Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

Merhaba canım, Menepoz iğnesi olduğunu yazmışsın, durumumuz birbirine biraz benziyor gibi. Menepoz iğnesi mi rezevleri azalttı acaba, benim normal çıkmıştı, şimdi ben de menepoz iğneleri oluyorum, azalırsa çok üzülürum gerçekten, benim de 3. denemem olacak, ben de ondan sonra bırakmayı düşünüyorum, zaten başka da bir sürü sıkıntı var. bu durum eşimi de beni de çok yıprattı, huzursuzluk çıkıyor sürekli. kısacası ÇOK YORULDUM. Herşey olacağına varır deyip, akışına bırakmaya karar verdim, çünkü kimse destek olmuyor,

kader arkadaslarimi buradan selamliyor ve sabir diliyorum. 4 ameliyattan sonra yine kistim var ve yine bir umutla ikinci tüp bebek tedavimin sonucunu bekliyorum. Suanki ruh halimi tahmin edebiliyorsunuzdur. yinede rabbime sükür ediyor herseyin hayirlisi diyor kendi kendime teselli ediyorum. simdiye kadar bu konu hakkinda cevremden cok laf söz duydum. Böyle özel bir konuyu hangi cesaretle sorabiliyorlar hala anlamis degilim. Toplumumuz cok cahil bu konuda, cok gereksiz konusmalara sahit oluyorum, ne diyeyim bilemiyorum, allah hepimizin yardimcisi olsun. insallah güzel haberleriniz alirim arkadaslar...

benımde sağ yumurtalığımda 2cmlık endometriosis var 2aşılma sonrasında 1tup bebek yaptık sonuç olumsuz.Emriyo transferinde uterus s şeklınde falan dedıler .transfer işlemi zor oldu.rahmım yapışık olduğu söylendı.Bu rahım yapışıklığı yada rahmın tersolduğunu nasıl anlarız.ultrasonla anlaşılmıyormu bu kadar tedavı gördum bırı rahım şeklı hakkında bişey demedı.Ben rahım fılmı çektırdım sol kanal tıkalı çıktı.

arkadaslar aylar önce foruma girip soru sormusum ama cevap alamamısım.çikolata kisti sac döker mi.yada söyle sorayım ben.çikolata kisti olup da benim saçım dökülmüyor ne alakası var diyen var mı? dökülen saclar geri gelir mi yaw?

selam bayanlar. öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun,gerçekten çok zor. bende 3 senelik evliyim ilk iki sene bana endometriozis teşhisi koyamadılar. sürekli küçük kist var ama önemli değil dediler. 2 kez hapla gebelik denedik,bir kez aşılama yaptırdık. ve bu yaz hastalığımın teşhisi özel bi merkezde laparoskopi ile konuldu,yapışıklıklar ilerlemiş sol yumurtalık rahim arkasına yapışmış. fakat bunlar ultrasonda gözükmüyor. kist 3 cm civarı küçük diye almadılar yapışıklıklarıda temizlemediler,yumurtalık rezervi zarar görebilir biz sana direk tüp bebek öneriyoruz dediler. ve tüp bebek denedik maalesef o da başarısız oldu. pes ettim artık uğraşmıyorum. üni hastanesine rapor için gittik şimdi dediler 2 aşılama yapmalıyız ancak o zaman rapor verebiliriz. durumumu bile bile ki elimde belgelerle gittim hastalığımı görüyorlar,aşılamanın çok gereksiz olduğunuda biliyorlar ama sırf yönetmelikte yazıyor diye aşılama yapmadan rapor vermiyorlar. sağlık sektörü kesinlikle insan bedeniyle oynuyor,hiç düşünmüyorlar bu insan gereksiz yere hormon yemesin diye. maalesef böyle bi ülkede de yaşıyoruz zaten çaresiziz ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız artık ne söylerlerse yapıyoruz deneme tahtasına döndük resmen. inşallah tez zamanda isteyen herkesin ve benimde bebeğimiz olur.

