Öncelikle herkese iyi geceler..
Aslında belki çoğu insana göre dert bile değil bu durum ama ben sorun ediyorum. Hatta öz güvenimin yok olmasına sebep oluyor, aynaya bakmaktan soğutuyor beni.
Benim cildim kendimi bildim bileli pütürlüdür ve kızarıktır. Hadi kızarıklıkla belki bb cream, fondöten vs. başa çıkabilirim ama bu pütürlükler elimi cildime sürdüğümde dahi moralimi bozuyor. Kış aylarında daha da artıyor sanki, daha da belirginleşiyor. Annemin söylediğine göre bu pütürlükler bebekken kalorifer kenarına düştüğümde ve ağlama krizi geçirdikten sonra olmuş ya da bu kadar belirgin hale gelmiş. Çok fazla terlemişim. Zaten fotoğraflarımda da belli bebeklik fotoğraflarımda cildimde pekte bir sorun görünmüyor. Fotoğrafları da paylaşıyorum sizinle. Geçmişte 3 kere doktora gittim ama malesef doğuştan bu pütürlükler geçmez dediler.
Acaba cildi benim gibi olan ve çözümünü bulabilen biri vardır diye açtım konuyuVar mı böyle bir cilde sahip olan ve çözümünü bulan veya önerisi olan?
Artık insanların cildin neden böyle demesinden, kırmızı yanak denilmesinden bıktım! Cildim hep böyle malesef. Pütürlü ve kızarık. Dışarı çıkınca daha da kızarıyor ve daha kötü bir görünüm oluyor. Aynalardan soğudum, cildime dokunurken pütürlüklerin beni rahatsız etmesinden sıkıldım. Ergence gelebilir belki (24 yaşındayım bu arada) ama gerçekten bu görüntüyle mutlu değilim ben.
Makyaj pek yapmam hatta fondöten, bb cream gibi makyaj malzemelerim bile yoktur. Cildim hassas olunca onları da kullanmak istememiştim bu zamana kadar. Makyaj olayım göz kalemi, rimel ve rujdan ibaret. Ama artık önerilere açığım. Fazla pahalı olmayan ve cildime uygun bu kızarıklığı kapatacak makyaj malzemesi öneriniz varsa onlara da açığım.
ekmekten kastim bugdayli seyler onlari birakacaksin canim bir suru ekmek cesidi var alisinca fark yok emin olAa gerçekten mi bakacağım mutlaka konuna. Malesef kalıcı işte genetik olduğu için :/ Ekmeksiz ömür mü geçer ama?
O kabarcıklar belirli Zaman'larda çıkar yağ bezesi bazında duruyor çekirdek kızartmadan uzak dur ve her sabah tuzu azıcık sulandırarak yüzünü yıka onlar gider kırmızılıkta Irsi oluyor kesin annene yada babada vardır onu geçiremezsin kardeşlerimde ve bendede var hele sıkıcı bir ortama girdik mi sanki kızamık geçirmişcesine iki yanağımızda kırmızı fener edasıyla yanar ona çare yok çok arajtırmıştık bu konuyu kardeşlerimle ama diğeri geçer inşÖncelikle herkese iyi geceler..
Aslında belki çoğu insana göre dert bile değil bu durum ama ben sorun ediyorum. Hatta öz güvenimin yok olmasına sebep oluyor, aynaya bakmaktan soğutuyor beni.
Benim cildim kendimi bildim bileli pütürlüdür ve kızarıktır. Hadi kızarıklıkla belki bb cream, fondöten vs. başa çıkabilirim ama bu pütürlükler elimi cildime sürdüğümde dahi moralimi bozuyor. Kış aylarında daha da artıyor sanki, daha da belirginleşiyor. Annemin söylediğine göre bu pütürlükler bebekken kalorifer kenarına düştüğümde ve ağlama krizi geçirdikten sonra olmuş ya da bu kadar belirgin hale gelmiş. Çok fazla terlemişim. Zaten fotoğraflarımda da belli bebeklik fotoğraflarımda cildimde pekte bir sorun görünmüyor. Fotoğrafları da paylaşıyorum sizinle. Geçmişte 3 kere doktora gittim ama malesef doğuştan bu pütürlükler geçmez dediler.
Acaba cildi benim gibi olan ve çözümünü bulabilen biri vardır diye açtım konuyuVar mı böyle bir cilde sahip olan ve çözümünü bulan veya önerisi olan?
Artık insanların cildin neden böyle demesinden, kırmızı yanak denilmesinden bıktım! Cildim hep böyle malesef. Pütürlü ve kızarık. Dışarı çıkınca daha da kızarıyor ve daha kötü bir görünüm oluyor. Aynalardan soğudum, cildime dokunurken pütürlüklerin beni rahatsız etmesinden sıkıldım. Ergence gelebilir belki (24 yaşındayım bu arada) ama gerçekten bu görüntüyle mutlu değilim ben.
