Merhaba herkese;
Evlılıgımde cıkmazdayım.. Kımseyle paylasamıyorum.. Sizlerin fikirlerinize ihtiyacım var..
Eşimle 4 yıldır evlıyız ,11 aylık kızımız var .. Öncesınde de 4 sene sevgılılık dönemımız oldu.. Eşimi tanımaya vaktım olsa da evlılık bambaşkaymıs.. Eşimin küsmeleri , bir anda bagırıp cagırıp üstüme yürümeleri vardı .. ona cevap vermem yeterlı bagırması ıcın..
Ama bugun olan olayda artık tahammulmn kalmadıgını hıssettım.
Yarın işe baslıcam 11 aylık bebegımı bırakıp.. Ve ben bıraz duygusalım sureklı kendımı telkın etsem de bugun cok agladım.. Kızımı uyturken elımde degıldı .. Eşim geldi aglama üzülme dedı.. Sonra aksam uzerı yıne agladıgın görünce ; ben de aglıyım o zaman dedi .. Dalga gecme , saygısızlık yapıosun dedım ters bı sekıkde .. O da cocuk gıbı aglıosun vb seyler soledı azarlayarak .. Sonra ben de sinirlendim bu kadar destek olursun sen zaten diye sesımı yukselttım bıraz ..( Bu arada eşim işinde cok bunalıyodu bugun terfı aldıgı bellı oldu ve müdür oldu .. Eşim statuye cok önem verır .. .. Bunun ona cok daha fazla öZgüven verdıgini bılıyorum.. Ama bu kadar cabuk tahmın etmemıstım)İçeri gitti eşım 5 dk sonra geldi kızım kucagımdaydı; tuttu kolumu bı cenenı tutamıosun artık yeter işe dönuosun ya havalara gırmeye basladın dıye sacmaladı..fena yapıcam senı dedı ama nasıl bagırıyo . Kızım aglamaya basladı o korkuyu onun gözlerinde gördum ya , sanki içimde bir seyler koptu gitti , öyle çook içim acıdı kı .. Mahvoldum benım kızım onun sacma sapan egosu yuzunden korktu , agladı.
Aldı kızımı kucagına öptü özür dılerım kızım dıo sevıo benı de küfürle odadan kovdu.
Eşim kızımıza cok düşkün .. Çok ilgilenır .. Bugune kadar da cok ıyı baba oldugunu dusunmustum.. Ama yanılmısım.. Her seyı unuturum belkı ama kızımın gözlerınde kı korkuyu , aglamasını kabullenemıyorum.
Hem de yarın işe dönuyorum .. GöZumun onunden gitmıcek kızımın o korkusu.. O kadar cıkmazdayım ki..Eskıden cocuk ıcın evlılık devam ettırılmez , mutsuz evde cocukta mutsuz olur derdım büyük konusurdum.. Napıcagımı bilmıyorum.. Cok ama cok üzgünüm...
Haklısınız aslında ama yapamıyorum agzımdan o kelımeler cıkmıyor.. Ya aılemde öyle sevgıyle büyüdüm ki .. Annem babam 40 yıldır evlıler bırbırlerıne salak dedıklerıne sahıt olmadım. O kadar uzak gelıyor kı o tarz kelımeler, yapamıyorum ama cok haklısınız.Üzüldüm.
Eşinize hayvan yazmak için geldim.
Benim naçiz fikrimce hakkınızı savunun. Çenenizi mi tuttu, masadan bulduğunuz bir şeyi indirin yüzüne, kafasına. Ağladın zırladın mı dedi, kes köpek sana fikrini soran mı oldu diyin. Edepsizligi bırakır. Sizi naif, yumuşak bulduğu için tepenize çıkmış. Biraz diş gosterseniz artisligi keser bence. Böyle tiplere haddini bildirmezsen üstüne gelmeye devam ederler.
