Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

canım ben cikolata kisti teshisi koyulur koyulmaz sogan kuru nu yaptim ama bende hicbir sekilde fayda etmedi ve direkt laparoskopi oldum.. tabi bunyeden buneyeye degisir unutma... benimkiler 3 tane 6, 4 ve 2 cm likti...istersen yine de dene derim

canım ben cikolata kisti teshisi koyulur koyulmaz sogan kuru nu yaptim ama bende hicbir sekilde fayda etmedi ve direkt laparoskopi oldum.. tabi bunyeden buneyeye degisir unutma... benimkiler 3 tane 6, 4 ve 2 cm likti...istersen yine de dene derim

teşekkür ederim canım fikir verdiğin için.benimki bende 6aydır mevcut ve 1 tane.ilk çıktığında 1.8 cmdi,sonra 2.5 cm oldu.(3 ay önce) sanırım şuanda 4cm civarıdır diye düşünüyorum.kimseyi kırmak istemiyorum ama soğan küründen,çikolata kisti için fayda gören kimse yok gibi.pco ve miyomlarda çok etkiliymiş ama endometrioziste 1-2 mmlik bir küçülme sağlayabiliyormuş sadece.saraçoğlunun kendi sitesinden edindim bu bilgiyi..bence en güzeli alternatif tıptan medet ummamak,çünkü bu şekilde bir yerimizi tamir etmeye çalışırken başka bir tarafımızı bozuyoruz.en önemlisi de umutlanıp hayal kırıklığına uğrayarak psikolojimizi mahvediyoruz..
peki canım laparoskopiden sonra hamile kalabildin mi?ameliyat zor mu?biraz bilgi verebilir misin

canım laparoskopi hiç zor değil hatta ameliyat esnasında histereokopide yapar doktorun ya da sen istersin tüplerin durumununa bakar ve ameliyat sonrası sana kesin bilgiyi vermiş olur ben nisan da rahim filmi çekildim ama haziranda lap.esnasında doktorum tekrar bakalım dedi..
birde bu ameliyatı çok iyi ellerde olman lazım yumurtalık rezervi açısından
doktorum başta beni ameliyat etmek istemedi daha önce de açık ameliyat olduğum için ama senin ilk galiba korkma ameliyat olmadığın zaman sana vereceği zarar daha çok ağrı, gebe kalamama cinsel ilşkide ağrı işkence oluyor yani benim öyleydi..
eğer hamiş kalmak istiyorsan vakit kaybetmeden doktor işlerine başla..
mutlaka gitmişsindir doktora ne dedi doktorun bu konuda?
benim 9 ay oldu 2 aşılama 1 tüp bebek oldu negatif..moralini bozmak için söylemedim herkesin durumu farklı ben umudumu hiç yitirmedim allahım bir gün nasip edecek inşallah..sen deyitirme belki doğum kontrol ilacı kullanırsın ama bu şekilde daha fazla bekleme çünkü ne uzar ne kısalır misali gebe kalmanı engeller büyürsede daha çok sorun açar başına..doktorlar ameliyattan sonra 6 ay içinde normal yoldan olması konusunda çok iddialı ama kısmet benim eşim yurt dışında olduğu için dönemler denk gelmedi ve doğal olarak şansımızı arttıramadık ama sen umudunu kaybetme inşallah olur canım...

a.s.Canım sen nerde amelyat oldun.hangi hastanede tedavi görüyosun bu arada cok geçmiş olsun

a.s.Canım sen nerde amelyat oldun.hangi hastanede tedavi görüyosun bu arada cok geçmiş olsun

sağol canım ben ege üniversitesinde oldum izrmidesin herhalde..2 ameliyatımı da egede oldum
2. yi bu konuda uzman fatih şendağa yaptırdık..asistanlara güvenemedik..aşılamalarda ege üni.de oldu ama klomenle rapor hakkım yoktu o zaman sonra smyrna artta tüp bebek oldu az ve kalitesiz yumurtam oldu malesef tutmadı..
ege üni.de raporum çıktı bu ay doktorlar aşılama kararı çıkardı aşılamayla olacağını sanmıyorum ama bakalım..mayıs ayında ilk aşılama olacak olmazsa haziranda 2. o da olmazsa tüp bebek raporu çıkacak rabbim oralara bırakmaz inşallah..