Makyaj pek yapmam hatta fondöten, bb cream gibi makyaj malzemelerim bile yoktur. Cildim hassas olunca onları da kullanmak istememiştim bu zamana kadar. Makyaj olayım göz kalemi, rimel ve rujdan ibaret. Ama artık önerilere açığım. Fazla pahalı olmayan ve cildime uygun bu kızarıklığı kapatacak makyaj malzemesi öneriniz varsa onlara da açığım.
Herkim diyorsa seni kiskaniyordur kuzum....Millet tonla para veriyor alliklara masallah sendeki Allah vergisi...ne kafayi takiyon elin cekemez kiskanc mahluklarinaaaaa..zaten basimiza ne geliyosa onun bunun dedikodusundan gelmiyormu? aklini basina devşir kulaklarini tika tahsiline bak yavrucum:):)Öncelikle herkese iyi geceler..
Bence bi cildiye uzmanı halleder. Kaldı ki benler , sivilceler, yaralar ve yanıklar tamamen geçiyoTeşekkür ederim. Evet biliyorum çok daha problemli ciltler var. Zaten bunu sorun ettiğim için bende kendime kızıyorum ama aynaya baktıkça da sorun ediyorum kendime.
Bence de onunla alakalı değil. Dedikleri gibi doğuştan sanırım. Bende iyi bir doktor bulup bir kez daha şansımı denemek istiyorum aslında.
Yok malesef sıkılınca geçmiyor. 1-2 tanesinin içi sanki beyaz bir şeyle dolu gibi gözüküyor ama sıkmaya çalıştığımda bir şey çıkmıyor.
Çok teşekkür ederim ama dışarıya çıkınca çok sıcakta veya soğukta bu kızarıklığın 2 katına çıkınca çok daha kızarıyor ve allıktan çıkıyor
Sigara kullanmıyorsn sanırım? Masallah cok temiz cüldin var
Canim oncelikle gayet hos bir kizsin, yuz hatlarinda cildinde guzel masallah, kafaya takilacak bir durum yok.
O putur dedigin seyleri kimse suratinda farketmez emin ol, hep vardiysa keratin fazlaligindan vucudun yaptigi puturlerden olabilir. Sakin fondoten ve makyajla cildine zarar verme.
keratosis pilaris gibi duruyor bu. Canım ben estetisyenim yani güzellik uzmanı, inan cildin hiç sorun edecek gibi değil. Hangi doktora gidersen git kalıtsal diyecektir. excipial yazıp yollayacaktır. Saf katı Hindistan cevizi yağı çok iyi geliyor. Cilt keseleri oluyor watsons'da gördüm kese yap cildine banyodayken. fucicort diye bir krem pomad var onu akşamları sürebilirsin. Fucicort kullandıktan sonra excipal kullan. her gece yatmadan önce. bu yazdıklarım zaten zararsız reçete ile satılan kremler. fucicortu biz lazer ve iğneli epilasyon sonrası müşterilerimize de öneriyoruz.
Ama bunları düzenli yapman lazım bunu tamamen geçici bir çözümü yok. Çok var benim çalıştığım merkese gelen, doktor çaresi yok demiş. Doktor bulamıyor biz nasıl yapalım :) Ama işte merkezler peeling falan yapıp para kazanıp yolluyorlar ne yazık ki?
Yine yazıyorum cildin gayet güzel neden bu kadar sorun yaptın ben ne ciltler görüyorum her gün.
O kadar da kötü değil bence. Pütürlük çok göze batmıyor, kırmızılık da allık gibi renk vermiş. Benim yüzüm de tam tersidir, çok sarı benizliyim hatta bazı günler daha da solarım, ölü gibi tam. böyle olmasındansa seninki daha iyi.
Çok tatlısın bence, hiç bi sorun yok. Bembeyaz tertemizsin. Sakın yaşın uygun olmadan fondoten fln kullanma.
benim yuzum de boyle idi. gayrettepe f. nightingale'de eda tiftikci duzeltti. kesinlikle tavsiye ediyorum. istanbul'da yasiyorsaniz muhakkak gidin.
