• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırmak üzereyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam cimri. Arabayı kendı ıstedıgı gıbı alıp borc yapmis seni de magdur ediyor benım gordugum bu.
Yeri geldi işsizlik maaşımı borcuma verdim kendime zerre bişey almadım ,birimi
Yazdıklarınızdan eşiniz borç denizinde yüzerken siz de keyfe keder para istiyorsunuz gibi birşey anlamadım, siz zaten ödenen borç dışında elde kalan parayı biliyorsunuzdur ve bu anlamda zaman zaman olan maddi ihtiyaçlarınızın giderilmesini istiyorsunuz, öncelikle işiniz şu anlamda zor eşiniz bu konuda empati yapamıyor, eğer o empati yapamıyorsa siz uygun bir dille bir ihtiyacınız olduğunda suratını asmasının sizi incittiğini, sonuçta sizin de ihtiyaçlarınızın olduğunu belirtin, bu problemi konuşmadan aşamazsınız, umarım bu huyunu en kısa zamanda törpüler, zira gerçekten zor ve yorucu bir huy.
beni anladığınız için gerçekten size teşekkür etmek istiyorum buradaki hanımlar olayı çok yanlış anladı .. Ben eşime ailesinden çok destek hazır paramın hepsini borcuna verdim senin benim demedim .. Ama oturdum en son konuştum incindiğimi ve bu tavırda olmaması gerektiğini ta ki yeni bi konu ortaya çıkana kadar .. en ufak bişey alsam buna ne gerek var sonra alırız modunda çok çok cüzi bişeyden bahsediyorum suratı asılıyor bişey söylemediği zamanda da

Yeri geldi işsizlik maaşımı borcuma verdim kendime zerre bişey almadım ,birimi

beni anladığınız için gerçekten size teşekkür etmek istiyorum buradaki hanımlar olayı çok yanlış anladı .. Ben eşime ailesinden çok destek hazır paramın hepsini borcuna verdim senin benim demedim .. Ama oturdum en son konuştum incindiğimi ve bu tavırda olmaması gerektiğini ta ki yeni bi konu ortaya çıkana kadar .. en ufak bişey alsam buna ne gerek var sonra alırız modunda çok çok cüzi bişeyden bahsediyorum suratı asılıyor bişey söylemediği zamanda da
Keske alsaydın.
Boyun egme bence bu cımrılıgıne

Burada genelde yorumlar adamın borcu oldugu ıcın eli sıkı olabilceği ihtimali kabul edilerek yapılmış böyle bir ihtimal olabilir ama neden bu değilse 2 yıllık eşinin ihtiyaclarını karsılarken kadının burnundan getirmek de normal değil.

Her kadının çalışması taraftarıyım ama "çalışın kendiniz alın o zaman" demek de çözüm değil. Evlilik bu, "eşim benim için para harcamayacaksa ben bu ilişkiye nasıl güvenebilirim" diye düşünürüm. O yüzden hanımefendiyi haksız bulmadım ben. Kadın çalışmıyorsa erkek ihtiyaçlarını karşılamalı kardeşine muhtac olmadan harclığını vermeli. Tabi ki kadın da savurgan olmamalı. Ama evlendiğim adam çalışmıyorum diye ihtiyaclarımı suratını asarak alıyorsa ne anladım ben bu evlilikten.
Ben
Keske alsaydın.
Boyun egme bence bu cımrılıgıne
eğmiyorum büyük kavga çıkıyor kabul etmiyor asla hangi ihtiyacımı almamış ne yapmamış ama asla almıyor alsa da hep bu konuda tartışma oluyor

Ben sizi haklı buldum. Alıştığınız bir düzen var. Bunu istemeniz de en doğal hakkınız. Bence mümkünse işe girmeye çalışın. Ya da eşinizle anlasin maaşını aldığı gün sizin hesabınıza da belki bir miktar para yatırsın

Burada genelde yorumlar adamın borcu oldugu ıcın eli sıkı olabilceği ihtimali kabul edilerek yapılmış böyle bir ihtimal olabilir ama neden bu değilse 2 yıllık eşinin ihtiyaclarını karsılarken kadının burnundan getirmek de normal değil.

Her kadının çalışması taraftarıyım ama "çalışın kendiniz alın o zaman" demek de çözüm değil. Evlilik bu, "eşim benim için para harcamayacaksa ben bu ilişkiye nasıl güvenebilirim" diye düşünürüm. O yüzden hanımefendiyi haksız bulmadım ben. Kadın çalışmıyorsa erkek ihtiyaçlarını karşılamalı kardeşine muhtac olmadan harclığını vermeli. Tabi ki kadın da savurgan olmamalı. Ama evlendiğim adam çalışmıyorum diye ihtiyaclarımı suratını asarak alıyorsa ne anladım ben bu evlilikten.

