Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

YANI BU AY DOGUM KONTROL HAPIYLA ERIMESSEMI LAPOROSKOPİ YAPTIRAYIM kafamçokkarıştı VE BIRDE AŞILAMA ASAMSI OLMADAN TÜP BEBK YAPTIRABILIYOMUYUZ YANI BUNU ICIN RAPOR FALAN GEREKLI DEILMI :çok üzgünüm:
3 iğneli aşılama yapmış olman lazım tüp bebeği devletin ödemesi için bi de 3yıllık resmi evlilik 23-39 yaş aralığında.ii birini bul ve uzmanca değerlendirsinler seni.kistler kendiliğinden de geçebiliyo.bana dr um demişti pcos ve endometrıoziste çookkkkk uzun yıllar doğum kontrol hapı kullanırsan geçer bi kaç ay da geçmez.ama cidddi boyutta deilseler o zaten herkeste olur uğraşma.uzun vaktin varsa kullan.yoksa laparoskopi ile baktır hem teşhis hem tedavi ediyolar.zaten direk tüp bebek yapsan bile büyük ihtimal düşük olur ve kullancağın ilaçlar kistleri tetikleyebilir.arkadaşım endoluydu elazığ araştırmada temizletti bi ay doğum kontrol kullandı ve hemen ardında hamile kaldı.olmasaydı tüp bebeğe geçecekti.ben de öle yaparım herhalde.allah nasib etsin kucaklarımıza sağlıcakla.

Merhabalar, çocuk sahibi olmaya karar verip de kontrol için bir doktora gittiğimde sol yumurtalığımda çikolata kisti (5cm) olduğunu öğrendim. Doktor ameliyat olmaksızın çocuk sahibi olamayacağımı, ameliyat olduğumda ise yumurtalığıma ya da yumurta rezervlerime zarar gelme riskinin yüksek olduğunu ve gebelik için yüzde yüz garanti vermediğini söyledi. Daha önce anne olmamış ve anne olmak isteyen biri olarak dünyam başıma yıkıldı. Her iki durumda da beni çaresiz bıraktı. Doğal olarak ikinci bir doktora gittiğimde hemen gebe kalmamı önerdi. Ameliyatın düşünülecek en son çare olduğunu söyleyince kafam karıştı. Hangisinin doğru söylediğini anlamak için 3. bir doktora gittiğimde 2. doktorun söylediklerine aynen katıldı. 3. doktorum kontroller sonucunda (rahim filmi) yumurtalıkta ve tüplerde bir tıkanıklık olmadığını söyledi ve 3 aylık bir zaman diliminde normal yollardan gebe kalmamı önerdi. Bu olmaz ise ilaçla tedaviyi deneriz. Eğer bu da olmaz ise tüp bebek deneriz diyerek ameliyat sözcüğünü ağzına bile almadı. Doktorun bana verdiği 3.ay sonunda hamile kaldım şuan 7 haftalık hamileyim(maşallah). Eskiden internette çikolata kisti olup da hamile kalan var mı yada ameliyat şart mı diye saatlerce bilgisayar başında vakit geçirir ve ağlardım. Dün gittiğim kontrolde doktorum 3.aydan itibaren kistin yavaş yavaş dökülüp yok olacağını söyleyince çok sevindim. Şimdi benim durumda olupta saatlerce internette vakit geçirenlere umut olsun diye yaşadıklarımı yazmak istedim. Bol bol dua edin ve SOĞAN kürünü deneyin. Allah (cc) isteyen herkesin dualarını kabul etsin.

çok teşekkür ediyorum,gerçekten bizzi rahatlattın arkadaşım..allah şimdiden analı babalı büyütsün

Son düzenleme:
çok teşekkür ediyorum,gerçekten bizzi rahatlattın arkadaşım..allah şimdiden analı abbalı büyütsün

3 ay önce doktora gittim çikolata kisti dedi öyle dediki ya kanserim yada asla bebişim olmayacak diye düşündüm başka dotora gittim çok ayrı bir durum olmadıkça vücudun adet döneminde kendi üretip sonradan attığı bir kist olduğunu söyledi ilaç verdi kullandım ilaçda soğum kontrol hapıydı adet döneminde gittim düşmüş birde dediki kistler kanalda değilse kanalı kapamıyorsa gebeliğe engel değil ve gebelikde doğumla birlikde vucut atar dedi şimdi bebek sahibi olabilmek için gerekli testleri yaptırdık hormon hsg eşime sper testi bende herşey normal çıktı eşimde sper sayısı 15milyon 3 ay ilaç tedavisi dedi bu ay adetimi bekliyorum her duyduğunuzu kafanıza takmayın. Hata yapıyoruz.

arkadaşlar bende bundan 1 yıl önce ameliyat oldum 3,5 yıllık evliyim 2 yıldır bebek istiyoruz olmayınca gittiğim zaman ortaya çıktı bu lanet hastalık ameliyattan sonra ilk 6 ay normal yolla olmayınca 2.aşılamada hamile kaldım fakat 3. ayımda bebeğimi karnımda kaybettim 5 ay oldu yaklaşık kaybedeli 1 ay öncede tekrar çıktı kistler tekrar ameliyat olmak istemiyordum zaten doktorda çok önermiyo yumurta rezervi azalır diyo herseferinde el atmak iyi değil dedi ve beni direk tüp bebeğe yönlendirdi aslında hiç beklemiyosum tüp bebk olayını ama tabi şimdi kafamı karıştırdı iyice.soğan suyuna başladım kırkkilit otuda içiyorum bide bunları denicem ama benimmerak ettiğim acaba kist varken aşılama yaptırsam tutarmı bilmiyorum ben tüpten önce aşılama denemek istiyorum aslında birkere hamile kaldığım için nedersiniz arkadaşlar

