Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

kızlar ben de gecen mayısta laparoskopi oldum ama lavman yapılmadı, sadece bi gece önceden hiç bişey yemedim ve ertesi gün 16.00da ameliyata alındım, varis çorabı giydirdiler, bi de damaryolu actılar ameliyattan önce, öyle gittim yani ameliyathaneye...

teşekkürler çetrefil şu lavman olayından korkyordum,bana moral oldu söylediklerin.kaç günde ayağa kalkıp kendine gelebildin*mesela ne zaman işe gidebilrim

teşekkür ederim emerald.demekki yöntemler değişmiş,biz eski yöntemi bildiğimiz için epey korkutucu geliyordu.çok sevindim böyle olduğuna.peki ameliyat sonraıs gebelik oladu mu canım sende?

teşekkürler çetrefil şu lavman olayından korkyordum,bana moral oldu söylediklerin.kaç günde ayağa kalkıp kendine gelebildin*mesela ne zaman işe gidebilrim

canım 25 mayısta oldum ameliyatımı 20 gün rapor verdiler, ailem ankarada benim, ama ben sivastayım, ameliyatı ankarada oldum ve 3.4. gün yürüyüşe çıkıyordum, 7. günde de sivasa döndük:) yani sırt agrısı oluyo göbekten ziyade, göbegine yüklenmek istemediğin için kendini kasa kasa sırtın agrıyor. gercekten aman aman öldüm bittim sancıları yok, yeter ki sonucu güzel olsun canım

kafana o kadar takma, rahat git rahat cıkarsın, inşallah hersey yolunda gider canım...

teşekkür ederim emerald.demekki yöntemler değişmiş,biz eski yöntemi bildiğimiz için epey korkutucu geliyordu.çok sevindim böyle olduğuna.peki ameliyat sonraıs gebelik oladu mu canım sende?
....yarır henuz bı r gebelık yok daha cok yenı yanı 2ay olcak nısanda dr bana asılama dedı hemen cocuk ıstıyorsanız .ama ben kararsızım bıraz beklemek ıstıyorum belkı kendılıgınden olabılır dıe .suan bır sorun yok gıbı gorunuyor benım tek tupumde tıkalı cıkmıs amelıyatta onuda acmıslar..hayırlısı artık bıraz beklemek ıstıyorum.umarım tekrarlamaz kıst..

birkaç gün önce yazmıştım ama kimse cevap vermedi.

merhaba arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim.
tam 1 sene önce 15+3 hft hamile iken sorun olması nedeni ile gebeliğim sonlandırıldı. tekrardan deniyorum ama hala olmadı. benim kayıptan önce adetlerim çok düzenliydi 26 günde bir olurdum vede hiç ağrım falan olmazdı. ayrıca yumurtlama dönemide birşey hissetmezdim. ama bu olaydan sonra 28-30 arası oluyorum. yine ağrım olmuyor ama şimdi hem adete yakın 1-2 gün hemde yumurtlama dönemi 1-2 gün bazende arada 1-2 gün üstüste sürekli olarak sağ tarafımda bir dolgunluk hissediyorum yani nasıl anlatsam sanki içimde sağ tarafımda birşey var, bir ahreketlilik var gibi. ama bu ağrı değil kesinlikle. adetlerim ağrılı geçmez. ortalama 4 gün sürer. önceden olmazdı ama kayıptan sonra kahverengi lekelenme ile başlarım birkaç saat sonra tamamen hastalanırım. aynı şekilde bittikten sonrada biraz kahverengi lekelenmem olur. sürekli sağ tarafımda böyle hissetmemden dolayı doktora gittim doktor birşey yok dedi. hatta birkaç doktora gittim hepsi herşey iyi dedi. şimdi aşılama yaptırmak istiyorum. hormon tahlillerim ve diğer testlerimde sorun yok, hsg çekildi tüpler açık zaten hiç zorlanmadım hsg de. doktor herşey iyi dedi. ama anlamadığım neden hep sağ tarafımda böyle ara ara dolgunluk, harekeketlilik hissediyorum. endometriyosiz olabilir mi. ne bileyim usg de falan görünmeyen birşeyler mi var acaba.

arencim
bence değildir
anlattıklarını ben tüp bebek yaptırırken iğnlerin etkisiyle yumurtalar gelişirken yaşadım doktora da gitmişsin birşey yok demiş
endometrosiz olsaydı görünürdü merak etme sende kist olsa doktor belki şüphelenir ama kistte görünmemiş bence yumurtaların gelişmesinden kaynaklanıyor..sıkma canını inşallah en kısa zamanda aşılaman olur ve hamiş kalırsın..

sağol canım rahatlattın beni. zaten 1 senedir gitmediğim kadar hemen hemen her ay gidiyorum kontrole şimdiye kadar kimse olumsuz birşey demedi. ağrılı falan adet gördüğümde olmadı. hsg de temiz tüplerde yapışıklık falanda yok. birazda ben kafamı rahatlatsam belki hiç hissetmeyeceğim bunları. sürekli kendimi dinler vaziyetteyim.

