• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırmak üzereyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Virüs dolasıyla şuan evde kalmaya mecburum rahatsızlığım var maalesef ,oturup güzelce anlatıyorum asla kabul etmiyor böyle olduğunu da

ben bir gün bu forumda çok güzel bi cümle okumuştum. bir hanım demişti ki, 'birini ikna etmeye çalışmayı gereksiz buluyorum. bir şeyi nasıl istiyorsam o şekilde olmasını söylerim', yaklaşık böyle bir şey. birini bir şeye ikna etmeye çalıştığınızda ezilirseniz, siz istemediğiniz bir şeye ikna olmak zorunda kalıyorsunuz. niye böyle olsun illa yani. para sizinse harcayın, borcunuz için de sorumsuz davranmadan. kime ne. gelmişsiniz kaç yaşınıza

Cimri biriyle yaşamak zordur tahmin edebiliyorum ama savurgan olup, borcunu harcını bilmeyen biri olmasından daha iyidir. Yakınlarımdan gördüm, kendi hayatımda da bir kısmına şahit oldum. Eşinizin de yaptığı çok hoş değil ama tek başına her şeyin üstesinden gelmeye çalışıyor belliki. Salgından sonra umarım işe girer rahatlar duruma gelirsiniz.
Teşekkür ederim umarım 🙏🙏

Hanımefendi size o 2 yıllık hayatımın özetini geçebilecek durumda Değilim belli ki şartlarım izin vermedi çalışmadım keyfe keder bi çalışmamazlık olsaydı şuan yakınacak biri olmazdım dimi ? Ayrıca kardeşimden para dilenmiyorum kimseden dilenmiyorum sizi de ilgilendiren bi durum değil yollaması da
eminim öyledir :dondurma: eşinize hayatta kolaylıklar diliyorum zor bir hayatı var

Bizde yuklu borc ödüyoruz esım cok cömerttır kartlar evde durur bana ıstedıgın zaman herseyı al der ama ben elım gıdıp alamıyorum. Belkıde bunu bıldıgı ıcın benden gızlemıyor. Ben tutumluyum ıkımızde savurgan olsak bısey sahıbı olamayız. Ikı uc ay bısey almam alıncada 500-600 lıralık alırım. Bazen paramız yok fılan der bende vardır Vardır derım😁 cevremdekı kadınlara göre cok az harcıyorum😁 esınızın huyu degısmez bence sız bıan once calısın duzenınızı oturdun. Mesela aylık kısısel ya da ev ıcın aldıklarınız ne kadar?
Aylık kişisel kendime hiç bişey almıyorum Sabit harcamam yok ,Makyaj malzemem biter vs öyle biterse biteni alırım sadece .. Ev için de kendi alır markete liste yaparız öyle .

İyi geceler hanımlar.2 yıl olacak evliyim severek evlendik. Başka şehire geldim eşimin işi yüzünden ,yaşadığım şehirde iyi bir işim maaşım vardı .Bütçeme göre her istediğimi alır giyer harcardım .. Evlendik borçla ,eş ailesinden sıfır destekle ,o yüzden sürekli borç ödedik ödüyoruz.Ben eli açık biriyim bişeyin hesabını yapabilecek biri değilim ne eşime karşı ne bişeye .. Çalışamadım burada ,eşim sürekli her şeyin hesabını yapan ,benim ihtiyaçlarımı ihtiyaç gibi görmeyen biri .Alırken surat ifadesi değişiyor hissediyorum ,bende bu yüzden bazen almıyorum bazen de sadece almam gereken zaruri şeyleri alıyorum .. Bu yaşıma kadar Asla Eli sıkı biri olmadığım için bunalım geçireceğim bu konudan .. Mesela ,bişey alıyorum almak istiyorum parayı nasıl yapacağız (bi miktar param var hesabımda ,bazen kardeşim yolluyor ) Senin kartından çekerim o zaman diyor ,ben sadece onun kredi kartını kullanmış oluyorum .. Yada alacağım zaman kartını kullanayım Parayı benden çekersin diyorum çünkü her almak istediğimde kavga çıkıyor .. Artık çıldırdım kafayı yiyorum tamam yüksek bi miktar borç ödüyoruz ama ben 150 liralık bişey alsam da açlıktan ölmeyiz ama eşimin gözünde sanki o 500 lira gibi .. her bişey alacağım dediğimde illa beni çıldırtacak bişey söylüyor zaten çoğunu da kendi paramla alıyorum ..Yada ben kavga çıkarınca tamam al diyor ama önemi kalmıyor tabi ben çıldırınca da ben senin neyini eksik ettim diyor kafayı yememek elde değil .. bana harçlık vermez ama arada dışarda yeriz cüzi miktar da çarşı Vs alırım birlikte çıktığımızda.. ama ben artık onun bu huyundan bu cimriliğinden bıktım dayanamıyorum deliriyorum resmen Sürekli bişey alacaksam bu konunnn gündeme gelmesi kadar gereksiz bişey olamaz ,nasıl aşacağım bilmiyorum Çok kötüyüm Fikirlerinize yardımlarınıza açığım .. (Onun dışında merhametli ,yardım eder ,Anlayışlı ,hastalanırsam bakar,böyle biri )
Öncelikle ne borcu ödüosunuz.Adam demekki yetiştiremiyor.Bence sizde işe girin güzelce her şeyi ödersiniz.