Bebegım 11 aylık ve benım dogum iznim bitti.. İşk defa ayrı kalacagım ıcın aglıyordum.. Ama gıdıpte onun yanında aglamadım , kızımı uyuttum ve onu uyurken izledim.. Çook agladım elımde degil.. Keske dedıgı gibi olsam cocuk gibi aglamasam hassas olmasam ama elımde degıl ki...neden aglıyordunuz pekısoyle bır gercek var gozyası kadınların sılahıdır ama erkkler aglayan kadına katlanamıyor hele kı o kadın onun yuuznden aglıyorsa... yani bazıları uzulur esını uzdugu ıcın kımı de senın( okuz) esının yaptıgı gıbı yapıp bastırmaya calısır... kendı mudur olmus sen calısmaya baslayacakın dıye havalandıgını mı dusunuyor sacmalıga bak sinir oldum esine... hanı dıyolar ya paşa olursun padısah olabılırsın ama marıfet adam olabılmek de...
Madem terfi aldı maaşı da artmıştır. Kızınız biraz büyüyene kadar çalışmamanızı söylesin ukalalık yapacağına.
Yok söyluyor onu calısma o zaman dıyor ..Ama işimi bıraksam tekrar aynı işi bulmam ımkansız yaştan dolayı.. Ayrıca eşim bana küfrettikten sonra onun verdıgı parayı alamam ...Ve eşimle cok sık bu tarz sorunlar yasıyoruz.Madem terfi aldı maaşı da artmıştır. Kızınız biraz büyüyene kadar çalışmamanızı söylesin ukalalık yapacağına.
Haklısınız aslında ama yapamıyorum agzımdan o kelımeler cıkmıyor.. Ya aılemde öyle sevgıyle büyüdüm ki .. Annem babam 40 yıldır evlıler bırbırlerıne salak dedıklerıne sahıt olmadım. O kadar uzak gelıyor kı o tarz kelımeler, yapamıyorum ama cok haklısınız.
Çunku bıkeresınde iyilikle ben cok uzuluyorum boyle sacma sapan seyler yapmayalım , bosuna kırmayalım bırbirimi dıye sakınce konusurken daha cok kırılcaksın dedı kalktı gitti.
Sonra ben de o konusmadıgı zaman gunlerce konusmadım.. Ama ben ben olmaktan cıktım. 30 yasında gıbı davran bıktım bu duygusallıgından dıyor. Ama ben oyle her seye aglayan bir tip degılım aslında sadece hassasım ve bu ona cocukca gelıyormus. Mesela ;bi aile var bıldıgım,baksana durumları ne kötü dedıgımde o da üniv okusaymıs vb seyler dıyo. Şaşırıyorum cok.
Tabı kı her zaman boyle degıl , bazen kendı de kıyamaz ama hayata bakıslarımız cok farklıymıs.Ben öyle olamıyorum .. Bugun yanımda olmasını cok ısterdım aglama deyıp sarılmasını.. Ama o cocuk gibi agladıgımı düşünuyormus.. Kolay mı minicik bebegımı bırakıcam..
Onun ıstedıgı gibi biri olsam yanı gaddar biri olabılsem ilk onu bırakırım haberi yok :)Sinirlerim cok çok bozuk..
Bosansam nasıl olur bı bilsem.....Düşünüp duruyorum...
Yok söyluyor onu calısma o zaman dıyor ..Ama işimi bıraksam tekrar aynı işi bulmam ımkansız yaştan dolayı.. Ayrıca eşim bana küfrettikten sonra onun verdıgı parayı alamam ...Ve eşimle cok sık bu tarz sorunlar yasıyoruz.
O zaman kendi kendinizi motive etmek zorundasınız. Burada bir sürü anne var yavrularını bırakıp işe giden. Sizi anlıyorum bir anne olarak ama madem çalışmak zorundasınız o zaman bu konudaki hassasiyetinizi eşinize yansıtmayın çünkü daha çok siniriniz bozulacak o zaman.Yok söyluyor onu calısma o zaman dıyor ..Ama işimi bıraksam tekrar aynı işi bulmam ımkansız yaştan dolayı.. Ayrıca eşim bana küfrettikten sonra onun verdıgı parayı alamam ...Ve eşimle cok sık bu tarz sorunlar yasıyoruz.
Özel.. Bankada çalısıyorum..O sana eşek gibi de bakmak zorunda yok parasını alamam diye bir olay içine asla girme al çocuğuna birikim yap. Ücretsiz izne ayrılır. Devlet memuru musun bilmiyorum ?
