Çıldırdım

bir de bir kesim var, avm ye gideni eleştirir ama evinde misafir ağırlarlar.. ben en çok onlara kızıyorum.
evden çıkmıyorum diyen binlerce insan evine misafir alıyor yahu.
Haftasonu yasaklarında sıkılmamak için cümbür cemaat bir eve kapanıyorlar kaç gün boyunca, ama sorsan asalaaaaaaa kimseyle görüşmüyorlar. Markete bile gitmiyorlar 😉

Haftasonu yasaklarında sıkılmamak için cümbür cemaat bir eve kapanıyorlar kaç gün boyunca, ama sorsan asalaaaaaaa kimseyle görüşmüyorlar. Markete bile gitmiyorlar 😉

evet evet, takip ettiğim kişilere bakıyorum. normalde 3 kişilik aile olarak sığamadıkları, sıkıldıkları evde karantina günlerinde 6-7 kişi kalıyorlar.

bir de bir kesim var, avm ye gideni eleştirir ama evinde misafir ağırlarlar.. ben en çok onlara kızıyorum.
evden çıkmıyorum diyen binlerce insan evine misafir alıyor yahu.
Evet ya bir konuda markete gidenleri yerden yere vurup kendisi misafirliklerde fink atıyordu. :olamaz: Hayır birde markete bile karışmaya başladılar sanki markete giderken izin alcaz bu kesimden ama azcık mantık kuran insanlar bilirki awm hes kodlu tedbirli ve geniş alan market awm ye göre daha tehlikeli

Maskeyi açıp yemek yemek kesinlikle terbiyesizlik. Açlıktan öldüysen git arabanda ye. Onlarca insanın olduğu yerde kesinlikle maske açılmamalı
Ya evet ben bu konuda çok rahatsızım. Kardeşimin iş yerinde ofis ortamı 15 20 kişi çalışıyor. Maskesiz odama girmeyin dediği için alay konusu olmuş. Bir de yemek yerken zorunlu olark maske çıkıyor tabi. Yemekhaneye toplu bi şekilde gidip 1 buçuk saat muhabbet edilir mi ya. Yemeğini ye, in sonra başkaları çıksın değil mi. Onların inmesini bekliyor düşünün. İşverenin de umurunda değil. Bir de bu maskesiz yemekhaneyi işgal edenler sözde eğitimli lisans mezunu mühendis olacaklar..

Hem dikkat etmeyip hem de maske takan insanları taciz etmektir bu. Nasıl bu vebali ödeyecekler acaba

Ben şu muhabbetten gerçekten baydım yani. Herkesin ağzında aynı laf ay millet fink atıyor ben hiçbir yere gitmiyorum marketi bile online yapıyorum. Bunu duymaktan gına geldi.Sorsan herkes online yapıyor ama migrosun önünde kuyruk.

Marketi falan online yapamam kimse kusura bakmasın. Pazara gidiyorum her hafta alışverişimi yapıyorum taze meyve sebzemi uygun fiyata alıyorum. Migrosta kazıklanamayacağım hiç.
yazın bir düğün bir nikaha gittim. Gebeliğimi öğrendikten sonra köye cenazeye bile gittim.
Sakin sokaklarda yürüyüş yaparken maskemi de çıkarıyorum. Temiz hava soluyorum. Arkadaşlarımla buluşup sahilde yürüyüş yapıyorum. Pandemi başladığından beri hep işe gittim 800 kişilik yerde çalışıyorum. Hiç evden çalışma olmadı. Bütün gün maske de takılmıyor takdir edersiniz. Hafta sonu yasaklarından sonra her pzartesi annaneme gidip onun alışverişini yapıyorum. Karantina sonrası taşıma ihtimalim zayıflıyor diye pazartesi tercihim annane konusunda. Tekrarlıyorum gebeyim.

Yasaklara uyuyorum tabi ki. Ama bu kadar kaygılı olmak normal gelmiyor bana.

Virüsü sanki biz icat etmişiz gibi sokağa çıkan insanlara hakaret etmeseniz mi acaba?