güzelim kafam karıştı şimdi benim.9 ay oldu yazmışsın,korunmayı bırakalı mı 9 ay oldu?ama bu kadar süre içinde tüp bebek ve aşılamaya geçilmesi erken değil mi?
ben aslında okulların tatil olduğu sömestr olduğunda doktoruma biran önce almasını söylemiştim,ama hemen sıcak bakmadı,2-3ay daha bekleyelim dedi.şimdi 6ayı doldurduk.sanırım nisan yada mayısta laparoskopi.bir de canım ,ben öğretmenim,sence işime nezaman dönebilirim?kaç saat sürdü senin laparoskopi?lavman yapıldı mı?çok soru sordum ya :) kusura bakma

inşallah Rabbim gönlüne göre verir.Fatih beye bende gittim 6 milyar para istedi üstelik tüm moralimi bozdu günlerce ağladım sonra Ege doğum evi kadın hastalıkları araştırma hastanesine gittim orada amelyat oldum hem ücret ödemedim hiçbir şekilde hemde özel hastanelerde bulunmaz bi ilgi ve güleryüz gördüm.Moralini yüksek tut Allah kimseye kaldıramayacagı yükü vermez ama inşallah Mayıs ayındaki aşılaman olumlu sonuçlanır Dua edeceğim senin için opuyorumnanaktan

canım laparaskoipiden 9 ay geçti demek istedim:))zaten çocuk düşününce 2008 de ilacı bırakınca kist tekrar çıktı ve 2. ameliyatı oldum 2009 haziranda...
canım ben 2 gece hastanede yattım opresyondan bir önceki gece giriş oldu yemeği kestiler gece lağman yaptılar malesef sabah 8.30 da ameliyat girdim yapışıklık bağarsaklara kadar ilerlemiş ve 13 gibi ameliyat bitmiş ve ben kendime geldim odaya saat 19.00 da aldılar..
o gece de yattım ertesi gün viziteden sonra işlemleri yaptırıp öğleden sonra çıktık..yani tahminen bütün bu işlemler ev dinlenmen dahil 1 hafta falan rapor alsan 2 gün hastanede geçer evde de dinlenirsin ama kendini iyi hissedersen erken de başlarsın o sana kalmış..ben 2 gün evde yattıktan sonra kendi aracımızla 8 saatlik uzun yola da çıktık araba da kullandım hiç sorun yaşamadım inşallah seninde öyle olur..ameliyat kontrolü 40 gün sonrasına verildi adetimde zamanında geldi..

canım fatih bey 4 ay öncesine kadar ege de özel yapıyordu 2000 lira ödedim ama tabi fiyatı kendi değil hastane belirlediği için fiyat uçuk değil..
geçen yine kk dan bir arkadaş ameliyat oıldu ona kent hastanesinde yapıyormuş 4000 liraya..uçmuş yani ama bu konuda iyi olduğunu araştırdık ama şansıma egedeyken oldu dediğim gibi şimdi artık kentte yapıyor..
ben ameliyatımı oldum 40 gün sonra kontrolümü yaptırdım bana ameliyattan önce ameliyat ol aşılama ya da tüp yapalım dedi devlet karşılıyor dedi şartları anlatmadı ameliyattan sonra kontrolde 3 yıllık evli değilsiniz devlet karşılamaz dedi alt üst oldu moralim bir daha gitmdedim zaten ege de tüp bebek merkezi doktorları farklı..dünya para harcadık ve herşeyi özel yaptırdık hazirandan bugüne tüp ameliyat derken 9000 lira harcadım..
şimdi 3 yılım doldu ve raporum çıktı artık boşuna sağ sola vermeyeceğim para..
allahım inşallah hepimizin dualarını kabul eder..

