Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

bizimde demiracarında kendiliğinden yani doğal yolla oldu. ben temmuzda tüp bebek tedavisi yaptırmıştım kimyasal gebelik oldu devam etmedi.

bende endometriozis var ve tüplerim tıkalıydı. birkaç kür ve beslenme değişikliği ile daha kolay hamile kaldığımı düşünüyorum. tüp bebek tedavisinden önce 1-1,5 yıl kadar çok üzerine düşmesek de korunmuyorduk ama olmamıştı. yani uzun sürebiliyor.

neler denediğimi merak edersen bu topiğe bakabilirsin.
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/321878-endometriozis-beslenme.html

teşekkürler momi.benimde tüplerde sorun vardı rahim filmi çektirdim ve sadece bir tüpümde hafif yapışıklık oluşmuş önceden ikisinde de ödem vardı.şimdi enazında biri açık ötekide yarım açık.yazdığın besinleri deniycem inşallah olur.tekrar teşekkürler

demiracarı yeni okudum cok sevindim, gözümüz aydın, gercekten bunları duymak umut veriyo biz diğer endolulara...

ben gecen ay adet olunca iyiden iyiye bunalıma girdim ve doktora gitmeyi de bıraktım, cünkü klomen de kullanmıstım, her ay umut etmem için baska bir neden cıkıyo ve olmayınca daha da hayal kırıklıgına uyguyorum, bir önceki ay preseed kullandım, gecen ay klomen.... ovulasyon yumurta takibi, çatlatma iğnesi derken iyice sıyırmıstım, bu aysa hiç gün bile takip etmedim, ha aklıma gelmedi deil ama yok saymaya calıstım, bugün adet günüm, gelecekmiş gibi sinyalleri de verdi ama napalım hayrılısı olsun, yeter ki moraller yüksek olsun, rabbim o dediğinde gelecek meleklerimiz...

1yıldır korunmuyoruz.pcos dediler bana.ama hormon tahlillerim,hsg sonucum normal olduğu için tedavi vermediler.sert tüyler var.yaş:25,spermıogram normal.3 ovulasyon ind. ve klomenle 1 aşılama oldum ama sonuç negatif.adetlerim ağrılı olduğu için dr endometriozis olabilirsin dedi.kesin tanı için ne yapabilirim ameliyat dışında.adetleri (+-3)28 günde olur.ağrılarım bayıltacak kadar oluyor genelde,bazen ilişki sırasında çok ağrım oluyor.adet öncesi alt karın kısmıma bıçak saplanıyo gibi.akıntım fazla olduğu için mantar tedavisi de gördük.bu aşamadan sonra ne yapmalıyım?endometrıozis olsa ultrasonla görülmezmiydi?pcos diye gördükleri endometriozis mi acaba?endometriozis teşhisi sadece laparoskopiyle konuyo.benim hastalığım ne?

canım benim ki kist idi ve hemen tanı konmustu, senin içirde bi kana varsa da görülmeli diye düşünüyorum, rahim filmi de çekilmişsin, farklı bir doktora da git bence

gitmediğim dr kalmadı ki.hem normal jinekoloğa gittim hemde tüp bebek merkezindeki dr a gittim.zaten endometrıozis olabilirsin diyen tüpbebekçi dr,diğerleri hiç böle bişi demedi,pcos var diyen de oldu yok diyende.çok korkuyorum.

canım korkacak bişey yok, biz bununla yasamayı öğrendik, senin agrılar dısında bir sıkıntın yoksa fikyolojik sebepsiz bişeydir belki de, bebek olmamasından korkuyosan o allahın işi, laparoskopiden korkuyosan ben oldum öyle bi zorlugu yok, hsgden korkuyosan onu da özelde yaptırdıgın sürece aman aman agır deil ki 2 kez cekildim, inşallah korktukların basına gelmez, allah yüzümüze baksın, kucagımızı bos bırakmasın rabbim

araştırma da hsg yaptırdım,tüplerin açık ama sıvı zorla geçmiş gibi görünüyor dediler.laparoskopiyle endometrıozisin derecesini mi öğrendim yoksa temizlediler m i içini?

kızlar stress yok,umutsuzluk yok..
tek taraflı 4cm büyüklüğünde çikolata kistim var ve 6.ayımda kendiliğmden hamile kaldım.hiçbir ilaç hiç bir tedavi görmedim..benim mucizem sizlere umut olsun inşallah..olmaz diye bişey yokmuş.ben kendimi laparoskopiye hazırlıyodum ama çıkageldi işte..
Allah her isteyene minik minik yavrular versin
bi nebze umudunuza umut kattıysam ne mutlu bana.....

burcinipek gözünüz aydın eşini de seni de tebrik ederim, hakikaten böyle şeyler umut oluyor bize, kucagına alacagın günleri de görürsün inşallah sağlıkla, darısı basımıza, siz hamiş kalan güzeller bizden dualarınızı eksik etmeyin, çok ihtiyacımız var biliyorsunuz...

