Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

canımcım benimde 12 haftalıktı kalbi durmuş düşük yaptım o yüzden sende iyi bilrisin kötü günlerdi benim için ama işte insanoğlu umutlarımız hiç bitmiyo allahta bitirmesin umutlarımızı inşallah

ayy allahım sağlıkla kucağına almayı nasip eder bebeğini nekadar mutlusundur şimdi demi okadar çekiyosun bilmem ne sonra muradına eriyosun daim olsun inşallah

İnşallah en kısa zamanda bebeğini sağlıcakla kucağını alırsın.eminim o zaman bu kötü günleri unutacaksın.

ne güzel,tedaviye gerek kalmadan hamile kalmışsın.ben tedaviyle kaldım.Allah İnşallah ikimzin ve bizim gibi tüm hamile bayanların bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah.

sorma cidden bulaştımı cıkmıyorlar bence vakit kaybetmeden tüp bebek düşün
yaşın 31 ben 36 yım sonra insan pisman oluyor neden daha önce yaptırmadım diye hayırlısı inş

evet hic bebeğim yok ...dediğim gibi kist ameliyat esnasında anlaşıldı daha önce basit kist sanıldı ve onun icinde 1 sene beklenildi ...gitmeyince ameliyatla alalım dediler ..şimdi yine eskisi gibi oldu ..acaba kist kac santim gelirse , bebek oluşumunu etkiler

benim bildiğim eğer 5 cm i geçerse sorun yaratabiliyor.birde fazla yapışıklık yapıp yapmadığına bağlı sanırım.

evet arkadaşlar bu yeni yılın hepimize hayırlı gelmesini diliyorum inşallah bu yıl bebişlerimizi kucağımıza alırız birer birer

bende su an ıgne oluyorum yapısıklık hıc yok dedı doktorlar amelıyatta gozukurdu dedıler ıgneden sonra bende tekraarlamasından cok korkuyorum

merhaba kızlar ben evleneli 3 ay olduhamile kalmadım bu üç ayda
ama eskiden özellikle son 2-3 yıldır çektiğim şiddetli adet ağrıları son üç ayda daha bi arttı.doktotra gittim evlenmeden önce bişey yok dedi bi ağrı kesici bile vermedi
geçen hafta yine gittim muayene etti tabi doktor evli olduğum için bu gidişimde 1 yıl dedi hamile kalmazsan laparoskopi yaparız ultrasonla endo ları göremeyiz dedi
ben de kafayı yicem 9 ayımız var hamile kalmak için
adet kanamam az oluyo ilk 3 gün resmen adetli bi bayan oluyorum 4 ve 5, gün yok gibi oluyo günlük ped kullanıyorum.
ama adet olmadan 3-4 gün önce başlayıp ilk 2 gün deli gibi kasık bel ağrısı çekiyorum
ve korkuyorum endoların başka belirtisi olurmu
inş yoktur demi bende adet kanamasında değişik bi belirti yapıyomu ne bileyim kanama yoğunmu durumu oluyo nasıl oluyo

canımcım valla endoların aslında kişiden kişiye değişiyo belitileri ama tipik belirtilerini ben sana söyleyim.ilk önce seninde dediğin gibi şiddetli adet ağrıları,mide bulantıları zaman zaman,normal günlerdeki kokulu akıntılar ve ara kanamalar,baş dönmeleri,normal günlerdeki bel ağrıları,cinsel ilşki sırasında ağrı ve karın şişliği gaz krampları valla benim bildiklerim bunlar canım sendede inşallah yoktur diye umuyorum ama yumurtalıklarda olsaydı alttan ultrasonla mutlaka görülüyo yani

kızlar benim adetim 3 gün gecikti adet gecikmeleri oluyormu adetlerim çok düzenliydi 1 gram akıntım yok kistimin olduğu sağ tarafta çok ağrım var

kızlar benim adetim 3 gün gecikti adet gecikmeleri oluyormu adetlerim çok düzenliydi 1 gram akıntım yok kistimin olduğu sağ tarafta çok ağrım var

canım ya aslında kist olanlarda düzensizlik çok oluyo ama bendede hiç olmadı şimdiye kadar ara kanamalar dışında ama sen bikaçgün daha bekle eğer olmazsan bi test yapsana belki hamilesindir olurya ama bekle bikaç gün daha ondan sonra yap bakalım

meraba öncelikle hepinize geçmiş olsun.Allah inşallah en kısa zamanda derdinize derman olur.

