Çıldırdım

Birşey mi kaçırdım konu içerisinde anlamadım ama bu tavsiyenize de anlam veremedim.
Neden evi terk edip sevgilisine sığınsın?
Evi terk etmeyi bir nebze anladım da, sevgiliye sığınmak niye?
Tamamen fikrinizi merak ettiğim için yazıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın....

çünkü bütün maaşını elinden almış ailesi
zaten sevgilisinin niyeti ciddiymiş, ailesiyle tanışmış, evlenmek istiyormuş
bir iğne bile getirme, evlenelim yeter diyormuş
"sığın" derken, sığınacak liman anlamında anladığım kadarıyla

Birşey mi kaçırdım konu içerisinde anlamadım ama bu tavsiyenize de anlam veremedim.
Neden evi terk edip sevgilisine sığınsın?
Evi terk etmeyi bir nebze anladım da, sevgiliye sığınmak niye?
Tamamen fikrinizi merak ettiğim için yazıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın....
Ailesinin tavrı ortada.Sevgilisinin tavrı da.
Sanki aile ile sevgili yer değiştirmiş gibi.
Ailesinde kalmasının ne önemi var ki. Her gün saçma sapan laflara maruz kalıyor.
Ve sevgilisinin korumacı halinden ötürü yazdım.

Dun jöle kivaminda bir yorum yapildi. Bence hakli.
Şu yönde hakli..baya pasifsin.
Yani oyle kuyruk sallama olayindan bahsetmiyorum.
Birde taciz edilmisindir inanirim. Ama herkes oyle yapiyor saniyor da olabilirsin ara sira cidden kotu niyeti olmayana da.
Kendine olan bakis acini degistir guzelim.

Oyle lap diye evlilik de dusunme. Kuş degilsin bir adama siginmak zorunda hissetme kendini.

Ailenin de senin boyle olmanda tadi tuzu olabilir. Bosanmanin kotu birsey oldugunu asilamislar sana. Sende kabullenmissin.
İsten ise girmissin bosandigini ogrenen olunca...halbuki bunda bisey yok..dedigim gibi biraz bakis acisiyla alakali.
İlk once kendini bul ve tani sonra evlen.
Ailenden kop dedim dun. Dusunce tadinda kop. Kendi fikirlerini savun kendi cizgilerini cek.
Mesela diyelim ben bin tl kazansam 900 kendime 100 aileme verirdim.. İster ailem soylensin banane. Sende tersini yapiyorsun resmen. Veya 28 yasinda ayri eve cikamiyorsun vs...ben cikardim.
Sende cikabilirsin. Aktif olarak hayatini yasa..basa gelenlere gore yasama. Senin hayatin senin kararlarin sonucta.

Birde taciz edilmisindir inanirim. Ama herkes oyle yapiyor saniyor da olabilirsin ara sira cidden kotu niyeti olmayana da.

Oyle lap diye evlilik de dusunme. Kuş degilsin bir adama siginmak zorunda hissetme kendini.

Ailenin de senin boyle olmanda tadi tuzu olabilir. Bosanmanin kotu birsey oldugunu asilamislar sana. Sende kabullenmissin.
İsten ise girmissin bosandigini ogrenen olunca...halbuki bunda bisey yok..dedigim gibi biraz bakis acisiyla alakali.
Ailenden kop dedim dun. Dusunce tadinda kop. Kendi fikirlerini savun kendi cizgilerini cek.
Mesela diyelim ben bin tl kazansam 900 kendime 100 aileme verirdim.. İster ailem soylensin banane. Sende tersini yapiyorsun resmen. Veya 28 yasinda ayri eve cikamiyorsun vs...ben cikardim.
Sende cikabilirsin. Aktif olarak hayatini yasa..basa gelenlere gore yasama. Senin hayatin senin kararlarin sonucta.

merakımdan soruyorum, iğnelemek için değil, gerçekten
kızın sevgilisi var
niyeti ciddi
evlenmek istiyor
bu niyetle gitmiş ailesi ile de tanışmış
şimdi böyle olaylar yaşanınca adam da demiş ki o işten de ayrıl, tacizi görmezden gelen ailenden de ayrıl
bir iğne bile istemiyorum senden, gel evlenelim
zaten ortada bir ilişki var
zaten niyet ciddi
kızın durumu ortada
evlenmesin mi gerçekten?
neden evlenmesin?

çünkü bütün maaşını elinden almış ailesi
zaten sevgilisinin niyeti ciddiymiş, ailesiyle tanışmış, evlenmek istiyormuş
bir iğne bile getirme, evlenelim yeter diyormuş
"sığın" derken, sığınacak liman anlamında anladığım kadarıyla

Anladım.
Ama bence yine de güzel bir tavsiye değil (şahsi kanaatim) ne olursa olsun denize düşen yılana sarılmamalı.
Ailenin maaşını aldığı kısmını kaçırmışım, eh aile etinden-sütünden modunda, belli ki evlat olarak görmüyor.
Çıkar kapısı olarak görüyor kızı.

Yazıklar olsun o aileye ne diyebilirim ki.

