- 16 Ağustos 2017
- 83
- 33
- 3
- 35
- Konu Sahibi 90LaTahzen90
-
Buna bir benzetme yapalim o halde . Dinsizin hakkindan imansiz geliyor. Hos benim eltim kayin valideme kis boyunca asla ugramaz telefon dahi etmez. Ama o cok degerli ve calisan yogun bir is kadini. Ben ise onun getir goturcusu.. En cok korktugum sey hastalanmak , cunku psikolojik rahatsizlarin sonuclari cok agir oluyor. Guzel yorumunuz icin tesekkur ederimFazla verici olmak hiç bir zaman tasvip etmediğim bir şeydir benim.
Zaman sonra görevin olarak belliyor karşındaki insanlar, yapmadıgın zaman büyük bir suç işlemişcesine davranıyorlar sana karşı.
O sebeble her şey ayarında yapılmalı, nazlı insanları fazla pışpışlamamalı ve hayır demeyi öğrenebilmeli insanlar.
Bundan 5 sene önce bir tanıdıgımın eşi vefat etti.
Kadın şu saçını süpürge eden ve evlatları için her şeyden vazgeçmiş bir tip.
Yıllarca k.valide, kayın, k.pederle iç içe yaşamış ve kendine ait özel bir alanı bulunmayan, fikrine asla saygı duyulmayan ve eşinin ailesinden sonra bile varlığı sayılamayacak kadar değersiz, silik bir karakterdi.
Her denilene evet demek göreviydi adeta, hayır diyemezdi kazayla bile olsa.
Ne mi oldu ?
DERT SAHİBİ.
O dert bedeninde kanser olarak yerleşke gösterdi, hastayken bile değer görmedi kadın hoş saglıgında ne kadar görmüştü ki.
Hatta hasta diye baba evine bile yollanmak istendi de elalem ne der korkusu ile vazgeçtiler..
Yani kadını baba evine göndermemek bile elalemin ''bir geline dahi bakamadılar'' demesine kaldı anlayacağın.
Eş vefat etti bir süre sonra ve ertesi gün bu çocuklara kim bakacak hemen evlenmen lazım diyerek yeni bir köle arayışına çıktılar ve köle degil ama onları köleye çevirecek bir tiple ogullarını evlendirdiler farkında olmadan :)
Sonrası malum..
Kadın bir geldi, pir geldi o eve.
Ayakları nasıl sağlam yere basan bir kadındı öyle..
Muma çevirdi alayını.
Öz güven kadında bin beş yüz, sana bana on basardı anlayacağın.
Çocuklarına çok iyi davrandı adamın ALLAH var, asla üvey annelik taslamadı çocukları şanslı çıktı bu konuda.
K.valide ve K.pederi geldigi günün ertesinde evimde istemiyorum diyerek köylerine postaladı.
O dili uzun olan k.validenin dili bir tarafına kaçtı korkudan
Eş desen muma döndü, kadının agzının içine baktı.
O ne derse o !
Tüm sülale şaşkına döndük demek ki dedik keramet aslında işini bilmekte saklıymış..
buda olabilirdi. Etrafimda cocugu olmayip hala evli olan insanlar var mesele cocuk degil ki mesele hemen olayin bosanmaya donmesi..Sanki doktor "asla çocuğun olmaz"demiş gibi..
Laf..
hah iste canim mesele bu benin esim haftada 1 gun annesine beni goturmezse kafayi yer. Benim aileme gideriz bazen pazar sabahlari orada surekli saate bakar kalkalimda aileme gidelim diye. Bes karis suratla oturur.. Aslinda herseyin farkinda olup hic bir sey yapamamak cok aci verici. Bunca zaman sadece bosa gecti gittievet böyle
eskıden kv demle aram ıyı olsun dıye kendımden cok ödün verırdım
şimdi vermıyorum
bayramda seyranda ararım
gerisi umrumda değil
ama bu eşle de alakalı
eşim suanda sorun cıkardaydı aılemı aramıyorsun dıye ben bu kadar rahat olamazdım
O sebeble kardeşim kesinlikle fazla verici olmayın.Buna bir benzetme yapalim o halde . Dinsizin hakkindan imansiz geliyor. Hos benim eltim kayin valideme kis boyunca asla ugramaz telefon dahi etmez. Ama o cok degerli ve calisan yogun bir is kadini. Ben ise onun getir goturcusu.. En cok korktugum sey hastalanmak , cunku psikolojik rahatsizlarin sonuclari cok agir oluyor. Guzel yorumunuz icin tesekkur ederim
boşanmayi dusunmekle haksiz degilim degil mi ? O kadar zor bir durumdayim ki..O sebeble kardeşim kesinlikle fazla verici olmayın.
Eğer bu sebebten dolayı size gereksiz insan muamelesi yapıyor ve kocalık görevlerini yerine getirmiyorsa.boşanmayi dusunmekle haksiz degilim degil mi ? O kadar zor bir durumdayim ki..