Bu yorumda düğüne gittim nikaha cenazeye gittim diyor arkadaşlar. Kaç kişi de beğenmiş
Şaka mısınız ya

Çalışırsın mecbursun alışverişini de yaparsın hakkındır da. Cenaze düğün vs. Bunlara gidilse bile yazılırken malesef gitmek zorunda kaldım falan denir.

Konu sahibinin hakaretvari sozleri elbette yanlis bunu bastan soylemeliyim. Evet avmye elinizde ki cek ya da her ne ise gitmek zorunda kalmaniz biraz sacma olmus yani bedava yiyecek ya da indirim icin gitmissiniz siz de keyfi gezenlerle neredeyse ayni katagoridesiniz benim icin lakin neden zorunlu olsun avmye gitmek diyen bazi uyeler olmus,bazi sehirlerde avmler icerisinde banka bile oldugunu unutmayalim.

Ayrica bakiyorum da bazi mesajlar hakarete tepki gosterirken kendileri de dalga gecip,hakaret etmisler.(tabi ki de her uye uzerine alinmasin lutfen) Buna anlam veremedim. Sizin uyeden ne farkiniz kaldi o zaman.
Ha bu arada kendi fikrim disari,avmye, ev gezmesine KEYFI gitmek bir ozgurluk degildir su anda diye dusunuyorum. Ozgurluk baskasinin ozgurlugunu kisitlamadigin zaman ozgurluktur. Bu zamanda disarida gezmenler virusun yayilmasina neden olup beni, cocugumu,ogrencilerimi eve kapatiyorsa kimse kusura bakmasin bu ozgurluk degildir,bencilliktir. (Spor icin ya da baska marketten ihtiyac karsilamak icin cikmak ayri bir sey onu yazmaliyim)
Keske pandemi hastanelerinde ki doktorlarin da hava almaya luksleri olsaydi da olmeseydiler.
Zor sureclerden geciyoruz. Birbirimize daha hosgorulu olmaliyiz!

Evet haklısınız.
Bilmem kaç yüz kişinin çalıştığı bir ortamda çalışıyorum ama düğüne de cenazeye de gittim diyo biri, 6 7 kişi de beğeniyor. Sebep?? Konu sahibine karşı mesaj yazmış arkadaş

Herkes kendini korumakla sorumlu kendi tedbirini kendilerine göre aldılarsa sorun yok bence. Ayrıca keyif yapmak da bir ihtiyaçtır

Evet ya bir konuda markete gidenleri yerden yere vurup kendisi misafirliklerde fink atıyordu. :olamaz: Hayır birde markete bile karışmaya başladılar sanki markete giderken izin alcaz bu kesimden ama azcık mantık kuran insanlar bilirki awm hes kodlu tedbirli ve geniş alan market awm ye göre daha tehlikeli

mesela ben çalışan biriyim. trafik vs derken evin kapısına gelişim zaten 7. akşam markete gitmek benim için daha zor.
ha ev hanımları gündüzleri bu işi halledebilir ama ben haftasonu gitmek zorundayım.
ama sonra adın çıkıyor gezmek bahanesiyle çıktı diye :)

Bu yorumda düğüne gittim nikaha cenazeye gittim diyor arkadaşlar. Kaç kişi de beğenmiş
Şaka mısınız ya

Çalışırsın mecbursun alışverişini de yaparsın hakkındır da. Cenaze düğün vs. Bunlara gidilse bile yazılırken malesef gitmek zorunda kaldım falan denir.

dedem öldü cenazeye gittim.
canımdan can lise arkadaşım evlendi nikahına gittim. Zaten pandemiden kimse gitmiyor diye ağladı kız gittim.
Eşimin kuzeni evlendigelinim gitmesem olay olurdu. Neyse ki mesafeliydi.
yasak kalkmasaydı hiçbirine gitmek zorunda kalmazdım mesela. Hazirandan sonra bir sürü insan evlendi. Yemekli düğünler yapıldı halay çekildi.
ben de bayılmadım yani milletin nikahına gitmeye ama vicdan yapıyorsun bi yerde. Benim düğünüme şehir değiştirp gelmiş insanlar burnumun dibinde nikah yapıyor ve gel gör ki yasak değil. Mecbur gidiyorsun. Canım ben altınını getiririm diyemiyorsun.
anlatmak istediğim buralara bir tek ben gitmedim. Ama nedense sorunca herkes hiçbi yere gitmedim diyor. Ben inanmıyorum hiçkimseye. Ben söylüyorum valla hamile halimle cenazeye gittim evet.
he tatile gitmedim. Yazlığımız var çok şükür çıkmadım oradan. Plaja da gitmedim. Bahçede balkonda takıldım.
Millet bütün yaz plajlardaydı ona da lafım yok. Yasak değildi gittiler turizmciler de taş mı yesin. Müzikli eğlence mekanları meyhaneler tıklım tıkıştı benim cenazem de batmasın göze yani dimi.