Ancak çözüm sevgiliye sığınmakta değil, çözüm ayaklarının üzerinde durmakta.

merakımdan soruyorum, iğnelemek için değil, gerçekten
kızın sevgilisi var
niyeti ciddi
evlenmek istiyor
bu niyetle gitmiş ailesi ile de tanışmış
şimdi böyle olaylar yaşanınca adam da demiş ki o işten de ayrıl, tacizi görmezden gelen ailenden de ayrıl
bir iğne bile istemiyorum senden, gel evlenelim
zaten ortada bir ilişki var
zaten niyet ciddi
kızın durumu ortada
evlenmesin mi gerçekten?
neden evlenmesin?

28 yasina gelmis birinin bir baskasinin otur demesiyle oturuyor kalk demesiyle kalkiyor...onun icin. Saglikli karar verebildigini sanmiyorum. O adamin da ne oldugunu bilemeyiz. Konu sahibi ilk once kendisini bulmali. Sonra evlenir...daha saglikli boylesi bence.

Aileni hiç sallama , senin iyiliğini düşündüklerini sanmıyorum.Konuşmazsa konuşmazsın.Ana baba hakkı varsa evlat hakkı diye bişey de var.Çocuğunun mutsuz olduğu ortamda para getirsin diye çalıştırmak evlat hakkına girmektir.Taciz olsun ya da olmasın , orda Mutlu olmadığınız belli.Daha neyin ısrarı bu çalış da çalış.

İşten çıkmanız iyi olmuş.İlişkinizi aklıselimle değerlendirin , kafanıza yatırıyorsa evlenin.Belli bir yaştan sonra bekar bir insanın ailesiyle yaşaması ancak aile über anlayışlıysa kolay.Yoksa çok zor.O yüzden evlenmek de bir seçenek bence , tabii hayatınızdaki insan güvenilir ve iyi kalpli biriyse.

Anladım.
Ama bence yine de güzel bir tavsiye değil (şahsi kanaatim) ne olursa olsun denize düşen yılana sarılmamalı.
Ailenin maaşını aldığı kısmını kaçırmışım, eh aile etinden-sütünden modunda, belli ki evlat olarak görmüyor.
Çıkar kapısı olarak görüyor kızı.

Yazıklar olsun o aileye ne diyebilirim ki.

Ancak çözüm sevgiliye sığınmakta değil, çözüm ayaklarının üzerinde durmakta.

kesinlikle ayakları üzerinde durmalı bir insan ama o evde duramaz
hastayken bile, raporlu olduğu halde 1 gün bile işe gitmemesine izin vermiyorlarmış
kalk git diyorlarmış
ama sevdiği, sevildiği bir sevgilisi varken ve o adam onun yanındayken de evlenmeyi düşünsün bence
zaten daha önce evlenip boşanmış, evliliğin nasıl olduğunu biliyordur
bu kararı da ona göre alır herhalde

Ailesinin tavrı ortada.Sevgilisinin tavrı da.
Sanki aile ile sevgili yer değiştirmiş gibi.
Ailesinde kalmasının ne önemi var ki. Her gün saçma sapan laflara maruz kalıyor.
Ve sevgilisinin korumacı halinden ötürü yazdım.

Anladım başka bir arkadaşta açıklamış.
Cevap yazdım zaten o konuda.

Babanız tam bir gavat. Gerçek olamayacak kadar tuhaf bir anne baba. Ama malesef insanlar çeşit çeşit.
Para için namusunu, onurunu satan insanlar olduğunu biliyoruz..

Eğer erkek arkadaşınızın saygısından sevgisinden eminseniz, ailenizden ayrı yaşayacak durumda değilseniz evlenme seçeneğini düşünün derim ben..

Onu sacma sapan yerlere götüren arkadaşalrımız olmuştu.
Oysa konu sahibi ne denilmek istediğini anlamıştı.

Senin diğer yazdıkalrınıda aynen katılıyorum.
Bir baş gösterme yada isyan etme yok.

Bu bacagına dokunma işi devamlı mı oluyor?!
Benim de, bir kaç defa yanlışlıkla eşime dokunmuşluğum varda :halay:Bazen gerçekten de, vites değiştirirken eğer trafik yogun ise, yandaki kişide size yakın oturuyorsa, yanlışla vitesi değiştirirken eliniz ona değebiliyor.:KK23:

28 yasina gelmis birinin bir baskasinin otur demesiyle oturuyor kalk demesiyle kalkiyor...onun icin. Saglikli karar verebildigini sanmiyorum. O adamin da ne oldugunu bilemeyiz. Konu sahibi ilk once kendisini bulmali. Sonra evlenir...daha saglikli boylesi bence.

Yoruma kesinlikle katılıyorum...

Önce kendisinin ayakları üzerinde duracak ki sağlıklı kararlar alabilsin.
A Awaken dediği gibi, kalkıp bir başkasından diğerine sığınmak değil çözüm.
Diyelim ki bu adam da mayası bozuk çıktı, bir şekilde ilerde problem oluştu.
O zaman kime sığınacak? Ömrü boyunca sığınacak liman mı arayacak?

anne babalara hayret ediyorum. sorumsuzlar. sana mı güvenmişler para için hayret birşey. babana ve annene karşı dik ve sabırlı davran.

Babanin midesi genis galiba insan namus icin yasar baban para icin. Ilginc

Back
X