Tuttum bu sözüneden aglıyordunuz pekısoyle bır gercek var gozyası kadınların sılahıdır ama erkkler aglayan kadına katlanamıyor hele kı o kadın onun yuuznden aglıyorsa... yani bazıları uzulur esını uzdugu ıcın kımı de senın( okuz) esının yaptıgı gıbı yapıp bastırmaya calısır... kendı mudur olmus sen calısmaya baslayacakın dıye havalandıgını mı dusunuyor sacmalıga bak sinir oldum esine... hanı dıyolar ya paşa olursun padısah olabılırsın ama marıfet adam olabılmek de...
Özel.. Bankada çalısıyorum..
Tamam .. Haklı oldugunuz yerler de var ama ben de insanım . Evlıya degılım .. Sabır tası degılim.. Cocuk gibi aglıyosun denmemesı gerektıgını bılmesı gerekmez mı sizce?İste kadınlar kulübünü bazen bu yüzden sevmiyorum. İyi hoş millet içini döküyor. Kimse kimseyi tanımıyor diye rahat rahat derdini anlatıyor. Ama bu olayların kınayanlari büyük konuşanları çok oluyor . Belki insanın elinde değil. Bilemem. Bu yüzden korkuyorum büyük konuşmaktan kinamaktan. Hemde daha bekarken.
Size gelince Allah sabır versin. Ama bence kadın kıvrak olmalı her durumda. Erkekler ne kadar katı olursa olsun bence ufak bir cilveli lafa yumuşuyorlar ( cevremden biliyorum) O asık suratları iniyor.
Bir adam ile bir kadın yolda yürüyor muş . Kadının kocası iri yarı, höd dedimi oturtan bir tip. Karısına şurada benim bir eşyam olacaktı ver demiş ( eşyanın ne olduğunu hatırlayamadım) kadın gitmiş bakmış bulamamış. Ama eşine bunu dese , adam hemen kabaracak bağırıp çağıracak . Kadın demiş ki ; bey beni bilirsin gözüm pek görmez hem kadın olarak senden daha zayıfım. Sen bi bakiver sen bulursun demiş . Öyle deyince adamın asık suratı inmiş. Bisey demeden kendi bulmuş eşyasını . Halbuki bulamadın nereye koyduysan bak iste vs diye cırlasa kadın adam da kabaracak bu sefer.
Yani demem o ki BİR EVDE BİR ÖLÜ OLMALI . SEN ÖLÜ İNSANLA TARTIŞABİLİR MİSİN.? HAYIR. BİR EVDE İKİ SAG OLUNCA GECİNEMEZ. BİRİ ALTTAN ALMALI. BİLİYORUM ZORDUR ALTTAN ALMAK , AMA EMİN OL KAZANAN SEN OLURSUN. O AN SEN YUMUSAK CEVAP VERSEYDİN. SES TONUNA DİKKAT EDEREK ; NAPİYİM HAYATIM COK ÜZÜLÜYORUM BİLMEM NE DEYİP SARİLSAYDİN BÖYLE BİR DURUMA DÜŞMEZDİN. EŞİN SERT CİKAMAZDİ. BU YÜZDEN KADIN KİVRAK OLMALI. ERKEK BUNU BECEREMİYOR.
İnşallah mutlu olursunuz.
Tamam çok güzel hikaye çok güzel öneri ama neden hep kadın alttan alıyor ya neden ???? Ayrica daha bekarmissinkz evlenince anlarsınız ki hiçte öyle alttan alınca yumusamuyorlar aksine zamanla yumuşak bulup daha da tepene çıkıyorlar ,nasılsa ezik nasılsa ses edemez vs vs ee sonra ne oluyor al sana tükenmiş, yıpranmış, sorunlu kadın !!! Keşke gerçek hayatta bu kadar kolay olsa!!!İste kadınlar kulübünü bazen bu yüzden sevmiyorum. İyi hoş millet içini döküyor. Kimse kimseyi tanımıyor diye rahat rahat derdini anlatıyor. Ama bu olayların kınayanlari büyük konuşanları çok oluyor . Belki insanın elinde değil. Bilemem. Bu yüzden korkuyorum büyük konuşmaktan kinamaktan. Hemde daha bekarken.
