• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırmak üzereyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne olursa olsun almaktan vazgecmeyeceksiniz. Alistiracaksiniz onu başka yolu yok.

Her defasında surat asiyor diye vazgecerseniz , sizi ve ihtiyaclarinizi unutmaya başlar.

Bulunduğunuz yerde iş arıyor musunuz ?

Sevgili olduğumuzda farkettirmedi nişanlı olduğumda farkettim ama ailesinden destek göremediği için normal dedim ama tek o değilmiş huyu oymuş
Haklısın ne diyim birine muhtaç olmak ve onun herşeye burun kırın etmesi çok incitici bir durum olsa gerek ama işte huy değişmez can çıkar huy çıkmaz derler şimdilik çocuk yapma bu adama çok yıpranırsın borçların bitmesini mutlaka bekle.

Benim senin paran benim param meselesi dikkatimi cekti. Aslinda senin parandan alalim dedigi de kardesinizin parasi. Kardesiniz size para gondemek durumunda degil. Disarida yer iken ya da kendine harcarken paranin hesabini yapmiuorsa ama evine ve size gelince hesap kitap yapiyorsa siz ev olamamissiniz daha. Seni esi olarak gormuyordur. Ama herseye herkese boyle ise huyu bu ya da borclari bitene kadar belki de idare etmek durumunda. Bunu en iyi siz bilirsiniz. Eger huyu bu ise duzelmez, hep boyle gider. Eger bu donem icin boyle ise bir sure borclar bitene kadar hesapli kitapli gitmek durumunda kalacaksiniz. Yalniz senin paran benim param meselesi olmamis. Kardesiniz de size para neden gonderiyor onu da anlamis degilim. Siz artik bir duzen kurdu iseniz o duzende idare etmelisiniz. Esiniz kardesinjzin gonderdigi paraya givenerek size harclik bile vermiyormus baksaniza. Sanki sizin sorumlulugunuzu almiyor gibi.
Aslında şöyle ben virüsten önce bi kaç çalıştım büyük kısmı oradan .Kardeşim meselesi de her ay para yollamaz yani sürekli para yollamaz atıyorum kendine bişey alır abla sana da alalım gibi ben harcamam bazen bu yani yani sürekli bi para sirkülasyonu yok yolladığı bayanlar buna takılmış çoğu .Ama eşimde çok sevinir yollarsa benim ona inanın şuan yeme içme dışında bi masrafım yok sorumluluğu almıyor almış gibi kendince ama değil

Ne olursa olsun almaktan vazgecmeyeceksiniz. Alistiracaksiniz onu başka yolu yok.

Her defasında surat asiyor diye vazgecerseniz , sizi ve ihtiyaclarinizi unutmaya başlar.

Bulunduğunuz yerde iş arıyor musunuz ?
Laf ediyor kavgayla alınan bişey bence alınmasın muhtaç değilim ama benim hiç bir dediğimi karşılayamayacaksa ne diye burdayım bu nasıl evlilik sürekli böyle bi eş nasıl devam eder diye sorguluyorum. İş arıyorum virüs biraz azalınca zaten direkt çalışacağım

Evlilik hayatına direk borçla başladığınız için bu haldedir belkide, normalde ne tavırda olacak belki daha bonkör olacaktır. Erkekler bu evi geçindirme meselesini gurur meselesi yapıyorlar, biz kadınlar olarakta onlara destek olmalıyız bence 😌 eşim de bana göre fazla bonkör öylesine beğendiğim bişeyi bile hemen al hadi al diye diretir, ben de önce borçlarımızı bitirelim o zaman istediğimiz herşeyi alırız derim. 150 lira bile yeri gelince değerli oluyor hemde yüksek miktarda borç ödüyormuşsunuz, market alışverişi faturalar vs bile aylık binleri aşıyor, bence bu kadar bıkmadan önce anlayışla yaklaşarak sorunları görmeye ve konuşmaya çalışın 🙏🏾

Sürekli kavga ettiğimiz konu bu zaten sadece haklı çıkmak için konuşur o yüzden hiçbir problem çözülmez ,rahatsız olmuyor kardeşimin yollamasından
Tam tahmin ettiğim gibi, benim de gözlem ve tecrübelerim bu yönde cünkü. Bence siz cimrilikten evvel sorunun kökeni olan "haklı çıkma/kontrolü elinde tutma" güdüsü üzerinde düşünmelisiniz. Dediğim gibi cimrilik sadece bir semptom, sizin birey olarak varlıgınızı oldugunuz gibi kabul edip, gerçekten hislerinize ulasabiliyor olup olmaması asıl mühim mesele bence. Çünkü genel olarak sizde bir adapte olma onda ise adapte etme hali görünüyor. Umarım bir çare bulabilirsiniz..

