Merhaba arkadaşlar.1 yıl önce evlendim.Evlendiktin 1 ay sonra korunmayı bıraktık.Şubat ayında aşırı kasık ağrılarım yüzünden doktora gittim ve 4 tane 2,5-3,5 cm aralığında sağ ve sol yumurtalığımda çikolata kistlerim olduğunu öğrendim.İlk gittiğim doktor çocuğumun olma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.Doktorumu değiştirip başka bir doktora gittim ve biraz olsun moral buldum.Sağlıklı bir bireyin bile 1 yıl korunmasız ilişki sonrası tedaviye başlayabileceğini yaşımın daha 22 olduğu için gebe kalma şansımın yüksek olduğunu ve 6 ay korunmasız ilişkiye girmem gerektiğini anlattı doktorum.O süre zarfı çok ağır geçmişti.Deprosyana girip kendini suçluyo insan.Her ay adet olman daha bi canını acıtıyo.Temmuz ayında tekrar gittim doktora ağrılarım çok oluyo diye ve beni tüp bebek doktoruna yönlendirdi.Bu süre zarfında kullandığım tek ilaç folic asitti.Rahim filmi çektirdim ve tüplerim açık çıktı.Doktorum ocak ayına kadar zaman verdi.Hamile kalma şansımın %1-3 arası olduğunu söyledi.Eğer hamile kalamazsam ocak ayında lakaroskopi yapıp sonra aşılama ve tüp bebek tedavisine başlayacaktık.Ben eylül ayında işe girdim.Ve ister istemez kafam dağıldı ve çocuk düşüncem daha da azaldı.Kasım ayında yine adet olucakmış gibi sancı çektim hatta oldum sanıp tovalete gittim göğüslerde şişkinliğim vardı.Adetim düzensiz olduğu için gün geçme gibi bi ihtimalde hesaplayamıyodum.Bazen 31 güne bazen 40 güne bir oluyodum.Ve ben 38. Gün gebelik testi yaptım ve çift çizgi oldu.O gün kan tahlilinde de hamile olduğumu öğrendim.Hastalığımı öğrendikten sonra bu sayfaya girip çok yazı okudum,çok ağladım çok suçladım kendimi.Ama inanın bunlar bir çözüm değil.Vazgeçtiğiniz zaman olur dedikleri şey çok doğru.Kendinize uğraşlar bulun.Yumurtlama gününüzü hesaplamayın.Bırakın bazı şeyler akışına göre olsun.Emin olun siz rahatlayıp moraliniz düzeltikten sonra Rabbim en güzel zamanda nasip ediyor.Allahım isteyen hiç bir kulunum kucağını boş bırakmasın