Endometriosis'den dolayı laparaokopi ile amelyat olup lucrin depat ile tedavi olan yada başka tedavi yöntemleri ile endometriosisten kurtulan kimse yok mu

sizlere moral olsun diye yaziyorum kizlar endometriozis sebebiyle 2009 ocak ayinda ameliyat olmustum 6.5 cm cikolata kistim vardi alindi su anda 2.5 aylik bir oglum var allahim insallah sizlere de evlat sahibi olmanizi nasip eder umitsizlige kapilmadan dua edein eminim hepiniz bebisleri kucaginiza alacaksiniz

çok teşekkürler jasmin77.o zaman sen laparoskopi sonrası bikaç ay içinde hamile kalmışsın.bu gerçekten harika bi haber.darısı bizlerin başına

Ömürlü olsun inşallah senin adına çok sevindim.amelyat sonrası iğne ilaç yada ne tür tedavi gördüğünü paylaşırsan sevinirim.umarım hepimiz senin kadar şanslıyızdır

canım cok tebrik ederim!!

ama ben bu olayı artık mucize olarak goruyorum tatlim.. bize umut ısıgı oldun insallah bizim de göbüşler bebeklerle dolarrr!!

ben aralık ayında laparoskopi gecirdim 6 cm, 3 cm ve 2cm lik 3 tane cikolata kisti , bir de yapısıklıklarım halledildi!
3 denemeden sonra doktora gittim ve bu ay klomen kullandım.. bakalım hayırlısı insallah.. bu kistlerin infertilite bolumunde tartısılması benim cok moralimi bozuyor ama sizin gibi guzel hikayeleri dinleyince icim umut doluyor..kaydirigubbakcemile5

tebriklergerçekten umut oldun bize..
inşallah bizde birer birer buraya hamile olduğumuzu yazarız ve başka arkadaşlara umut oluruz..

Merhaba arkadaşlar hepinizin verdiği bilgileri az çok okudum ben de bu sitede yeniyim.Bebekleri olanlara Allah analı bablı büyütsün mutlu günlerde diyorum.Olmayanlara da inşallah nasip etsin.Şu kadınların derdi hiç bitmiyor.Ben de 24 yaşındayım bekarım bugüne kadar doktora gitmişliğim bile çok azdı.Kadın doğum doktoruna ılk kez gittiğimde de 7 mmlik bi çikolata kistimin olduğunu öğrendim.Meğer adet dönemlerim bundan ağrılı geçermiş hiç aklıma gelmezdi bu konuyu araştırmadan önce.Ayrıca çocuk konusunda çok hassasım evlenip çocuk sahibi olmak istiyorum,olamazsam ölümden beter bi duygu olur benim için.Doktor hiçbir çikolata kistinin çıkarılması rahimi ya da yumurtalıkları alarak olmaz diyor yani ne şartta ne büyüklükte olursa olsun ameliyatla çıkarılır ve özel bir ameliyattır uzman olmak şart dedi.Bekar olduğum için hamile kalır mıyım kalmaz mıyım bilemiyorum.Sizce bir sorun olur mu deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? bilmiyorumkismile

ss2302 arkadaşın da dediği gibi bu konu infertilite kapsamına girmiyor aslında. Ben de 2008 Ağustosta laparoskopi oldum. Tüplerden biri kistle kapanmıştı, diğeri de bantsı bir yapıyla... Ama biz laparoskopi öncesi o bantsı yapıyı bilmiyorduk. Yani sadece kist olsaydı hamile kalabilirdim. Neyse, benim operasyonum çok çok kolay geçti. Sonrasında da hiçbir sıkıntım olmadı. Üzerinden bir ay bile geçmeden (ilk ilişkide:kedi:) hamile kaldım. Şimdi kızım 10 aylıkÖncesinde de 1 yıl boyunca doktora gitmediğim için kendime çoook kızdım. Boşu boşuna üzülmüşüm o kadar zman. Bu konuda en önemli şey denyimli bir doktor, yoksa sonuç dönüşü olmayan zararlr olbilir. Benim doktorum süperdi.

bende çikolata kisti ameliyatı oldum.koca bi portakal büyüklüğündeydi.3 senedir yasmin kullanıyorum tekrar etmesin diye.üfff ne zor iş bunlar yaaaa

bende çikolata kisti ameliyatı oldum.koca bi portakal büyüklüğündeydi.3 senedir yasmin kullanıyorum tekrar etmesin diye.üfff ne zor iş bunlar yaaaa
Benimki mandalina kadardıkaydirigubbakcemile3Aynen ben de süt verme işi bittikten sonra yasmine başladım. Ne yapalım, başka çare yok herhalde. Ama ileride hamile kalmayı planlıyorsan uzun süre ilaç kullanman doğru mu bilmiyorum, doktorunla konuşmuşsundur mutlaka tabi

ya cnmm 3 senedir kontrolede bir kere gitim çokk korkuyorumm kötü bişey dicek diyee
uzun süre ilaç kullanmanın zararı varmı?

ya cnmm 3 senedir kontrolede bir kere gitim çokk korkuyorumm kötü bişey dicek diyee
uzun süre ilaç kullanmanın zararı varmı?
Niye kötü bir şey desin ki... Allah daha büyük dert vermesin. Tekrarlama olasılığı her zman var. İhmal edersek çok daha kötü şeyler duyabiliriz ilerde Allah korusun. Doğum kontrol hapını uzun süre kullanmak sonrasında hamile kalmayı geciktirebilir belki diye dedim. Bekarsın herhalde. Evlenmeden önce mutlaka kontrole git bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…