Çok teşekkür ederim bugün kistimin 1 cm daha büyüyerek 16 cm e ulaştığını öğrendim ultrasonda 7 yumurtam gözüktü ve doktor iğne ve haplarla yumurta büyütme aşamasını soktu beni allahtan Amh sonucum yüksekmiş de sıkıntısız atlatabiliriz süreci dedi. Ama karnımdaki iyice şişti bebek gibi büyüyorÇok geçmiş olsun.çiko kisti ameliyatı yumurtalık rezervine zarar verir diye duydum. Benim de var iki tane 3 er cm civarında. Herhangi bir operasyon yapmadılar ufak diye sanırım. Eğer ameliyat gerekiyorsa hemen yumurta büyütüp toplattırın hatta gerekirse havuz yöntemiyle birkaç kez yumurta toplatın. Dondurun onları sonra operasyona girersiniz. Allah şifa versin
Amh sonucum 4.9 çıktı ama bu çikolata kistleriyle doğal yoldan hamilelelik benim için çok mümkün olmazmış dedi doktorum. Daha ilk kez deneyeceğim belki o yüzden ümitliyim ama siz de umudunuzu kaybetmeyin. Ben de bu süreçte her gün ağladım neredeyse ama yapacak bir şey yok. Vücudunuzu ve kendinizi biraz daha dinlendirin. Hazır olduğunuzda tekrar başlayın. Belki benzer süreçler yaşarız. Yolun sonu güzel olsun inşallahMerhaba benim de her iki tarafta da 5'er cm çikolata kistim var. Yumurta kalitesini çok etkiliyor gerçekten. Amh baktırdınız mı? Benim amh düşük çıkınca apar topar tüp bebeğe başladık. 9 yumurtam toplandı hepsi döllendi ama sadece 1 tane 3. gün embriyom kaldı. O da tutunamadı. Bütün emeklerimiz çöpe gitti. Sonrasında çok kötü acılar yaşadım. Vücudum daha yeni toparlanıyor. En sonunda artık kendimi bıraktım. Tüp bebek de doktor da görmek istemiyorum. Ben de 1.5 sene korunmuştum. Ocak ayında korunmayı bıraktık. Nisanda tüp bebeğe başladık. Elde var sıfır. Çok üzgün ve yorgun hissediyorum. Daha 27 yaşındayım. Bebek bile görmek istemiyorum artık.
Amin inşallah. Hangi merkezle başlayacaksınız sürece?Amh sonucum 4.9 çıktı ama bu çikolata kistleriyle doğal yoldan hamilelelik benim için çok mümkün olmazmış dedi doktorum. Daha ilk kez deneyeceğim belki o yüzden ümitliyim ama siz de umudunuzu kaybetmeyin. Ben de bu süreçte her gün ağladım neredeyse ama yapacak bir şey yok. Vücudunuzu ve kendinizi biraz daha dinlendirin. Hazır olduğunuzda tekrar başlayın. Belki benzer süreçler yaşarız. Yolun sonu güzel olsun inşallah
Ben bursadayım ama tatil sürecinde memlekette olduğum için kistleri de daha yeni fark ettiğimiz için Antalya tıp ta başlatmak zorunda kaldım.Amin inşallah. Hangi merkezle başlayacaksınız sürece?
Evet çikolata kistleri büyük de olsa küçük de olsa etkiliyormuş. Ben de her regl oluşumda üzüldüm. Hep düzenli olduğu için de şüphelenmeme bile izin vermedi sağolsun :) lütfen sonucunuzdan haberdar edin bana da umut olsun :)Benim de çift taraflı 2 cm çikolata kistim var küçük olmasına rağmen doğal yolla gebelik oluşmadı. Amh 1.11 artık bu ay tedaviye başladım yarın da transfer :) 2 yıla yakın süre hiç korunmadık her ay bir umutla bekledik sonra hep üzüntü stres vs. Hiç gerek yokmuş allahtan ki tüp bebek tedavisi var
Aaa ben de Bursadayım. Başladınız mı hayırlı olsun. Yumurta toplama ne zaman?Ben bursadayım ama tatil sürecinde memlekette olduğum için kistleri de daha yeni fark ettiğimiz için Antalya tıp ta başlatmak zorunda kaldım.
