- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
Tabi başvursun ama dediğim gibi daha bir hafta olmuş. İnsan işten ayrılıp başka iş arama evresinde böyle bocalıyor. Hemen üzmeyin kendinizi biraz fırsat tanıyın ona. Bir ay olsun o zaman sesinizi çıkarın. İş kazası ardından dinlenmiş de olsa bir hafta önce işten ayrılan birine hadi çalış derseniz sürekli, kendini iyi hissetmeyecektir. Hele iş aramaya başladıktan sonra hemen bulamazsa siz daha çok baskı yapacaksınızdır, o da yetersizlik hissi ile depresyona girecektir. Bu benim görüşüm tabi ki. Hayırlısı olsun.İş kazası geçirince raporlara iş kazasi yazdırdık diye çıkarttılar. 2000 tl aldi ama o sadece bu ay idare eder çok fazla harcaması olan insanlar değiliz zaten. Ama bi çabası yok evde 20 gün yattı ona alıştı bu yüzden çabalamıyor yani işe başvurduğunda yarın hemen cagirmiyorlar ki bekle ki haber gelecek o yüzden bende başvur diyorum.
Ama adam iş kazası geçirmiş üstüne isten atılmış. Hiçbir şey olmamış gibi davranamaz. Sarılması çok normal. Sizi de anlıyorum geçim kaygısı yaşıyorsunuz ama başvur söyle et böyle yap demeniz olumlu etkilemeyecek eşiniz gittikçe içine kapanacaktir. Biraz zaman tanıyın çıkış yolu bulursunuz inşallah1 hafta falan oldu. Ya işsizlik maaşı alsa bizim ev kirasını anca karşılar sanırım 800 900 civarıymış. Ev kirası 700 taksit ödüyoruz o falan derken imkanı yok kış günü kolay değil iş bulmak ama biraz çabalasa ben onu görsem zaten tepkim bu kadar olmaz.
Ben zaten 4 aydır iş arıyorum ama yok. Benim bulduğum islerede kendisi yok ben istemem orda çalışma diyor şimdi işkura falan başvurdum ama nolur bilmiyorum. Zordayım derken yeni cıktı ama benim canımı sıkan onun cabalamamasi.daha bir hafta olmuş ve iş kazası geçirmiş.adamı depresyona sokacaksın yapma.belli bir sıkıntısı var.sen niye çalışmıyorsun madem o kadar zordaysanız?
Bu çok kötü olmuş işte.Taksit ödüyoruz eşyalarımızın taksidini 2 ay vermezsen hemen eve ihbar geliyor. Babamin haberi olmadan annemi kefil yazdırdık babam konuşmuyor benimle eğerki birşey olursa hem annem yanar hemde bizim herseyimiz mahvolur ben bunu ona anlatamıyorum.
Amin inşallah. Çıktığında eve gelip iyi oldu hiçte üzülmedim dedi şok oldum.Ama adam iş kazası geçirmiş üstüne isten atılmış. Hiçbir şey olmamış gibi davranamaz. Sarılması çok normal. Sizi de anlıyorum geçim kaygısı yaşıyorsunuz ama başvur söyle et böyle yap demeniz olumlu etkilemeyecek eşiniz gittikçe içine kapanacaktir. Biraz zaman tanıyın çıkış yolu bulursunuz inşallah
Evet malesef.Bu çok kötü olmuş işte.
Heyyy Allahım ya; ne rahat adammış. Öyle birşey olursa ailen çok üzülür, sende çok mahçup olursun ya.
Birde eskisi gibi değil, borçludan sonra hemen icra kağıdı geliyor kefilede.. Dünya kadar da dosya masrafı bindiriyorlar üzerine.
O zaman haklısın. Sen onun adına başvuru yap, gitmek zorunda kalsın :)20 gündür birlikteydik zaten işe başladı 3 gün sonra çıkış verdiler. Benim kaygım şu iş basvurusu yapılınca hemen gel demiyorlar bazem aylarca bekliyosun bende diyorum ki sen bulabildiğin yerlere başvur ne zaman haber gelir Allah bilir.
