Çıldırdım

Evde misafir ağırlayıp gidip gelenler avmye gidenlere laf söylüyor ya en çok ona uyuz oluyorum. Ben evime insan sokmuyorum ya 1 senedir.
aynen misafir ağırlıyorlar sonra arabaya tıklım tıkış binip onları eve bırakıyorlar çocuklar sokak da yasak da bile maskesiz oynuyorlar .

pazar günü gencecik dktor yakınımız coronadan öldü evet herkes abartıyor dediğiniz gibi değil mi pessssss
Bende çok yakınımı kaybettim, evde olanlar hafif atlattı ben dahil, üstelik ne çocuklarıma ne eşime bulaşmadı bol istirahat ve c , d vitaminleri ile ilk 3 gün sonrası gayet iyiydim. Fakat ciğerlerine inenler hastaneye yatışı yapıldı, corona diye yatırdılar kalpten öldürdüler istisnasız. Yakın zamanda halam da yakalandı ve test istemedi özele gitti. Klasik zatürre tedavisi uygulandı bikaç gün yoğun bakım sonrasında servise alındı toplamda 1 haftada taburcu edildi. Bu kadar zor olmamalı anlamak..

günde 5000 kişi mi ölmeli yani riskli görmemiz için 5 kişinin ölümü bile o 5 kişinin ailesi için bir dram .kalıcı hasarlar da veriyor bu virüs o hasarlar ileri ki zamanlarda ortaya çıkacak zatenn.ailem de enfeksiyon hastalıkları prof u da var ben ona inanırım size değil kusura bakmayınnn.bu hastalık grip değilll hastalığı atlatan arkadaşlarım genç oldukları halde merdiven çıkmak da bile zorlanıyorlar aylar geçmesine rağmen.şansa yaşamak oluyor dikkat etmemek.

Hanımefendi anlayabiliyor musunuz beni bilmiyorum ama bana inanın demedim, sizin ailedeki doktor beni bağlamıyor. Ben yurt içi ve yurt dışından onlarca doktoru takip ediyorum, bugün tükürdüğünü yarın yalayan medya önü doktorları beni hiiiççç ilgilendirmiyor. Ne işler dönüyor tıpta haberiniz var mı bilmiyorum ama sağlık artık ticaret sektörü ve savaşlar genetik üstüne dönüyor. Evet bir salgın var fakat zatürreden farksız, gribin farklı birkaç tonu gibi. Salgından 5 6 ay kadar önce zatürreden yakın arkadaşını kaybetti babam, ciğerleri harap olmuş vefat eden kişinin.

Yani covid zatürreden farklı değil, bize düşen bağışıklığımızı sağlam tutmak ve kendimizi korumak. Tüm hastalıklar için geçerli bu.

Şimdi sizin doktorlar doktor da benim desteklediğim inandığım doktorlar, proflar tıp okumamışlar mı?? Nasıl bir mantık sizdeki anlamak mümkün değil. Siz o doktorlara inanın, ben kendi takip ettiklerime inanıyorum.

ok tartışmaya gerek yok ama lütfen fikrinizi bilimsel bilgi gibi insanlara anlatmayın bdv de.virüsü basite indirgeyip aldığı önlemleri gevşetenler olabilir vebali büyüktür bunun.

İnsanlar bir başka insanın istedgi gbi ve isteği üzerine yaşamak zorunda değil
Sadece işine gdip evine gelende covid evden çıkmayan da covid.
Ayrıca kim size başka insanlara gerizekalı deme ve beddua etme hakkını veriyor ???

ok tartışmaya gerek yok ama lütfen fikrinizi bilimsel bilgi gibi insanlara anlatmayın bdv de.virüsü basite indirgeyip aldığı önlemleri gevşetenler olabilir vebali büyüktür bunun.
Hanımefendi anlatamıyor muyum acaba???? Ben uydurmuyorum doktorların söylediklerini aktarıyorum haliyle bu evet bilimsel veri oluyor. Zaten tartışmaya girmem ben anlamayana anlatmam.

Her yazdığımı beğenmemeye devam

hacı hacıyı mekkede....

Cok merak ettim hangi doktor, hangi makalede bunu soylemis ya da yazmis?
Yani o kadar bilim adami yaniliyor bulasiciligi olduruculugu hakkinda ama siradan devlet hastanesinde calisan bir doktor cikip diyor ki “zaturre bu ya” bizde pesinden gidip “ amaann zatureymis bosverin” diyoruz. Yine komplo teorileri ve yine sacma sapan doktorlarin dusunceleri. Yazsaymis bir makale uzerine ve yayinlansaymis keske o zaman.
Gercekten pes! Akil tutulmasi. Olenler bosa oldu zaten.
Evden cikip gezmek bir tercihdir ama virusu hafife almak bilemeycegim!
Ha bir de su saldirgan uslubunuzu lutfen bir kenera birakin. Normal bir sekilde fikir beyan edebilir ve sakin bir sekilde fikrinizi savunabilirsiniz.

Son düzenleme:
deme öyle geri zekalılar yazın gezdi.
s.l.klar evlerinde oturmuştur eminim yazın sıcağında.

Bak ileri zekalı arkadaş bir yiyecek satan dükkan açıksa ama oturmak yasaksa bu al git dışarda ye demek oluyor zaten.
Dışarıda çalışanı var, şekeri tansiyonu olan var. Nasıl yemek yesin bu insanlar. Serumla mı gezsinler.
Evet virüs var, her seneki gripten biraz ağır seyrediyor. İnsanlar çalışmak ve kısıtlamalarla da olsa hayatına devam etmek zorunda napalım ülkenin kapısına kilit mi vuralım. Yok öyle biryer.