merhabalar bende 5 aylık evliyim korunmadığımız halde henüz hamile kalamadım genel kontrol için doktora gittiğimde sol overde küçük çaplı bir kist çıktı doktorum önemsiz ve gebeliğe engel olmayan bir kist dedi ve bir kaç adet döngüsünden sonra kendiliğinden kaybolur dedi fakat hala hamile kalamamam beni üzüyor arkadaşlar( acaba kist dolayısıylamı gebelik oluşmuyor? tedavi için erkenmi sizce yorumlarınızı bekliyorum

canım sakın uğraşma üstüne düşme.ben de 5 ay istedim olmayınca 7 ay uğraştım tahliller falan hepsi boş hiçbişeyim yok.para harcama ve streste zararımız oldu.bütün hastalıkları araştıdılar ben de fos... sakın uğraşma.oluruna bırak

hatta ilkin bana da polıkıstık overlisin dedi de ben öle araştırmalara girdim hormonlarım normal olmasına rağmen.dün prof göründüm hatta. aklından sil dedi kıstın falan yok dedi.sağlıklısın bekle.sen de akıllı ol uğraşma kıst normal bişey 2 3 ay içinde atılır.rahatlamak istersen soğan suyu iç çok etki ediyor kiste.allah hepimize nasip etsin

kendi serüvenimi anlatayım sana.bana geçenyıl kasımda pcos dediler ama hormonlarım normal ,hsg sonucum temizdi.eşimde de herşey normal.tedavi vermediler 5ay fgeçti olmayınca her ay kontrole gittim bi ay pcos lusun bi ay deilsin dediler.stresten kafayı yicelktim.hatta prolaktınım stresten yükseldi düştü.geçen prof a gittim pcoslu deilsin adetlerin çok çok ağrılıysa ilşki sırasında ağrın varsa laparoskopiyle endometriozis varmı diye bakalım dedi,varsa temizleriz .sonrasında da olmasa tüp bebeğe geçeriz dedi.3ay klomen çatlatma iğnesi kullandım,1 kere de aşılama yaptım hepsi boş.endometrıozisli olabilirsin diyen de tüpbebek uzmanıydı ondan önceki hiç bi dr bana endometrıozisli olabilrin demedi.bence sıradan jinekologa gideceğeni ii bir tüp bebekçiye git.normal drlar laparoskopi yapamıyolar,ince ameliyet en za doç olması lazım aklında bulunsun.maddi durumun varsa yaptır,aşılamayla uğraşma,şansın %15lerdebu arada sağlıkçıyım bende...çok araştırdım çokkk .bu ay hamile kalmasam laparoskopi yaptırcam

gecmiş olsun selamnur, bence de laparoskopiyi mutlaka uzman birine yaptırın, hangi şehirde düşünüyosun selamnur?

kelebekcim endometriyosiz ise dogum kontrol hapıyla erimiyo bildiğim kadarıyla...tüp bebek için de 3 yıl evlilik şartı ve 2 aşılama diye biliyorum tüp bebek topiklerinden araştır istersen...

ama ben de kısaca kendimden bahsedeyim, çikolata kistim vardı, rahim filmi cektirdim, kist soldaydı ama sağp tüpüm de tıkalı cıktı filmde, ailem ankarada diye doktor arastırdık, hacettepe cıkıslı baskent üniversitesinde prof bulduk, ameliyat nerdeyse 3000 liraya maloldu, bu yüzden doktoruma ameliyat olmadan direkt tüp bebek denesek dedim, madem 3000 lira elimizden cıkacaktı bi o kadar daha verir tüp denersik, ama kistin bebek olsa bile düşüğe neden olacagını, bu yüzden de tüp düşünsek dahi en azından kistin içini bosaltmak için de olsa bi ameliyat gerekecegini söyledi. ameliyat olalı 7 ay oldu, maşallah rahat ve iyi gecti ameliyatım, ama hala bebek yok((

amiiinnn inşallah, inşallah aylık oluşan kistlerdendir kelebekcim, allah yüzümüze baksın...

kelebek selam canım

oluşan kist çikolata kisti de olabilir çatlamadan kalan folikül kisti de (yani pco da oluşan kistlerden)

belki o 18mm olan folikül iğneye rağmen çatlamadı ve kist olarak kaldı.
ne kisti olduğunu en iyi doktorun anlar...

umarım en kısa zamanda bebeğine kavuşursun...

gecmiş olsun selamnur, bence de laparoskopiyi mutlaka uzman birine yaptırın, hangi şehirde düşünüyosun selamnur?
..... ben.eşimin tanıdığı bi doçent buaralar prof olacak zaten.yakınımızın dostu olduğu için bana dediki sen deil de kızım yada karım bu durumda olsaydı önce laparoskopi derdim.zaten ben de araşttırmada çalışmıştım.temiz biri.... şartlarında yapabilecek ender biri.inş kafam rahat olur endometrıozis olmasa bile.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…