merhaba arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim.
tam 1 sene önce 15+3 hft hamile iken sorun olması nedeni ile gebeliğim sonlandırıldı. tekrardan deniyorum ama hala olmadı. benim kayıptan önce adetlerim çok düzenliydi 26 günde bir olurdum vede hiç ağrım falan olmazdı. ayrıca yumurtlama dönemide birşey hissetmezdim. ama bu olaydan sonra 28-30 arası oluyorum. yine ağrım olmuyor ama şimdi hem adete yakın 1-2 gün hemde yumurtlama dönemi 1-2 gün bazende arada 1-2 gün üstüste sürekli olarak sağ tarafımda bir dolgunluk hissediyorum yani nasıl anlatsam sanki içimde sağ tarafımda birşey var, bir ahreketlilik var gibi. ama bu ağrı değil kesinlikle. adetlerim ağrılı geçmez. ortalama 4 gün sürer. önceden olmazdı ama kayıptan sonra kahverengi lekelenme ile başlarım birkaç saat sonra tamamen hastalanırım. aynı şekilde bittikten sonrada biraz kahverengi lekelenmem olur. sürekli sağ tarafımda böyle hissetmemden dolayı doktora gittim doktor birşey yok dedi. hatta birkaç doktora gittim hepsi herşey iyi dedi. şimdi aşılama yaptırmak istiyorum. hormon tahlillerim ve diğer testlerimde sorun yok, hsg çekildi tüpler açık zaten hiç zorlanmadım hsg de. doktor herşey iyi dedi. ama anlamadığım neden hep sağ tarafımda böyle ara ara dolgunluk, harekeketlilik hissediyorum. endometriyosiz olabilir mi. ne bileyim usg de falan görünmeyen birşeyler mi var acaba.

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim arkadaşım,ayrıca da çok geçmiş olsun.kolay şeyler yaşamamışsın.allah herkese şifa versin,dualarımızı kabul etsin.
laparoskopiyle ilgili iyice canım sıkıldı şimdi.lavman olayı beni korkutuyor..hemencecik uyusam ve uyansam,herşey bitmiş olsa diyordum anlaşılan o da olmayacak.bazen çok karamsarlığa kapılıyorum..bazen de bebek olmuyorsa olmuyor diyorum..napayım?benim elimden gelen bişey var da ben mi yapmadım diyorum..sonuçta bu da allahın isteği..biz nasıl karşı koyarız..o yüzden allah herşeyin hayırlısını versin.en güzeli düşünmemek ve beklentiye girmemek

Son düzenleme:

ne bu karamsarlık ben senden daha kötü durumdayım bende yok bu karamsarlık her negatif sonuçtan sonra yıkılıyor ağlıyor kendimi parçalıyorum sonra bir umutla yoluma devam ediyorum..ben elimden geleni yapıyorum gerisini allahıma bırakıyorum...
lavmanda ne var biraz da olsa sıkıntı çekmeden olmazki..neden her güzel şeyin öncesinde sıkıntılar var?
daha yolun çok başındasın ameliyatını olman gerekiyorsa olursun..sonra doktorun söylediği yolları izlersin malesef bu böyle..lanet olsun bu illet ile tek başımıza beceremiyoruz hamile kalmayı..inan tek sen değilsin şu hastane ve tüp bebek merkezlerini bir görsen tıklım tıklım neler var ya..
bin şükür halimize..
eşinde tek bir sperm olmayan insanlar..
yumurtalıkları alınmış asla anne olamayacaklar..
hamile kalıp sürekli düşük yapanlar kromozomları bozuk olanlar..
daha bilmediğim binlerce kısırlık nedeni..
sıraya koyarsak emin ol biz ortalarda bile değiliz..bizim de sınavımız bu elimizden geleni yaparız yıllar geçer olmazsa allahın takdiri diye o zaman bırakırız... o kadar tedavi aşamasından sonra ben bile bunları söylemiyorum daha ki sen hiç söyleme..
hep dua et allahım inşallah gönlümüze göre verir..
:Saruboceq:

dayanamıyorummmmmmmm
Merhaba ben 30 yaşında 10 yıllık evli bi bayanım endometriyosiz hastasıyım ve nalet çikolata kistlerim var ve bıktımmm yıldım usan dım dayanamıyorum aşılama denedik yumurtam çatlamadı eşim varıkosel amelıyatı oldu durumu az da olsa normale yakın dediler ama benim kistlerim hep oluyo hep oluyo yakamı bırakmıyo tüp bebek denedik hamile kaldım ilk denemede ama boş gebelik dendi kürtaj oldum kürtajda mikrop kaptırmışlar 6 aydır gayet normal olan adetim olmuyordu sgk dr.u sürekli ilaç verip eve yolladı borç harç parabulduk pro.a gittik hemen rahim filmi dedi filmimi daha önce çeken bi yer vardı ve hiç canımı yakmamışlardı ve gayette ilgiliydi dr ona gittim tekrar beni güleryüzle karşıladı ve senin tüplerin açıktı rahimde açıktı ne oldu dedi bende anlattım durumu neyse filmi çekerken suratı asılınca anladım bi sorun var ve ağlamaya başladım dr.açmaya çalıştı film esnasında yardımcı olmak isterdim ama maalesef histereskopi şart dedi kafamdan aşşa kaynar sular döküldü ya dedim benim herşeyim açıktı adetimde düzenli ne oldu bana ASHERMAN sendromu dendi yani kürtajımı yapanların hatası bana mikrop kaptırmışlar çok ağladım prof.a gittim kistimde vardı yine dedi hem laproskopı olcan hem histereskopi ya

