- Konu Sahibi ferforjeler
-
Ben de 25 yaşındayım ama senin yaşla ilgili endişeni paylaşmıyorum. Bir kere erkek arkadaşım diye anlattığın adamın sana zerre saygısı yok. Bir kadına bu şekilde muamele eden ve geleceği için bir şeyler yapmak adına gittiği dershanede bile sadece ortam yapmak için bulunabileceğine inanan zavallı bir zihniyet karşısındaki kadını sadece bir obje, erkeğin hizmetçisi gözüyle görebilir. Sana bir birey olarak değer vermeyen ve geleceğinle ilgili hayallerine destek olmayı bırak saygı bile göstermeyen biriyle birlikte olursan, bu senin de kendine hiç saygın olmadığı anlamına gelir. Annemiz babamız bizi el alemin erkek evlatları sömürsün diye okutmadı. Biraz dik dur. Bebeğin doğması yakınlaştıkça ablanla oturur konuşursunuz. Karşındaki el kızı değil, ablan. Gerekirse salonda kanepede yatarsın. Önemli olan KPSS için çok çalışıp sonunda hayallerini gerçekleştirmen. Kendindeki değerin farkına var, kendine saygı duy, hayallerine sahip çık. İyi şanslar.
Erkek. Arkadasindan ayrilman cok iyi olmus....
bugun bunlari kabullendiren adam yarin kimbilir ne yapar...
cocuk odasina gelirsek genelde bebek birkac ay anne yaninda kalir sik uyandiklari icin....
Ben 9 aylikken odasini ayirmistim....
ama ablan odasini ilk heyacan oldugu icin erkenden hazirlamak isteyebilir....
baskasinin evinde yasamak zor dur bililirim....
Ben anneme yada ablama gittigimde. 2. Gunden itibaren sikiliyirum....
ama odo sonucta ablaniz sizin geleceginiz icin idare etsin....
Sen oraya keyfi gitmiyorsun bir amacin var sonunda....çok teşekkür ederim...moral oldu yorumunuz gerçekten çok kötüyüm , herşey üst üste geliyor sanki...
işte ilk çocuk olduğu için oda hazırlamak isteyebilirler yoksa 1 2 aylıkken tutupta çocuğu başka odada yatırmazlar heralde...
inşallah onlarıda zor durumda bırakmam...birde etkilenmektende korkuyorum benim en yoğun çalışmam gereken zamanda bebeğimiz gelecek...
Sen oraya keyfi gitmiyorsun bir amacin var sonunda....
kardes dedigin kotu zor gunde destek olmalidir....
ablan icinde senin icinde zor olacak orasi kesin....
sinavlara 2 ay kala dogum yapacakmis....
Istiyorsa bebek odasini yapsin....
ama istesede kullanamayacak buyuk ihtimal....bebek kucuk ablanda gozunun onunden ayirmak istemez sanirim....
ablan gelecegin icin yardimci olabilir...
ama sende cok calisarak sinavlarini kazanarak ablanizin sikintilarini emeklerini bos cikarmamaya calisin....
Tabikide bu konuyu bastan ablanla konusman gerek....benim evde olmam zaten akşamları olacaktır onları rahatsız etmemek için dersanede çalışmayı düşünüyorum.inşallah ailem ablam kendim için...öyle laylaylom yapacak biri değilim o yaştada değilim ama inşallah emeklerim karşılıksız kalmaz....
ben o zaman teklif etmeliyim onlara öyle değil mi...
başka birinin evinde kalmak gerçekten her iki taraf içinde zor ve şu durumda kendi evimde bile fazlalık hissediyorum kendimi inşallah biran önce bende kendi düzenimi kurarım:/
nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum....sanki hiçbirşey yolunda gitmiyor..herşey üst üste geliyor...kendimi çok yalnız hissediyorum...
ilk önce erkek arkadaşımdan bahsetmek istiyorum 3 yıllık bir ilişkim vardı hatta 4.senemize girecektik artık ayrı şehirlerdeyiz...ve ben bu sene dersaneye gidip kpssye hazırlanacağım ve küçük bir ilçede olduğumdan dolayı burda dersane olmadığından ablamda kalacağım...ne dersaneye gitmemi istedi ne ablamlarda kalmamı istedi...en son kabul etti ama birçok saçma sapan istekle beraber....geçen hafta görüşmeye geldi konu dersane olayına geldi istemeyerek kabul ediyorum ama benim şartlarım doğrultusunda diye giriş yaptı....ne makyaj yapıcakmışım ne evde gelenlerin yanına çıkıcakmışım ..ttelefonlarını derste dahi olsam açacakmışım.hiçbir erkekle merabalığım olmayacakmış buraya kadar hiç sesimi çıkartmadım sonra neymiş efendim hiçbirşekilde erkek hocalara soru sormayacakmışım...bende ters teptim kusura bakma ben soru sorarken hoca seçemem diye... ilk kolumu sıktırdı çektim kolumu sonra demediğini bırakmadı kızlar....ben oraya ortam yapmaya gidiyormuşum...yok ben evde çok sıkılmışım o yüzden gidiyormuşum...benim amacım geleceğim değilmiş daha neler neler... sonra bana küfür ederek beni masasından kovdu ve ben bunların hiçbirini haketmedim kızlar....şimdi hergün arıyor ama bitti kızlar....kendimi çok kötü hissetsemde bitti...
