Çıldırdım

Evet haklısınız.
Bilmem kaç yüz kişinin çalıştığı bir ortamda çalışıyorum ama düğüne de cenazeye de gittim diyo biri, 6 7 kişi de beğeniyor. Sebep?? Konu sahibine karşı mesaj yazmış arkadaş
Acik alanlarda sosyallesilebilir (mesafeyi koruyarak, maskeli) zaten bunu da doktorlar oneriyor. Ama bulas riskinin en yuksek oldugu yerler avmler,cafeler ve restaurantlar bu kanitlanmistir.
Keske hava sicak olsa da disarda mesafeli sosyallesebilsek. Ama ben su an kapali alanlara gitmeyi tercih etmiyorum. Cunku bir an ogrencilerime,aileme kavusmak istiyorum.
Dediginiz gibi bu bireysel bir olay degil toplumsaldir.

Diyelim ki ben evde oturuyorum dışarı hiç çıkmıyorum eşim çalışıyor çok yakın akrabam genç kadın evde dururken korona oldu hamile diye korunuyordu 20 gün kadar hastanede yattı bebek alındı küveze kondu eşi ve evdeki 8 yaşındaki çocuğu negatif hiçbir rahatsızlık yaşamadılar peki evde durana nasıl geçiyor bir bilinmezlik var ortada desinler evde durana geçmiyor tamam çıkmayalım hiç dışarı
Doktorlar ayni evde disariya cikan calisan varsa ayri odalar da oturulmasi gerektigini soyluyor.
Her yerden alabilir komsu gelmistir kapidan birisiyle gorusmustur.ya da esi tasiyicidir bas bas televizyonlar en tehlikeli olanlarin asemptomik olanlar oldugunu soyluyor zaten. Yapilan arastirmalarda kimseyle gorusmedim deyip korona olanlarin %85i temansli oluyormus.
Siz disari cikmayarak bulasma olasiligini 5ten 1 e dusurmus oluyorsunuz. Tabii sizin tercihiniz

Hayır bu bireysel değil toplumsal bir olay. Bu sebeple neredeyse 1 yıldır okullar kapalı. Herkes kendini korusun la bitmiyor iş
Tabi ki keyif yapsın insanlar. Ama kurallara uyarak
Herkes bireysel olarak üstüne düşeni yapmakla sorumlu. hem demek ki o insanlar da kendi üstüne düşeni yapmış ki hasta değiller ve dısarıdalar. Nereden biliyorsunuz ki belki iki haftada bir gün izin yapan birinin kendine ödul vermek ıcın avm de alışveriş kahve keyfine denk geldiniz, ve o da sizin için yanı seyi düşündü belki de. İnsanların kurallara uyumadığını sorumsuz davrandığını ve virüs sactıgını düşünüyorsanız siz cıkmayın dışarı o zaman

Üslup yanlış ama bu konuda kişisel hak özgürlük olduğuna inanamıyorum.Çünkü bir kişi ben özgürüm diye beş kişiyi hasta edebiliyor.

Bu durum fazla kaygılı olmak da değil bence.Ben hamileyim.Annem babam yaşlı.Bir arkadaşımın hem annesi hem babası korona yüzünden öldü.Evet ölüm için çeşitli hastalıklar var ama sırf birilerinin gezme merakı,sorumsuzluğu yüzünden hastalık bitmek bilmiyor.

Haberlerde görmüştüm.Avm de yemek almış aileler yere oturup yiyorlardı.Zıkkım yiyin diyesim geldi.Onların hayatı beni ilgilendirmiyor tabi ama onlar gibiler yüzünden bu hastalık bitmiyor,aylardır evde hapis hayatı yaşıyoruz ve insanın artık gerçekten tahammülü kalmıyor..

Ben avm ye de gittim ikea ya da gittim koçtaşa da evde dururken de ruh sağlığım çok iyi olmuyor baktım ikea kalabalık girmedim avm ye gittim girdiğim mağazada kalabalık vardı sakin yerlerde gezdim nereye kadar kaçacağız kardeşim Kore her yeri kapatmıştı tam vakalar bitti demişti 1 kişi grip belirtileriyle eğlence mekanlarını geze geze bir sürü kişiye bulaştırmış noldu yine karantina süreci ne kadar daha evde duralım siz söyleyin
Pandemi sürecinde düzenli olarak ofise gittim, eşimde hasta bakmaya devam etti. O nedenle böyle yazanları okuyunca iyice sinir oluyorum. Hiç çıkmamışmışta, 5 dk için girmişmişte, Allah avmdekilerin belasını versinmiş birde bak bak...Bende yedim... Oturma lüksün varsa otur arkadaşım, ama göze sokar gibi yazanlar iyice sinir bozucu oldu.

