Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

merhaba arkadaslar
tup bebek hakkinda cikan yeni genelge icin tepkimizi gosterelim
tek yurek olalim
kimse bizden anne olma hakkimizi alamaz
lutfen yetkili yerlere mail gonderelim sesimiz ne kadar cok cikarsa etkimizde o kadar fazla olur

Mail adresleri..

bimer@basbakanlik.gov.tr Sayın Recep Tayyip Erdoğan,(Başbakan) adına
BİMER DOĞRUDAN BAŞBAKANLIK Sayın Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan) adına

recep.akdag@tbmm.gov.tr Sayın Recep Akdağ ( Sağlık Bakanı) adına

cevdet.erdol@tbmm.gov.tr Sayın Cevdet Erdöl ( TBMM Sağlık,Ail eve Sosyal İşler Komisyon Başkanlığına
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr Sayın Abdullah Gül (Cumhurbaşkanı) adına
fsahin@fatmasahin.net ; fsahin@akparti.org.tr ( Sayın Fatma Şahin (Gaziantep Milletvekili, Ak parti Kadın Kolları Başkanı,tüp bebek tedavisinin devlet tarafından karşılanması için Meclise yasa teklifi verip bizi desteklemişti.)

AKİM ak parti dilekçe başvuru formu (mutlaka cevaplandırılacağı bildirilmektedir.)

Gazeteler ve sağlık muhabirleri: ( sizin ayrıca tanıdıklarınız var ise onlara da lütfen yollayınız)

turkan.yılmazer@aksam.com.tr
mersan@hurriyet.com.tr
aarman@hurriyet.com.tr
aaydogan@milliyet.com.tr
agorgun@milliyet.com.tr
yasemin.altan@posta.com.tr
mmutlu@gazetevatan.com

:Saruboceq:
gecmıs olsun cnm nasıl gectı amleıyatın ..merak ettım senı . bende laporoskopı oldum 2 gun oluo.

canım benım cok geccms olsun hadı hayrlısı
bnm acık amelıyat oldugu ıcın hala ıyılesemedım dıks yerlerımde sıslık ve agrı var sen daha cabuk toparlarsın
ınsallah en kısa zamanda hamıs kalırız canım ınsallah[ :Saruboceq:/B]

insallah cnm .benn tabı daha ıyıyım ..evet kapalı amelıyattta ıyılesmek daha kısa suruyor ıyıyım allaha sukur.ama benım kıstımde daha buyumus yanı soyledıklerının bıraz ustunde cıkmıs.2bucuk saat kaldım amelıytta ..senın nkeedar surdu..inhayırlısı artık allha kaldık tektupumde tıkalıymıs onuda acmıslar.ınssalah allah nasıp ederse bebek sahıbı olmayıı..

merhaba benimde yakın bi arkadaşımın böle sorunları war bekarken çikolata kisti wardı hep acılar içnde kıvrandı adet döneminde şimdi ewli 3 senelik çocuğu olmadı kist ameliyatı oldu ameliyat esnasında tüplerde tıkanma olmuş çocuk için ameliyat olurken kısırlaştırmışlar kadını çok sinir oluyorum ya sonra tüp bebek önerdileer şimdi tedavi görüyor iğne weriyolar göbekten bacaktan yumurta çatlatmak içinmi bişelr diodu şimdi sizin yazdıklarınızı okuyorumda yoksa tüb bebektemi çare değil

Şimdi de adet görmem için duphaston verdi doktorum, kullandım ilaçları biteli 6 gün oluyor ama hala adet görmedim, belirtileri bile yok. artık patlıycam 2.5 ay oldu, bu duphaston da pek işe yaramıyor galiba...

arkadaşlar endometriosisden tammm 5 kez ameliyat oldum...bende gebe kalamadım ve tam 17 yıllık evliyim ama hastalığı tıp çözebilmiş değil...doktorum bana demiştikii..mercimek kadar çikolata kistiyle hamile kalamayanlar var amaa portakal kadar kistle hamile kalanda.......yani bizim elimiz kolumuz bağlı bol bol dua et demişti...ettimm ama RABBİM BANA GEBELİĞİ NASİP ETMEDİ olmadıı..hayırlısı değilmiş bizde 20 günlük bir kız bebeği evlat edindik..:)ve kızım ,benim yüreğimmm, şuan 7 yaşında..annesinin kuzusu.. o herşeyim, canım onun olsun ....bundan 4 ay önce yıllar sonra yeniden kist oluştu ve hemen ibrahim saraçoğlunun soğan kürünü denedim...ve 1 ay sonra kontrle gittim kist yoktu:))resmen mucize bu..sizlere bunu neden anlattım ...eskiden bilinseydi bende 5 kez ameliyat olmazdım...lütfen bu dertten muzdaripseniz soğan suyu için...hemen masaya yatıp kestirmeyin kendinizii ..arkadaşımda denedi onunda kistleri yok oldu ..bu konuda isteyenle msn de de dertleşirim hoşçakalın..

