanlari büyük konuşanları çok oluyor . Belki insanın elinde değil. Bilemem. Bu yüzden korkuyorum büyük konuşmaktan kinamaktan. Hemde daha bekarken.
Size gelince Allah sabır versin. Ama bence kadın kıvrak olmalı her durumda. Erkekler ne kadar katı olursa olsun bence ufak bir cilveli lafa yumuşuyorlar ( cevremden biliyorum) O asık suratları iniyor.
Bir adam ile bir kadın yolda yürüyor muş . Kadının kocası iri yarı, höd dedimi oturtan bir tip. Karısına şurada benim bir eşyam olacaktı ver demiş ( eşyanın ne olduğunu hatırlayamadım) kadın gitmiş bakmış bulamamış. Ama eşine bunu dese , adam hemen kabaracak bağırıp çağıracak . Kadın demiş ki ; bey beni bilirsin gözüm pek görmez hem kadın olarak senden daha zayıfım. Sen bi bakiver sen bulursun demiş . Öyle deyince adamın asık suratı inmiş. Bisey demeden kendi bulmuş eşyasını . Halbuki bulamadın nereye koyduysan bak iste vs diye cırlasa kadın adam da kabaracak bu sefer.
Yani demem o ki BİR EVDE BİR ÖLÜ OLMALI . SEN ÖLÜ İNSANLA TARTIŞABİLİR MİSİN.? HAYIR. BİR EVDE İKİ SAG OLUNCA GECİNEMEZ. BİRİ ALTTAN ALMALI. BİLİYORUM ZORDUR ALTTAN ALMAK , AMA EMİN OL KAZANAN SEN OLURSUN. O AN SEN YUMUSAK CEVAP VERSEYDİN. SES TONUNA DİKKAT EDEREK ; NAPİYİM HAYATIM COK ÜZÜLÜYORUM BİLMEM NE DEYİP SARİLSAYDİN BÖYLE BİR DURUMA DÜŞMEZDİN. EŞİN SERT CİKAMAZDİ. BU YÜZDEN KADIN KİVRAK OLMALI. ERKEK BUNU BECEREMİYOR.
İnşallah mutlu olursunuz.
Gerçekten mi böyle düşünüyorsunuz. ?Napalim yani hazretleri pasamizin gonlun olsun aman kizmasin aman sinirlenmesin ama asabi bozulmasin ama bize el kaldirmasin aman bize sesini yukseltmesin diye bir elimizle yedirelim bir elimizle icirelim, bir elimizle masaj yapip bir elimizle ayaklarini ovalim, yatakta atesli, mutfakta michelin yildizli sef olalim, hazretin sosyal statusu etkilenmesin diye birde iyi maasli bir iste calisalim, hazretin aman konforu eksilmesin diyede evin temizligini beyimizi utusunu eksik etmeyelim haa bu arda pasamizin soyu surdun diye de boy boy cocuklar yapalim ama onlari birakip ise giderken zerre duygusalliga hakkimiz olmasin ama pasamizin canini sikacak birsey yapmayalim ama pasamizin tadini kacirmayalim..
yeterlimidir bu kadar kivraklik bir kadin icin..
Erkek dedigin vahsi ve vicdansiz bir varlik temel icguduleriyle hareket eden bir valiktir , ancak sevgi ask vicdan merhamet gibi duygularla evcillesir sevilesi hale gelir, byu duygular azalinca yada hic kalmayinca o erkegin hicbirseyine taviz verilmez istedigin kadar kivir istedigin kadar sutyen salla kirmizi don giy ise yaramaz yani.
Evlilikte olsun diğer her türlü sıkıntı da olsun bunların hepsi imtihan ve günahlarınıza kefaret oluyor allahın izniyle sabredin ve mükemmel bir evlilik beklemeyin bence. benm annem ve babam bile maşallah yıllardır dövüş vuruş bi şekilde geçiniyosa sizinki de hallolmayacak bişey değildir guvenin bana
bizim evde mesela sabreden taraf babam. Annem değil yani. o herkese göre değişir sizin çevrenizde belki genelde kadınlar eziliyordur ama benm hanemde mesela babam eziliyor ve sabrediyor, dua ediyor. herkesin imtihanı farklıImtihanin her türü sadece kadına düşüyor ya ben burayı anlayamıyorum. Erkeklere neden kimse senin imtihaninmis sabırlı ol veya az insanca davran evlilik 2 kişilik demez ? Adam kırsın, döksün ama kadın çileyi imtihan diyip çeksin? Imtihan, isyan etneme fakirlere din tarafından emrediliyor ya; boşuna dinler de yöneten sınıf tarafından halk gelir adaletsizliğine itiraz etmesin diye uydurulmus demiyor bazı insanlar. Aynı şekilde bazen imtihan kavrami kadınlar ger türlü pisliklerine katlansınlar diye Türk erkekleri tarafından uydurulmuş diye düşünüyorum.
ama dediğiniz gibi suistimal edenler de varbizim evde mesela sabreden taraf babam. Annem değil yani. o herkese göre değişir sizin çevrenizde belki genelde kadınlar eziliyordur ama benm hanemde mesela babam eziliyor ve sabrediyor, dua ediyor. herkesin imtihanı farklı
bizim evde mesela sabreden taraf babam. Annem değil yani. o herkese göre değişir sizin çevrenizde belki genelde kadınlar eziliyordur ama benm hanemde mesela babam eziliyor ve sabrediyor, dua ediyor. herkesin imtihanı farklı
Kimse kimseyi ezmese, kimse kimseye katlanmasa, kimse kimsenin imtihanı olmasa olmuyor mu? Neden insanlar güzel guzel yaşayıp mutlu olamıyor bunu anlayamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?