Arkadasim burada seni elestirenlerin cogu da avmlerde corona yokmuscasina fink attigi icin elestiriyolar zaten😀Calisaari kastetmedigini de belirtmissin.Keyfe keder gezenleri soyluyorsun iste.Bunu anlamayacsk ne var.Demekki buradakiler de oyle yaptigi icin kiziyolar soylediklerine.Ayrica diliniz tabiki sinirli ve agir olacak.Hergun yuzlerce insan oluyor hem kendi hem diger insaarin sorumsuzluklari yuzunden.Sonuna kadar katiliyorum ama hic bitmeyecekler bunu da biliyorum
Hayır kızdıgimiz mevzu uslup ve kendisinin de avm ye gitmiş olması. Ne hikmetse gidenler hep 5 dk çok acil iş için gidiyor ve diğerlerini eleştiriyor.

Bu kadar stres ve negatif düşünce iyi değil bağışıklığınıza düşman onu bir belirteyim. Sonrasında evet bir salgın var fakat ana haberlerdeki gibi değil. Grip zatürre karışımı bi hastalık. Bağışıklığınız güçlüyse zaten nasıl geçti anlamıyorsunuz bile. İnsanları evlere tıktılar, kv 66 yaşında kadın dağ bayır gezerdi. Şu yasak muhabbetinden hareketsiz kaldı ve beli tutmuyor. Bir o kadar da acayip hastalıklara tutulur oldu.

Bende çıkmıyorum bi yere sadece açık havaya çıkıyoruz yakınımızdaki ağaçlı bölgeye gidiyoruz, ben normalde de kapalı alan sevmiyorum fakat, şu bir gerçek ki siz nasıl yürekten bu hastalıktan korkuyorsanız bir o kadar bu hastalığın bilerek insanları korkutmak için abartıldığı ve insanların ilaçlarla kalp krizinden öldüğüne inananlar da var. Yurt dışından ve içinden bu salgının hangi akla hizmet çıkarıldığı ve neden insanları korkuttuklarını bangır bangır bağıran bilim insanları da var.

Tek taraflı bakmamak lazım, bu kadar kinlenmek bu yüzden iyi değil. Nasıl ki insanlar günlük hayatına devam ediyor diye tepki veriyorsanız, medyanın verdiği her şeye inanıp ne derlerse yapan araştırmayan sorgulamayan kesime kızan da çok.
pazar günü gencecik dktor yakınımız coronadan öldü evet herkes abartıyor dediğiniz gibi değil mi pessssss

Kendi de dışarda ama
avm de 5 dakikalık iş olacak ne var allahaşkına hepsi bahane.herşey netten alınabiliyor artık ya da cadde dükkanlardan marketlerden.ben sadece haftada 1 markete giderim çift maske ve siperlikle gerisini netten alıyorummm ama corona rip gibi diye insanları yanlış yönlendirenlered e kızıyorum.3 ay önce arkadaşım öldü 36 yaşında bu pazarda doktor arkadaşımız öldü o da gençti ne gribi allasen

Arkadaşlar öncelikle bu bir iç dökme konusudur.Bugun ufak bir iş için avmye gittim corona başladığı ilk günden beri bırakın avmyi dışarı adım atmıyor ve marketi bile online hallediyordum.Birazda zorunlu olduğu için sadece 5 dakikada halledip isimi çıktım. Peki o 5 dakikada gördüklerim...

Tek keriz benmiyim Allah aşkına ya millet avmde fink atıyor yemek yemek yasak olduğu halde dinlenmek için koyulan koltuklarda yemek yiyenler mi dersiniz maskesiz rahatça oturalanlar mı dersiniz şoklardan şoklara girdim inanamadım.Bense 5 dakikada 2 maskeyle ara ara nefesimi tutarak işimi hallettim bu gerizekalilar yüzünden corona bitmiyor ya işi olana elbet bir sey diyemem zorunlu ihtiyaç için markette var tabi avmde ona hic bir sey diyemem ama keyfe keder kiyafet alıp ellerinde kahveyle gezenleri öldürmek istiyorum ya bunların yaptıkları hakka girmek değilmi ya benim coronadan sebep uykularım kaçıyor psikolojim alt üst milletin hakkına girerim diye kimseyle bile görüşmüyoruz.Milletin yaptığına bak hepsinin allah cezasini versin ya
Biraz sinirlisiniz sanırım.Herkesın dengesı şaştı .Bılemezsınız kı nasıl halde geldıler oraya.Bazıları kendıne çok guvenıyor bana vişey olmaz dıyorlar.Korkmayanlarada olmuyor .Yasadım gordum.Ben çok korkuodum ıs yerınde 1 kısıde cıktı.Daha sonra 1 haftada 13 kişide hastalık goruldu.O 13 kısıden bırı bendım.Ellerımı 50 kez yıkadım.Maskemı taktım.1 şişe kolonya bıtırdım.Yanı korkunca oluyor .

