Çıldırdım

İki tarafta uç nokta, sizin düşünceleriniz, uykusuz kalmanız falan da abartı, stres sizin için daha buyuk tehlike

Arkadaşlar öncelikle bu bir iç dökme konusudur.Bugun ufak bir iş için avmye gittim corona başladığı ilk günden beri bırakın avmyi dışarı adım atmıyor ve marketi bile online hallediyordum.Birazda zorunlu olduğu için sadece 5 dakikada halledip isimi çıktım. Peki o 5 dakikada gördüklerim...

Tek keriz benmiyim Allah aşkına ya millet avmde fink atıyor yemek yemek yasak olduğu halde dinlenmek için koyulan koltuklarda yemek yiyenler mi dersiniz maskesiz rahatça oturalanlar mı dersiniz şoklardan şoklara girdim inanamadım.Bense 5 dakikada 2 maskeyle ara ara nefesimi tutarak işimi hallettim bu gerizekalilar yüzünden corona bitmiyor ya işi olana elbet bir sey diyemem zorunlu ihtiyaç için markette var tabi avmde ona hic bir sey diyemem ama keyfe keder kiyafet alıp ellerinde kahveyle gezenleri öldürmek istiyorum ya bunların yaptıkları hakka girmek değilmi ya benim coronadan sebep uykularım kaçıyor psikolojim alt üst milletin hakkına girerim diye kimseyle bile görüşmüyoruz.Milletin yaptığına bak hepsinin allah cezasini versin ya
Fazla abartmışsınız kaygıyı da, tepkinizi de... Ben de arkadaşlarımla görüşüyorum, haftanın 3 günü sevgilimin evindeyim, işe gidip geliyorum, gerektiğinde avmye de gidiyorum. Gerizekalı da değilim, sizin gibi de olmak istemezdim. 1 yıl bu kadar izole yaşamak psikolojiye de zarar bence.

Kaybettim ben teyzemi kaybettim iyi mi dün akşam da hüngür hüngür ağladık oldu mu şimdi yine de kimseye gerizekalı deme hakkına sahip değil saygılı bir şekilde ifade eder üslub denen birşey var evinde saysın sövsün burası bir topluluk ve dikkat etmeli

başınız sağ olsun

ben en son yatıyor diyebiliyordum

şunu anlamıyorum, insanlar iş yerlerine giderken, toplu taşımadayken bu kadar tepki gösterilmiyor. konu avm olunca uuuwww..
olması gereken en baştan her yeri 1 ay kapatmaktı, çin gibi olmaktı.
ekonomisi zayıf bir ülke olduğumuz için yapamadık.
şimdi bunu eleştirmek yerine avmleri suçlamak olaya çok yüzeysel bakmaktır bana göre.

kaygılanmak normal ama insanlara hakaret edip beddualar yağdırınca durum düzelmiyor.
ben olsam, bu kadar rahatsız olduğum birşey için gelip bir forumda hakaretler savurmak yerine gerekli her yere fotoğraflı ispatlı belgeler sunarım. en azından bir işe yaraması umudum olur.

Covid ilk ciktiginda ben de histerik davranıyodum ama bu hastalık yıllarca bizimle olucak ve ben artık gezmeyi özledim. Covid olmayalım diye akıl sagligim gidicek artık. Tedbirler olduğu sürece çıkıp gezmek istiyorum ama iş güç var gezemiyorum. Haftasonu da yasaklar...

Alla alla her konunun altına korona var ikazında bulunarak bizi canımızdan bezdirmiş olan bdv üyeleri şimdi de insanların dışarda olmasına tepki veren birine tepki veriyor. Buradakileri anlamak cidden güç.
Aslında üsluba gösterilen tepkiler, konu sahibi mecburiyetten gittim diyor ama mesela ben onu avm nin kapısından girerken görsem ve gerizekalı desem doğru mu olur?

Ben şu muhabbetten gerçekten baydım yani. Herkesin ağzında aynı laf ay millet fink atıyor ben hiçbir yere gitmiyorum marketi bile online yapıyorum. Bunu duymaktan gına geldi.Sorsan herkes online yapıyor ama migrosun önünde kuyruk.

Marketi falan online yapamam kimse kusura bakmasın. Pazara gidiyorum her hafta alışverişimi yapıyorum taze meyve sebzemi uygun fiyata alıyorum. Migrosta kazıklanamayacağım hiç.
yazın bir düğün bir nikaha gittim. Gebeliğimi öğrendikten sonra köye cenazeye bile gittim.
Sakin sokaklarda yürüyüş yaparken maskemi de çıkarıyorum. Temiz hava soluyorum. Arkadaşlarımla buluşup sahilde yürüyüş yapıyorum. Pandemi başladığından beri hep işe gittim 800 kişilik yerde çalışıyorum. Hiç evden çalışma olmadı. Bütün gün maske de takılmıyor takdir edersiniz. Hafta sonu yasaklarından sonra her pzartesi annaneme gidip onun alışverişini yapıyorum. Karantina sonrası taşıma ihtimalim zayıflıyor diye pazartesi tercihim annane konusunda. Tekrarlıyorum gebeyim.

