Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

benimde 4 cm büyüklüğünde sol overimde bu kistten var.4 yıılık evliyim.ilk iki yıl çocuk istemedik sonra ilk korunmadığımız ay hamile kaldım.ama maalesef gelişmeyen gebelik teşhisiyle 5 haftalıkken aldırmak zorunda kaldım.ama o zaman kist olduğunu bilmiyordum,birazda doktorumun ihmalkarlığı oldu.sonra bir yıl daha denedik ama olmadı.meğer eşimdede sorun varmış.sperm hareketliliği yeterli değilmiş.bana hemen hemen tüm doktorlar ameliyat dedi ama olmadım.direk tüp bebek yöntemini denedik.şimdi Şükürler Olsun hamileyim.ama hala kist ağrılarım oluyor ve doğuma kadarda olabilirmiş.çünkü tedaviden dolayı kist ve sol yumurtalığım biraz büyümüş.

adaızmır merhaba
doktorum kıstımın yumurtalıgıma zarar verdıgı ıcın yumurtalıklarımın toparlaması ve tekrarlamaması acısından bu ıgnelerı verdı gecıcı menopoz donemı yarattıgı ıcın ıgneler bıttıkten sonra bırden yumurtlama olacagı ıcın hamıle kalabılecegımı soyledı. sen acık amelıyatmı oldun pekı bu amelıyattan 6 ay sonrakı donemde hıc gebe kalamadınmı?

kızlar benimde sağ overde 5.7 kist çıktı 1 hafta orgametril kullan gel dedi bunu kullanınca küçülcekmi acaba kullanan varmı dr hiç endişelenme 1 ayda geçer bu dedi başka dr damı gitsem şaşırdım kaldım hepimize acil şifalar canım kardeşlerim

merhabalar ben yeni katıldım
bende sizler gibi endriyometrozis hastasıyım 3cm sol overde kistim vardı ekim ayında ameliyat oldum işin tuhafı ameliyattan önce doktorlar bu kiste teshis koyamadılar basit kist dediler 1 yıl bekledim ..gecmeyince alalım dediler ameliyat esnasında bu cikolata kisti olduğu ortaya cıktı ...şimdi yumurta takibi yaptırıyorum gecen gün doktorum şok oldu cünkü yine sol overde kist oluşmuş hemde 2,8cm bu kadar kısa sürede oluşurmu bilemiyorum tüp bebek düşünüyorum

evet canım ne yazıkki bu çikolata kistleri birkere bulaştınmı yakamızı bırakmıyor.ve birkaç ay içindde tekrar oluşmasıda çok normal ben 1 yıl önce ameliyat oldum 6 ay sonra aşılamayla hamile kaldım ama 3. ayımda kaybettim bebeğimi şimdi tekrar oluştu kistler ve kesinlikle ameliyat düşünmüyorum tekrar ve doktorlarda önermiyo 2. ameliyatı direk tüp bebek dediler vallahi ne yapıcağımzıı bizde bilemedik 1-2 ay bitkisel şeyler denemeye karar verdim doğum kontrol hapıda kullanıyorum kistlerde küçülme olursa aşılama yaptırcam tekrar ama küçülme olmazsa artık tüp bebeğe yönelicez çağresiz yaşımda 31 olduğu için fazlada beklemek istemiyorum açıkcası bakalım zaman neyi göstercek

ya arkadaşlar ben cok bılgısızım cıkolata kıst ne bendede kıst var sol tarafta ama hıc cıkolata kıst falan demedı doktor normal kıstten farkı ne

eğer hiç bebeğiniz yoksa bilinçli doktorlar ameliyat önermiyorlar.çünkü arkadaşlarında dediği gibi bu kist tekrarlıyor ve ameliyatta çözüm değil.üstelik ameliyat sonrası yumurtalık rezervimizde azalıyor ve yapışıklığada neden oluyor.ben ameliyattan korktuğum için olmamıştım ama pişmanda değilim aslında.

ya arkadaşlar ben cok bılgısızım cıkolata kıst ne bendede kıst var sol tarafta ama hıc cıkolata kıst falan demedı doktor normal kıstten farkı ne

vajinal ultrasonda bu teşhis konulabiliyor ama asıl teşhis laparoskopiyle yapılıyor.doktorlar kistin yapısına göre muayenede teşhis koyabiliyor.normal kiste göre daha ciddi bir şey, yapışıklığa ve kısırlığa neden olabiliyor.

bencede arkadaşlar çoooooooook büyük olmadığı takdirde ameliyat olmak hiç akıl karı değil. ameliyat olduktan hemen sonra aşılama veya tüp yaptırcaksanız olabilirsiniz ama ameliyattan sonra normal hamile kalmayı beklerseniz işte ozmana sorun oluyo siz hamile kalmayı bekleyene kadar kist zaten tekrar etmiş oluyo ozaman işte başa dönüyosunuz firdos arkadaşımında dediği gibi ameliyat sadece kısa bir süreliğine çözüm getiriyo uzun vadede kesinlikle kesin çözüm değil.birde arkadaşlar hepimiz aynı dertteniz lütfen hamileliğe kadar yaptırdığımız tedavileri yada neler yaptığımızı hergün burdan paylaşalım çünkü birbirimize ihtiyacımız var

ben hamilelğime kadar tam bir yıla yakın ilaç ve iğne tedavisi gördüm.7 ay kadar menopoza girdim.lucrin depot denilen bir iğne ile adet olmam dolayısıyla kistin büyümesi engellendi.sonrada kist 2 cm ye düşünce bir kez aşılama yaptırdım.ama aşılamadaki ilaçlardan dolayı başka küçük kistlerde oluşmuştu.tedaviyi bırakır bırakmazda kist tekrar eski boyutuna ulaştı.sonrada tüp bebek tedavisine başladım.ameliyat falan olmadım yani.en çok yumurtalarımda yine kistin olduğu taraftan toplandı.eğer ameliyat olmuş olsaydım bu rezervi düşürecekti.