avm de 5 dakikalık iş olacak ne var allahaşkına hepsi bahane.herşey netten alınabiliyor artık ya da cadde dükkanlardan marketlerden.ben sadece haftada 1 markete giderim çift maske ve siperlikle gerisini netten alıyorummm ama corona rip gibi diye insanları yanlış yönlendirenlered e kızıyorum.3 ay önce arkadaşım öldü 36 yaşında bu pazarda doktor arkadaşımız öldü o da gençti ne gribi allasen
Sonuna kadar katılıyorum. Ben de dikkatliyim ve çok ciddiye aliyorum hastaligi. Ama zorunlu iş için 5 dk gittim diyip de insanlara hakaret etmeyi anlamıyorum.
Bir de şunu fark ettim. Hepsinde olmasa da dışarı çıkmak zorunda kalan otobüse filan binen insanlar da o hassasiyet azaliyor sanırım. Yani yine de doğru gelmese de gezmek dolasmak fikri, o gözle bakıp yorumluyorum.

Biraz sinirlisiniz sanırım.Herkesın dengesı şaştı .Bılemezsınız kı nasıl halde geldıler oraya.Bazıları kendıne çok guvenıyor bana vişey olmaz dıyorlar.Korkmayanlarada olmuyor .Yasadım gordum.Ben çok korkuodum ıs yerınde 1 kısıde cıktı.Daha sonra 1 haftada 13 kişide hastalık goruldu.O 13 kısıden bırı bendım.Ellerımı 50 kez yıkadım.Maskemı taktım.1 şişe kolonya bıtırdım.Yanı korkunca oluyor .
işyerinde bir şekilde virüsle karşılaşmışsınız gözden bile bulaşıyor çünkü.insanlara gerçek dışı mesajlar vermeyin lütfen yok korkana bulaşıyormuş korkmayana birşey olmaz gibi.size de geçmiş olsun bu arada

işyerinde bir şekilde virüsle karşılaşmışsınız gözden bile bulaşıyor çünkü.insanlara gerçek dışı mesajlar vermeyin lütfen yok korkana bulaşıyormuş korkmayana birşey olmaz gibi.size de geçmiş olsun bu arada
Tesekkur ederım.Kotu bır mesaj vermedım.Panık bu vırusu daha çok alıyor .Bazılarınında corona umrunda bıle degıl .Adamlar coronalı bıle dugun yaptılar kımseye soylemedıler .Amannn ölürsekte ölürüz diolar .Evlerınde otursalar herkes elınden gelenı yapsa bıtecek tabıkı bu hastalık.Ama insanlar cıldırmış gıbı gezıyor.Ben 1 yıldır avmye gıtmıorum.Dışardan yemek yemıorum.Gecen mıgrosa gıtmem gerektı yer yoktu hemen gerı çıktım.Kendınıze çok guvenıosunuz dedıgımde korkmuomusunuz dedıgımde ne korkucam yaaa dıolar .Bunaldık dıolar .Bunu ablatmaya calıstım.Eksık yazdım sadece .Ama panık gercekten bu hastalıgın dusmanı .Ben çok panık yaptım .Panıgı azaltın.O zaman bagısıklık sıstemı daha guclu oluyor sanırım.

Tesekkur ederım.Kotu bır mesaj vermedım.Panık bu vırusu daha çok alıyor .Bazılarınında corona umrunda bıle degıl .Adamlar coronalı bıle dugun yaptılar kımseye soylemedıler .Amannn ölürsekte ölürüz diolar .Evlerınde otursalar herkes elınden gelenı yapsa bıtecek tabıkı bu hastalık.Ama insanlar cıldırmış gıbı gezıyor.Ben 1 yıldır avmye gıtmıorum.Dışardan yemek yemıorum.Gecen mıgrosa gıtmem gerektı yer yoktu hemen gerı çıktım.Kendınıze çok guvenıosunuz dedıgımde korkmuomusunuz dedıgımde ne korkucam yaaa dıolar .Bunaldık dıolar .Bunu ablatmaya calıstım.Eksık yazdım sadece .Ama panık gercekten bu hastalıgın dusmanı .Ben çok panık yaptım .Panıgı azaltın.O zaman bagısıklık sıstemı daha guclu oluyor sanırım.
evet bu yazdığınızda haklısınız panik olmadan önlem almalıyız doktor kuzenim tam 2 kere yakalandı hastalığa bağışıklık olmadı yanii.vucut zayıfken hastalık yakalarsa durum vahim oluyor maalesef.biz dikkatli olalım gerisine zaten elimizden bir şey gelmez