Yasaklara uyuyorum tabi ki. Ama bu kadar kaygılı olmak normal gelmiyor bana.

Virüsü sanki biz icat etmişiz gibi sokağa çıkan insanlara hakaret etmeseniz mi acaba?

Virus disari cikmamayla bitecek saniyorsunuz heralde abartili tepkiler ben gidiyorum avmye isim olunca oglen arasi mecburen yemegimizde yiyorum ayakta donuyorum buna kimse karisamaz begenmiyosaniz hic gitmeyin bizim icin sorun yok

annemi covidden kaybettim, babam yasli o da agir sekilde gecirdi. yine de kimseye bu sekil konustugumu hatirlamiyorum. maske takmayana kizarim ama insanlarin maskesini takip kurallara uyarak dolasmasi sizi alakadar etmez. maske takmayan da zaten ceza yiyor.

covidden bu kadar korksam herhalde uc kurusluk market cekinin pesine dusup avmye gitmezdim. gidiyorsam da biraz duzgun konusurdum.

1 kereye mahsus 5 dakikalıgına gittim cunku cekim sadece o avmdeki markette kullanilabiliyordu iciniz rahatladimi ihtiyacimi gidermek icin cabucak alıp ciktim millet keyfi elinde kahveleriyle alisveris yapiyordu yemeklee yiyordu kahve zaten keyfe keder bir durum bunu geze geze magazalara bakına bakına icmek ney acabaaa
O kadar kaygı bozukluğuna çek için AVM ye gitmek de saçma o zaman.

Hergün aynı avmye aynı insan mı geliyor🤣 ve siz o insanı hergün görüyorsunuz nasıl bir olasılık bu😅
Yemek katında 1 saat vakit geçiriyorduk mecburen. Mağaza yöneticisi olduğum için neredeyse açılış kapanış yapıyordum. Gözleri olan her insan görür aşina olur zaten. Sizin bu konu içinde yazdığım onca şey varken bir cümleyi almanız kadar garip bir durum değil yani 😉

Korona geçirdim. Sadece işe gidip geldiğim halde.
Yarın sabah dişçiye gideceğim. Zoraki. Tedirginim de...
Aylar oldu çarşıya çıkmayalı...
Ama inanın biz dikkat edenlere bulaşıyor nedense...
Şu korona pis insanlar ı dikkatsizlik yapanları sevmiyor 😂
Covid olmadim ama pis ve dikkatsiz de degilim.abartili bir genelleme olmus

Konu sahibinin hakaretvari sozleri elbette yanlis bunu bastan soylemeliyim. Evet avmye elinizde ki cek ya da her ne ise gitmek zorunda kalmaniz biraz sacma olmus yani bedava yiyecek ya da indirim icin gitmissiniz siz de keyfi gezenlerle neredeyse ayni katagoridesiniz benim icin lakin neden zorunlu olsun avmye gitmek diyen bazi uyeler olmus,bazi sehirlerde avmler icerisinde banka bile oldugunu unutmayalim.

Ayrica bakiyorum da bazi mesajlar hakarete tepki gosterirken kendileri de dalga gecip,hakaret etmisler.(tabi ki de her uye uzerine alinmasin lutfen) Buna anlam veremedim. Sizin uyeden ne farkiniz kaldi o zaman.
Ha bu arada kendi fikrim disari,avmye, ev gezmesine KEYFI gitmek bir ozgurluk degildir su anda diye dusunuyorum. Ozgurluk baskasinin ozgurlugunu kisitlamadigin zaman ozgurluktur. Bu zamanda disarida gezmenler virusun yayilmasina neden olup beni, cocugumu,ogrencilerimi eve kapatiyorsa kimse kusura bakmasin bu ozgurluk degildir,bencilliktir. (Spor icin ya da baska marketten ihtiyac karsilamak icin cikmak ayri bir sey onu yazmaliyim)
Keske pandemi hastanelerinde ki doktorlarin da hava almaya luksleri olsaydi da olmeseydiler.
Zor sureclerden geciyoruz. Birbirimize daha hosgorulu olmaliyiz!