pıtırcıkcım yasal süreçi tamamlamışsın ama tüp bebegi devletin ödemesi için bildiğim kadarıyla 2 aşılama gerekiyor, sonucta gebelik yasamıssın asılamada, bence tüp bebege ciddi bir maddi külfet altına girmektense asılama yapsan tutmazsa ki inşallah tüp bebege kalmadan tutar, o zaman tüp bebegi denesen canım...tabi bu benim naçizane fikrim

arkadaslar endometriyozis olup da gerek ameliyat gerekse ilac tedavisinden sonra dogal yollarla halime kalma ne kadar az :sinifsinif: neden böyle oluyor yaaa:gitme:

ben 2gündür laparoskopi oldum teşhis amaçlı ama endolu deilmişim.çektiğim ağrılar mahvetti beni.kolay kolay yaptırmayın.sezeryan olanlar bile benim gibi ağrı çekmemiş dediler.8saat etki eden narkotiik ağrı kesiciler bana 2 saat etkidi.aarkadaşım 5 saat ameliyetta kaldı temizlediler ertesi ay doğal olarak hamile kaldı.sadece dinlenmek istiyorum uğraşmayacam artık.

cok geçmiş olsun selamnur, ben de laparoskopiyle kist aldırdım, ameliyatım 4 saat sürdü ama agrım cok olmadı, yani her ameliyat sonrası olan agrılar oldu ama 3. gün maşallahım vardı yani, en azından sonucun temiz cıkmıs maşallah, inşallah vesilen budur da hemen gelir bebeğin:)

sağol canım!inşallah sebebim olmuştur.artık uğraşmayacam kendimle.drlar psikolojimi bozdu bi pcoslusun bi endometrıozisli olabilirsin diye diye evhamlandırdılar beni.bana araştırmaya 400 ödeyeceksin sen tadıdığımızsın bıçak parası almayacam demişti,çıkışta hasta kabule gittim parayı ödemeye herşeyi devlet karşılıyor bi para almıyoruz dediler.dr bana uğrasın dediği için yanına gittim tam çıkacağım anda bana 400tl verceksiniz dedi.bi de pişkin pişkin gel tüpbebeğe başlayalım dediler.asla gitmem.allah yanlarına bırakmasın biz devletin istediği bişey olduğu için kabullenmiştik yoksa üç kağıtçılarla hiç işim olmazdı ,allah yanlarına bırakmasınlar.bütün drlar aynı hepsi kendilerine bağlayıp para peşindeler bi de bana diyor ki ben imamhatipliyim yalan dolanla işim olmaz.paranın imanı yok.başta söleselerdi zoruma gitmezdi ...allahıım en kolayından kucağımızı doldursun

slm arkadaslar bende sizler gibi çikolata kistliyim.2senedır çocuk için ugrastık hep ama hiç ilaç falan bişey kullanmadım yani tedavi olmadım .şuan herşeye ragmen 6 cm lık çıkolata kıstıyle 13 haftalık hamıleyım.bende hamıle olcagıma hıc ınanmıyordum ama hiç beklemedıgım bı ayda hamıle oldugumu ogrendım.oyuzden herseyı allaha bırakıp ümidinizi kesinlıkle kesmeyın allah ol dedıkten sonra hersey oluyo hıcbırsey engel dııl.ben hep bu sıtelerı okuyup kendıme morel arardım .umarım suanda ben sızlere bıraz morel olmuşumdur.aeo...

gıdacı canım tebrik ederim. benim icinde doktorlar kendi kendine hamile kalamazsın endodan dolayı tuplerin tıkalı dediler ama mucizem doğal yolla geldi.

dedigin gibi Rabbim'e zor hiçbirşey yok. yeterki ol desin. herkes vakti saatini bekliyor sadece. ümidi kaybetmeden bol bol dua etmek lazım.

tekrar tebriklre saglıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah Rabbim.

benımde 2.5 cmlik kistim vardı 8 ay denememizde bebegımız gelmedı burdakı konuları okuyunca kımı zaman umutlandım kımı zaman ıcımı sıkıntı bastı.bır ay once amelıyat oldum acık. su an zoladex ıgne oluyorum 4 ay olucagımı soyledı doktor gecıcı menopoz yaratan bır durum. ama hala umudum var ınsallah benımde bır bebegım olur.hepınıze merhaba kader arkadasları

amiin selamnurcum, yani doktor bıçak parası almayacağım dediği mi 400 lira, hayret bişey yaaa, allah ıslah etsin. ben ameliyatı baskent üniversitesinde bi profa oldum, 2000 lira sırf ameliyatta cıktı cebimizden,tabi öncesi gitmesi gelmesi 3000 liraya maloldu, o zaman ben demiştim tüp bebegi şimdi denesek ameliyat olmadan, kist riskli bi yerde, bu şekilde hamile kalsan da bebeği kaybedersin demişti....

maşallah gıdacım, allah kucagına almayı da nasip etsin. darısı basımıza, dualarınızı eksik etmeyin hamişler nolur, allah bizim de yüzümüze baksın:Saruboceq:

evet cetrefilli cim.almadığı hali bu.hayır istiyorum deyip de almak var.bi de kandırıpta almak var.neyse bugün çok daha iiyim takmıyorum kafama.allaha havale ediyorum onları.en azından kafam temizlendi.nasip kısmet işi deyip alllaha güveniyorum

momi ve cetrefilli arkadaslar iyi dıleklerınız için teşekkur ederım.herşey gönlünüzce olsun.allahım herkese ewladını kucagına alabılmeyı nasıp etsin inşallah....aeo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…