Çikolata bağımlılığı

bende de mı war acaba :44:

Önce güzel güzel anlatıyorsunuz sonra az yiyin diyorsunuz:) ne mümkün:)

tam benım konum kılolarca wersınler yıyıp kalkarım cıkolatayı hahhaha
o yuzden basenler aldı yurudu

Evet ya şişiriyor vücudu.Evlendiğimden beri yemek yeme isteğim çok yok.Ama çikolata bağımlılığım fazlasıyla arttı...Çikolatayıda bıraksam yemeyi kesmeden zayıflıcam diye düşünüyorum...Çok su tüketiyorum çünkü...

Ben de özellikle çikolata değil..Tatlı olan her şeyi seviyorum

Ayy,acıkınca gözümün önünden kurabiyeler, sütlü, şerbetli tatlılar, pastalar falan geçiyor.. Bir ara çok kilo aldım yemeği ekmeği azalttım tatlıyı çok az azalttım verdim şimdi formumdayım ama tatlımı kısmıyorum.

4 gofretten bu haldeysen ben öleyim canım ben tablet tablet tüketirim puding kek de cabası :S kakao olsun çamurdan olsun yerim yerimmm :)

Aslında bilimsel anlamda bir bağımlılık durumu yok. Sürekli çikolata yemek isteyenlerin serotonin seviyesinin düşük olduğunu düşünüyorum. Bende küçüklüğümden beri çok severim bana verdiği tek şey kilo fazlası ve çürük dişler oldu. Dizginlemek gerekiyor. Halsiz hissetmenizin nedeni de bu. Şeker seviyenizi altüst ediyor.

PMS döneminde çok feci oluyorum ben. Gözüm hep çikolata arıyor.

Son düzenleme:
birkaç sayfa hariç hepsini okumadım.....bilimsel anlamda karbonhidrat bağımlılığı denen birşey var ....çikolata da bunlara dahil....karbonhidrat bağımlılığı sigara bağımlılığından daha ciddi bir bağımlılık olduğu açıklandı.....damak zevkimiz küçükken oluşuyor bu yüzden hiç değilce küçük yavrucakları alıştırmayın...onları kurtarın bari.....çikolata da öyle çok yararlı birşey değil nihayetinde basit şeker var içinde.....kemik gelişiminin bozuk olmasından tut çürük dişler obezite insülin rezistansı kanser daha sayamadığım birçok sonucu var....amerikanın bir eyaleti basit şekerleri çikolata dahil yasaklama teklifi verdi ama küresel şirketler buna karşı çıktı çünkü hasta müşterilerinin sayısı azalır diye korktular ve teklif geri çekildi ....araştırabilirsiniz....karbonhidrat bağımlılığı çok ciddi bir durumdur ve tüm hastalıkların altında yatan etkendir

ben taş devri diyetine sadece bir hafta dayanabildim...kendimi pastaneye attığımı hatırlıyorum

bende aynı sorunu kahve ile yaşıyorum, iki gün sonra dert olup çıkacak bunlar bizden gel önlem alalım...

Bende çikolataya dayanamam asla herkes bilir çok sevdiğimi sevgilim hep çikolata alır 3-4 tane ama aşırısıda kötü oluyor gerçekten :)

Bende çikolataya dayanamam asla herkes bilir çok sevdiğimi sevgilim hep çikolata alır 3-4 tane ama aşırısıda kötü oluyor gerçekten :)

şaka gibi yaaa tamda açmak istediğim konu.bende aynı durumdayım sürekli yiyorum kilo fazlam yok die kendimi teselli etsemde gün içerisinde sürekli bişeyler yiyorum başta çikolata olmak üzere.eşimde bi anda kilo alcaksın diyip duruyooo hergün tartılıyorum ama yinede böyle bişey olurmu acaba?hatta bazen bişeyler yemekten yoruluyorum o derece yani.

Ne acaba bizi böyle sürekli yemeye iten...?

Kilo alımında da bence zaman içinde farketmeden alırız gibime geliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…