Ben savurgan biri asla değilim evlenmeden önce kendime göre harcardım ama şuan o durumun en dibine indim ben şımarıklık yapıp sürekli bişey isteyen biri değilim ama en cüzi bişeyde bile gel sonra alırız gel sonra yaparız bu mutfak masrafları için bile geçerli .. Bişey alacağım mesela bu evde vardı diyor 5 liralık bişey için

Ben

eğmiyorum büyük kavga çıkıyor kabul etmiyor asla hangi ihtiyacımı almamış ne yapmamış ama asla almıyor alsa da hep bu konuda tartışma oluyor
Valla hayatın iyi gunu var kotu gunu var basıt bi ihtiyacınızı karşılamaktan aciz adam yarın başınıza ciddi birşey gelince ne yapar? bu adam emek vermeye değer mi iyi dusunun. Bir yandan da bir kalemde silip atmayın iyice değerlendirin evlendiğinin farkına varmadı mı acaba? Cıft terapisi alsanız ya da o terapsıte gitse kabul eder mi? Bir rkadasımın kocası terapıye basladıktan sonra degıstı mesela. Ama sakın bu adama, bu evliliğe düzelmeden cocuk yapmayın. Yarın cocuk bezi almayı laf eder bu adam. Sabır diliyorum size, inşallah orta yolu bulursunuz.

Kendine karşı şöyle zaten eşim öyle sürekli alıp giyinen yapı da biri değil ama alırsa da kendine pahalı alır beğenirse kısmaz ben mesela 2 tane alırım uygun alırım kendi 1 tane alır ama pahalı alır

Şimdi şöyle, bazı erkekler biseyi pahalı alır ama senelerce kullanırım diye düşünür. Kadinlar da eşyalarını senelerce kullanır aslında ama biz kıyafeti falan daha ucuza bulma olanağına sahibiz, çok kıyafetimiz olduğu için çok fazla para harciyomusuz gibi gorunuyo gözlerine. Bizdeki hemen hemen öyle, olay para harcanması değil yani gereksiz harcanması. Sizde de böyle mi yoksa eşiniz harcadığınız her kuruşu sizden sakınır gibi mi davraniyo?

Ben sizi haklı buldum. Alıştığınız bir düzen var. Bunu istemeniz de en doğal hakkınız. Bence mümkünse işe girmeye çalışın. Ya da eşinizle anlasin maaşını aldığı gün sizin hesabınıza da belki bir miktar para yatırsın
Evlendikten sonra anladım ki eşim borçtan değil parayı çok seviyor aynı teklifi bende yaptım ama işte buna kızıyorum Aylık 200 lira veremeyecek durumda değiliz en çok tahammül edemediğim konu bu ,ya başıma bişey olsa evde falan verecek arkamda para yok kendimi çok kötü hissediyorum

Valla hayatın iyi gunu var kotu gunu var basıt bi ihtiyacınızı karşılamaktan aciz adam yarın başınıza ciddi birşey gelince ne yapar? bu adam emek vermeye değer mi iyi dusunun. Bir yandan da bir kalemde silip atmayın iyice değerlendirin evlendiğinin farkına varmadı mı acaba? Cıft terapisi alsanız ya da o terapsıte gitse kabul eder mi? Bir rkadasımın kocası terapıye basladıktan sonra degıstı mesela. Ama sakın bu adama, bu evliliğe düzelmeden cocuk yapmayın. Yarın cocuk bezi almayı laf eder bu adam. Sabır diliyorum size, inşallah orta yolu bulursunuz.
Yeminle aynı cümleyi 2 gün önce kurdum çocuk olsa herhalde karşına alıp yeter artık bez yetiştiremiyorum altını yapma diye konuşursun dedim :). Yani eve bile gerekeni alsa of ne çok aldık hiç bitmiyor diye söylenir sanırım para konusunda pek bişey görmemiş yaşamamış en ufak bişey de gözünde büyüyor yapı olarak

Ben savurgan biri asla değilim evlenmeden önce kendime göre harcardım ama şuan o durumun en dibine indim ben şımarıklık yapıp sürekli bişey isteyen biri değilim ama en cüzi bişeyde bile gel sonra alırız gel sonra yaparız bu mutfak masrafları için bile geçerli .. Bişey alacağım mesela bu evde vardı diyor 5 liralık bişey için
Sizinle evlenirken muhakak sizin geldiğiniz sosyo ekonomik duzeyi, harcama alıskanlıklarınızın ne olabiceğini düşünerek evlenmiş olması lazım. Şimdi "ben bunları alamam" olmaz hem de parası varken hiç olmaz! Aynı hayatı paylaşıyorsunuz siz. Onun kazancı sadece onun kazancı değil sizin de hakkınız. 5 liranın hesabını yapıyorsa sizinle evlenmeseymiş.