İyi de maske takıldığı sürece ve yasak saatlerine uyulduğu sürece dışarı çıkmak yasak değil ki? Siz 1 yıldır bir kere bile dışarı çıkmadıysanız bu hiç normal değil ve çok sağlıksız. Ruh sağlığı denen bir şey var 1 yıl evden adım atmadan çıldırır insan. Ben yasak olmadığı günler dikkatlice maskemi takıp açık hava bir alanda boş bir bank bulup oturuyorum. O da olmazsa kafayı yerim yani insanın da sınırı bir yere kadar.
Konu basligi zaten cildirdim😂😂

arkadaşın üslubunu savunmuyorum ama yıllarca avmde çalışan biri olarak aktif olarak hergün aynı insanların gezmesi ne kadar mantıklı ? Korku tedbir getirir. Gerçekten toplum olarak ne kadar korkuyoruz ? Son dönemde mezarlığa hiç gittiniz mi ? Yakınları gömülürken metrelerce uzaklarda ağlayan insanları gördünüz mü ? Ben gördüm ! Arkadaşlarımın çoğu şuan işsiz. Neden ? İnsanlar bunaldık biz bir gezelim dediği için kısıtlamaları biteremediğimizden. Tedbirli gereksinim karşılamaktan bahsetmiyor arkadaş. Virüsün varlığını yok sayanlardan bahsediyor.
ben gördüm :(
kardeşim gibi yakınım olan arkadaşımın babasını koronadan kaybettik :(
cenazesinde 6 kişi vardı sadece, o kadar seveni olmasına rağmen
ve ben kardeşime sarılıp acısını bile paylaşamadım, ne o bana yaklaşabildi ne ben ona :(

Geçen yış algı operasyonunun iyi yapoldığını düşünüyorum, çinden gelen videolarda sokak ortasında düşüp ölen insanlar gösterilliyordu hatırlarsanız... En başta ben de çok korktum, her gelen şeyi çamaşır suyuyla sildim ettim vs vs... Tedbirli olduğu sürece insanlar yaşamlarını devam ettirmeliler diye düşünüyorum, avm lerde açık olmalı, insanlar da gezmeliler, ekonomi de işlemek zorunda malum... Bence bu kadar bilenmek doğru değil, takın maskenizi kalabalığa girmeden siz de dolaşın, marketinize de gidin, gitmiyorsanız, gezmiyorsanız, tedbirini alıp gezenlere de tepki göstermeyin, tedbirsiz gezip ev oturması yapanlara ben de kızıyorum orası ayrı.

Boyle konulari acanlar da hep “5 dakikaligina bir isini halletmeye gelenler” oluyor,ne hikmetse.
Ayrica ben is icabi surekli gidiyorum oralara,hic maskesiz oturani gormedim. Maskesiz de olsa gorevliler aninda gelip uyariyor,oturup yemek yiyenleri de kaldiriyorlar. Abartmissiniz.

aşı ol kaygın azalsın.
millete gerizekalı deme hakkın yok.
hayat bir şekilde devam edecek. insanlar yürüyecek yürümek zorunda. sağlık için!!!!!işe gelip gidecek ihtiyaçlarını karşılayacak ,karın doyacak.
yesinler yemek esnaf kazansın. devlet belli bir saat vermiş ,şu saatte diye! devletde mi gerizekalı.

Arkadaşlar öncelikle bu bir iç dökme konusudur.Bugun ufak bir iş için avmye gittim corona başladığı ilk günden beri bırakın avmyi dışarı adım atmıyor ve marketi bile online hallediyordum.Birazda zorunlu olduğu için sadece 5 dakikada halledip isimi çıktım. Peki o 5 dakikada gördüklerim...

Tek keriz benmiyim Allah aşkına ya millet avmde fink atıyor yemek yemek yasak olduğu halde dinlenmek için koyulan koltuklarda yemek yiyenler mi dersiniz maskesiz rahatça oturalanlar mı dersiniz şoklardan şoklara girdim inanamadım.Bense 5 dakikada 2 maskeyle ara ara nefesimi tutarak işimi hallettim bu gerizekalilar yüzünden corona bitmiyor ya işi olana elbet bir sey diyemem zorunlu ihtiyaç için markette var tabi avmde ona hic bir sey diyemem ama keyfe keder kiyafet alıp ellerinde kahveyle gezenleri öldürmek istiyorum ya bunların yaptıkları hakka girmek değilmi ya benim coronadan sebep uykularım kaçıyor psikolojim alt üst milletin hakkına girerim diye kimseyle bile görüşmüyoruz.Milletin yaptığına bak hepsinin allah cezasini versin ya
Banada çok sorumsuzca geliyo

azalmasını bekleyen evde oturan kesim olarak haksızlık olarak görüyorum ben kendimi kısıtlıyorum da senin keyfin için mi diyorum içimden

Back
X