canım ben 1 aşılama,1 tüp bebek yaptım ikiside negatifti,4 yıldır korunmuyorum,yaşım 29 oldu,sağda 3 cm solda 5 cm kistlerim,birde rahimde polip çıktı,eşiminde morfoloji düşük sayısı iyi,rahim filmini korkup yaptırmadım ama pişmanım,belkide tüplerim tıkalı senin dediğin gibi,boşuna bekledim ha oldu ha olacak diye 4 yılım geçti,sabrım tükendi,umutsuzluğa düşmekten alamıyorum kendimi,moralim hep bozuk,şimdi laparoskopi sonrası yumurtalık rezervinin düşme olasılığıda var,özel hastaneye güvenme dediler bende cerrahpaşaya gitme kararı aldım,ist.dayım.işte böyle canım.
Canım sen neden böyle umutsuzluğa kapılıyorsun hiçbirşey kaybetmiş değilsin ...bizim yaşımızda olup evli olmayanlar var ve onlar da da bu hastalık olabilir..Allahtan biz evliyiz ve hemen başlayabiliriz tedavi ,tüp bebek vs.ye....kistlerine rağmen tüp bebek deneyebilirler ama çoğu yer önce laparaskopi ol diyecektir..ben de öyle yaptım,bence iyi bir prof,doçent vs. bir hoca bul,ona danış herşeyi...tedavini ol bence..ameliyatla over rezervleri biraz etkilense bile milyonlarca yumurtamız var çocuk yapmaya yeter,over rezervini belki de kist bekledikçe daha çok düşürüyordur, çünkü o kist içi kan pıhtısı dolu lastik top gibi birşey ve orada durdukça overdeki yumurtaları ezmeye devam ediyor ve orda iltihabi reaksiyonla da yumurtalara zarar veriyor olabilir..bence laparaskopini ol ve temiz temizken eşinde de sorun varsa hemen tüp bebeğe başvur derim...ameliyatta tüplerin açık mı değil mi bakarlar açıksa ameliyattan sonra hemen 6 ay normal yolla da bebek deneyebilirsin..ama eşindeki sorun önemli ise hemen tüp bebeğe de gidebilirsin..daha yaşın genç hiç üzülme...4 yıldır çocuğun olmadığı için de üzülme o kistler dururken normal yolla çocuk sahibi olmak bir mucize olur zaten..