Ben bu gece jinekoloji başlığında birşey sormuştum.Chess arkadaşım bana Endometriosis olabilir dedi.Eşim şehir dışında gelsin doktora gidicem ama yinede size sormak istedim.

4 aylık evliyim.ılişki sırasında v... na girişinde normal olarak acı oluyo hala ama o benim için hiç sorun değil.Makatıma doğru öyle bir acı hissediyorumki afedersiniz sanki 15 gün kabız olmuşumda ıkınıyorum gibi.Anlatamıycağım kadar çok canım yanıyo.Bir defa doktora gittim,balayı dönüşü.Spekulum soktu ama açamadı.Sadeec mikroskopla baktı bide karından ultrasonla.Jel verdi zaten kullanıyodumda.Ama ben bu makattaki sorun için gitmemiştim darlık olabilir diye gitmiştim o zamanlar girişte çok acı vardı.

Adetimin sadece ilk günü çok sancılı geçer.Hep ilaç alırım ama başka zamanda ağrım olmaz.Herhangi bir ara kanamam yok.

Sizce Endometriosis olabilir mi?Doktor farketmemiş olabilir mi?
--------

Bir arkadaşımızın yazısını okudum.Tek tüple hamile kalmaya çalışıyorum yazmışi.Bu konularda çok bilgisizim teselli etmek için bile ama şunu söylemek istedim size.Annem benden önce dış gebelik geçirmiş.Yumurtalıklarından bir tanesini almışlar.Annemde aylarca bana hamile kalmak için uğraşmış.Sonunda da hamile kalmış.Allahtan ümidinizi kesmeyin.Vereceği varsa verir.Boşuna kendinizi hırpalamayın lütfen.Umutsuzluğa kapılmayın.ınşallah hepiniz bebeklerinizi kucağınıza alırsınız.

Ben bir kaç sene çocuk düşünmüyodum ama böyle bi durumun olabiliceğini düşünmek bile beni çok üzdü..kimbilir sizler ne kadar üzülüyosunuzdur.Allah sabır versin.

Birde belki kocakarı işi gelebilri ama annem her akşam konyak yada şarap içmiş sanırım,onu öğrenip size yazarım.

merhaba aybish durmuna gerçekten çok üzüldüm ama daha çok yeni evlisin bende yeni evlendiğimde ilişki sırasında çok acı çektim 6 ay kadar ama zamanla alıştım kimisi hemen alışabiliyo kimiside çok zorlanıyor yine doktora git tabi .

slm arkadaşlar ben 9 yıllık evliyim ve bir tane 6 yaşında dünyalar tatlısı kızım var 1 senedirde ikinciyi istiyoruz ama olmadı doktora gittim 1 cm çikolata kisti çıktı dr doğum kontrol hapı verdi kullandım adetin 4 günü gel dedi onu bekliyorum benim merak ettiğim bu kist sürekli tekrarmı ediyo bu sorunu yaşıyan arkadaşlar daha iyi bilir offffff hemen hamile kalmak istiyorum ama olmuyo ilk bebeğimde çok zor olmuştu buda öyle olucak heralde kist geçmesse tüp bebekmi yapılıyo
Arkadaşlar cevap yazarsanız çok sevinirim

herkeze selam arkadaşlar çikolata kistinden iki kere ameliyat olup tüp bebekle hamile kalan varmı acaba aranızda yumurtalık rezervini azaltırmı bu ameliyatlar

merhaba kizlar daha onceleri 1 sene kadar once bu topige yazmistim simdi de umut olsun diye yaziyorum sizlere gecen sene ocak ayinda endemetriozis sebebiyle ameliyat oldum laparoskopik 6.5 cm yumurtalik kistim yapisikliklarim myomum vardi hepsi temizlendi ameliyatta ve ben 4 ay sonra hamile kaldim 10 gun sonra da insallah oglusumu kucagima alacagim ne olur dua edin saglikla hayirli dogumlar gecireyim diye skain umidinizi yitirmeyin yeterki dogru doktorla dogru tedavi olun dogum sirasinda isteyen herkese evlat nasip etsin diye dua edecegim kizlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…