Üzerine gitmeyin bir süre oturup hüngür hüngür ağlamasını mı tercih ederdiniz? Erkeklik gururu diye bir şey var her durumda güçlü görünmek isterler. Böyle olumsuz bir şey yaşayınca dövün ek yerine yaşadığı olumsuzluklardan kurtulduğunu düşünmüştür. Bir kendini rahatlatma yöntemi bu. Öyle bir şekilde anlatıyorsunuz ki sanki yıllardır işsiz de hiçbir çabası yok gibi. İş kazası hele atlatmasi zor bir olayken bir de rapora oyle yazdırdı diye atılmış ağır bir travma bu.Amin inşallah. Çıktığında eve gelip iyi oldu hiçte üzülmedim dedi şok oldum.
Çabalamamasi herşeyi boşvermiş gibi davranması beni mahvediyor. Bizim hiçbir dayanağımız yok kendininde ailesi yardım etmez benim ailemde o yüzden biran önce tekrardan biryerlerden başlaması lazım. Ben diyorum ki başvur bekle bir iş yerine başvurunca ertesi gün gel çalış demiyor aylar sonra ya çağırıyor yada yok benim anlatmak istediğim bu. Başvursun biryerlere yine toplasın kendini.Üzerine gitmeyin bir süre oturup hüngür hüngür ağlamasını mı tercih ederdiniz? Erkeklik gururu diye bir şey var her durumda güçlü görünmek isterler. Böyle olumsuz bir şey yaşayınca dövün ek yerine yaşadığı olumsuzluklardan kurtulduğunu düşünmüştür. Bir kendini rahatlatma yöntemi bu. Öyle bir şekilde anlatıyorsunuz ki sanki yıllardır işsiz de hiçbir çabası yok gibi. İş kazası hele atlatmasi zor bir olayken bir de rapora oyle yazdırdı diye atılmış ağır bir travma bu.
Noldu bu adamlara böyle anlamadım bi oyundur tutturmuşlar ortaokul çocuğu gibi aaIyi geceler kızlar. Kusura bakmayın biraz içimi dökmek istedim. Eşim evde artık hayalet gibi beni iyice deli etmeye başladı bu halleri. Ya işten çıkartıldı ama umrunda değil sabahın 3-4 üne kadar oyun oynuyor kafasını kaldırmıyor ben bile iş için kendimi yırtmaya başladım ama o hiç umursamıyor söylediğimde de Allahin dediği olur sende takma diyor. Borcumuz var evimiz kira bunları umursamaz davranıyor. Kafayı yedirtiyor ya. Napam ben bununla ya off...
Yanlış anlaşılmasın zor durumdayım falan demiyorum sadece çaba görmemek beni üzen.
Iyi geceler kızlar. Kusura bakmayın biraz içimi dökmek istedim. Eşim evde artık hayalet gibi beni iyice deli etmeye başladı bu halleri. Ya işten çıkartıldı ama umrunda değil sabahın 3-4 üne kadar oyun oynuyor kafasını kaldırmıyor ben bile iş için kendimi yırtmaya başladım ama o hiç umursamıyor söylediğimde de Allahin dediği olur sende takma diyor. Borcumuz var evimiz kira bunları umursamaz davranıyor. Kafayı yedirtiyor ya. Napam ben bununla ya off...
Yanlış anlaşılmasın zor durumdayım falan demiyorum sadece çaba görmemek beni üzen.
Taksit ödüyoruz eşyalarımızın taksidini 2 ay vermezsen hemen eve ihbar geliyor. Babamin haberi olmadan annemi kefil yazdırdık babam konuşmuyor benimle eğerki birşey olursa hem annem yanar hemde bizim herseyimiz mahvolur ben bunu ona anlatamıyorum.
Evet ama benim kaygım şu ben 4 aydır iş ariyorum cv birakmadiğim yer kalmadı ama hala haber yok bnde kndine diyorum ki canım bi cık dolaş bak bakalım bi cv birak hemen dönüş yapmıyorlar zaten yarın gel çalış demiyorlar bu yüzden kaygılanıyorum. Bugün başvursa Allah bilir ne zmn haber gelecek o sürede zaten dinlenir.Tazminatından 2-3 aylık taksidi yatırın. Stresiniz azalır.
Bir de işten çıkalı daha 1 hafta olmuş, aylar oldu gibi anlatmışsınız. Biraz dinlensin, belki hemen çalışmak istemiyordur, birkaç hafta dinlenmek istiyordur.
Onu araştırdık gittiğimizde kimse sizi çalıştırmak zorunda değil çıkartırsa buna kimse karışamaz dediler.Şikayet etsin dava açın iş kazası diye belirttigimiz icin isine son verdiler deyin.Mahkemeler genelde isciden yana oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?