Eşiniz çok cimri. 150 tllik bir şey aldığınızda, ben senin kartından parasını alırım o zaman ne demek ya? Koca olabilecek biri değil. Hiç hoşlanmadım, çok itici.
Artık bu huyundan bıktım ama buradaki arkadaşlar bana çalış bıdı bıdı eşim ya eş eş .Alamayacak durumda olsa ben şstemem zaten .. olmayan bişeyin neyi istenir ama veremeyecek durumda değil verebilir sadece parayı çok seviyor sanki keyfi gibi görüyor . Aylık da bi harcamam yok yani bana kalkıp 150 lira için ağız açmasın bir gün tamam desin istiyorum böyle kavgasız surat asmaksızın. Sadece tamam desin ben sürekli bu tekrardan bu olgudan sıkıldım

Sizinle evlenirken muhakak sizin geldiğiniz sosyo ekonomik duzeyi, harcama alıskanlıklarınızın ne olabiceğini düşünerek evlenmiş olması lazım. Şimdi "ben bunları alamam" olmaz hem de parası varken hiç olmaz! Aynı hayatı paylaşıyorsunuz siz. Onun kazancı sadece onun kazancı değil sizin de hakkınız. 5 liranın hesabını yapıyorsa sizinle evlenmeseymiş.
.
aynısını söyledim evlenmeseydin madem ev geçindirecek durumda değilsin,ihtiyaçlarım için böyle yapıyorsun ..sen Bunun için mi evlendin diyor .kendi de bazen makinaya çamaşır atıyormuş bende görevlerimi tam getirmiyormuşum o zaman o da böyle mi konuşsaymış aynı şeymiş

Şu cimri mecburi ihtiyaçları bile laf eden adamlarla niye evleniyorsunuz hiç anlayamiyorum ama gerçekten sinir bozucu bir durum.

Şimdi şöyle, bazı erkekler biseyi pahalı alır ama senelerce kullanırım diye düşünür. Kadinlar da eşyalarını senelerce kullanır aslında ama biz kıyafeti falan daha ucuza bulma olanağına sahibiz, çok kıyafetimiz olduğu için çok fazla para harciyomusuz gibi gorunuyo gözlerine. Bizdeki hemen hemen öyle, olay para harcanması değil yani gereksiz harcanması. Sizde de böyle mi yoksa eşiniz harcadığınız her kuruşu sizden sakınır gibi mi davraniyo?
Ya böyle sürekli şuna buna para gitti diye laf yapıyor herşeye eve mutfağa hastaneye vs .. evet biraz gözüne ben alınca sanki çok gidiyor gibi anlattığınız gibi ama çok cüzi alışveriş yaparım ben kendinin bi ayakkabısı benim 4 Ayakkabım fiyatında .Kendine aldığı asla gözüne gelmez sevinir ona ne kadar pahalı olsa da ama bana herhangi giyim şahsi ihtiyaç olunca hoşuna gitmiyor sanki lüzumsuz görüyor gibi

Benim senin paran benim param meselesi dikkatimi cekti. Aslinda senin parandan alalim dedigi de kardesinizin parasi. Kardesiniz size para gondemek durumunda degil. Disarida yer iken ya da kendine harcarken paranin hesabini yapmiuorsa ama evine ve size gelince hesap kitap yapiyorsa siz ev olamamissiniz daha. Seni esi olarak gormuyordur. Ama herseye herkese boyle ise huyu bu ya da borclari bitene kadar belki de idare etmek durumunda. Bunu en iyi siz bilirsiniz. Eger huyu bu ise duzelmez, hep boyle gider. Eger bu donem icin boyle ise bir sure borclar bitene kadar hesapli kitapli gitmek durumunda kalacaksiniz. Yalniz senin paran benim param meselesi olmamis. Kardesiniz de size para neden gonderiyor onu da anlamis degilim. Siz artik bir duzen kurdu iseniz o duzende idare etmelisiniz. Esiniz kardesinjzin gonderdigi paraya givenerek size harclik bile vermiyormus baksaniza. Sanki sizin sorumlulugunuzu almiyor gibi.

Eşine, cüzdanında bulunsun diye para vermeyecek cimrilikte adamı hakli çıkarmaya çalışmışlar resmen 🤦

Borcunuz olabilir eş olarak bunun üzerine de konusur, bu kadar harcama yapabiliriz dersiniz, var olan paradan bir miktarını size verir eşiniz. Senin hesabında ki para benim hesabımdaki para muhabbeti çok çirkin geliyor bana evlilikte.

Çalışmaniz tek başına çözüm değil, birşey olur işten çıkarsınız, çocuğunuz olur ara verirsiniz yine aynı sorunla karşılaşırsınız. Cimri gelenler cimri gidiyor, değişeni duymadım ben maalesef.

.
aynısını söyledim evlenmeseydin madem ev geçindirecek durumda değilsin,ihtiyaçlarım için böyle yapıyorsun ..sen Bunun için mi evlendin diyor .kendi de bazen makinaya çamaşır atıyormuş bende görevlerimi tam getirmiyormuşum o zaman o da böyle mi konuşsaymış aynı şeymiş
eşiniz boş konusuyor suc bastırıyor bence. Ailenize konuyu actınız mı? O utanmıyor mı kardesınız size para gonderırken? Bosanmak ısızn ıcın bır secenek mı? Sızce kesınlıkle duzelmez mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X