Çıkmazdayım...

Çok kez denedım.. Evlılıkten korkmanıza gerek yok.. Sadece cok iyi dusunmek gerekıyor, yanı sevgılılıkte sizi rahatsız eden huyları, evlılıkte iyice tahammul edılmez hal alıyor .. Bunu iyi analız edebılırsenız , mutlu olursunuz bence ..:)

Haklısınız.. Tek konu bu değil maalesef.. Yoksa bu tabı kı bosanmaya gıdecek bır komu degıl .. Ama artık olumsuzluklardan cok yoruldum..ufacık bır seye buyuk tepkıler görmekten.. Bir sey unutsan suç , telefonu dusursen yan yan bakar , bir yere gıdelım desen gittigimiz yer kalabalıksa surat asar yanı artık sabrım kalmadı sanırım.. Dedıgınız gibi bebekten sonra iyice azaldı sanırım kaybetme korkusu.. mutsuz hıssedıyorum , çok üzülüyorum...

Tesekkur ederım ben yorumunuzu çözümcül görmedıgım için oyle yazdım.. Polemik degıl derdim.. Ama dramatıze etmıyorum, sıze gore daha duygusalım belkı.Ayrıca eşim bebegımıze cok düşkün aslında ama bana sinirlenıp o'nu korkutup aglamasına sebep olmasını silemıyorum aklımdan.. ve bunun gibi bir sürü sebepler ..
Yıne de tesekkürler zaman ayırmıssınız ..

Ne kadar güzel anlatmıssınız... Tekrar tekrar okudum...
Aynı dedıgınız gibi özguvenımı oyle cok zedelemeye calıstı ki.. Yanı market dönüşü bir sey unutsam , unutmasan sasardım der.. Telefonu dusursen yan yan bakar.. Bir seyı yanlıs yapsam , zaten yapamazdın der .. Ama lafa gelınce sen her seyı yaparsın, bak işinde nasıl yukseldın gurur duyuyorum der.. Ama hıc bır sekılde ınanmıyorum , çunku en ufak bir terslıkte , süreklı yapamayacagımı ıma ediyor..Hatta ima degıl acıkca soyluyor aptallıga tahammul edemıyorum dıyor..Mutsuz hıssetmemı saglıyor.. Bir de bana sen mutsuz olmazsın gayet guclusun dıyor..
Bunları da o sinirlendıgınde cevap vermeden duramadıgım ıcın söyluyor .. Yanı sen bana unuttugum poset ıcın aptal oldugumu soylersen ben evet haklısın mı demelıyım dıyorum.. Bir seye cevap verme dıyor .. Sevs, deger verse boyle olmazdı .. Ailesı de cok ilgisiz benım aılem de aksıne cook ılgılıdır.. Onu hep soyler baksana bızınkılere halınız ne dıye sormuyolar bıle , bıde senın anne babana bak der hep.. Ama bunun kıymetını bılmektense, kıskanclık hıssettıgını fark edıyorum.. Annemı babamı ondan cok sevdıgımı , tercıh yapmak zorunda kalsam onları sececgımı soyluyor..Kı kaldı ki annemler o'na da hep evlatları gibi davranır .. Yanı cok tuhaf seyler dusunuyor.. Onları cok sevmem bıle rhatsız edıyor.. Gitmeme gelmeme hıc karısmaz ama baglı olmamdan memnun degıl..Bense ona kıyamıyorum ailesı ılgılı olmadıgı ıcın üzülüyor ben de ona üzülüyorum .. Ama o bana cok rahat kıyıyor...Off.. Neresınden tutsam elımde kalıyor.. Yazsam sayfalarca yazarım.. Çok uzun oldu kusura bakmayın..

Bunlar sevgiden değil de sanki kişilikten, belki kompleksten, belki egodan, belki yetiştirmeden, bilemiyorum. Ama elbet bir sorun var. Sevse de kişiliği böyle olan insan sevdiği kişiyi de aşağılamayı hak görüyor. En yakınından çıkarıyor sıkıntılarını. Bunu yapan bazı erkekler olduğu gibi, kadınlar da var elbette...

Ne yapar da eşinize yaranırsınız, bilmiyorum. Zor, yaranmanız çok zor. Zaten yaranmaya çalışmamanız gerekir artık sanıyorum. Ancak belki idare edebilirsiniz. Sözlerini sevgisine, sevgisizliğine yormayın da, kişiliğine dair bir şey gibi görmeye çalışın devam edecekseniz de en azından, öfkeniz daha az olur. Ama kulak tıkayarak, idare ederek, kişisel algılamayarak, onun içindeki mutsuzluktan ya da egodan yaptığını bilseniz bile bu şekilde ne kadar devam edilir, mecbur musunuz, onu da bilmiyorum. İçinde bulunduğunuz koşullara göre karar sizin. Ama elbet bir noktada tükenir insan gibi geliyor. Sabırlar diliyorum.

Peki bir de, terapist yolunu hiç denediniz mi? Beraber aile terapisine gelmese bile, kendi gitmese bile, siz güç bulmak için destek alın derim, eğer zaten almıyorsanız.

Bu arada döndünüz mü işinize? Umarım daha iyisinizdir. Ne karar verdiniz bilmiyorum ama umarım her şey yolundadır..

