Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

canım inan senin yasadıgın gibi umut verici olayları okudugumda icim rahatlıyor.. ama yineliyorum infertilite bolumunde olmasi beni cok sinir ediyor..
ne guzel bir sey yasamissin tatlim Allah yavrunu sana bagislasin
Darısı bizlerin başına.. lap. sonrası 4 .ayım ve klomene basladım bu ay, bakalım hayırlısı... bizler icin dua et ne olurr:Saruboceq:

selam arkadasım, benim laparoskopide 11. ayım, gebelik olusmadı ve ben de ameliyattan 4 ay sonra klomen tedavisi gördüm, oysa yumurtlamamda bi sorun yoktu, ancak doktorum kist olusmadan gebeligi hızlandıralım demişti, 4 ay kullandım klomeni, hala sonuc yok ve mayısta ön kontrol sonrasında da tüp bebek için gerekli işlemlere baslıycaz, allah yardımcımız olsun...

bekarım cnm ihmal etmeden gidicem artık.randevumu aldım bile.
sende bian önce bebeğine kavuşursun inşallah.

Allah yardımcımız olsun tatlım.. O kadar cok cikolata kisti alınmadan hamile kalan var ki.. Bizimkisi için kısmet diyelim.. Ameliyatlara ilaclara ragmen kalamıyoruz.. Allah "OL!" diyecek insallah en yakında..:Saruboceq:
Bu arada ticker'ından gordum benim de bugun 11. gunum ve bugun yarın yumurtlamam gerceklesecek.. (ovulasyon kiti kullanıyorum)..

Hayırlısı tatlım bak beraber regl gunlerimiz

bekarım cnm ihmal etmeden gidicem artık.randevumu aldım bile.
sende bian önce bebeğine kavuşursun inşallah.
Çok şükür ben bebeğime kavuştum, 10 aylık kızım var. Allah olmayanlara nasip etsin:Saruboceq:
Kontrolün iyi geçer umarım.

Azıcık bile olsa rahatlattıysm ne mutlu bana. Ben de çok ağladım ama inan hepsi unutuluyor üzüldüğünle kalıyorsun. Bu konuda teselli bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Allahıma her gün şükrediyorum ve olmayanlara versin diye dua ediyorum.

arkadaşlar size birşey anlatacağım
beni az çok biliyorsunuz endo hastasıyım 2 ameliyat geçirdim negatif tüp bebek ve sol yumurtalığım çok zarar görmüştü
tüp bebekte sol da bir yumurta oldu ve 7 mm de kaldı toplanamadı..işlevsizdi yani.
ben 1 nisanda adet olunca 2. günü bal polen tarçın çörek otu karışımı na başladım sabah akşam bir tatlı kaşığı yedim ve aynı gün incir kürüne başladım sabah akşam bir bardak içtim..
ada çayı papatya çayı ve civan perçemini karıştırdım kaynattım bir fincan içtim güne..halende devam ediyorum
dün 9. günümdü doktora gittim nedeni de eşim uzun zamandır dışarda ve pazrtesi yanına gidiyorum yani 12. gün o yüzden yumurtalara baktırmak istedim
ve şok oldum sol yumurtalığım 1 adet 11.5 mm yumurta üretmiş düşünün tüp bebekte 2000 tl lik iğneyle 7 mm de kalmıştı..
sağda da 2 yumurta oluşmuş biri 12 mm biri de 5 mm.
5 mm saymazsak 2 tane daha büyüyecek ve 9. güne göre büyüklüğü çok iyi 2 yumurtam oluşmuş..pazar günü doktora gitme şansım olmadığı için cumadan gittim doktor çatlatma iğnesi verdi yarın vurulacağım
bir ihtimal belki olmayacak zaten planımızda mayısta aşılama var..
kısacası olmaz dediğim bunları yaptıktan sonra oldu hala daha inanamıyorum ben önümüzdeki aya hazırlık olsun diye yapmıştım eşimin yanına gideceğimi öğrenince bir ihtimal dedim ve doktora gittim test etmiş olurum dedim yumurtalar ne alemde diye..
bence mutlaka deneyin yararı var eğer doğal yolla bu ay olmazsa mayısta adet olunca iğnelerle beraber tekrar başlayacağım aynı şeylere ..
allah hepimizin gönlüne göre versin..