Canım hayırlısı olsun kaç embriyon oluştu? İnşallah yarın çok güzel geçerBenim de çift taraflı 2 cm çikolata kistim var küçük olmasına rağmen doğal yolla gebelik oluşmadı. Amh 1.11 artık bu ay tedaviye başladım yarın da transfer :) 2 yıla yakın süre hiç korunmadık her ay bir umutla bekledik sonra hep üzüntü stres vs. Hiç gerek yokmuş allahtan ki tüp bebek tedavisi var
Teşekkürler :) ilk kontrolde 7 folikül vardı doktor amh tahminen 0.70tir dedi ama 1.11 çıktı. Sonraki kontrollerimde 10 folikül görüldü. İşlem günü 12 yumurta toplandı 10 tanesi olgunmuş 8 tanesi döllenmiş. Şu an 5-6 tanesi iyi kaliteli 2-3 tanesi çok iyi kalitedeymişAaa ben de Bursadayım. Başladınız mı hayırlı olsun. Yumurta toplama ne zaman?
Canım hayırlısı olsun kaç embriyon oluştu? İnşallah yarın çok güzel geçer
Daha dün akşam ilk iğnelerimi oldum doktor bu cuma değil haftaya cuma toplamaya geçebiliriz dediAaa ben de Bursadayım. Başladınız mı hayırlı olsun. Yumurta toplama ne zaman?
Canım hayırlısı olsun kaç embriyon oluştu? İnşallah yarın çok güzel geçer
Bende de 7 tane gördüler tek yumurtalıktan demek iğnelerle çoğalabiliyor o zaman öyle mi?Teşekkürler :) ilk kontrolde 7 folikül vardı doktor amh tahminen 0.70tir dedi ama 1.11 çıktı. Sonraki kontrollerimde 10 folikül görüldü. İşlem günü 12 yumurta toplandı 10 tanesi olgunmuş 8 tanesi döllenmiş. Şu an 5-6 tanesi iyi kaliteli 2-3 tanesi çok iyi kalitedeymiş
Geçmiş olsun moralini hiç bozma. Eşimin kuzeni düğününe 10 gün kala kisti patladığı için acil ameliyata alındı. Doktor rezervin düştü asla korunma doğal yoldan çocuğun zaten olmaz dedi. Düğünü ertelediler. Ameliyat sonrası ilk adetini oldu düğünü yaptılar ve bingo ilk geceden hamile kaldı. Bebeği 9 aylık. O denk gelmiştir dedi ve korunmadı şimdi 5 aylık tekrar hamile. Evet kist olayı cidden zorlaştırıyor ama hiçbir şey imkansız değil. Umutlu ol en azından rezervin iyi durumda. Vitamin kullan bence doktor onayıyla omega 3 folik asit vs. Her şey yolunda gidecek inanıyorum benDaha dün akşam ilk iğnelerimi oldum doktor bu cuma değil haftaya cuma toplamaya geçebiliriz dedi
Çok teşekkür ederim bazı şeyler kesinlikle nasip en azından yaz tatili sürecinde halledip bitirebilsem ameliyatı rahatlayacağım. İnşallah yolunda gider süreçGeçmiş olsun moralini hiç bozma. Eşimin kuzeni düğününe 10 gün kala kisti patladığı için acil ameliyata alındı. Doktor rezervin düştü asla korunma doğal yoldan çocuğun zaten olmaz dedi. Düğünü ertelediler. Ameliyat sonrası ilk adetini oldu düğünü yaptılar ve bingo ilk geceden hamile kaldı. Bebeği 9 aylık. O denk gelmiştir dedi ve korunmadı şimdi 5 aylık tekrar hamile. Evet kist olayı cidden zorlaştırıyor ama hiçbir şey imkansız değil. Umutlu ol en azından rezervin iyi durumda. Vitamin kullan bence doktor onayıyla omega 3 folik asit vs. Her şey yolunda gidecek inanıyorum ben
Çoğaltılma değil de şöyle, kistten dolayı bazı foliküller çok küçük olabiliyor ve doktor muayenede göremeyebiliyor iğnelerle birlikte tüm foliküller büyüdüğü için sayı artmış gibi oluyorBende de 7 tane gördüler tek yumurtalıktan demek iğnelerle çoğalabiliyor o zaman öyle mi?
