Sevgili Op.Dr. Aytun AKTAN,
15 gün önce şiddetli karın ağrısıyla Dr a gittik.
Dr ultrason, idrar ve kan tahlili istedi.
ultrasonda:
''Sol over normalden büyük olup heterojen iç yapıdadır, sol over de içinde seviyelenme görülen 45X36 mm boyutlarında kist mevcuttur..''
alt satırda da
''Batın içinde ve douglasta serbest sıvı ayırt edilmedi'' yazıyor.
Ultrasona bakan Radyoloji Uzmanı çok az kanlanma var dedi.
idrar tahlilimde de
''her safhada:2-3 lökosit, 3-5 epitel hücresi, az bakteri görüldü'' yazıyor.
Kan üre azotu:7,48
kreatinin:0,6
hemogramdada WBC:10,6 MCV:78,3 diğer değerler normal
bu sonuçlarla kadın doğum Dr una yönlendirildik..
muayene etmeden dedi ki adetinin 4.günü gel bir daha bakalım.
Adetime daha 10 gün vardı, bu 10 günün 6 gününü ağrım olduğu için yatarak geçirdim.
Dün adetimin 4. gününde ultrason da baktığında kist duruyordu,
Dr çikolata kisti olabilir dedi. MR istedi(Alt Abdomen)
CA 125 testini yaptırdı sadece ve CA 125: 41.1 çıktı.
bugün CA değerimi yorumlatmak istedim birde azar işittim, MR olmadan bunun neyine bakiyim kitlen çokk büyük tümör Markırında yüksek dedi, ve moralimi alt üst etti. şuan moralim berbat. Dünden beri ağlıyorum dedim, kitlen büyük ağrın olur tabi dedi konuyu kapadı.
Maalesef özel bir poliklinikte para ödediğim Dr dan cevap alamayınca çareyi internette buluyorum. sizin içtenliğinize güvenerek sizden cevap bekliyorum. MR neden isteniyor acaba. MR la hangi sonuçlara ulaşılıyor ve bu durumdaki bir çikolata kistinde ilaçla tedavi mümkünmüdür. bu değerler çokmu kötü bir tablo. dün ultrasona baktığında büyüdüğüne dair bişi söylemedi. hatta aynen duruyor dedi. yorumunuza çok ihtiyacım var.
belim ve kasığımdaki ağrılar ara ara oluyor.. çok tedirginim çokk..
şimdiden teşekkür ederim
15 gün önce şiddetli karın ağrısıyla Dr a gittik.
Dr ultrason, idrar ve kan tahlili istedi.
ultrasonda:
''Sol over normalden büyük olup heterojen iç yapıdadır, sol over de içinde seviyelenme görülen 45X36 mm boyutlarında kist mevcuttur..''
alt satırda da
''Batın içinde ve douglasta serbest sıvı ayırt edilmedi'' yazıyor.
Ultrasona bakan Radyoloji Uzmanı çok az kanlanma var dedi.
idrar tahlilimde de
''her safhada:2-3 lökosit, 3-5 epitel hücresi, az bakteri görüldü'' yazıyor.
Kan üre azotu:7,48
kreatinin:0,6
hemogramdada WBC:10,6 MCV:78,3 diğer değerler normal
bu sonuçlarla kadın doğum Dr una yönlendirildik..
muayene etmeden dedi ki adetinin 4.günü gel bir daha bakalım.
Adetime daha 10 gün vardı, bu 10 günün 6 gününü ağrım olduğu için yatarak geçirdim.
Dün adetimin 4. gününde ultrason da baktığında kist duruyordu,
Dr çikolata kisti olabilir dedi. MR istedi(Alt Abdomen)
CA 125 testini yaptırdı sadece ve CA 125: 41.1 çıktı.
bugün CA değerimi yorumlatmak istedim birde azar işittim, MR olmadan bunun neyine bakiyim kitlen çokk büyük tümör Markırında yüksek dedi, ve moralimi alt üst etti. şuan moralim berbat. Dünden beri ağlıyorum dedim, kitlen büyük ağrın olur tabi dedi konuyu kapadı.
Maalesef özel bir poliklinikte para ödediğim Dr dan cevap alamayınca çareyi internette buluyorum. sizin içtenliğinize güvenerek sizden cevap bekliyorum. MR neden isteniyor acaba. MR la hangi sonuçlara ulaşılıyor ve bu durumdaki bir çikolata kistinde ilaçla tedavi mümkünmüdür. bu değerler çokmu kötü bir tablo. dün ultrasona baktığında büyüdüğüne dair bişi söylemedi. hatta aynen duruyor dedi. yorumunuza çok ihtiyacım var.
belim ve kasığımdaki ağrılar ara ara oluyor.. çok tedirginim çokk..
şimdiden teşekkür ederim