anladım güzelim,çok geçmiş olsun tekrardan.verdiğin bilgiler için de ayrıca teşekkürler.inşallah sen de en kısa zamanda gebelik elde edeceksin

amin tatlım aminnn

canım cok sevindim senin adına.. hadi insallah esinle bulusmaniz serefine bebişin gelirr :Saruboceq::Saruboceq:

ben bal corek otu tarcın karısımını yiyemedim cok migdem bulandı, gecen ay da bal arı sutu polen kullandım o da maalesef ise yaramadı zaten yarım yomalak yedim tadı cok tatlı dayanamadım o da bulandırdı , bu ay klomen kullandım doktor tavsiyesiyle ve dun yumurtlama gunumdu cok agrım oldu.. acaba bu normal mi?

Merhaba...
Ben az önce üye oldum..
15 gün önce sağ overde 4.7 cm sol overde 3 cm çikolata kistim olduğunu öğrendim...Daha doğrusu 27 yaşından beri kistim vardı faat bana ki raporlarımda var polikistik over denmişti ve hiçbir tedavi görmedim..Yeni evlendim 4 ay oldu,bebek istedik olmadı...Doktora gittiğimde kistlerimin polikistik over deil çikolata kisti olduğunu öğrendim.Şok oldum masada,35 yaşındayım ve yıllardır kontrole giderim aynı doktora, polikistik over der dururdu, evlenince çikolat mı oldu şimdi bu...Deli olcam bu nasıl genç bir kadının sağlığıyla dalga geçmek gibi...şimdi endometriosis 3. evre denyor..Yaşım 35 eşim bunalımda 15 gündür..
Ameliyat dendi ama olmak istemiyorum doktorlara güvenimden şüpheliyim bu aşamada.Psikolojim bozuldu....
Ve şimdi soğan suyu kürüne başladım- bugün 7. gün ...Yüzüm sivilce doldu gözümde su kistleri gibi bişeyler çıktı...Sol overimde ağrı var...Acaba işe yarar mı devam ediyorum içmeye,sonrada incir kürüne başlamak istiyorum...Eşimle birlikte olamıyoruz gerçi psikolojimiz bozuldu...15 gündür farkındayım o bilgisayarında bu konuyla ilgili bişeyler arıyor ben de ayrı bir köşede aynını yapıyorum...Çok istemiştik bebeği şoktayız...

yaşadıklarınızın benzerlerini bizler de yaşadık.hiçbirimizin psikolojisi yerinde değil.benim de 2.5cmlik bir kistim var.(3 ay önce boyutu buydu,şimdi 4 civarıdır) bidahaki ay laparoskopiyle aldıracağım.soğan kürü endometrioziste etkili değil,saraçoğlu kendi sitesinde de anlatmış,milimlik bir küçülme yapabilir diye,ki bunun için da vücudunun dengesini bozmaya gerek yok.soğan kürü kanama yapabiliyor çünkü.öncelikle sakin olun,herşey beyinde bitiyor...

Bilemiyorum ne yapacağımı CA 125 tahlilim 35 çıktı...çikolata kisti diyor kesin Dr.um...
Soğan suyu içmem eşime dert oldu,benim jinekologdan önce psikiyatra gitmemi öneriyor...Dr.umda yaşın gereği hemen ameliyat, ardıdan aşılama, olmadı tüp bebek vs deyince ben arda arda aynı gün içinde şok oldum tabii..
Daha bir rahim filmi çekmedi..istediğim halde.-gerek yok nasıl olsa laparoskopide bakacağım diyor...Ben bakalım ameliyat oacak mıyım?Hiç bebeğim olmadı ya yumurtalıklarım zarar görürse...Anne olamamak fikrini hayatımda ilk kez düşünmeye başladım...

soğan suyunu kesinlikle içmemeni öneriyorum...yaşını fazla sorun ediyorsun.laparoskopiler çoğunlukla tanısal amaçlı yapılıyor zaten.benim de ca 125 değerim 16 çıkmıştı.hiç panikleme.bolbol dua et..elimizden gelen hiçbişey yok...