4 cm demişlerdi.sonucum Allah'a Şükürler Olsun pozitif oldu.şimdi 12+6 günlük hamileyim.ama kist ağrılarım devam ediyor.aylar ilerledikçe ağrılarda geçecekmiş çünkü kist küçülecekmiş.

4 cm demişlerdi.sonucum allah'a şükürler olsun pozitif oldu.şimdi 12+6 günlük hamileyim.ama kist ağrılarım devam ediyor.aylar ilerledikçe ağrılarda geçecekmiş çünkü kist küçülecekmiş.

ayyyyyy inşallah canım ya allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder benimde 3 tane vardı en büyüğü 4 cm diğerleri 1 cm falan valla aslında benim kistim sadece sağ tarafta sol tarafta yumurta üretiyo diyorum aşılama denesem bi belki tutar diye tüpten önce tüp çok zahmetli biliyosun sende ne yapıcağımı inan bilmiyom valla düşünüyom öyle

ınşallah canım çok sağol.ben aşılama yaptırmıştım ama olmadı.gerçi eşimde de sorun vardı,belkide bu yüzden tutmamıştı.

yumurta toplama işlemi anestezi altında yapılıyor.15 dk içinde işlem bitiyor ve uyanıyorsun.ağır bir narkoz verilmiyor.ben embriyo transferinide anestezili yaptırdım.çünkü acı eşiğim biraz düşük.

Hımmmm anladım canım ya aslına bakarsan ben Çok acılar Çektım ılk rahım fılmı Çektırdım sonra amelıyat sonra kÜrtaŞ tabı o aralarda sıs fılmı falan ayyyyy artık acı Çekmek ıstemıyorum ya valla ama ıŞte bebeĞımız ıÇın napalım

seni çok iyi anlıyorum.bende rahim filmi çektirdim ve 5 haftalık hamileyken gelişmeyen gebelik denildi ve kürtaj oldum.sen niye olmak zorunda kaldın?ınşallah hepimiz en kısa zamanda Hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız.

arkadaşlar merhaba a.s.bu topingi görünce benimde yaşadıklarım aklıma geldi sizin yüreğinize birazda olsa su serpe bilirsem ne mutlu bana:dance: ben üç yıllık evliyim ilk hamileliğim 1.yılın sonunda olmuştu boş gebelikten dolayı son buldu.acaba tekrar hamile kalabilcekmiyim veya kalsam yine boş gebelik olurmu diye düşünüp iyi bir prof. bulup ona gittik bir iki hastalığım+çik.kistimin olduğunu söyledi tabi bu prof. şehir dışındaydı bizim bununla işimiz bitti en azından neyimiz varmış öğrenmiş olduk sonra yaşadığımız yerde bir çok doktora gittik hepsi bir çeşit söyledi bazısı basit kistte olabilir bazısı evet çik.kisti hemen alalım yoksa hamile kalamassın dedi en sonunda komşumun tavsiyesi ile bir doktora gittim ve bu doktor benim önce gittiğim prof. öğrencisiymiş ve bizimle çok ilgilendi ve gerçekten çok bilgili kendini yetiştirmiş halada yetiştiriyor ve işini severek ve inanarak yapıyor(kusura bakmayın doktorumu çok övdüm ama bence başta doktoruna güvenmen lazım eğer sana terapi gibi geliyorsa tamam ozaman olman gereken yerdesin)yasakkelimeneyse sadede geleyim doktorum kisti görür görmez şöyle dedi evet 2.5 cm lik bir kistin var ama bu senin gebeliğine mani değil şimdilik onu biraz ihmal edip gebe kalman için çalışacaz zaten 4.cm den sonrası mani olmaya başlarmış. benim yumurtada sorun vardı +kan pıhtılaşması`, onların üzerine yoğunlaştık önce RABBıMıN sonra özcan beyin sayesinde hamile kaldım şimdi 29 haftalık gebeyim uyku sorunlarımdan dolayı internete göz atayım dedim ve bu topingi görünce bişeyler yazmak istedim lütfen sabırlı ve umutlu olun. inşallah 2010 yılında güzel haberler alırsınız ALLAH yar ve yardımcınız olsun ooo saat çok ilerlemiş artık ben yatağıma gidim bebişe yazık dimi yerimsenibenbu arada hepinizden dua bekliyorum çünkü ben duaların karşılığında bu halde olduğumu biliyorum dualarda buluşmak ümidiyle hoşçakalın:Saruboceq::teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…