Haftasonu yasaklarında sıkılmamak için cümbür cemaat bir eve kapanıyorlar kaç gün boyunca, ama sorsan asalaaaaaaa kimseyle görüşmüyorlar. Markete bile gitmiyorlarbir de bir kesim var, avm ye gideni eleştirir ama evinde misafir ağırlarlar.. ben en çok onlara kızıyorum.
evden çıkmıyorum diyen binlerce insan evine misafir alıyor yahu.
Haftasonu yasaklarında sıkılmamak için cümbür cemaat bir eve kapanıyorlar kaç gün boyunca, ama sorsan asalaaaaaaa kimseyle görüşmüyorlar. Markete bile gitmiyorlar
Evet ya bir konuda markete gidenleri yerden yere vurup kendisi misafirliklerde fink atıyordu.bir de bir kesim var, avm ye gideni eleştirir ama evinde misafir ağırlarlar.. ben en çok onlara kızıyorum.
evden çıkmıyorum diyen binlerce insan evine misafir alıyor yahu.
Ya evet ben bu konuda çok rahatsızım. Kardeşimin iş yerinde ofis ortamı 15 20 kişi çalışıyor. Maskesiz odama girmeyin dediği için alay konusu olmuş. Bir de yemek yerken zorunlu olark maske çıkıyor tabi. Yemekhaneye toplu bi şekilde gidip 1 buçuk saat muhabbet edilir mi ya. Yemeğini ye, in sonra başkaları çıksın değil mi. Onların inmesini bekliyor düşünün. İşverenin de umurunda değil. Bir de bu maskesiz yemekhaneyi işgal edenler sözde eğitimli lisans mezunu mühendis olacaklar..Maskeyi açıp yemek yemek kesinlikle terbiyesizlik. Açlıktan öldüysen git arabanda ye. Onlarca insanın olduğu yerde kesinlikle maske açılmamalı
Ben şu muhabbetten gerçekten baydım yani. Herkesin ağzında aynı laf ay millet fink atıyor ben hiçbir yere gitmiyorum marketi bile online yapıyorum. Bunu duymaktan gına geldi.Sorsan herkes online yapıyor ama migrosun önünde kuyruk.
Marketi falan online yapamam kimse kusura bakmasın. Pazara gidiyorum her hafta alışverişimi yapıyorum taze meyve sebzemi uygun fiyata alıyorum. Migrosta kazıklanamayacağım hiç.
yazın bir düğün bir nikaha gittim. Gebeliğimi öğrendikten sonra köye cenazeye bile gittim.
Sakin sokaklarda yürüyüş yaparken maskemi de çıkarıyorum. Temiz hava soluyorum. Arkadaşlarımla buluşup sahilde yürüyüş yapıyorum. Pandemi başladığından beri hep işe gittim 800 kişilik yerde çalışıyorum. Hiç evden çalışma olmadı. Bütün gün maske de takılmıyor takdir edersiniz. Hafta sonu yasaklarından sonra her pzartesi annaneme gidip onun alışverişini yapıyorum. Karantina sonrası taşıma ihtimalim zayıflıyor diye pazartesi tercihim annane konusunda. Tekrarlıyorum gebeyim.
Yasaklara uyuyorum tabi ki. Ama bu kadar kaygılı olmak normal gelmiyor bana.
Virüsü sanki biz icat etmişiz gibi sokağa çıkan insanlara hakaret etmeseniz mi acaba?
Konu sahibinin hakaretvari sozleri elbette yanlis bunu bastan soylemeliyim. Evet avmye elinizde ki cek ya da her ne ise gitmek zorunda kalmaniz biraz sacma olmus yani bedava yiyecek ya da indirim icin gitmissiniz siz de keyfi gezenlerle neredeyse ayni katagoridesiniz benim icin lakin neden zorunlu olsun avmye gitmek diyen bazi uyeler olmus,bazi sehirlerde avmler icerisinde banka bile oldugunu unutmayalim.
Ayrica bakiyorum da bazi mesajlar hakarete tepki gosterirken kendileri de dalga gecip,hakaret etmisler.(tabi ki de her uye uzerine alinmasin lutfen) Buna anlam veremedim. Sizin uyeden ne farkiniz kaldi o zaman.
Ha bu arada kendi fikrim disari,avmye, ev gezmesine KEYFI gitmek bir ozgurluk degildir su anda diye dusunuyorum. Ozgurluk baskasinin ozgurlugunu kisitlamadigin zaman ozgurluktur. Bu zamanda disarida gezmenler virusun yayilmasina neden olup beni, cocugumu,ogrencilerimi eve kapatiyorsa kimse kusura bakmasin bu ozgurluk degildir,bencilliktir. (Spor icin ya da baska marketten ihtiyac karsilamak icin cikmak ayri bir sey onu yazmaliyim)
Keske pandemi hastanelerinde ki doktorlarin da hava almaya luksleri olsaydi da olmeseydiler.
Zor sureclerden geciyoruz. Birbirimize daha hosgorulu olmaliyiz!