Süper hepsi 5. güne gitti öyleyse. İlk transferden hamile kalırsınız inşallahTeşekkürler :) ilk kontrolde 7 folikül vardı doktor amh tahminen 0.70tir dedi ama 1.11 çıktı. Sonraki kontrollerimde 10 folikül görüldü. İşlem günü 12 yumurta toplandı 10 tanesi olgunmuş 8 tanesi döllenmiş. Şu an 5-6 tanesi iyi kaliteli 2-3 tanesi çok iyi kalitedeymiş
Çok güzel hayırlısıyla olsun her şey. İğnelerle fazla yumurta büyüyor evet. Muhtemelen sizden 10-11'e yakın yumurta toplanırDaha dün akşam ilk iğnelerimi oldum doktor bu cuma değil haftaya cuma toplamaya geçebiliriz dedi
Hikayemiz o kadar benziyorki 29 yaşım ve öğretmenim bende, adetlerim o kadar düzenli ve ağrısız ki asla bi şikayetim yokken, çocuk istemi için 2 yıl önde doktora gittiğimde amh0.5 sol tüp tıkalı 3 tane miyom ve sol yumurtalıkta 3,5 cm çikolata kistim olduğunu öğrendim dünyam başıma yıkıldı. Derken devlet hastanesinde raporla sürece başladım ama havuz yöntemiyle embriyo oluşturulup donduracağız 10-12 adet embriyo kenara koymamız gerek. Ondan sonra ameliyat olacağım 4-6 ayda ameliyat sonrası bekle, sonra transfere başlayacağız. Doktorun şu lafını hiç unutmam sen en zor dediğimiz hasta kategorisindesin..Buradan çok yorum ve hikaye okudum neredeyse hepsinde ağladım. Daha önce hiçbir siteye üye olmadım ama kendi sürecimi de paylaşmak istiyorum. Belki birilerine yol gösterir veya bana yol gösterirsiniz.
2 yıllık evliyim. 30 yaşındayım. Evliliğin 1,5 yılı genciz güzeliz çıtırız moduyla gezip korunup çocuk istemedik. Nisandan beriyse artık vakti geldiğini karar verdik (yüce biz) bir deniyoruz yok iki deniyoruz yok böyle olmayacak dedim okullar tatil oldu ben bi kontrole gittim. Reglim hep düzenli ve ağrısız geçince bu zamana kadar hiç kontrole gitmedim. (Yazık kafama bi de öğretmen olucam) Doktor demesin mi çikolata kistin var hem de 15 cm (yok artık!) diğerinde de var ama küçük 4,5 cm(!) Ben nasıl ağlıyorum nasıl ağlıyorum anlatamam. Klasik bir kontrole gitmişken çikolata kistlerimle tanışıyorum. Neyse dedik bi de başka doktor görsün profesör bulduk özel kliniğine gittim. Aynı şeyler ameliyat kesin ama öncesinde tüp bebek merkezine gitmen gerek çünkü bu ameliyat yumurta rezervlerini düşürecek. Oradan bizi yönlendirdi. Tüp bebekçiyle görüştük. O muayene ederken kistten dolayı sol yumurtalığımı göremedi bile kaç yumurta var bakamadı o yüzden. Sağ yumurtalıkta ise 7 tane toplanabilir yumurtam olduğunu gördü. Bu terimler bana o kadar yabancı ki buradan çok şey öğrendim. Neyse adetinin ikinci günü gel kan ver dedi. Reglim cumartesi günü olduğundan mecbur üçüncü gün gidicem artık yani yarın. Artık hayırlısı :)
Bu arada ca 125 ve ca 19 değerlerim çok yüksek çıktı inşallah kistim çok büyük olduğu içindir aşırı korkuyorum ve aşırı duygusalım her şeye ağlıyorum. Son 1 haftada yaşadım tüm bu süreci ve gözümde yaş kalmadı. Sanırım kist çok büyük olduğu için bağırsağa falan da yapıştı böyle düşünüyorum
Gerçekten benzermişiz. Ama eğer okul başladığında bu süreçler tamamlanmamış olursa çok zor olacak benim işler. Okulumla tedavi merkezim 6 saat uzaklıkta çünkü. İnşallah yeteri kadar yumurtamız toplanır da kurtuluruz. Karnımdaki kist artık çok büyüdüğü için günlük yaşantımı çok etkilemeye başladı. Sizin de ilk transferiniz umarım size sımsıkı tutunur da bu çektikleriniz karşılığını bulur. Lütfen haberdar edin beni deHikayemiz o kadar benziyorki 29 yaşım ve öğretmenim bende, adetlerim o kadar düzenli ve ağrısız ki asla bi şikayetim yokken, çocuk istemi için 2 yıl önde doktora gittiğimde amh0.5 sol tüp tıkalı 3 tane miyom ve sol yumurtalıkta 3,5 cm çikolata kistim olduğunu öğrendim dünyam başıma yıkıldı. Derken devlet hastanesinde raporla sürece başladım ama havuz yöntemiyle embriyo oluşturulup donduracağız 10-12 adet embriyo kenara koymamız gerek. Ondan sonra ameliyat olacağım 4-6 ayda ameliyat sonrası bekle, sonra transfere başlayacağız. Doktorun şu lafını hiç unutmam sen en zor dediğimiz hasta kategorisindesin..