bilmiyorum daha önce bir akrabasında kalan oldu mu kızlar ben daha öncede kaldım inanın çok zor sadece kalan için değil eminim onlar içinde çok zor yeri geldi aç yattığım oldu yeri geldi duşumu alamadan gittiğim oldu bu sefer ablamda kalıcam belki bu kadar zorlanmıcam ama yine çok zor geçecek kızlar....ve ablam hamile benim kalacağım odası çocuk odası yapmak isteyeceklerdir ben nasıl davrancam kaç aylıkken çocuğun odası yapılır onlarıda zor duruma düşürmek istemiyorum belki söyleyemez onlar ben teklifte bulunayım daha ilk çocuk ve benim sınavıma 1 2 ay kala dünyamıza gelecek bebeğimiz...
25 yaşındayım arkadaşlarımın çoğu evlendi gitti ben daha başkalarının üzerinde kalıyorum...sanki herşey ters gidiyor...bunları yazarken bile gözlerim doluyor...birde çok ince düşünen içien kapanık biriyim kızlarrr...sanki ne kendi evimde yerim var ne bir başka yerde....kendi düzenimi kurmayı o kadar çok kurmak istiyorumki artık.....
Orası senin ablanın evi.. Ve gittiğin yer disko değil.. Dershane..
Bu adamın ne sana, ne geleceğine, ne bileyim hiçbir şeyine saygısı yok..
Kolunu sıkıp, seni masadan kovacak kadar da hadsiz..
Ayrıca; seni oraya ortam yapmaya gidiyor sanan kişi, işi kendinden biliyordur..
Senin üzerinde bu kadar hakimiyet kuramaz.
ne cahil bir düşünce, erkek hocaya soru sorma!!!
Yaşı da var yani...
Ki özgüveninin zedelendiği zaten belli.
Artık erkek arkadaş ya da onun bunun lafıyla hareket edecek yaşın çoktan geçmiş.
Bir kız yurdunda kalabilirsin.
Hamile ablanın evinde zaten ders falan hak getire.
Part time bir iş ve yurt bunlar seni kurtarır.
Bu kişiyle evlendiğini düşünemiyorum, kendi yetersizliğini senden çıkarıp duracak.
Tabikide bu konuyu bastan ablanla konusman gerek....
ama senin gelecegin soz konusu...
en fazla iki ay odayi gec yapabilir....
Yada hazirlar ona gore anlasirsiniz bir sekilde....
kendime saygım olmadığını nereden çıkartıyorsun...bitirdiğimi yazdım zaten ama öyle herşey kolay kolay bitmiyor..çok denedim bitirmeyi bazen sevgi ağır bastı.....Annemiz babamız bizi el alemin erkek evlatları sömürsün diye okutmadı..EVET burda çok haklısın doğru söylüyorsun....
sorun benim nerde yatmam değil usulünü öğrenmek istedim ve ona göre konuşayım diye....
Kendine saygın olmadığını söylemedim, çünkü seni bunu veya aksini söyleyebilecek kadar tanımıyorum. Sadece şunu vurgulamaya çalıştım, bu çocuğa hiç bir şekilde geri dönmemelisin çünkü onun sana karşı tutumuna rağmen ona geri dönmen kendine yaptığın en büyük saygısızlık olur. İnsanın sevdiği insanla bir şeyleri bitirmesinin ne kadar zor olduğunu inan çok iyi biliyorum. Ama dirayetli olursan bunu atlatabileceğini ve gerçekten sana değer verecek birini bulabileceğini de biliyorum. Aynı yaştayız, yaşıtlarımızın bir kısmı evlenmekle kalmadı çocuk sahibi de oldu. Evet ama bu bizim için bir kıstas değil. Önemli olan seninle aynı yaşta olan insanlara nazaran ne halde olduğun değil. Kendin için yaptığın gelecek planlarının neresinde olduğun. Burada bir sürü ablamız, arkadaşımız var 30 yaşından sonra evlenen, mutlu yuva kuran ve evlat sahibi olan. O yüzden umutsuzluğa kapılmaya da gerek yok. Sen hayallerine sıkı sıkı tutun, karşına da seni hak edecek biri çıkar inşallah.
yanlış anlaşılma oldu o zaman..:13: gerçekte bitmesini istiyorum hem bu olaylar yüzünden hemde bu sene benim için çok önemli ve bunun gibi sene içinde çok küçük şeylerden üzecek beni buna eminim... ve bu sene benim lüksüm yok bu tür şeylere...zor olacak ama bitmeli...ya aslında işin evliliğinde değilim bir düzenim olsun istiyorum çüünkü inan kendi evimde bile yabancı gibiyim...yoksa diğer arkadaşlarım evlenmiş çocuk sahibi olmuş umrumda değil yeterki öncelik olarak bir işim olsun....
bu sene tek derdim kpss olacak zaten....Sen elinden geleni yap bu sene, inşallah o da olur. Emek olmadan yemek olmaz demişler. Bakarsın ummadığın anda güzel bir iş fırsatı bulursun KPSS'yi bile beklemen gerekmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?