Son düzenleme:
Döndüm pzt başladım.. Daha iyiyim.. Cok zorlanırım sanmıstım ama iş yogunlugundan cabuk gecıyor zaman ..
Aslında kişiliği böyle.. Yanı iş yerınde arkadasına sinirlense bunu da o'na sert bir dille söyler .. Annesıne de kardesıne de.. Hatta kardesıyle bir ara konustum, o da abımın yapısı böyle abla dıyor..Ben de anlasamıyorum zaten dıyor :)
Bugün sürekli düşündüm , benı kırmalarını agır konusmalarını en son odadan kovmasını.. Yarın 1 hafta olacak konusmuyoruz , arıyor gün içinde iyi misin diye soruyor aksam arıyor ne lazım dıye konusmaya calısıyor ama benım hiç içimden gelmıyor .. Yanı özür dilemekle kapanacak konular olmasa bile ,ben sana agır konustum özür dilerim bile demıyor.. O kavga ettıgımız gece geldı yanıma sarıldi bana öyle yattı.. O kadar ..
Bugun kaç kere düşündüm ayrılmak istedıgımi soylemeliyim , artık böyle yürümeyecek diye ..Ama ne zaman bunu soylemelıyım desem aklıma guzel anlarımız gelıyor..
Dogumdan cıktıgımda sarılıp hıckıra hıckıra aglaması, prof olarak muzısyenlıkte yapıyordu o zamanlar bana şarkılar yazmıstı , o sözler gelıyor aklıma, ya da konusmadıgımz zaman ben cok yalnız kaldım deyıp aglaması.. Hep o anlar gelıyor aklıma yapamam dıyorum.. Sonra yıne bagırmaları hakaretleri.. Yanı eşinin neye sinirlendıgını bilirsin o'na göre davranırsın belki ama benım esımin neye kızacagı bellı olmuyor..Güle oynaya bir yere giderken yolda bir sıkıntı olsa araba ile alakalı mesela ; bir sürü laf soyluyor ne gerek vardı cıktık gibi tabı yuksek sesle kızarak bagırarak .. Ki kendı cıkalım demıs olsa bıle ..
Ya da gecenler de yemege gıdıyoruz yolda aradım gıdecegımız yerı rez. yaptırmamıstık belkı yer yoktur dıye.. Kalabalıkmıs ama dısardakı masalarda yer varmıs ıstersen baska yere gıdelım dedım , yerın adını söyledım.. Hemen ilk dönemecte döndu gerı , şimdi mi soyluyursun da yolu yarıladıkta kı kı yarım saatlık yolumuz var daha..sinirle söylendı .. Sakınce ben senin için dedım kalabalık sevmıyorsun dıye dedım dıyorum, dengesızsın diye soylenıyor hala .. Benım modum düştü , keyfım kactı tabı .. Ama oraya gıttıgımızde de ıyi ki buraya gelmısız dıyor .. Ne yapılabılır bu durumda .. Yanı surat assam benım de gunum mahvoluyor , asmasam sankı her sey olagan gibi oluyor.. Bir yandan bebegım için mutlu olmam guclü durmam gerekıyor..Bunun gibi şeylerı o kadar cok yasıyoruz ki.
Ailemın arkamda oldugunu da biliyor .. Yanı babam birazcık bilse bu olayları , 1 dk tutmaz beni bu evde ..
Terapıste degıl de , psıkologa gıttim bir kere ama devamı gelmedı.. Gitmeliyim aslında haklısınız..
Size cok tesekkur ederım , zaman ayırıp yazıyorsunuz...

Yarın ilk anneler günüm.. Belkı kutlarız dıyordum ailece.. Ama şimdi sabah olsun istemıyorum.. Asık suratlarla evın ıcinde dolasmak .. Kahvaltı hazırlamak hıc ıcımden gelmeden..
Enerjım azaldı sankı cırpınıyorum .. Aıleme her gun mutlu rolü yapıyorum.. İşten gelıyorum ablam evde bebegımle .. Ona bır sey bellı etmemeye calısıyorum..hep mış gibi yasıyorum artık.. Bır yolumu bulabılsem.. Belkı de ayrılmak ıstedıgimi söylesem her sey daha iyi olacak.. Ama neden göze alamıyorum, ya da ınsan bu kadar kırıldıgı halde nasıl sevmeye devam edebılir .. Hıc bilmıyorum toplayamıyorum bir türlü kafamı .. Tek bıldıgım cok yorgun hıssettıgım... En çok istedıgım de kızımı üzmeden , onu yıpratmadan dogru yolu bulabılmek ...

Aile terapistine beraber gidemiyorsanız bir psikiyatriste gitmeyi deneyin. Psikologlar da elbette iyiler, onların eğitimine mesleki yaklaşımlarına asla bir kulp bulmıyorum ama ama psikiyatristlere ben daha çok güveniyorum böyle konularda nedense. Sizin bu olaylar sonucunda kendinize olan güveninizi yitirmeniz bir depresyon vb duruma da yol açabilir, en azından o konu değerlendirilir. Tabi en ideali beraber aile terapisti..

İnşallah en azından size karşı olan tavırları biraz törpülenebilir sizin bu tutumunuzla..

Hakkınızda hayırlısı olsun.

İşinize başlayınca çok zorlanmamanıza da ayrıca sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…