bana cevap verebılecek kımseler yokmu ..tecrübeli arkadaşlar siz bı yol gösterınn....

benımde sağ yumurtalığımda 2cmlık endometriosis var 2aşılma sonrasında 1tup bebek yaptık sonuç olumsuz.Emriyo transferinde uterus s şeklınde falan dedıler .transfer işlemi zor oldu.rahmım yapışık olduğu söylendı.Bu rahım yapışıklığı yada rahmın tersolduğunu nasıl anlarız.ultrasonla anlaşılmıyormu bu kadar tedavı gördum bırı rahım şeklı hakkında bişey demedı.Ben rahım fılmı çektırdım sol kanal tıkalı çıktı.

tuanam61
bana cevap verebılecek kımseler yokmu ..tecrübeli arkadaşlar siz bı yol gösterınn....

benımde sağ yumurtalığımda 2cmlık endometriosis var 2aşılma sonrasında 1tup bebek yaptık sonuç olumsuz.Emriyo transferinde uterus s şeklınde falan dedıler .transfer işlemi zor oldu.rahmım yapışık olduğu söylendı.Bu rahım yapışıklığı yada rahmın tersolduğunu nasıl anlarız.ultrasonla anlaşılmıyormu bu kadar tedavı gördum bırı rahım şeklı hakkında bişey demedı.Ben rahım fılmı çektırdım sol kanal tıkalı çıktı. .......................B
CANIM BENİMDE SOL YUMURTALIĞIMDA İKİ TANE kistim vardı doktor bununla çocuk olmaz dedi.çok üzüldüm bir prof buldum bide ona muayene oldum o bana umut verdi önce bir rahim filmi istedi çünkü rahimdeki yapışıklık ancak öyle anlaşılıyor şükür kanallar açık çıktı belki seninkide filim çektirince açılmıştır bir çok kişinin öyle olmuş doktor bana altı ay denememi olmazsa aşılama yada tüp bebek önerdi ben birbuçuk sene denedim ve rabbim nasip etti bu arada bir çok şey denedi en önemlisi bebeğim olacağına inandım inanın bu kistler bebeğe engel değil moralinizi bozmayın ne kadar etkili oldu bilemem ama hamile kaldığı ay düzenli sabah akşam yeşil çay bol limonlu içtim doktora gittiğimde kistim biri kaybolmuştu inanın bol dua edin ve sizi yaradana güvenin inanın herşeyin bir zamanı var sevgilerle......................

arkadaşlar çoook yoruldum bunaldım...bir buçuk yıllık evliyiz ve yaklaşık bir yl dört aydır korunmasız düenli ilşki sonucu gebelik elde edemedik.Doktor işlerine erken başladık sanırım ondan bu kadar yıprandım.Neyse uzatmayayım dört ay öncesine kadar birşeyin yok dendi fakat her türlü yumurta geliştirici ilaç iğne çatlatma vs tedavisi uygulandı.Dört ay önce de doktorumu değiştim ve sol overde 90mm lik bi çikolata kisti tesbit etti.Sana şu aşamada birşey yapamayız deyip gönderdi.Ben de üç aylık bir soğan kürü uyguladım bir ay da dinlendirdim vücudumu birşey yapmadım.Dün doktora gittiğimde 90 mm lik kistten hiç bahsetmedi fakat en büyüğü 11 mm olan yedi sekiz adet çikolata kisti ve 3 cm lik bir katılıktan bahsetti.ve sonuç olarak size ya laparoskopi ya da tüp bebek seçeneklerini sunuyorum.Laparoskopiyle bu kistlere herhangi bir müdahale yumurtalıkların için bir cinayet olur çünkü çok küçükler bu sadece tanı teşhis için yapılacak bir müdahale olacak ama kararı size bırakıyorum dedi.dünden beri çok kötüyüm kararsızım ne yapmalıyım bilmiyorum.Tüp bebek ihtimali o kadar uzak geliyordu ki ama şu an başka seçenek görünmüyor gibi.Sizin yazdıklarınızı okuyunca daha kötü oldum tüp bebek de çözüm değil bu hastalık için sanırım.Ne yapmalıyım arkadaşlar sizce yaşım 26...

arkadaşım cevap verdiğin için çok teşekkür ederim inş bizlerde çocuk sahıbı oluruz.Bende du ay soğan suyu yapmak ıstıyorum .her seferınde yarım kalıyordu tam yapamadım inş bu ay tam yaparım...