Bilimsel veri mi??Daha bilimin bu hastalık için tam tedavi,tam teşhis Yani kısacası ne olduğu ile ilgili,nerden geldiği ile ilgili kesin bir şey söyleyemezken bir kaç doktorun çıkıp ya bu zatürre gibi yorumda bulunması bilimsel veri olmuyor,yorum oluyor ve siz de buna dayalı kesin ve net konuşamazsınız.

Ben gördüğümü söylerim.Sapasağlam 17 yaşındaki Öğrencim nefes darlığı yaşadı.Günlerce zor nefes aldı.Yani bu hastalığın kime ne yapacağını bilmeden bu kadar ah kam kesmeyin.Nice sağlıklı genç insanlar da gitti.Büyük konuşmayın.

Sende anlattığın o kişiler gibi avm ye gitmişsin. Onlara laf atıyorsun. Ufak işim vardı diye kendini onlardan sıyırmaya çalışıyorsun
Avm ler dolu mu boş mu ben şahsen bilmiyorum. Çünkü gitmiyorum. Hem gidip hem de gidenlere laf etmek komik.
Pandeminin basindan beri markete bile gitmiyormuş da ilk defa avm ye gitmek zorunda kalmış. Zaten orda bir senin önemli işin vardı diger hepsi gezmeye gitmiş

Valla partiler habire il kongreleri yapıyor hem de aşırı kalabalık bir şekilde. Demek ki salgın falan yalan.

Tum yazdiklarinuzi saskinlikla okudum bunu ve digerlerini.Genetik diye bir sey var duydunuz mu? Her hastaligin seyri her kiside farkli olabiliyor yani.Siz hafif atlattiniz diye bir baskasi da da hafif olacak evet o yuzden hemen birkac doktorun sozune inanip bu hafif bir zatureden farksiz demek ne kadar mantikli? Evet zaten bu hastaligin zature yaptigi herkes tarafindan biliniyor bunu ilk defa siz bulmussunuz gibi savunmaniz cok sacma.Hastaligi klasik grip ve zatureden ayiran nokta daha kisa surede ilerleyip daha kisa surede oldurme orani.Yani ben zature oldum c vitamini alayim geceyim demek ne kadar sacma.Siz klasik zature bakterisini normal tedavi almadan c vitamini ile nasil oldurebilirsiniz? Ayrica benim takip ettigim doktorlar soyle diyor o yuzden de soylenenler bilimsel veri oluyor demissiniz.Doktor dediginiz meslek sahiplerinin yuzde 95 i laboratuvarda calismiyor ve deneyleri onlar yapmiyor yani.Bu farkli bir bilim dali onlar yayinlanan calismalari yorumluyor.Yani bunun adi yorum oluyor.Ben su doktor dogru su doktor yalan soyler gibi dusunmuyorum sizin gibi.Cunku bu alanda doktorlarin bile kendi icerisinde yorum farklilklari var.Ayrica yayinlanan her makalenin de yayinlandigi organa gore guvenilirligi var.Heleki daha tip dunyasinin dogru duzgun anlayamadigi, tibbin cozum uretemedigi, hastaligin henuz sistemik bir hastalik olup olmadigi bile bilinemezken, sizin bu hastalik bu hastalik klasik bir zatureden farksizdir demeniz abesle istigal ve inanin cok komik duruyor.Tip dunyasi henuz anlayamadi ama siz birinci agizdan bu bir zaturedir diyebiliyorsunuz.Tebrikler.

Valla partiler habire il kongreleri yapıyor hem de aşırı kalabalık bir şekilde. Demek ki salgın falan yalan.
Hayat devam etmek zorunda.Benim kardeşim de avm de çalışıyor.Sürekli kalabalığın içinde.Çalışma hayatı devam ediyor ve mecbur edecek.Burda yazılanlar bazılarınız anlamadığı; gezmek için, keyfi çıkmayın.Ve bu kadar net konuşmayın salgın yokmuş!İnsanlar ne genç yaşlı yakınlarını kaybettiler.Ne kadar kolay konuşabiliyorsunuz..Nice sağlıkçı ailesini göremeden öldü.Şaşkınlıkla okuyorum bazı yazılanları..

İnsanlar akıllanmıyo bende aylardır evdeyim patlıyorum sıkıntıdan ama bakıyorum herkes fink atıyo sokakta

deme öyle geri zekalılar yazın gezdi.
s.l.klar evlerinde oturmuştur eminim yazın sıcağında.
Iyi de sizin uslubunuz nasil bir uslup acaba? Hem konu sahibine hakaret etti diye kiziyorsunuz ee sizin uslubunuz nasil? S.l.klar ne demek?

NE desem arada kalmış durumdayım Evet dıkkat etmeyende çok dıkkat edende çok başlarda bende çok kızıyordum ınsanlara rahatlıklarından dolayı ama bunada bır sekılde alışmamız lazım. Hemen bitecek gıbı durmuyor. Keşke herkes bilinçli olsa. Çok yakınımızı kaybettik. Eşim hastanede yattı bizde atlattık. Ama yapacak bısey yok. Insanlar rahat. Bende işim oldukça çarşıya pazara çıkıyorum mecburen. Ama bı yerde oturupta yemek yediğimi Bilmem. Insanları riske atmaya hakkımız yok. Ama ınsanlarda bunaldı bende öyle çok bunaldım ama yapacakta bısey yok dıkkat edicez.

Şaka misiniz? Ne demek istediğimi bile anlamadan sırf muhalefet olsun diye yazmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…