Vallaha bende her şeyi çok ıstıyorum.Para harcamayı çok sevıyorum.Ama kendı paramı.

Sorunu çözemezsiniz, cömertlik gibi cimrilik de bir huydur. Bu arada hastalanınca bakmak ekstra bi özellik değil. Anlayıslı kısmına katılamadım, oyle olsaydı kardesinizin para yollamasındansa esiniz asla sizi parasız bırakmazdı. Sizin ihtiyac ve isteklerinizi göz ardı etmezdi. Bi de tek basına cimrilik olmuyor genelde cimrilik bazı sorunların bi semptomu gibi oluyor. Onun dısında nasıldır? Örneğin sizi dinlerken gercekten probleminizi çözmek icin mi dinler yoksa haklı cıkmak icin mi?
Sürekli kavga ettiğimiz konu bu zaten sadece haklı çıkmak için konuşur o yüzden hiçbir problem çözülmez ,rahatsız olmuyor kardeşimin yollamasından

Kendine karşı nasıl? Canı bişey istediğinde alır yer mi, kendine para harcar mi? Kendisi de hesabını biliyo mu yani?

İyi geceler hanımlar.2 yıl olacak evliyim severek evlendik. Başka şehire geldim eşimin işi yüzünden ,yaşadığım şehirde iyi bir işim maaşım vardı .Bütçeme göre her istediğimi alır giyer harcardım .. Evlendik borçla ,eş ailesinden sıfır destekle ,o yüzden sürekli borç ödedik ödüyoruz.Ben eli açık biriyim bişeyin hesabını yapabilecek biri değilim ne eşime karşı ne bişeye .. Çalışamadım burada ,eşim sürekli her şeyin hesabını yapan ,benim ihtiyaçlarımı ihtiyaç gibi görmeyen biri .Alırken surat ifadesi değişiyor hissediyorum ,bende bu yüzden bazen almıyorum bazen de sadece almam gereken zaruri şeyleri alıyorum .. Bu yaşıma kadar Asla Eli sıkı biri olmadığım için bunalım geçireceğim bu konudan .. Mesela ,bişey alıyorum almak istiyorum parayı nasıl yapacağız (bi miktar param var hesabımda ,bazen kardeşim yolluyor ) Senin kartından çekerim o zaman diyor ,ben sadece onun kredi kartını kullanmış oluyorum .. Yada alacağım zaman kartını kullanayım Parayı benden çekersin diyorum çünkü her almak istediğimde kavga çıkıyor .. Artık çıldırdım kafayı yiyorum tamam yüksek bi miktar borç ödüyoruz ama ben 150 liralık bişey alsam da açlıktan ölmeyiz ama eşimin gözünde sanki o 500 lira gibi .. her bişey alacağım dediğimde illa beni çıldırtacak bişey söylüyor zaten çoğunu da kendi paramla alıyorum ..Yada ben kavga çıkarınca tamam al diyor ama önemi kalmıyor tabi ben çıldırınca da ben senin neyini eksik ettim diyor kafayı yememek elde değil .. bana harçlık vermez ama arada dışarda yeriz cüzi miktar da çarşı Vs alırım birlikte çıktığımızda.. ama ben artık onun bu huyundan bu cimriliğinden bıktım dayanamıyorum deliriyorum resmen Sürekli bişey alacaksam bu konunnn gündeme gelmesi kadar gereksiz bişey olamaz ,nasıl aşacağım bilmiyorum Çok kötüyüm Fikirlerinize yardımlarınıza açığım .. (Onun dışında merhametli ,yardım eder ,Anlayışlı ,hastalanırsam bakar,böyle biri )
Yazanlara ithafen : çalışsan şuan bile bu tipler kadının maaş kartını alıp cebinde taşıyan çekip sadece harçlık veren tipler çalışsan yine de huzurlu olamayacaksin.. aynı sorunlar devam eder .. maaşına güvenip borcun bitse de bunu da alalım şunu da değiştirelim deyp insanın ömrünü tüketen erkek turu

Kendine karşı nasıl? Canı bişey istediğinde alır yer mi, kendine para harcar mi? Kendisi de hesabını biliyo mu yani?
Kendine karşı şöyle zaten eşim öyle sürekli alıp giyinen yapı da biri değil ama alırsa da kendine pahalı alır beğenirse kısmaz ben mesela 2 tane alırım uygun alırım kendi 1 tane alır ama pahalı alır

Kendine karşı şöyle zaten eşim öyle sürekli alıp giyinen yapı da biri değil ama alırsa da kendine pahalı alır beğenirse kısmaz ben mesela 2 tane alırım uygun alırım kendi 1 tane alır ama pahalı alır
Butcesını asan araba almıs daha ne alacak kı?