Evet ya bir konuda markete gidenleri yerden yere vurup kendisi misafirliklerde fink atıyordu.Hayır birde markete bile karışmaya başladılar sanki markete giderken izin alcaz bu kesimden ama azcık mantık kuran insanlar bilirki awm hes kodlu tedbirli ve geniş alan market awm ye göre daha tehlikeli
Bu yorumda düğüne gittim nikaha cenazeye gittim diyor arkadaşlar. Kaç kişi de beğenmiş
Şaka mısınız ya
Çalışırsın mecbursun alışverişini de yaparsın hakkındır da. Cenaze düğün vs. Bunlara gidilse bile yazılırken malesef gitmek zorunda kaldım falan denir.
Ben yedim sayılır gerçekten sağlığimin bozulduğunu hissediyorum eski fit halimden eser kalmadı az hareket etsem hemen yoruluyorumİyi de maske takıldığı sürece ve yasak saatlerine uyulduğu sürece dışarı çıkmak yasak değil ki? Siz 1 yıldır bir kere bile dışarı çıkmadıysanız bu hiç normal değil ve çok sağlıksız. Ruh sağlığı denen bir şey var 1 yıl evden adım atmadan çıldırır insan. Ben yasak olmadığı günler dikkatlice maskemi takıp açık hava bir alanda boş bir bank bulup oturuyorum. O da olmazsa kafayı yerim yani insanın da sınırı bir yere kadar.
Kimseye gerizekalı diyemezsiniz. Isteyende istediği kıyafeti alır sizi ilgilendirmez. Güvenliğe gidip şikayet etmek veya düzgünce uyarmak yerine burdan insanlara hakaret ediyosunuzArkadaşlar öncelikle bu bir iç dökme konusudur.Bugun ufak bir iş için avmye gittim corona başladığı ilk günden beri bırakın avmyi dışarı adım atmıyor ve marketi bile online hallediyordum.Birazda zorunlu olduğu için sadece 5 dakikada halledip isimi çıktım. Peki o 5 dakikada gördüklerim...
Tek keriz benmiyim Allah aşkına ya millet avmde fink atıyor yemek yemek yasak olduğu halde dinlenmek için koyulan koltuklarda yemek yiyenler mi dersiniz maskesiz rahatça oturalanlar mı dersiniz şoklardan şoklara girdim inanamadım.Bense 5 dakikada 2 maskeyle ara ara nefesimi tutarak işimi hallettim bu gerizekalilar yüzünden corona bitmiyor ya işi olana elbet bir sey diyemem zorunlu ihtiyaç için markette var tabi avmde ona hic bir sey diyemem ama keyfe keder kiyafet alıp ellerinde kahveyle gezenleri öldürmek istiyorum ya bunların yaptıkları hakka girmek değilmi ya benim coronadan sebep uykularım kaçıyor psikolojim alt üst milletin hakkına girerim diye kimseyle bile görüşmüyoruz.Milletin yaptığına bak hepsinin allah cezasini versin ya
Hiç evden dışarı çıkmamak mümkün değil zaten, faturaları otomatik ödemeye veriyorsunuz ama evin diğer ihtiyaçları için para çekmeniz lazım mecburen dışarı çıkıyorsunuz, benim gibi sanaldan market alışverişini yapmayanlar marketlere pazarlara gitmek zorunda.Maşallah gidenlerde hep mecburiyetten 5 dkcık avmye, Ikea yaya gitmiş...yoksa herkes evinde, sıfır temaslı
Evet bunda hemfikiriz ben zaten üslubunu eleştirdim kurallara riayet etmeyenlere ben de sayıp sövüyorum ama toplum önünde değilüslup yanlış olmuş olabilir ama kimsenin tahammül seviyesi kalmadı artık .... söylemin hoş olduğunu savunmuyorum ama herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım, maaaş olamayan , kirasını faturalarını ödeyemeyen onca insan var, bu hastalıktan sevdiklerini kayneden ya da o kokruyu yaşayan
Ben avm ye de gittim ikea ya da gittim koçtaşa da evde dururken de ruh sağlığım çok iyi olmuyor baktım ikea kalabalık girmedim avm ye gittim girdiğim mağazada kalabalık vardı sakin yerlerde gezdim nereye kadar kaçacağız kardeşim Kore her yeri kapatmıştı tam vakalar bitti demişti 1 kişi grip belirtileriyle eğlence mekanlarını geze geze bir sürü kişiye bulaştırmış noldu yine karantina süreci ne kadar daha evde duralım siz söyleyinMaşallah gidenlerde hep mecburiyetten 5 dkcık avmye, Ikea yaya gitmiş...yoksa herkes evinde, sıfır temaslı
Hayır bu bireysel değil toplumsal bir olay. Bu sebeple neredeyse 1 yıldır okullar kapalı. Herkes kendini korusun la bitmiyor işHerkes kendini korumakla sorumlu kendi tedbirini kendilerine göre aldılarsa sorun yok bence. Ayrıca keyif yapmak da bir ihtiyaçtır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?