öncelikle geçmiş olsun diyorum bende çikolata kistinden çok çektim ama sakın umudunu kaybetme 9 yıldır korunmuyorum 11 yaşında bir kızım var kist kızımın dogumundan sonra oluştu.3 defa ameliyat oldum aşılama 3 düşük yani mazi karanlık.....ama hamile kalabildim evt doktorlar bile şaşirıyorlar en son tüplerimin kapalı oldugunu söylemişlerdi ama yine hamile kaldım ama ne yazıkki geçen hafta bebegimin kalpatışları durdu ve yine yıkılış ama sebebi çikolata kisti falan degil kanımda pıhtılaşma varmış o yüzden RABBİM yeterki nasip etmek istesin kist falan bahane doktorum bile hamile olduguma şaşırdı.evt her ameliyat gebelik şansını düşürüyor diyorlar ama diyorum ya nasibinde varsa olur hiç umudunu kaybetme ben tamamen hamilelik düşücesini kafamdan attıktan sonra hamile kaldım fazla yogunlaşma.MEVLAM inşallah korktuguna ugratmaz ALLAH'IM YAR VE YARDIMCIN OLSUN.

Allah razı olsun bi umut oldun benim için.Bu zor bir imtihan Rabbim hakkıyla vermemizi nasip etsin.Dediğin gibi Rabbim yeter ki dilesin O ol değince olmayacak birşey yok.bize düşen de nasip demek teslim olmak.Bana da duanda yer ayır.Allaha emanet ol canım

Merhaba kızlar ;
hayatımdaki 2.şoku yaşıyorum ...1 YIL ÖNCE kadin DOĞUMDA ÇİKOLATA KİSTİ OLDUĞU ÇIKMIŞTI... 2 AY ÖNCE AMELİYAT OLDUM 19 AYLIK EVLİYİM. TÜPLERİMDE AÇIK , BU AY KLOMEN İÇTİM GÜNDE 2 TANE 5 GÜN BOYUNCA BİR YUMURTAM OLUŞTU ÇATLATMA İĞNESİ VURULDUM. 35 GÜN OLDU BUGÜN İTİBARİYLE O KADAR UMUTLUYDUMKİ GEBEYİM DİYE ...BUGÜN KAN TESTİ YAPTIRDIM SONUCUM 0,1 ÇIKTI NEGATİF YANİ. doktor MUAYENESİNDE 5 CM KİST OLDUĞUNU GÖRDÜ. ÇOK ÜZGÜNÜM ÇOK MUTSUZUM BU 3 HAFTA DA BU KADAR BÜYÜR MÜ KİST DIYE DOKTORDA ÇOK ŞAŞIRDI ... ADET SÖKTÜRÜCÜ HAP VERDİ ...BANA YARDIM EDİN LÜTFEN BÖLE Bİ DURUM YAŞAYAN VARMI YADA BU KİST ADET OLUNCA GİDERMİ ? BENİ YALNIZ BIRAKMAYIN...

önce bir sakin ol bakalım... panik halindesin anladığım kadarıyla... adet olmayı bekle, adetten sonra tamamen gitmese de küçülecektir, gitmeyen ve küçülmeyen kistler daha eski yapılı olanlar oluyor çünkü genelde... kalbini ferah tut, Allah yardımcın olsun.

herzaman dualarımda olacaksın benim hamileliklerim ne doktor ne ilaç sadece dua ile oldu cnm hani kucagıma almak nasip olmadı ama en azından hamile kaldıgımı biliyorum YÜCE RABBİM BİZLERE ve İSTEYEN HERKESE KATINDAN TERTEMİZ BİR SOY ARMAĞAN ETSİN.birde cnm sogan kürünün faydasını gördüm ve şuandada hergün 2 fincan yeşil çay içiyorum yeşil çayda tümör kist gibi şeyleri küçülttügünü duymuştum.