2 tedavi oldum ancak 2 tane embriyom donduruldu. Ve o kadar yavaş işliyorki prosedürleri.
Okul için Rapor vermiyolar idareye durumu açıklamak gerek sürekli, çocukları stajyere bırakıp sabah kan verip sadece bekliyordum. 50 hasta varız. Hemşirelere bişey soramıyosun doktoru muayne 2 dk görüyorsun bişey soramıyosun. O kadar psikolojimi bozdularki strese girdim ki o geçen yıl.
Dedik bu böyle olmaz. 3 tane özel hastane gezdim hepsi de bana boşu boşuna beklemişsin senin miyom ameliyatın yumurta rezervine zarar vermez çikolata kistin küçük sadece içini boşaltıcaz tüpüne bakıcaz kapalıysa alırız zaten tüp bebekte tüpe ihtiyacımız yok dediler. Ben içlerinden bir doktoru seçtim Mayısta ameliyat oldum gayet güzel geçti tüplerim açık yumurtalıklarım iyi rahmim direk kendine gelmişti kontrolde. Bu ay yumurta geliştirmeye başladık. Çok şükür yine aynı sayıda 6 adet olgun yumurta toplandı. En son 4 tane embriyom kalmıştı. Her şey yolunda giderse yarın sabah transfere gideceğim. İlk transferim.
Yani gerçekten bir kaç doktora gitmekte fayda var. Her doktorun protokolü ayrı oluyor. Ben boşu boşuna 2 yılımı çöp ettim o devlet hastanesinde bi dahada embriyolarımı almaya tek giderim zaten.
Ameliyatım için hiç çocuğum olmadığı için ince işçilik gerekiyor prof yapsın dediler hatta robotik cerrahide onkoloji jinekoloji alanındakiler daha ağır vaka gördükleri için bir iki hastanede o doktora yönlendirdiler beni. Büyük ihtimalle senin kistin büyük olduğu içinde sana da kesinlikle prof ve bu vakalarda çok iyi olan bir cerrah olmalı o yüzden embriyolarınızı oluşturun hiç vakit kaybetmeden ameliyatını ol canım zaten yumurta rezervin gayet güzel düşsede ne kadar düşer benim 0.5 hala 6 yumurtam çıkıyor öyle düşün 1 yumurta bile çıksa kaliteli embriyo olur öyle bakıyorum artık. Allah gönlüne göre versin inşallah tez zamanda kurtuluruz bu süreçlerden
Bu hikayeler anca masallarda olur..Geçmiş olsun moralini hiç bozma. Eşimin kuzeni düğününe 10 gün kala kisti patladığı için acil ameliyata alındı. Doktor rezervin düştü asla korunma doğal yoldan çocuğun zaten olmaz dedi. Düğünü ertelediler. Ameliyat sonrası ilk adetini oldu düğünü yaptılar ve bingo ilk geceden hamile kaldı. Bebeği 9 aylık. O denk gelmiştir dedi ve korunmadı şimdi 5 aylık tekrar hamile. Evet kist olayı cidden zorlaştırıyor ama hiçbir şey imkansız değil. Umutlu ol en azından rezervin iyi durumda. Vitamin kullan bence doktor onayıyla omega 3 folik asit vs. Her şey yolunda gidecek inanıyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?