- Konu Sahibi miss polat
-
ss2302 arkadaşın da dediği gibi bu konu infertilite kapsamına girmiyor aslında. Ben de 2008 Ağustosta laparoskopi oldum. Tüplerden biri kistle kapanmıştı, diğeri de bantsı bir yapıyla... Ama biz laparoskopi öncesi o bantsı yapıyı bilmiyorduk. Yani sadece kist olsaydı hamile kalabilirdim. Neyse, benim operasyonum çok çok kolay geçti. Sonrasında da hiçbir sıkıntım olmadı. Üzerinden bir ay bile geçmeden (ilk ilişkide:kedi:) hamile kaldım. Şimdi kızım 10 aylıkÖncesinde de 1 yıl boyunca doktora gitmediğim için kendime çoook kızdım. Boşu boşuna üzülmüşüm o kadar zman. Bu konuda en önemli şey denyimli bir doktor, yoksa sonuç dönüşü olmayan zararlr olbilir. Benim doktorum süperdi.
canım inan senin yasadıgın gibi umut verici olayları okudugumda icim rahatlıyor.. ama yineliyorum infertilite bolumunde olmasi beni cok sinir ediyor..
ne guzel bir sey yasamissin tatlim Allah yavrunu sana bagislasin
Darısı bizlerin başına.. lap. sonrası 4 .ayım ve klomene basladım bu ay, bakalım hayırlısı... bizler icin dua et ne olurr:Saruboceq:
Niye kötü bir şey desin ki... Allah daha büyük dert vermesin. Tekrarlama olasılığı her zman var. İhmal edersek çok daha kötü şeyler duyabiliriz ilerde Allah korusun. Doğum kontrol hapını uzun süre kullanmak sonrasında hamile kalmayı geciktirebilir belki diye dedim. Bekarsın herhalde. Evlenmeden önce mutlaka kontrole git bence.
selam arkadasım, benim laparoskopide 11. ayım, gebelik olusmadı ve ben de ameliyattan 4 ay sonra klomen tedavisi gördüm, oysa yumurtlamamda bi sorun yoktu, ancak doktorum kist olusmadan gebeligi hızlandıralım demişti, 4 ay kullandım klomeni, hala sonuc yok ve mayısta ön kontrol sonrasında da tüp bebek için gerekli işlemlere baslıycaz, allah yardımcımız olsun...
Çok şükür ben bebeğime kavuştum, 10 aylık kızım var. Allah olmayanlara nasip etsin:Saruboceq:bekarım cnm ihmal etmeden gidicem artık.randevumu aldım bile.
sende bian önce bebeğine kavuşursun inşallah.
Azıcık bile olsa rahatlattıysm ne mutlu bana. Ben de çok ağladım ama inan hepsi unutuluyor üzüldüğünle kalıyorsun. Bu konuda teselli bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Allahıma her gün şükrediyorum ve olmayanlara versin diye dua ediyorum.canım inan senin yasadıgın gibi umut verici olayları okudugumda icim rahatlıyor.. ama yineliyorum infertilite bolumunde olmasi beni cok sinir ediyor..
ne guzel bir sey yasamissin tatlim Allah yavrunu sana bagislasin
Darısı bizlerin başına.. lap. sonrası 4 .ayım ve klomene basladım bu ay, bakalım hayırlısı... bizler icin dua et ne olurr:Saruboceq:
canım 25 mayısta oldum ameliyatımı 20 gün rapor verdiler, ailem ankarada benim, ama ben sivastayım, ameliyatı ankarada oldum ve 3.4. gün yürüyüşe çıkıyordum, 7. günde de sivasa döndük:) yani sırt agrısı oluyo göbekten ziyade, göbegine yüklenmek istemediğin için kendini kasa kasa sırtın agrıyor. gercekten aman aman öldüm bittim sancıları yok, yeter ki sonucu güzel olsun canım
kafana o kadar takma, rahat git rahat cıkarsın, inşallah hersey yolunda gider canım...
Çok şükür ben bebeğime kavuştum, 10 aylık kızım var. Allah olmayanlara nasip etsin:Saruboceq:
Kontrolün iyi geçer umarım.
Azıcık bile olsa rahatlattıysm ne mutlu bana. Ben de çok ağladım ama inan hepsi unutuluyor üzüldüğünle kalıyorsun. Bu konuda teselli bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Allahıma her gün şükrediyorum ve olmayanlara versin diye dua ediyorum.
arkadaşlar size birşey anlatacağım
beni az çok biliyorsunuz endo hastasıyım 2 ameliyat geçirdim negatif tüp bebek ve sol yumurtalığım çok zarar görmüştü
tüp bebekte sol da bir yumurta oldu ve 7 mm de kaldı toplanamadı..işlevsizdi yani.
ben 1 nisanda adet olunca 2. günü bal polen tarçın çörek otu karışımı na başladım sabah akşam bir tatlı kaşığı yedim ve aynı gün incir kürüne başladım sabah akşam bir bardak içtim..
ada çayı papatya çayı ve civan perçemini karıştırdım kaynattım bir fincan içtim güne..halende devam ediyorum
dün 9. günümdü doktora gittim nedeni de eşim uzun zamandır dışarda ve pazrtesi yanına gidiyorum yani 12. gün o yüzden yumurtalara baktırmak istedim
ve şok oldum sol yumurtalığım 1 adet 11.5 mm yumurta üretmiş düşünün tüp bebekte 2000 tl lik iğneyle 7 mm de kalmıştı..
sağda da 2 yumurta oluşmuş biri 12 mm biri de 5 mm.
