Çikolata bağımlılığı

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
Çikolata yiyorum aşırı derecede.Her gün 4 gofrete yakın yiyorum belki fazla.Hep gofret değilde hani anlatabilmek açısından öyle örnek verdim.Üstelik sürekli yorgunluk var.Elimi oynatacak halim yok.Hep halsizlik.Bunun çikolatayı çok tüketmekle alakası var mı acaba...Çünkü kan değerlerim falan normal...

Ne illet bir şey ya bırakılmıyor ki off...

her şeyin fazlası zarar eğer yaptırmadıysan endokrinoloji de geniş çaplı bir test yaptır belki gizli şeker vardır çikolatının içinde bulunan bir madde bağımlılık yapmış da olabilir kendini kontrol etmeye çalış çikolatanın fazlası çok zarar

herşeyin fazlası zarar..
kakao oranı fazla olan çikolatalar tansiyonu düşürüyo yorgunluğunun sebebi bu olabilir.

Ya bütün gün düşündüğüm tek şey ne çikolata yesem oluyor off.Nasıl vazgeçicez bu takıntıdan...

aynen bende cikolata görunce dayanamıyorum günde kac tane yediğimi sayamiyorum bile artık :S sürekli yorgunum halsizim cikolatadan mı acaba :S karsı koyamıyorum ki :S:26:

şekeriniz zıp zıp zıplıyo bi aşağı bi yukarı, tabii ki yorgun olursunuz bence onun yerine kuruyemişlere yönelin, insanlar sigarayı bırakıyo, siz çikolatayı mı bırakamıcaksınız, tamamen duygusal bağımlılık, bağlancak zararsız bişey bulun, bu yiyecek olmak zorunda da değil ayrıca

bende öyleydim bi baktım kilom 70e dayandı
ondan sonra kilo vermek zorunda olduğum için bıraktım
çikolata her aklıma geldiğinde kuru kayısı,incir falan tükettim
şimdi regl dönemim haricinde hiç aklıma bile gelmez

nasil anlatsamki düzenli beslenmiyorsun sekerin aniden düsünce seker cikolataya saldiriyorsun demiii
sonradan elin ayagin tutmuyor halsizlikkkk benim fikrim beslenme düzenine göz at ögünlerini düzenle
kendine dikat et öpüldünnnnn

Evet düzenli beslenme adına hiç birşey yok bende.Günde 2 öğün yiyorum gerisi atıştırmalık.Sürekli atıştırma isteği haliyle.Haklısın yeme olayını düzelteyim.Aslında diyete başlıyım.Hem yeme m düzelir,hem kilo veririm,hem ç,kolata illetinden kurtulurum:)) 3 übir yerde:))

6 ögün beslen su az ve sIk sIk beslen canin cikolata felan istemez cok isterse kaysi 3 tane 3tane mürdüm erigi yersen süper ayni cikolata gibi olur
kk diyet bölümlerine bakkk

Kışın ben de sanırım evde daha fazla vakit geçirildiğinden çikolata yemeye başlıyorum.Bunu kesebilmek için öncelikle eve almamak gerekiyor.Eve giren çikolata bir şekilde itina ile mideye de indiriliyor çünkü.

En iyisi markete alışverişe tok karnına gitmek,yani alsan bile miktarını azaltmak.

Bir de şeker ihtiyacını meyve ve kuruyemişlerden karşılamaya çalışmak belki çikolata isteğini azaltır.

Annem hep şöyle der : ' Tatlıdan bir parça da yesem tadı aynı,bir tabak yesem de...Önemli olan ağzımı tatlandırmak.' Böyle düşünerek mideni doldurmak değil ağzını tatlandırmak için yiyormuş gibi kendini telkin edebilirsin.

aaaa bu ne güzel topikmiş böyle? Ne kadar tesadüf ki şuanda ağzıma bayram çukularından attım(bitter olanlarından) Bilgisayarın başına geçtim.Kendi profilime bakarken bir baktım Şeyda_66 nın bu yazısı düşmüş benim sayfaya:) Aman nasıl bir sevindirik oldum anlatamam.

Seneler önce bir film e gitmiştim adı ''Chocolat'' Olay bir Fransız kasabasında geçiyordu.Küçük kızı ile bu kasabaya yerleşip orada bir çikolata dükkanı açan genç anne,tutucu olan bu kasaba halkının bütün hayatını değiştiriyor.Sinemeya giderken yanıma 2 paket bitter çikolata ile gidip,çıkarken kağıtlarını çöp kutusuna atarak bu güzel lezzetin sonunu getirmiştim bütün film boyunca:)) Hayatımın vazgeçilmezi olmazsa olmazı diyebilirim Gittiğim diyetisler bile bu durumumu kabullenip hergün 2 küçük parça bitter yememe müsaade etmişlerdi.

Kokusu bile mutluluk hormonumu harekete geçirmeye yetiyor.

Çikolatanın içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede faydalı. Kakao, kırmızı şaraba oranla iki; yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor.
Çikolata aynı zamanda zengin bir kalsiyum kaynağı. Bu da güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor.
Çikolata geçmişten günümüze özellikle kadınlar üzerinde psikolojik olarak oldukça olumlu etkilere sahip. Çikolata kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatıyor.
Harvard Tıp Akademisi uzmanları, kakaonun yüksek tansiyonu düşürdüğüne dair bulgular elde ettiğini savunuyor.
Güçlü dişleri sağlayan florid açısından da zengin olan çikolata, stresle mücadelede faydalı olan potasyumu da içeriyor.
Bristol Üniversitesi doktorlarından Peter Barham, çikolatanın içinde bulunan bir maddenin uyarıcı etkisi bulunduğunu ve bunun da kişiye kendini iyi hissettirdiğini savunuyor.
Çikolata büyük miktarda bakır da içeriyor. Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor.
Kaliforniya Üniversitesi uzmanları her gün az miktarlarda çikolata yemenin kanda pıhtılaşmayı önlediğini savunuyor. Bu da ani kalp krizlerinin önüne geçiyor.
Çikolata aynı zamanda yiyen kişiye enerji veriyor ve diğer tatlılara oranla kan şekerini hızlı yükseltmiyor.
Bağışıklık ve üreme sistemi için faydalı demir ve çinko çikolatada bolca var. Bu tat her derde deva.
Kahve içmek yerine çikolata yemek çok daha yararlı, çünkü çikolata kahveye oranla çok daha az kafein içeriyor.
Çikolata diğer tatlılara oranla diş sağlığı açısından daha zararsızdır; çünkü sütlü çikolata yüksek miktarda protein, kalsiyum ve fosfat içerir. Bu maddeler de diş minesini koruyor.
Çikolatadaki doymuş yağ oranı,kandaki kolesterol seviyesinin artmasına neden olmuyor.

Bütün çikolata severlere sevgiler...

Çikolata ''İlleti '' mi?? aşkolsun kikirik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…