Millet niye dışarda diye kavga etmek bana komik geliyor artık. İnsanız yaşıyoruz. Bir sene oldu. Bu kaygıyla yaşanmaz. Hepimiz patladık.
Asgari düzeyde hayatta kalmaya çalışıyoruz işte.

bir de maalesef gitmek zorunda kaldım dememe gerek var mı? Anlatmak istediğim açık değil miydi? Kimse keyfinden köye cenazeye gitmez. Düğünde göbek atma hobim de yok.

İyi de maske takıldığı sürece ve yasak saatlerine uyulduğu sürece dışarı çıkmak yasak değil ki? Siz 1 yıldır bir kere bile dışarı çıkmadıysanız bu hiç normal değil ve çok sağlıksız. Ruh sağlığı denen bir şey var 1 yıl evden adım atmadan çıldırır insan. Ben yasak olmadığı günler dikkatlice maskemi takıp açık hava bir alanda boş bir bank bulup oturuyorum. O da olmazsa kafayı yerim yani insanın da sınırı bir yere kadar.
Ben yedim sayılır gerçekten sağlığimin bozulduğunu hissediyorum eski fit halimden eser kalmadı az hareket etsem hemen yoruluyorum
Yaz gelsin bende biraz gevşeyetecegim artık cocuklrla pencereden parkı izlemekle hayat geçmiyor

Hanımlar,
yaklaşık 1 yıldır hayatımızda olan korona sebebiyle herkesin sinirleri bozuk, pandemi döneminde kiminiz yakınlarını kaybetti, kiminiz hasta oldu bilinmezliklerle dolu bu hastalık yüzünden çok korktu ama herkes birbirini anlamaya çalışmalı.
Keskin ve yargılayıcı ifadelerle tepki göstermek yerine endişelerinizi daha yumuşak bir dille anlatabilirsiniz.

Arkadaşlar öncelikle bu bir iç dökme konusudur.Bugun ufak bir iş için avmye gittim corona başladığı ilk günden beri bırakın avmyi dışarı adım atmıyor ve marketi bile online hallediyordum.Birazda zorunlu olduğu için sadece 5 dakikada halledip isimi çıktım. Peki o 5 dakikada gördüklerim...

Tek keriz benmiyim Allah aşkına ya millet avmde fink atıyor yemek yemek yasak olduğu halde dinlenmek için koyulan koltuklarda yemek yiyenler mi dersiniz maskesiz rahatça oturalanlar mı dersiniz şoklardan şoklara girdim inanamadım.Bense 5 dakikada 2 maskeyle ara ara nefesimi tutarak işimi hallettim bu gerizekalilar yüzünden corona bitmiyor ya işi olana elbet bir sey diyemem zorunlu ihtiyaç için markette var tabi avmde ona hic bir sey diyemem ama keyfe keder kiyafet alıp ellerinde kahveyle gezenleri öldürmek istiyorum ya bunların yaptıkları hakka girmek değilmi ya benim coronadan sebep uykularım kaçıyor psikolojim alt üst milletin hakkına girerim diye kimseyle bile görüşmüyoruz.Milletin yaptığına bak hepsinin allah cezasini versin ya
Kimseye gerizekalı diyemezsiniz. Isteyende istediği kıyafeti alır sizi ilgilendirmez. Güvenliğe gidip şikayet etmek veya düzgünce uyarmak yerine burdan insanlara hakaret ediyosunuz