Aylık kişisel kendime hiç bişey almıyorum Sabit harcamam yok ,Makyaj malzemem biter vs öyle biterse biteni alırım sadece .. Ev için de kendi alır markete liste yaparız öyle .
Canım bence harcasanda harcamasanda esınden aylık harclık ıste kenara koy bısey alacakken ısteme evde bulunsun de ya esımın aılesı kadınları cok dıslı bu konuda alacaksın para getır dedın mı bıttı. Aylık 250 lıra mesena getırsın sız bırıkm yapın yada ıstedıgınızı alın o para sıze ozel olsun yanı. Bıraz kavga eder fılan ama ıkı aya alısır kararlı olun. Alıskanlık halıne getırsın.

Butcesını asan araba almıs daha ne alacak kı?
Hayır kendimize göre bişey alsaydık borcumuz olmayacaktı bunu demek istedim ama neden her lafımda bişey arama ihtiyacı duyuyorsunuz ?bunu anlamıyorum, benim eşim tek bu konuda değil genel olarak yapısal olarak böyleymiş bunu anladım tabi siz hala yok borç ödüyor yok bilmem ne yapmayın Allah aşkına ben yaşıyorum ben biliyorum yani sanki burada şımarıklık yapıp atla deve istemişim gibi

Canım bence harcasanda harcamasanda esınden aylık harclık ıste kenara koy bısey alacakken ısteme evde bulunsun de ya esımın aılesı kadınları cok dıslı bu konuda alacaksın para getır dedın mı bıttı. Aylık 250 lıra mesena getırsın sız bırıkm yapın yada ıstedıgınızı alın o para sıze ozel olsun yanı. Bıraz kavga eder fılan ama ıkı aya alısır kararlı olun. Alıskanlık halıne getırsın.
Bende böyle söyledim inanın evde bişey olsa başıma bişey gelse para bişey yok .. Her ay bi harçlık istiyorum İhtiyacım olur alırım gerektiği yerde sıkıştığı yerde zaten sana veririm diyorum Evde kalsın daha orayı bile aşamadık düşünün burada gelip bir de bana laf yapıyorlar

Hayır kendimize göre bişey alsaydık borcumuz olmayacaktı bunu demek istedim ama neden her lafımda bişey arama ihtiyacı duyuyorsunuz ?bunu anlamıyorum, benim eşim tek bu konuda değil genel olarak yapısal olarak böyleymiş bunu anladım tabi siz hala yok borç ödüyor yok bilmem ne yapmayın Allah aşkına ben yaşıyorum ben biliyorum yani sanki burada şımarıklık yapıp atla deve istemişim gibi
Adam cimri. Arabayı kendı ıstedıgı gıbı alıp borc yapmis seni de magdur ediyor benım gordugum bu.

Yazdıklarınızdan eşiniz borç denizinde yüzerken siz de keyfe keder para istiyorsunuz gibi birşey anlamadım, siz zaten ödenen borç dışında elde kalan parayı biliyorsunuzdur ve bu anlamda zaman zaman olan maddi ihtiyaçlarınızın giderilmesini istiyorsunuz, öncelikle işiniz şu anlamda zor eşiniz bu konuda empati yapamıyor, eğer o empati yapamıyorsa siz uygun bir dille bir ihtiyacınız olduğunda suratını asmasının sizi incittiğini, sonuçta sizin de ihtiyaçlarınızın olduğunu belirtin, bu problemi konuşmadan aşamazsınız, umarım bu huyunu en kısa zamanda törpüler, zira gerçekten zor ve yorucu bir huy.

Burada genelde yorumlar adamın borcu oldugu ıcın eli sıkı olabilceği ihtimali kabul edilerek yapılmış böyle bir ihtimal olabilir ama neden bu değilse 2 yıllık eşinin ihtiyaclarını karsılarken kadının burnundan getirmek de normal değil.

Her kadının çalışması taraftarıyım ama "çalışın kendiniz alın o zaman" demek de çözüm değil. Evlilik bu, "eşim benim için para harcamayacaksa ben bu ilişkiye nasıl güvenebilirim" diye düşünürüm. O yüzden hanımefendiyi haksız bulmadım ben. Kadın çalışmıyorsa erkek ihtiyaçlarını karşılamalı kardeşine muhtac olmadan harclığını vermeli. Tabi ki kadın da savurgan olmamalı. Ama evlendiğim adam çalışmıyorum diye ihtiyaclarımı suratını asarak alıyorsa ne anladım ben bu evlilikten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X