İyi geceler hanımlar.2 yıl olacak evliyim severek evlendik. Başka şehire geldim eşimin işi yüzünden ,yaşadığım şehirde iyi bir işim maaşım vardı .Bütçeme göre her istediğimi alır giyer harcardım .. Evlendik borçla ,eş ailesinden sıfır destekle ,o yüzden sürekli borç ödedik ödüyoruz.Ben eli açık biriyim bişeyin hesabını yapabilecek biri değilim ne eşime karşı ne bişeye .. Çalışamadım burada ,eşim sürekli her şeyin hesabını yapan ,benim ihtiyaçlarımı ihtiyaç gibi görmeyen biri .Alırken surat ifadesi değişiyor hissediyorum ,bende bu yüzden bazen almıyorum bazen de sadece almam gereken zaruri şeyleri alıyorum .. Bu yaşıma kadar Asla Eli sıkı biri olmadığım için bunalım geçireceğim bu konudan .. Mesela ,bişey alıyorum almak istiyorum parayı nasıl yapacağız (bi miktar param var hesabımda ,bazen kardeşim yolluyor ) Senin kartından çekerim o zaman diyor ,ben sadece onun kredi kartını kullanmış oluyorum .. Yada alacağım zaman kartını kullanayım Parayı benden çekersin diyorum çünkü her almak istediğimde kavga çıkıyor .. Artık çıldırdım kafayı yiyorum tamam yüksek bi miktar borç ödüyoruz ama ben 150 liralık bişey alsam da açlıktan ölmeyiz ama eşimin gözünde sanki o 500 lira gibi .. her bişey alacağım dediğimde illa beni çıldırtacak bişey söylüyor zaten çoğunu da kendi paramla alıyorum ..Yada ben kavga çıkarınca tamam al diyor ama önemi kalmıyor tabi ben çıldırınca da ben senin neyini eksik ettim diyor kafayı yememek elde değil .. bana harçlık vermez ama arada dışarda yeriz cüzi miktar da çarşı Vs alırım birlikte çıktığımızda.. ama ben artık onun bu huyundan bu cimriliğinden bıktım dayanamıyorum deliriyorum resmen Sürekli bişey alacaksam bu konunnn gündeme gelmesi kadar gereksiz bişey olamaz ,nasıl aşacağım bilmiyorum Çok kötüyüm Fikirlerinize yardımlarınıza açığım .. (Onun dışında merhametli ,yardım eder ,Anlayışlı ,hastalanırsam bakar,böyle biri )
Tamamını okuyamadım kusura bakmayın . Kendi işimi bırakıp eşimin olduğu yere geldim dediğinizi okuduktan sonra gerisine gerek duymadım . Hiç bir erkek için baban bile olsa işini bırakıp başka bi şehre gitmemeliydiniz. Çünkü hiç bi erkek değmez buna . Madem sizi çok istiyordu o ayrılsaydi işinden. Ama tabi erkek o . Ayrılmaz. Siz kadinliginizi bilip işinizden ayrılmışsınız . çok guzel. Şimdi de bi ihtiyacınız olunca kocanın surat asmalarini çekmek zorundasın. Çünkü işe fedakarlık yapmaya ilk siz başlayarak adama kozu vermişsiniz. Kusura bakmayın tekrar . Bunu benim kardeşim yapsa ona da aynı tepkiyi verirdim