Allahım ne yapıcamı şaşırdım çok para ve başvurduum sgk hastaneside almadı ameliyata beni mecbur özele profa yaptırdım 3 hafta olcak rahim ağzı yapışmış sadece kistin birini almışlar birinide kesip yakmışlar falan cd de izledim ve bi kaç endometrıyozis odağını ne iğrenç bi hastalık bu hayatımı kararttı beni bende bırakmadı ..
Şimdi acayip bel ağrım var ve wc ye çıkamıyorum lavmanla çıktım ameliyattan beri ne oluyo anlamıyorum her gittiğim dr.dan ve ameliyattan sonra bi adım geri atıyom kimse ağrım olmadı dıyo ya bana ne oluyo vallahi öldürcem kendimi artık

saat sabahın 6 sı okunan ezanları dinlerken bir güne daha uyancak herkes ben bıktım diyorum yoruldum ikinci tüp bebek denemesi için adet olmam lazım bekliyom olcammı diye çokk korkuyorum çok canım yandı çok yoruldum bi sürü ameliyat lar kist boşaltmalar vs.. hayatım hastane kapılarında geçiyo eşim bi yanda ben bi yanda artık utanıyorum ağrım var demeye yada eşime çocuk veremediğime ole bakıyoki insanların bebeklerine içim cız ediyo boğazımda düğümleniyo herşey susuyorum ve gitgide uzaklaşıyorum herkesten ..

seni anlıyorum canım..yazdıklarına da aynen katılıyorum.ama söylemekle uygulamak farklı işte...düşündüğüm şeylerin yanlış olduğunun ben de farkındayım.sadece her ay umutlanmak ve beraberinde hayal kırıklığı ağır geliyor bazen.haberlerde görüyoruz mesela " tecavüze uğradı,hamile kaldı" diye..yani bukadar olur..birileri yalvarırken bebek olsun diye,allah istemeyene de veriyor...ben bunun mantığını anlamıyorum..isyan etmiyorum ama bilmiyorum işte..bence bu iş tamamen şans..

canım çok üzüldüm
bende usandım bu nalette şeyden..nasıl birşeyse şu topikte endolu olupta hamileyim diyen çok çk az her geçen gün bende umudumu kaybediyorum..allahım kolaylık versin ben 3 yıllık evliyim 1,5 yıldır uğraşıyoruz ama 8 yıldır endo hastasıyım
ve ne zamana kadar çekeceğiz bilmiyorum derdini veren allahım inşallah şifasını da verecek..

arkadaslar size birsey anlatmak istiyorum.Ben 15gun önce sezeryanle doğum yaptım.Spinal anestezi olduğu için baygın değildim.doktorumla konusa konusa ameliyatla bebeğim dunyaya geldi.Bebeğim doğduktan sonra,onu giydirmeye ve bakıma göturduklerinde karnımı dikmesi biraz uuzn sürdü doktorumun.Bende dedimki bi aksilikmi var.Bana ağrılı adet göruyormusun dedi.Evet dedim hemde nasıl,hatta kaç doktora gittim bulamadılar sebebini dedim.Bana endometriosis var sende çikolata kistleri var yaygın şekilde onları temizleyelim dedi.Hatta dedimki,e o zaman ben nasıl hemen hamile kaldım.(4.ayda kalmıstım denemeye başlamamın)
demekki çok etkilememiş dedi.oysa ameliyatta bi ara bayılcak gibi oldum.Baya bi kanama oldu cunki.sonrada oldukça yaygındı kistlerin dedi.
şimdi düşünüyorumda,ben hamilelik için soğan suyu kürü yapmıştım.bu kürün rahme çok iyi geldiğini biliyordum.Belki beni birazda olsa iyileştirmiştir.Cunki akıntılarıma falanda iyi geldi ve ilk denediğim ay hamile kaldım.
tabiki tedavinizi yarım bırakmayın,doktorunuzun dediğini yapın,ama bitkisel yöntemleri de kulak ardı etmeyin derim.Birde moralinizi bozmayın,ben doğumda öğrendim bu hastalığımı..Allah hepinize şifa versin inşallah..