Amin Allah razı olsun canım.Soğan kürünü üç ay aralıksız denedim bende faydasını gördüğümü düşşünüyorum ama artık kafama hiçbir şeyi takmamayı hiçbir şey yapmamayı oluruna bırakmayı düşünüüyorum.Rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin en hayırlı zamanlarda.Aeo canım

7 yıllık evliyim çikolata kistinden dolayı bebek sahibi olamıyoruz..daha önce 4 cm lik bi kistten ameliyatla kurtuldum ama UĞUR AKYOL un macununu bilseydim asla olmazdım.ameliyat sonrası fsh ım yükseldi ve yumurtaların kalitesi azaldı..ameliyattan sonra kistim tekrarladı tekrar 2,5 cm kist oluştu.ondan da macunla kurtuldum..5-6 ay kullandım artık geçmez dediğim anda doktor kist mist yok emin isin olduğuna dedi..inanmadım başka doktora gittim o da öyle söyledi..zaten ağrılarım azalmıştı,yumurtaların kalitesi arttı,sayısı arttı faydası olduğunu hissetmiştim ama kistin gideceğinden ümidim yoktu..şimdi bebek için kullanıyorum,tüplerimden biri kapalı olduğu için yine tüp deniycem ama bu kez macunla..inşallah güzel sonuç alırım ve burada paylaşırım..facebook tanda çikolata kisti çözüm gurubu(büyük harfle) diye aratırsanız bir çok kullanan insanı bulursunuz..inşallah sizlere de ben sebep olurum..ben asla macunu kullanmadan ameliyat tavsiye etmem kesinlikle kullanın..bol bol dua edin ve inanın rabbim büyük..kün fe yekün..

canım çikolata kisitn varsa klomenle vakit kaybetme çünkü hormon ilaçları kisti büyütüyor..eğer illa tedavi diyorsan direk tüp bebeğe geçki şansın daha çok artar ama önce kistinden macunla kurtulman lazım..macunu kullanırken hamile kalama şansın çok yüksek..

kızlar merhaba, geçen gün nie hamile kalamıyorum die doktora gittim ve çikolata kistmin olduğunu rahimde enfeksiyon olduğunu bu nedenle tüpün birinin açık mı değilmi görmediğini söyledi. bütün gece ağladım ne demek olur ki bu . şimdi benim çocuğum olmucak demek mi ki. enfeksiyonu temizlemek için bana ve eşime hap verdi ayrıca ban bi fitil. buradn duyduum kadarıylada maydanoz suyu enfeksiyona iyi gelirmiş doğru mu? soğan kürü düşündüm doktorada dedim ama bana güldü napayımm lütfen konuyla ilgili sıkıntısı olan ve çözüm yollarını bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

merhaba, enfeksiyon çok sorun değil verdiği ilaçları kullan geçer. kalıcı bir mevzu değil yani. tüpün açık olup olmadığını muayenede nasıl anlamış bilmiyorum ama o hsg denen rahim filmi ile tespit edilebilir. bunu konuşmak erken olmuş bence film çekilmeden bilindiğini hiç duymadım. kistin için bişey söyledi mi? yani büyüklüğü kaç adet olduğu vs...? soğan kürünü yap bence. ben de yapmıştım 15 gün boyunca. rahim temizleniyor gerçekten... ibrahim saraçoğlunun sitesinden nasıl yapılacağını öğrenebilirsin.
inşallah en kısa zamanda Rabbim hayırlı, sağlıklı evlat müjdeni vermeyi nasip eder. Allah yardımcın olsun. korkma hepsi geçecek atlatılacak şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…