Ya böyle sürekli şuna buna para gitti diye laf yapıyor herşeye eve mutfağa hastaneye vs .. evet biraz gözüne ben alınca sanki çok gidiyor gibi anlattığınız gibi ama çok cüzi alışveriş yaparım ben kendinin bi ayakkabısı benim 4 Ayakkabım fiyatında .Kendine aldığı asla gözüne gelmez sevinir ona ne kadar pahalı olsa da ama bana herhangi giyim şahsi ihtiyaç olunca hoşuna gitmiyor sanki lüzumsuz görüyor gibi

Eğer durum boyleyse basbaya senin paran benim param yapıyor hiç hoş değil. Evlilikte kese ortaktır bunu kavrayamiyosa evliliği de kavrayamamış o zaman. Bunu açık açık konuşmanız kendisiyle iyi olur

eşiniz boş konusuyor suc bastırıyor bence. Ailenize konuyu actınız mı? O utanmıyor mı kardesınız size para gonderırken? Bosanmak ısızn ıcın bır secenek mı? Sızce kesınlıkle duzelmez mı?
Anneme söylesem asla bir daha gelmez evime .kalabalık olup masraf gitmesin diye kıymaz asla ve yük gibi görür çok ince düşünceli bana üzülür söyleyemiyorum ama ailem bile farketmiş onu anladım

Tamamını okuyamadım kusura bakmayın . Kendi işimi bırakıp eşimin olduğu yere geldim dediğinizi okuduktan sonra gerisine gerek duymadım . Hiç bir erkek için baban bile olsa işini bırakıp başka bi şehre gitmemeliydiniz. Çünkü hiç bi erkek değmez buna . Madem sizi çok istiyordu o ayrılsaydi işinden. Ama tabi erkek o . Ayrılmaz. Siz kadinliginizi bilip işinizden ayrılmışsınız . çok guzel. Şimdi de bi ihtiyacınız olunca kocanın surat asmalarini çekmek zorundasın. Çünkü işe fedakarlık yapmaya ilk siz başlayarak adama kozu vermişsiniz. Kusura bakmayın tekrar . Bunu benim kardeşim yapsa ona da aynı tepkiyi verirdim
Hanfendi adam gelebilecek durumda olsa gelirdi bende herhalde aptal aşık değildim tayin geldi gitmek zorunda kaldı nişandan sonra tayini çıktı ne güzel okumadan döşemişsiniz

Aslında şöyle ben virüsten önce bi kaç çalıştım büyük kısmı oradan .Kardeşim meselesi de her ay para yollamaz yani sürekli para yollamaz atıyorum kendine bişey alır abla sana da alalım gibi ben harcamam bazen bu yani yani sürekli bi para sirkülasyonu yok yolladığı bayanlar buna takılmış çoğu .Ama eşimde çok sevinir yollarsa benim ona inanın şuan yeme içme dışında bi masrafım yok sorumluluğu almıyor almış gibi kendince ama değil
Kendi ustune basina birsey alirken de hesap kitap yapiyor mu, bu ay cok sıkısığız bir dahaki sefere aliyim diye erteliyorsa gercekten borcu var ve yetistiremiyor demektir. Ama disarida yemek yerken para hesap kitap yapmiyor da size gelince yapiyorsa bu adsmdan koca olmaz.

Ben çalişmiyorum ev giderleri bende benim harcamalarima da karismiyor dogal olarak cunku odemeleri ben yapiyorum

Tam tahmin ettiğim gibi, benim de gözlem ve tecrübelerim bu yönde cünkü. Bence siz cimrilikten evvel sorunun kökeni olan "haklı çıkma/kontrolü elinde tutma" güdüsü üzerinde düşünmelisiniz. Dediğim gibi cimrilik sadece bir semptom, sizin birey olarak varlıgınızı oldugunuz gibi kabul edip, gerçekten hislerinize ulasabiliyor olup olmaması asıl mühim mesele bence. Çünkü genel olarak sizde bir adapte olma onda ise adapte etme hali görünüyor. Umarım bir çare bulabilirsiniz..
Evet en nefret ettiğim huyu haksız bile olsa sonuna kadar haklı gibi üste çıkar bağırır kavga eder ama çok iyi bilirim haksız olduğunu içten içe bildiğini .. hep burada tıkanıyor niye böyle anlamıyorum bi insan haksızsa haksızım diyebilmeli çözüm yok hep böyle sonra kendiliğinden düzelme sonra yine aynı

calismaya ve hesap vermeden harcamaya alistiginiz icin bunalmissiniz. yoksa borc odeyen, su kriz donemi zor gecinen her aile ayni durumda. buyutulecek bir sey degil. ama ya is bulun ya da guzelce konusarak esinize bana biraz alan ac deyin. oturup hesabi kitabi size doksun. siz zaten ne kadar harcayip harcayamayacaginizi kendiniz anlarsiniz.