emine hanım geçen buraya yorum yazan arkadaş kk eski bende ugur beyle bir yıl öncesi falan tanışmıştım lalizer48 nikiyle yeni üye olmak zorunda hissetdi kendini deyildi aslında ama rahatsızlıgı konusunda yine kk da bulunan tanıdıklarının hastalıgı hakkında bilgi sahibi olmasınlar diye böyle bir yola başvurdu kendi için bir amacı yoktu aynı rahatsızlıgı taşıyan insanlara da belki faydalı olur ümidiyle yapmış ....o insan için böyle düşünmenize üzüldüm deniz35 adlı arkadaş karektersiz falan diye adlandırmanız hiç hoş deyil her neyse üzüldüm gerçekten yazılanlardan ....sadece bilginiz olsun diye
dayanamayıp yazmak istedim artık bu yazıma cevap bekliyicek şekilde yorum yapmayınız lütfen inşallah sizlerde saglıgınıza kavuşursunuz ...bu arada emine hanım grubun varlıgından haberim var ama
çevrem gereyi katılım yapamıyorum yanlız siz yanlış hatırlamıyorsam 2,5 cm kisti olan bayansınız ...sizi çok kınıyorum orda başka arkadaşlar sizin yorumunuz için iyi niyetlerde bulunmuşlar
neyse ....ya..

DENıZ teşekkür ederim

EMıN_A : senden ayrıntılı haber bekliyorum canım umarım yazarsın.

DUYGUBY
: çok şanslısın ve bunu bir dr.dan duymuştum soğan kürünü bende bi ay denemiştim çok fazla kanamam olmuştu fakat sorun sadece bende olmadığı için normal hamile kalma şansımda çok az

ve arkadaşlar şöle bişi var ki bu hastalık bir genç kızın ilk adet döneminde hortluyo ama taki kistler iice belirginleşip ben çikolata kistiyim diyip kendini gösteren kadar anlaşılmıyo yada şans eseri ağrılı adet olup dr.una çatana da hadi gel bi laproskopı yapalım sana dendiğinde anlaşılıyo sanırım yani biz doğduğumuz zaman genlerimizde taşıdığımız ve bizim gelişim çağımızı bekleyen uyuyan bi düşman gibi bu nalet şey
ben heryerde araştırıyorum hastalığın şuan belirgin bi tedavisi yok ya adet olmıycaksınız yada rahim alıncak deniyo buda bizi alternatf tıbba yönlendiriyo üzülerek söylüyorum her sektörde olduğu gibi bu alanda da umut tacirleri iş başına geçiyo siz siz olun çokkk dikkatli yaklaşın hem paranızdan hem sağlığınızdan olmayın soğan kürü araştırdıma göre tarkyada babamların köyündede yıllar önce ağrılı adet olan bayanlar tarafından yapılıyomuş düşünsenize onca ağrı çocuk sahibi olamamk imkanlar az dr.a gitmek zor benim halam da yıllar önce ki şimdi 60 yaşında genç kızken kullanmış 4 çocuğu var maşallah ne diyim hiçbir şeyin altına imzamı atmak istemiyorum bünye meselesi ben bi ay denedim adet olmaya başlarsam yine deniycem bakalım Allah büyük umarım ağrılarınız azalır ve evlat sahibi olursunuz. AMıN

canım aynen anlattığın gibi 19 yaşında ağrılı adetlerim başladı ve üni.de başka şehirdeydim.bir sene çektim ve sonra acile kaldırdılar son haddine gelmiş evde olsaydım annem ihmal etmezdi benim suçum işte genç kızken hortladı ve de devam ediyor..
herşey allahtan geliyor inşallah bir gün bizde buraya hamile olduğumuzu yazarız ve başka arkadaşlara umut oluruz ..

merhaba yzınızı okudum bende yakalasık 1bucuk ay once laporoskopıyle kıst amelıyatı oldum ..lavman konusunda canınızı sıkmayın bence bana geceden bır sıvı bı ılac werdler meyve sıyuna karıstırılacak ve ıcılıcek ..onu ıctım ve sabaha kadar tuvalete cıktım ararlıklı bana uyguladıkları lavman cesıdı buydu zaten bu yontemle ıcınız bosalıo ..dıger lavman yontemonı uygulamıyorlar..yanı benım o sekılde oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…