bende yenı endometrıozısten amelıyat oldum 1 ay oluo 3 yıllık ewlıyım..ksıtımı aldılar ve tektupumde tıkalıymıs onuda actılar tabı amelıyat olmadan once bende bırsırı bıtkısel kur denedım ama bana sonuc wermedı ..ozellıkle sogan suyunuda ıctım olmadı..ama sogan suyunun cok faydasını goren war .kıst tekrarlar dıe cok kokoyorum umarım olmaz ..

canım eridiğini söylediğin kist kesinlikle çikolata kisti değil..yani çikolata kistini eritmek öyle kolay değil,tıp bile çaresiz bu konuda.senin söz ettiğin fonksiyonel kistler.onlar doğum kontrol hapıyla bile bir haftada yok oluyorlar.keşke bahsettiğin gibi basit olsa bunlardan kurtulmak...

kafanı takma allah kımseyı kısır etmesın sn hala kısr deqılaın tevanı atm nden olmadın kıı uzulme ınş.. olurrrr ....

Nazende çok geçmiş olsun Ocak ayında endometriozis evre 4 tanısıyla amelyat oldum üç ayrı mükemmel doktor eşliğinde toplam 12cm kist vardı ayrıca kanallarda birçok tıkanıklık.Amelyatım ikibuçuk saat sürdü şükür şimdi bi agrım yada problemim yok sadece 6 aylık iğne tedavisi görüyorum lucrin depat iğnesi ile.bu arada amelyattan 2 ay sonra ultrasona girdim en ufak bişey görünmüyo doktorum iğnem bittikten sonra kendiliğinden hamile kalabileceğimi söyledi yani sana demem o ki iyi bir doktor bul ve güven her doktorun tedavi için izlediği yol başkadır ama dünyada en cok önerilen endometriozis için laparaskopi ve geçici menapoz tedavisi.Allah herkese şifa versin umarım sağlığına kavuşursun opuyorumnanaktan

merhaba arkadaşlar, ben de iki yıllık evliyim. benimde sol yumurtalığımda 5cm lik bir çikolata kisti var. mayıs ayında laparoskopi ile alacak doktorum. ilk altı ay içinde hamile kalabileceğimi söyledi. ama çok korkuyorum

Selam arkadaşlar.

Konudaki hemen hemen bütün mesajları okudum,fakat yeni bebek yapmaya karar veren biri olarak biraz tedirgin oldum.

Çikolata kisti olan arkadaşlar beni bilgilendirirsiniz çok sevinirim.Çünkü bende kendimde aynı belirtileri görüyorum.

Özetle: ben kendimi bildim bileli 36 günde 1 regl olurum ve reglimin ilk günü kanama olmadan 1 saat önce ve kanama olduktan sonra 2-3 saat devam eden sancılarım oluyor,fakat ağrı kesici ile bu sancıların üstesinden geliyorum.Yani beni hastahanelik eden ve ağrı dışında beni rahatsız eden bir durumun yok.

1-Tek başına adet sancısı çikolata kistinin belirtisi midir?
2-Sizde sancı dışında başka belirtiler de oldu mu?
3-Adet sancılarınız sonradan mı oluşmaya başladı yoksa ilk(ergenlik) regl olduğunuz dan beri süre gelen bir durum mu?

Ayrıca bebek sahibi olmak isteyen bütün arkadaşlar inşaallah bir gün hayırlısı ile alırsınız kucağınıza bebeklerinizi.

sevgiler..

canım bu anlattığın her kes için aynı etkiyi vermiyor malesef bende 2 ameliyat geçirdim ve 8 yıldır bu hastalıkla yaşıyorum belki seninki normal bir kisttir..benimde endometriosizten farklı çıkmıştı ve yok olmuştu..
5 kere ameliyat olan bir endo hastası ilk kez duydum niçin bu kadar çok operasyon geçirdin benim doktorum 2. ameliyatı 4 ay yapmadı bekledi ama en sonunda ameliyat olmazsam olacağımdan daha çok zarar göreceğim ve maddi manevi yıpranacağım için bu karara vardı..allahım senin yüzünü güldürsün çok sevaba girmişsin..

Son düzenleme:
kızlar akşam bir tartışma çıktı milka beyaz bilir bir grup öneren vardı lalizer48
o erkekmiş ben bunu ortaya çıkardım ve yönetime şikayet ettim tartışmalarımızı silmiş inşallah onu da silmiştir..teşekkür ederim yönetime..

canım,ben de yazışmalarımızı arıyorum,ama göremedim,silinmiş.demek erkekmiş,şaşırdım doğrusu.büyük olasıkla bahsettiği karışımın pazarlamasını yapan ve bu sitenin aktifliğinden yararlanmak isteyen biridir.yönetime ben de teşekkür ediyorum canım
not : arkadaşlar,belki forumda bu bölümde yeri değil ama sormak istediğim birşey var.herkes soğan kürüdür diye tutturmuş,ama deneyip de çikolata kistine faydasını gördüm diyen binde bir kişi çıkıyor.sizce denemeliyim?bana bir zararı olur mu?kararsız kaldım iyice.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…