Kendi ustune basina birsey alirken de hesap kitap yapiyor mu, bu ay cok sıkısığız bir dahaki sefere aliyim diye erteliyorsa gercekten borcu var ve yetistiremiyor demektir. Ama disarida yemek yerken para hesap kitap yapmiyor da size gelince yapiyorsa bu adsmdan koca olmaz.
Mesela bazen gider avm de yeriz dışarıya çıkmışsak evde yiyelim diye eve dönmeyiz .. ama bu bişey alma konusuna gelince hiç hoşlanmıyor hele bi mağazaya girdiğimde ne gerek var çıkalım der gibi bakıyor gözleri .. kendine sürekli bişey alan bi tip değil yani normali de böyleydi evlenmeden önce ,ama alırsa da çok para veriyor (Ben cüzi harcarım ) benim 4 Ayakkabım onun 1 ayakkabına bedel diyeyim

Evet en nefret ettiğim huyu haksız bile olsa sonuna kadar haklı gibi üste çıkar bağırır kavga eder ama çok iyi bilirim haksız olduğunu içten içe bildiğini .. hep burada tıkanıyor niye böyle anlamıyorum bi insan haksızsa haksızım diyebilmeli çözüm yok hep böyle sonra kendiliğinden düzelme sonra yine aynı
Önce size üzücü haber vereyim, bu karakter yapısı kalıcı. Yani degisebilen bi durum değil ne yazık ki, hatta ilerleyen zamanlarda daha da sıklaşacak. Güzel haberse, ben size simdi fikrimi söylemek istemiyorum ama siz biraz daha derinlemesine bu konu üzerine düsünüp kafa yordukça aydınlanma yaşayıp kendini daha cok seven/düsünen biri olacaksınız. Farkında olduklarınızın yanında farkında olmadan kendinizi feda ettiğiniz şeyler de var. Hiçbiri de karsılık görmüyor ne yazık ki, en kısa zamanda maddi ve psikolojik gücünüzü elinize almanızı temenni ediyorum

Artık bu huyundan bıktım ama buradaki arkadaşlar bana çalış bıdı bıdı eşim ya eş eş .Alamayacak durumda olsa ben şstemem zaten .. olmayan bişeyin neyi istenir ama veremeyecek durumda değil verebilir sadece parayı çok seviyor sanki keyfi gibi görüyor . Aylık da bi harcamam yok yani bana kalkıp 150 lira için ağız açmasın bir gün tamam desin istiyorum böyle kavgasız surat asmaksızın. Sadece tamam desin ben sürekli bu tekrardan bu olgudan sıkıldım
Ama huyu bu, kavgasız , surat asmadan tamam al demeyecek sanırım. Sevgiliyken nasıl anlamadınız ki cimri olduğunu? Mutlaka o zaman da paranın lafını ediyordur. Kartını verip sonra sizden parasını almasına çok şaşırdım, bu evlilikte ''biz'' olamamış eşiniz.

calismaya ve hesap vermeden harcamaya alistiginiz icin bunalmissiniz. yoksa borc odeyen, su kriz donemi zor gecinen her aile ayni durumda. buyutulecek bir sey degil. ama ya is bulun ya da guzelce konusarak esinize bana biraz alan ac deyin. oturup hesabi kitabi size doksun. siz zaten ne kadar harcayip harcayamayacaginizi kendiniz anlarsiniz.
Hayır sadece Benim masrafım değil ,bu mutfak masrafındaki en ufak şey için bile geçerli Ve borç keyfi bi şekilde istediği bişeyi almak için . Düğün borcumuz bitti .. benim zaten harcama masrafım onun ödeyeceği miktarda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X