Size gelince Allah sabır versin. Ama bence kadın kıvrak olmalı her durumda. Erkekler ne kadar katı olursa olsun bence ufak bir cilveli lafa yumuşuyorlar ( cevremden biliyorum) O asık suratları iniyor.
Bir adam ile bir kadın yolda yürüyor muş . Kadının kocası iri yarı, höd dedimi oturtan bir tip. Karısına şurada benim bir eşyam olacaktı ver demiş ( eşyanın ne olduğunu hatırlayamadım) kadın gitmiş bakmış bulamamış. Ama eşine bunu dese , adam hemen kabaracak bağırıp çağıracak . Kadın demiş ki ; bey beni bilirsin gözüm pek görmez hem kadın olarak senden daha zayıfım. Sen bi bakiver sen bulursun demiş . Öyle deyince adamın asık suratı inmiş. Bisey demeden kendi bulmuş eşyasını . Halbuki bulamadın nereye koyduysan bak iste vs diye cırlasa kadın adam da kabaracak bu sefer.
Yani demem o ki BİR EVDE BİR ÖLÜ OLMALI . SEN ÖLÜ İNSANLA TARTIŞABİLİR MİSİN.? HAYIR. BİR EVDE İKİ SAG OLUNCA GECİNEMEZ. BİRİ ALTTAN ALMALI. BİLİYORUM ZORDUR ALTTAN ALMAK , AMA EMİN OL KAZANAN SEN OLURSUN. O AN SEN YUMUSAK CEVAP VERSEYDİN. SES TONUNA DİKKAT EDEREK ; NAPİYİM HAYATIM COK ÜZÜLÜYORUM BİLMEM NE DEYİP SARİLSAYDİN BÖYLE BİR DURUMA DÜŞMEZDİN. EŞİN SERT CİKAMAZDİ. BU YÜZDEN KADIN KİVRAK OLMALI. ERKEK BUNU BECEREMİYOR.
Bence dise dis goze goz sende onu asagila yetersiz hissettir.adamda ego tavan aglamak icibizden geliyosa aglarsiniz ne saniyor kendibi sizi odadan kovuyor.Haklısınız aslında ama yapamıyorum agzımdan o kelımeler cıkmıyor.. Ya aılemde öyle sevgıyle büyüdüm ki .. Annem babam 40 yıldır evlıler bırbırlerıne salak dedıklerıne sahıt olmadım. O kadar uzak gelıyor kı o tarz kelımeler, yapamıyorum ama cok haklısınız.
Çunku bıkeresınde iyilikle ben cok uzuluyorum boyle sacma sapan seyler yapmayalım , bosuna kırmayalım bırbirimi dıye sakınce konusurken daha cok kırılcaksın dedı kalktı gitti.
Sonra ben de o konusmadıgı zaman gunlerce konusmadım.. Ama ben ben olmaktan cıktım. 30 yasında gıbı davran bıktım bu duygusallıgından dıyor. Ama ben oyle her seye aglayan bir tip degılım aslında sadece hassasım ve bu ona cocukca gelıyormus. Mesela ;bi aile var bıldıgım,baksana durumları ne kötü dedıgımde o da üniv okusaymıs vb seyler dıyo. Şaşırıyorum cok.
Tabı kı her zaman boyle degıl , bazen kendı de kıyamaz ama hayata bakıslarımız cok farklıymıs.Ben öyle olamıyorum .. Bugun yanımda olmasını cok ısterdım aglama deyıp sarılmasını.. Ama o cocuk gibi agladıgımı düşünuyormus.. Kolay mı minicik bebegımı bırakıcam..
Onun ıstedıgı gibi biri olsam yanı gaddar biri olabılsem ilk onu bırakırım haberi yok :)Sinirlerim cok çok bozuk..
Bosansam nasıl olur bı bilsem.....Düşünüp duruyorum...
Siz evlenince anlattiginiz gibi olu olun kivrak olun.İste kadınlar kulübünü bazen bu yüzden sevmiyorum. İyi hoş millet içini döküyor. Kimse kimseyi tanımıyor diye rahat rahat derdini anlatıyor. Ama bu olayların kınayanlari büyük konuşanları çok oluyor . Belki insanın elinde değil. Bilemem. Bu yüzden korkuyorum büyük konuşmaktan kinamaktan. Hemde daha bekarken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?