Çikolata kistleriyle tüp bebeğe düşüşüm :)

ben bu süreçleri hiç bilmiyorum henüz ama yakında öğreneceğim gibi :) inşallah her aşamanız olumlu ilerler. Siz nasıl hissediyorsunuz?

ben bu süreçleri hiç bilmiyorum henüz ama yakında öğreneceğim gibi :) inşallah her aşamanız olumlu ilerler. Siz nasıl hissediyorsunuz?
Siz nasıl hissediyorsunuz? sorusu bile içimi parçaladı inanın. Bu süreçte insan kendi hislerini biraz arka plana atıyor. Önemli olan o tek şeye odaklanıyor. Yoksa insanın hisleri, duyguları ele geçiriyor. Alt üst oluyoruz. Ara ara ağlamalı biraz gülümsemeli bir süreç geçiriyorum ben kendi adıma. Umarım sizin bu süreci geçirmenize gerek kalmaz ama geçirirseniz de eğer konuşmak için her zaman buradayım. Teşekkür ederim sorunuz için

öncelikle çok geçmiş olsun. çok benzer bir hikaye de benden gelsin. 29 yaşındayım, 1 buçuk yıldır evliyiz ve hiç korunmadık ama evlenene kadar hep doğum kontrol hapı kullanıyordum çünkü hep regl düzensizliği yaşadım. 3 4 sene önce falan teşhis kondu çünkü her günüm acillerde geçiyordu. farklı şehirlerde farklı doktorlara göründüm, onkolojisinden tüp bebeğe. çocuktan ziyade önceliğimiz benim ağrılarım oldu. en son aynı yöntemle önce embriyoları dondurduk 10 yumurta toplandı 4 tanesi donduruldu. ameliyat için Ağustos'ta doktorla görüşeceğim. bunlara ek tüp bebek doktoru bende adenomyozis olduğunu söyledi yani rahimde arka duvarda kist varmış. bu yüzden hsg bile çektiremedim, verilen sıvıyla patlama ihtimali olursa o an ameliyat gerekebilir diye. yaşın genç rezervin iyi ameliyat sonrasında doğal bile olur belki dedi doktor ama bilemiyoruz... karmaşık duygularla randevumu bekliyorum, rezervimin düşmesinden çok korksam da ameliyat olmak zorundayım sanırım 7/24 ağrılarla yaşamaktan çok yoruldum. hepimizin hakkında en güzeli olsun. birbirimizi habersiz bırakmayalım lütfen

Duygulandım mesajınıza. Çok ben gibi hissettim. Tüm kalbimle iyi dileklerimi iletiyorum size. ❤

Merhabalar, gece gece merakımdan benim ki kadar büyük bir kiste sahip olan varmı diye bakmaya geldiğimde sizinle karşılaştım ve üye olup size yazmak istedim. Bir yıldır peşimi bırakmayan 10-12 cm arası kist var. Bende dehiç bir şikayet olmadığı için adet sancıları ilk günü normaldir herkeste olabilir diyerek hiç doktora gitmedim. Ama bakıyorum kızlarda ki belirtiler korkunç bir şekilde. Büyüdükçe karnım hafif göbek gibi olunca kilo aldım sanırken ellediğimde elime geldi ve öyle doktora gittim ve boyutuyla hüsrana uğradım. Özelde dört doktor gezdim hepsi açık ameliyat dedi. Evleneceğimi söyledim kimse bana yumurtalık rezervinden felan bahsetmedi ben araştırırken gördüm sadece. Bu korkuyla doktora gitmedim uzun bi süre. Mr çektirmedim zaten. Varlığını kabul edemedim bebek sahibi olamamak açıklamama gerek yok o duyguyu maalesef yaşıyoruz. 6-7 ay sonra evlendim ve 5 ay sonra hamile olduğumu öğrendim şuan 14 haftalık hamileyim. Tabi durumlar şuanda da karışık. İmkansız olduğunu düşünmüyorum. Üzmeyin lütfen kendinizi. Doktorlar imkansız desede biz kadınız ve vücudumuz her zaman istediğini yapacaktır.

Ahh ameliyat zamanımız bile aynı olacakmış benimki de 11-14 Ağustos tarihlerinden birinde olacağım 9 ağustosta kesinleşecek. Yumurtalık rezervlerinin ne kadar düşeceğini öğrenmek için ameliyat sonrası kendimi iyi hissettiğimde bir test daha yaptıracağım. Evet doktorlar ameliyat sonrası ilk 6 ay normal yolla olabileceğini söylüyorlar. Ama tüp bebek merkezinde o kadar çok kadınla karşılaştım ki aynı cümleyi duyan sonunda buradayız işte dediler. 6 ayı geçince olasılık sıfıra yakın düşüyormuş ama vakit kaybetmeden tüp bebeğe başlayın dediler. En azından elimizde embriyolarımız var bizi bekleyen o yüzden içimizi ferah tutalım. Ameliyatımız çok güzel geçsin siz ağrılarınızdan ben de karnımdaki şişlikten kurtulayım