Değil mi ? Eyvah adamın erkekliği gitti !!!Ne tuhaf spermlerin canlı değil deyince adam delirmiş sanırım.
Acaba size çaktırmadan tedavi mi oluyor?Hayir hayir kavga bile edemedik ki. Apar topar hadi sen tatile git dedi. Ben kalip konusmak istesem de istemedi , kos kosa ailesine gidip anlatmis durumu..
tedavi olsa bu kadar uzaklasmazdi benden. Ailesi sende sorun varsa asla seni ameliyat vs ettirmeyiz demis. Oda onlarin agziyla is yapiyor. Suan oda beni istemiyor ama birlikte kalmamizin tek sebebi elalem ne der.. Cunku herkesin lafi onun icin cok degerli..Acaba size çaktırmadan tedavi mi oluyor?
O zaman defedin gitsin gereksizi.tedavi olsa bu kadar uzaklasmazdi benden. Ailesi sende sorun varsa asla seni ameliyat vs ettirmeyiz demis. Oda onlarin agziyla is yapiyor. Suan oda beni istemiyor ama birlikte kalmamizin tek sebebi elalem ne der.. Cunku herkesin lafi onun icin cok degerli..
Asla yanasmaz ve biliyor musunuz kendime bile zor soyledigim bir sey var. Artik onu sevmiyorum...Eğer bu sebebten dolayı size gereksiz insan muamelesi yapıyor ve kocalık görevlerini yerine getirmiyorsa.
Sizi canı istedigi zaman anne evine yolayıp, canı istedigi zaman gelip alıyorsa ne diye eş olarak kalasınız ki ?
Çift terapisi alın desem bilmiyorum eşiniz ne derdi bu konuda.
Aramaz olur muyum ? hergun aradim sordum. Ama hep beni gecistirdi . Hic bana nasilsin demedi . Eskiden gunde 2 sefer arayan adam bir anda bu hale donustu. Ona sorsaniz beni cok sevdigi icin bendne vazgectigini soyluyor. iyi ama ben sana benden vazgec demedim kiŞahsen benim aklıma bunlar o 13 gün içinde bir iş çevirmiş yada bir karar almışlar gibime geldi.peki madem sizi aramadı siz niye aramadınız yada döndükten sonra neden böyle olduğunu sormadınız.bir kavga geçmedi diyorsunuz e o zaman böyle davranmasının sebebi ne? Hadi kendini suçlu hissediyor desek en azından bir konuşma yapardı . Bence eşinin ve kayınvalidenin planı farklı laf al bakalım ağzından
Bu kayınvalideler niye böyledir ya.Ben de 2 düşük yaşadım eşimdeki problemden dolayı.Eşimin babannesi diyorki ne gerek var çocuğa olmasa da olur diyor.Tüp bebek yaptırmanızı istemiyorum diyor.Sende problem yok mu diyor.1 kere düşük yaptı mı artık hep düşer diyor.Moral vereceğine hepten keyfimi kaçırıyor.Ben de sinir etmek için "kayınvalidenizin yaptığı şey çok ayıp
belli ki sizi istemiyor, teselli edeceği yerde düzelir tıp ilerledi, diyeceği yerde yaptıgına bakın.
üzülmeyin , Allah a bol bol dua edin.
Benim kayınvalidem de eşimle benim bir cocugumuz olacak diye ödü kopuyor.
Bu arada bizim de olmuyor normal yoldan, ama sizin eşinizin tavırları normal değil.
Cocugu takinti yaptigimi soyleyip duruyor. Ve bana aynen sunu yazmis. " sen cok cocuk isteyen bir kadinsin , olmadigi icindr mutlu olamiyorsun " . Sahi esimden cocuk sahibi olmak istemem cok hatali bir durumMuhtemelen kendini suçlu hissediyor,çocuk olmamasından dolayı.
Eziliyor karşınızda ve bu şekilde tepki veriyor.
Ama çocuk yokken, evliliğinizi bir kere daha gözden geçirin derim.
Böyle zor zamanda topuklayandan her şey beklenir. Annenizin yanına gidin,bir de ortak tanıdık dedikoducu birine çocuğu olmuyor,tedaviye de yanaşmıyor,ben çocuk istiyorum diyin.tedavi olsa bu kadar uzaklasmazdi benden. Ailesi sende sorun varsa asla seni ameliyat vs ettirmeyiz demis. Oda onlarin agziyla is yapiyor. Suan oda beni istemiyor ama birlikte kalmamizin tek sebebi elalem ne der.. Cunku herkesin lafi onun icin cok degerli..
Tabi ki isterim bu benim içgüdüm,kendi sevişmek istemiyor muymuş?Cocugu takinti yaptigimi soyleyip duruyor. Ve bana aynen sunu yazmis. " sen cok cocuk isteyen bir kadinsin , olmadigi icindr mutlu olamiyorsun " . Sahi esimden cocuk sahibi olmak istemem cok hatali bir durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?