5 mm saymazsak 2 tane daha büyüyecek ve 9. güne göre büyüklüğü çok iyi 2 yumurtam oluşmuş..pazar günü doktora gitme şansım olmadığı için cumadan gittim doktor çatlatma iğnesi verdi yarın vurulacağım
bir ihtimal belki olmayacak zaten planımızda mayısta aşılama var..
kısacası olmaz dediğim bunları yaptıktan sonra oldu hala daha inanamıyorum ben önümüzdeki aya hazırlık olsun diye yapmıştım eşimin yanına gideceğimi öğrenince bir ihtimal dedim ve doktora gittim test etmiş olurum dedim yumurtalar ne alemde diye..
bence mutlaka deneyin yararı var eğer doğal yolla bu ay olmazsa mayısta adet olunca iğnelerle beraber tekrar başlayacağım aynı şeylere ..
allah hepimizin gönlüne göre versin..
Merhaba...
Ben az önce üye oldum..
15 gün önce sağ overde 4.7 cm sol overde 3 cm çikolata kistim olduğunu öğrendim...Daha doğrusu 27 yaşından beri kistim vardı faat bana ki raporlarımda var polikistik over denmişti ve hiçbir tedavi görmedim..Yeni evlendim 4 ay oldu,bebek istedik olmadı...Doktora gittiğimde kistlerimin polikistik over deil çikolata kisti olduğunu öğrendim.Şok oldum masada,35 yaşındayım ve yıllardır kontrole giderim aynı doktora, polikistik over der dururdu, evlenince çikolat mı oldu şimdi bu...Deli olcam bu nasıl genç bir kadının sağlığıyla dalga geçmek gibi...şimdi endometriosis 3. evre denyor..Yaşım 35 eşim bunalımda 15 gündür..
Ameliyat dendi ama olmak istemiyorum doktorlara güvenimden şüpheliyim bu aşamada.Psikolojim bozuldu....
Ve şimdi soğan suyu kürüne başladım- bugün 7. gün ...Yüzüm sivilce doldu gözümde su kistleri gibi bişeyler çıktı...Sol overimde ağrı var...Acaba işe yarar mı devam ediyorum içmeye,sonrada incir kürüne başlamak istiyorum...Eşimle birlikte olamıyoruz gerçi psikolojimiz bozuldu...15 gündür farkındayım o bilgisayarında bu konuyla ilgili bişeyler arıyor ben de ayrı bir köşede aynını yapıyorum...Çok istemiştik bebeği şoktayız...
Bilemiyorum ne yapacağımı CA 125 tahlilim 35 çıktı...çikolata kisti diyor kesin Dr.um...
Soğan suyu içmem eşime dert oldu,benim jinekologdan önce psikiyatra gitmemi öneriyor...Dr.umda yaşın gereği hemen ameliyat, ardıdan aşılama, olmadı tüp bebek vs deyince ben arda arda aynı gün içinde şok oldum tabii..
Daha bir rahim filmi çekmedi..istediğim halde.-gerek yok nasıl olsa laparoskopide bakacağım diyor...Ben bakalım ameliyat oacak mıyım?Hiç bebeğim olmadı ya yumurtalıklarım zarar görürse...Anne olamamak fikrini hayatımda ilk kez düşünmeye başladım...
Sanırım içim sökülüyor, sanki regl olcakmışım gibi ağrılrım var...Bu saatte eşime de söyleyemiyorum herşey soğan suyundan diyecek...Daha reglime 5 gün var ama neden böyle oldum bilmiyorum...Uyutmuyor bu sancı
Of ne yapıyorum ben ...sonuçta soğan n'olcak ki dedim içtim, acaba zarar mı verdim kendime...İçim dışım soğan oldu, bu kadar tezim için araştırma yapmamıştım!
Kan geliyor şu an idrarımdan, baya kan işiyorum ...Regl değil bu çamaşırımda bi'şey yok, idrar yaparken kıpkırmızı kan geliyor...
Üşüttüm mü acaba ilk kez oldu böyle bişey...Ofisteyim gideceğim birazdan.Bir de sğan suyundan derse kendime yaptığıma inanamayacağım ne hallere düştüm...Eşimle de tartışma nedenimiz belli oldu şimdiden of of...
Teşekkürler milkabeyaz ilgin için sağol...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?