Aa benimkinden küçükmüş aslında kapalı yapabilir doktorlar ameliyatınızı. Ağrı hissetmeyince gerçekten tespiti çok zor oluyor çikolata kistinin. Ağrı hissedenler de kendini yerden yere vuruyormuş ağrıdan. Ben de elimle hissedecek boyuta geldiğinde anca anlayabilmiştim. Ağrı hissetmeyenler de yapışıklık az olabiliyormuş doktorum ona bağlamıştı. Benim gezdiğim doktorların hepsi kapalı yaparız demişti. Sadece yumurtalık rezervlerinden beni tüp bebeğe yönlendiren doktorla devam etme kararı aldım. Siz ameliyat oldunuz mu? Olmadan mı gebelik gerçekleşti? Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Yok bana açık denildi. Evet iyi yapmışsınız doktorların yönlendirmesi çok önemli. Ben hiç böyle bişe duymadım mesela bilgi vermiyorlar bile.
Ameliyat olmadım gebelik gerçekleşti ama. Teşekkür ederim. Dilerim sizde aynı haberi alırsınız

Teşekkürler biz 4-5 ay denemiştik bu kisti bilmeden önce ama olmamıştı. Kist çok büyük olduğu için normal yolla gerçekleşmemiştir denildi. Ama bilemeyiz tabi belki kistten başka da sorunlarım olmuş olabilir. Peki kistiniz hala duruyor mu gebelikle birlikte küçülür ya da yok olabilir deniliyor. Etkilemiyor mu sizi kistiniz?

Maalesef hatta dün gittim doktora 10-18 cm olmuş büyümüş olabilir dedi. İki farklı doktora gittim biri kist hiç yokmuş problem olmaz gibi davrandı diğeri eğitim araştırmaya yönlendirdi. Her hangi bir durumda hamileliğin ikinci evresinde ameliyat ile alınabilir mi acaba diye heyet bi baksın felan dedi. Dilerim öyle bi durum olmaz.
Aslında sizinde 4-5 ay süre olarak az belki biraz daha deneyebilirsiniz ama hem kist hem bebek nasıl olacak bende bilmiyorum. Ama hareketlerim şuan 6 aylık hamilelik gibi kısıtlı hissediyorum.
Oyüzden size de bişe diyemiyorum ama en azından olunca bebek her türlü oluyor demek istedim Ve size kapalı ameliyat denmiş Buda çok iyi bir şey

Ay ben de şu an bebek yok doktor karnında 4 aylık bebek varmış gibi düşün demişti bana. O yüzden sizi düşünemiyorum. Umarım sorunsuz sağlıkla geçirirsiniz sürecinizi

Ay ben de şu an bebek yok doktor karnında 4 aylık bebek varmış gibi düşün demişti bana. O yüzden sizi düşünemiyorum. Umarım sorunsuz sağlıkla geçirirsiniz sürecinizi
Doğru söylemiş cm olarak kapışıyorlar şuan
Sizide hareket anlamında etkiliyordur kesin.

Bende sorunsuz bitip hem bebek gelsin hem o alınsın diye dua ediyorum.
Dilerim sizin için de en kolay ve sağlıklı olanı olsun. Destek verdiğiniz için teşekkürler

Aynen kalkmakta ve yatakta dönmekte zorlanıyorum inşallah hem bebişiniz gelir hem de baş belası kistlerinizden kurtulursunuz

Bende de çikolata kisti var 2.çocuğuma gebeyim şükür , ben de vaktinde çok ağladım ikisi de doğal yoldan oldu .stresten uzak kalmak zor da olsa kafanızı dağıtın ve ovulasyon testiyle yumurtlama gününü takip edin. Umutsuzluğa kapılmayın , o kadar çok kişide var ki sadece çocukları olduğu için buralarda yazmıyorlar ve siz sadece kisti olduğu için çocuğu olmayanların mesajlarını görmüş oluyorsunuz. Umutsuzluğa kapılmayın.

Yorumunuzla destek olduğunuz için teşekkür ediyorum ben kendi adıma ❤ olumlu örnekler duymak içimi rahatlatıyor. Evlatlarınızı allah bağışlasın sağlıkla büyütün

Amh düşüklüğü nedir

allah yardımcınız olsun meslektaşız ben de de çikolata kisti vardı geçen yıl aldırdım hiç bi sıkıntı yaşamadım.Yalnız amh değerimin düştüğünü fark ettim..Yumurtalık rezervi düşüşüde bebek istediğimiz için canımı sıkıyor..Ca 125 değerleri çikolata kistlerinde epey yükseliyor içiniz rahat olsun..Allah şifa versin ameliyattan sakın korkmayın..

Teşekkür ederim olur biter ameliyat hayırlısıyla inşallah işte insan bebek isteyince ve olmama ihtimalini düşününce çok üzülüyor. Siz ameliyattan sonra çocuk düşündünüz mü? Öncesinde embriyo dondurma yaptınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…