Esim koronaya yakalandi haliyle test yapilana kadar cocuklarla birlikte oturduk ayni odada
Şeker kolesterol var esimde oda cok hafif atlatti yada dayadiklari onlarca ilactan rahatsiz oldu bilemiyorum orasini
bizdede en ufak bir belirti dahi olmadi
Belki oradakilerin bir cogu gecirdi pozitifti
Koronayi atlattiktan sonra korkmak sacmalik
Evet gecirmeyenler korkmali fakat temasli olduktan sonra bi rahatliyor insan
Bende suan gezmek istiyorum deli gibi

Maşallah gidenlerde hep mecburiyetten 5 dkcık avmye, Ikea yaya gitmiş...yoksa herkes evinde, sıfır temaslı 🤭
Hiç evden dışarı çıkmamak mümkün değil zaten, faturaları otomatik ödemeye veriyorsunuz ama evin diğer ihtiyaçları için para çekmeniz lazım mecburen dışarı çıkıyorsunuz, benim gibi sanaldan market alışverişini yapmayanlar marketlere pazarlara gitmek zorunda.

İlk aylar ben de çok korktum yalan yok, bilinmezlik ürküttü üstelik evdeki ailenize karşı sorumluluklarınızı da düşününce, kendinizden ziyade onların hasta olacağı düşüncesi endişelendiriyor fakat birinin evin rutin ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor, evcilimiz var her gün 3 kere dışarı çıkması, yıllık aşı periyodu gelince veterinere gitmesi lazım.

Meyve sebze almak için pazara, deterjandı çaydı derken markete gitmek gerekiyor, velhasıl mecbursunuz dışarı çıkmaya.

Bunun yanısıra tvyi açıyorsunuz moraliniz bozuluyor, ölümlere üzülüyorsunuz, maske takıp sürekli tetikte olmak da sinirlerinizi yıpratıyor, psikolojiniz için arada dışarı çıkma ihtiyacı duyuyorsunuz.

Herkes birbirini anlamaya çalışmalı.

Kuzum boyle bir durumda 155 aranir, durum bagira bagira bildirilir, ekip gonderirmisiniz diye sorulur ve sonuc,lokmayi tek hamle de yutan mi dersin avmden ucmayi ogrenmiscesine kacanmi dersin seyret manzarayi

üslup yanlış olmuş olabilir ama kimsenin tahammül seviyesi kalmadı artık .... söylemin hoş olduğunu savunmuyorum ama herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım, maaaş olamayan , kirasını faturalarını ödeyemeyen onca insan var, bu hastalıktan sevdiklerini kayneden ya da o kokruyu yaşayan
Evet bunda hemfikiriz ben zaten üslubunu eleştirdim kurallara riayet etmeyenlere ben de sayıp sövüyorum ama toplum önünde değil

Maşallah gidenlerde hep mecburiyetten 5 dkcık avmye, Ikea yaya gitmiş...yoksa herkes evinde, sıfır temaslı 🤭
Ben avm ye de gittim ikea ya da gittim koçtaşa da evde dururken de ruh sağlığım çok iyi olmuyor baktım ikea kalabalık girmedim avm ye gittim girdiğim mağazada kalabalık vardı sakin yerlerde gezdim nereye kadar kaçacağız kardeşim Kore her yeri kapatmıştı tam vakalar bitti demişti 1 kişi grip belirtileriyle eğlence mekanlarını geze geze bir sürü kişiye bulaştırmış noldu yine karantina süreci ne kadar daha evde duralım siz söyleyin

Diyelim ki ben evde oturuyorum dışarı hiç çıkmıyorum eşim çalışıyor çok yakın akrabam genç kadın evde dururken korona oldu hamile diye korunuyordu 20 gün kadar hastanede yattı bebek alındı küveze kondu eşi ve evdeki 8 yaşındaki çocuğu negatif hiçbir rahatsızlık yaşamadılar peki evde durana nasıl geçiyor bir bilinmezlik var ortada desinler evde durana geçmiyor tamam çıkmayalım hiç dışarı

Herkes kendini korumakla sorumlu kendi tedbirini kendilerine göre aldılarsa sorun yok bence. Ayrıca keyif yapmak da bir ihtiyaçtır
Hayır bu bireysel değil toplumsal bir olay. Bu sebeple neredeyse 1 yıldır okullar kapalı. Herkes kendini korusun la bitmiyor iş
Tabi ki keyif yapsın insanlar. Ama kurallara uyarak

Back
X