Canım fotoğraflarını inceledim seni anlıyorum lakin öncelikle bu pütürlü görünümü kamufle etmek için Bbkrem yada fondöten düşünme öncelikle yapman gereken acilen doktora gitmen peşini bırakma aylarca sürse bile tedavini ol tedavi olmayacak bir sey değil bu ayrıca cildin kuru gibime geldi yağlı bir cildin yok sanırım cildini sürekli nemlendir ama kesinlikle paraben içeren ürünler olmasın bunun içinde sana önereceğim bir nemlendirici var bu nemlendirici aynı zamanda suratında kı kızarıklığı da 1 saat içinde yok eder ve aynı zamanda düzenli olarak 1 yıl boyunca kullanırsan kızarıklık olmaz da ben kullandım çünkü önceden aşırı kızarık bir yüzüm vardı suan şükür geçti buna rağmen bahsettiğim kremi hala kullanıyorum çünkü bitkisel. Bu arada kremin marka ve ismi Bioderma - sensibio ar bu krem hassas ve kızarık ciltler için aynı zamanda nemlendirici umarım cildindeki pürüzlüklerde bi doktor kontrolü ile gecer tedavi olmadan Bbkrem fondöten kullanırsan emin ol çoğalır. Zaten Bbkrem krem kesinlikle kullanma. cckrem kullan bbkremler her cilt tipine uygun olmadıgından son Zaman'larda Bbkrem formatında cckremler çıktı emin ol cckrem daha güzel ve hassas cilt tiplere uygun. Umarım yardımcı olmuşumdur. :)
ekmekten kastim bugdayli seyler onlari birakacaksin canim bir suru ekmek cesidi var alisinca fark yok emin ol
Benim de ergenligimde tek bir sivilce dahi gormemis cildim 30 yasimda sivilcelerle bogusuyor. Napiim cope mi atiim surat benim suratim sevmek zorundayim canim suratim oh iyi ki benim suratim oyle uygun gormus demek ki cani sagolsun
O kabarcıklar belirli Zaman'larda çıkar yağ bezesi bazında duruyor çekirdek kızartmadan uzak dur ve her sabah tuzu azıcık sulandırarak yüzünü yıka onlar gider kırmızılıkta Irsi oluyor kesin annene yada babada vardır onu geçiremezsin kardeşlerimde ve bendede var hele sıkıcı bir ortama girdik mi sanki kızamık geçirmişcesine iki yanağımızda kırmızı fener edasıyla yanar ona çare yok çok arajtırmıştık bu konuyu kardeşlerimle ama diğeri geçer inş
Ben çok beğenirim böyle..bence farklı ve doğal hatta yanlış anlama da çok seksi bir cilt..kendince kızaran renkli yanaklar
Bence kafana takma..
Size tavsiyem gunes kremi kullanin yaz kış cildin hassas cunki sicak ve soguga girdiginde bile tepki verebilir puturlu olmasida kuruluktan kaynaklaniyo olabilir ben simdi gunes kremi dedim guneş mi var diyen olabilir kışin ortasinda fakat seba medin gunes kremini yaz kis kullanmanizi tavsiye ederim faktoru 50 olcak arada bildigimiz orjinal zeytinyagi .deneyin lutfen memnun kalacaksiniz
Herkim diyorsa seni kiskaniyordur kuzum....Millet tonla para veriyor alliklara masallah sendeki Allah vergisi...ne kafayi takiyon elin cekemez kiskanc mahluklarinaaaaa..zaten basimiza ne geliyosa onun bunun dedikodusundan gelmiyormu? aklini basina devşir kulaklarini tika tahsiline bak yavrucum:):)
Bence iyi bir dr bulsan hallolur fazla ciddi bi sorun gibi durmuyo
Bu puturler yağ bezesine benziyor. Yağlı besinlerden uzak durmayı, bol su içmeyi denedin mi?
canım, şahsen dışarıda görsem farketmezdim bile. bence onları sen deve gibi görüyorsun. gözünü fazla takmışsın.
Bence bi cildiye uzmanı halleder. Kaldı ki benler , sivilceler, yaralar ve yanıklar tamamen geçiyo
Çok hassas olabilir cildin, dermokozmetik markalarında hassas, çabuk kızaran ciltler için seçenekler var ama dermatolog daha iyi yönlendirebilir seni. Ama daha önce de yazılmış, gayet düzgün bir cildin var hiç kafana takma :)
Puturlu diyince acaba karma kurus tumsek gibi bir cildinmi var diye dusundum abartttigin kadar degil hatta cok hos bir cilt rengin var...bunlar egzamada olabilir iyi bir dermatolaga gitsen belki faydasi olur
Sorunlu diye gösterdiğin cilde bak bebek poposu gibibenim yüzümü görsen sivilceden sivilce izinden geçilmiyo esmer olduğum için bazı yerler haddinden fazla koyu falan
Gıcık oldum şu an sana
Çok da kötü değil. Leş gibi sivilce ve sivilce izi dolu olmasından iyidir bence. Belki de benim sorunlu cilt anlayışım farklıdır, bilemiyorum. Git bir dermatolojiye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?