Teşekkür ederim yanıtların için...
Laparoskopiden sonraki o hızlı aşamalar beni korkutuyor aslında ertelemek istiyorum sanırım o nedenle...Ya iyi gitmezse aşılama vs sonuçlar beni korkutuyor..Biz çift olarak çok panik olduk ve birbirimize destek olamadık maalesef, mesafeliyiz bu konu açılınca eşim de 39 yaşında ve ben artık bu konuda bana müdahale etmesini istemiyorum... benim sağlığım- benim hayatım...Ameliyat için beni ikna etmeye kalkıyor, sinirlerim bozuluyor...
Soğan suyunu bırakayım mı gerçekten kararsızım..sivilceler,gözümdeki su torbacıkları bir de kasık ağrılarım çok çok fazlalaştı...Anemde kızıyor, bir ben inandım soğan kürüne sanırım

Sanırım içim sökülüyor, sanki regl olcakmışım gibi ağrılrım var...Bu saatte eşime de söyleyemiyorum herşey soğan suyundan diyecek...Daha reglime 5 gün var ama neden böyle oldum bilmiyorum...Uyutmuyor bu sancı
Of ne yapıyorum ben ...sonuçta soğan n'olcak ki dedim içtim, acaba zarar mı verdim kendime...ıçim dışım soğan oldu, bu kadar tezim için araştırma yapmamıştım!

Merhaba, ben de geçtiğimiz Cuma laparoskopi yöntemiyle çikolata kisti ameliyatı oldum. Sağ yumurtalığımda 4.5 cm solda ise 7 cm di. Doktorum mutlaka ameliyat demişti, çok iyi bir ameliyat yaptığını kistlerden birinin kalınbağırsağıma yapıştığı için ağrılarımın çok olduğunu söyledi. Şu an 20 gün raporluyum ve kendimi çok iyi hissediyorum. Kistlerin sadece içinin boşaltılması yeterli olmuyormuş tamamen çeperleriyle çıkarılırsa tekrarlamaz dedi doktorum. Bunun için de gerçekten kendinize çok profesyonel bir doktor seçmenizi öneririm. Ameliyattan sonra birkaç ay içinde hamile kalma şansımız yüksekmiş. Allah isteyen herkese nasip etsin...

sana önerim ameliyatını sakın geciktirme.yaş faktörünü de düşünürsen bikaç adım hızlı atmanız gerekiyor bize göre.o yüzden hemen bu lanet kistten kurtul.sonra da aşılama gerekirse onu yapın,yada doktorunun önerisiyle normal yollarla denersiniz belki..soğan kürünü uygulama diyorum ben,adetini öne alacak ve yoğun bir kanama yaşayacaksın.çoğu kişide böyle etki yapıyor soğan.pco lularda gerçekten etkisi varmış ama endometrioziste belki milimlik bir küçülme,hepsi bu.bu kistin tek tedavisi cerrahi.ameliyattan sonra da kendine eskiye oranla daha dikkat et,beslenme alışkanlıklarını değiştir.
ben de bidahaki ay laparoskopi olacağım,ameliyattan sonra olup olmaması da allaha kalmış..herşeyi allahıma bırakıyorum..elimden gelen başka bişey yok...bol bol dua et ve karamsar olma...6-7 ay önce tanıştım ben bu kistle.o günden beri hayatım çok değişti,psikolojim allak bullak..ama şimdilerde alıştım..pes ettim..benim elimde olan bi çözüm yolu yok çünkü,benim hatam da değil bu kist..böyle işte..umarım içini karartmamışımdır

Kan geliyor şu an idrarımdan, baya kan işiyorum ...Regl değil bu çamaşırımda bi'şey yok, idrar yaparken kıpkırmızı kan geliyor...

Üşüttüm mü acaba ilk kez oldu böyle bişey...Ofisteyim gideceğim birazdan.Bir de sğan suyundan derse kendime yaptığıma inanamayacağım ne hallere düştüm...Eşimle de tartışma nedenimiz belli oldu şimdiden of of...
Teşekkürler milkabeyaz ilgin için sağol...

arkadasım slm polıkıstık overmısın ben maalesef oyleyım eger oyleysen cozum ararken saatlerdır nıhayet buldum canım hemde kesın cozum ılgılenırsen ben yapcam cunku cnm sanadaumut olur umarımbilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…