evet bu yazdığınızda haklısınız panik olmadan önlem almalıyız doktor kuzenim tam 2 kere yakalandı hastalığa bağışıklık olmadı yanii.vucut zayıfken hastalık yakalarsa durum vahim oluyor maalesef.biz dikkatli olalım gerisine zaten elimizden bir şey gelmez
Bi arkadaşım var .Bana bişey olmaz ben her gun sarmısak yıyorum dedı .Ilk hasta olanın yanında oturuodu gercektende bişey olmadı .Çok sevısık bır vırus bu ne yaptıgı bellı degıl .Ama ınsanlar gercekten gezıyorlar .Benım evden cıkınca ruhum daralıyor .Yarımız evde yarımız ısyerınde calısıoruz donuşumlu olarak .İşe gıttıgımde osıkolojım bozuluyor .Hamd olsun ısımız var bu pandemıde .Ben şunu anladım iş işte okul okulda guzelmiş .Insallah bıter tum bunlar .Herkes kurtulur .Arkadaslarımla kahve ıcmeyı yemek yemeyı ozledım gercekten.

Arkadaşlar öncelikle bu bir iç dökme konusudur.Bugun ufak bir iş için avmye gittim corona başladığı ilk günden beri bırakın avmyi dışarı adım atmıyor ve marketi bile online hallediyordum.Birazda zorunlu olduğu için sadece 5 dakikada halledip isimi çıktım. Peki o 5 dakikada gördüklerim...

Tek keriz benmiyim Allah aşkına ya millet avmde fink atıyor yemek yemek yasak olduğu halde dinlenmek için koyulan koltuklarda yemek yiyenler mi dersiniz maskesiz rahatça oturalanlar mı dersiniz şoklardan şoklara girdim inanamadım.Bense 5 dakikada 2 maskeyle ara ara nefesimi tutarak işimi hallettim bu gerizekalilar yüzünden corona bitmiyor ya işi olana elbet bir sey diyemem zorunlu ihtiyaç için markette var tabi avmde ona hic bir sey diyemem ama keyfe keder kiyafet alıp ellerinde kahveyle gezenleri öldürmek istiyorum ya bunların yaptıkları hakka girmek değilmi ya benim coronadan sebep uykularım kaçıyor psikolojim alt üst milletin hakkına girerim diye kimseyle bile görüşmüyoruz.Milletin yaptığına bak hepsinin allah cezasini versin ya
Cüsss yavaş gel 2 sene olacak neredeyse bu coronadan insanlar neler cekti bi süru tanidigim öldu okullar kresler kapali cocuklar evde 2 aydır peki benim ne hakkim var beddua etmeye hic bir şekilde edemem kendim önlemimi alirim bana yeter sacmalamayin yok online bakkal işini yapiyormus ha oldu yedik karismayin insalara millet zaten kafayi yemek uzere is yok güc yok evlere tikildilar cezalar desen apayri almanyadada yeni maske kanunu ff2 mi ne yeter yahu birde beddua ediyor yetmez gibi

Keyfim için avmye de gidiyorum; mağaza da geziyorum; kahvemi de alıp kimsenin olmadığı yerlerde içiyorum. Çift maske takıyorum ve mesafeye uyuyorum. Asla ev ortamında kimseyle görüşmüyorum. Beddua etme hakkını kendinizde nasıl bulabiliyorsunuz? Avmye gitmeyip evde misafir ağırlayanlara laf edin bir zahmet. Hayret bi şey ya.

Keyfim için avmye de gidiyorum; mağaza da geziyorum; kahvemi de alıp kimsenin olmadığı yerlerde içiyorum. Çift maske takıyorum ve mesafeye uyuyorum. Asla ev ortamında kimseyle görüşmüyorum. Beddua etme hakkını kendinizde nasıl bulabiliyorsunuz? Avmye gitmeyip evde misafir ağırlayanlara laf edin bir zahmet. Hayret bi şey ya.
en çok ev ortamından bulaş oluyor maalesef.akraba arkadaş çocukların arkadaşları basbayağı görüşüyorlar benim çevremde.avm en masum yer ben gitmesem de

en çok ev ortamından bulaş oluyor maalesef.akraba arkadaş çocukların arkadaşları basbayağı görüşüyorlar benim çevremde.avm en masum yer ben gitmesem de
Evde misafir ağırlayıp gidip gelenler avmye gidenlere laf söylüyor ya en çok ona uyuz oluyorum. Ben evime insan sokmuyorum ya 1 senedir.

Back
X