Çıldırmak üzereyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lütfen kendini alim sananlar biraz Kur'an ı Kerim'in Türkçesini okusun.Erkek kadının her türlü ihtiyacını karşılamak zorunda.
Kendine güvenmeyen karısına bakamayacak adam evlenmesin.
Dinimizce "KADININ HER TÜRLÜ İHTİYACI" kadının her istediğini talep ettiğiyle doğru orantılı mıdır? Yani kadının kendi için talep ettiği herşeyi erkeğin alma zorunluluğu var mıdır? Ve ekonomik açıdan kendine güvenmeyen erkeğin evlememesi gerektiği hangi ayet ve hadiste geçiyor.
Engin dini bilgileriniz ile bizi aydınlatın lütfen

Mesela bazen gider avm de yeriz dışarıya çıkmışsak evde yiyelim diye eve dönmeyiz .. ama bu bişey alma konusuna gelince hiç hoşlanmıyor hele bi mağazaya girdiğimde ne gerek var çıkalım der gibi bakıyor gözleri .. kendine sürekli bişey alan bi tip değil yani normali de böyleydi evlenmeden önce ,ama alırsa da çok para veriyor (Ben cüzi harcarım ) benim 4 Ayakkabım onun 1 ayakkabına bedel diyeyim
Çünkü yemekten o da faydalanıyor.
Yani o da yediği için, menfaati olduğu için yemeği sakınmıyor.
Size bir şey alırken para harcamak ona batıyor.
Çünkü sizin kullanacağınız eşyadan onun çıkarı yok. Neden masraf yapsın ki?
Lütfen iyi düşünün.
Bu adam size değil kendine para kazanıp harcamayı seviyor.
Bilirsiniz insanlar sevdiği insanlara yedirir içirir, gözü parayı görmez.
Eşiniz sizi sevse neden kendisine en iyilerini alırken, sürekli sizi yalvartıyor, en ucuza layık görüyor?

Bu kadar cimri bir insan kendini evlenmeden önce belli eder. Flört döneminde en çok avm gidilir, ufak gezilere gidilir cafe restauranta gidilir sürekli para harcanacak etkinlikler yapılır. Evlilik yolu zaten her aşaması para olan bir yol. Hiç ama hiç farketmediniz ve evlendiniz. Çalışmak istemiyorsunuz bana köpek gibi bakacak kafasındasınız. Ee bu kadar bakıyor işte.Şu dakikadan sonra bu adam değişmez. Ya kabul edeceksiniz ya ayrılacaksınız ya da çalışacaksınız.
Adam cimri değil. Keyfine düşkün.
Karısına cimri.

Dinimizce "KADININ HER TÜRLÜ İHTİYACI" kadının her istediğini talep ettiğiyle doğru orantılı mıdır? Yani kadının kendi için talep ettiği herşeyi erkeğin alma zorunluluğu var mıdır? Ve ekonomik açıdan kendine güvenmeyen erkeğin evlememesi gerektiği hangi ayet ve hadiste geçiyor.
Engin dini bilgileriniz ile bizi aydınlatın lütfen

Tabi nasıl isterseniz.
Evli misiniz bilmiyorum ama evliyseniz bilmeniz lazım. Erkek evlenirken kadına mehir ödemek ZORUNDADIR. Ve kadın mehrini istediği sürece saklar eve harcama zorunluluğu da yoktur. Kadının çocuğunu emzirme zorunluluğu bile yoktur. Bakara suredinden başlayabilirsiniz bakmaya birçok surede kadının hakları anlatılır ancak sadece bakarayı bile okumanız bence kafidir.

Ayrıca kendisi için araba alan bir adam eşinin istediklerini de gayet tabi alabilir. Hele hele eve para bırakmamanın savunulur hiç bir tarafı yok. Siz bütün bunlara rağmen gelmiş kendi hemcinsinize saldırıyorsunuz.

Benim engin bilgilerim çok uzun da beni bırakın sizde biraz bilgi edinip aydınlanmaya çalışın. En basiti empati kurun.

Ha bende 15 yaşından beri çalışan 3 lisans mezunu bir insanım ama hiç bir evli kadına çalış da kendin al demem. Erkekler eşlerine bakamayacaklarsa evlenmesin. Evnin işini gücünü yapacak bir hizmetçi bulup aylık ödesin ödeyebiliyorsa

Tabi nasıl isterseniz.
Evli misiniz bilmiyorum ama evliyseniz bilmeniz lazım. Erkek evlenirken kadına mehir ödemek ZORUNDADIR. Ve kadın mehrini istediği sürece saklar eve harcama zorunluluğu da yoktur. Kadının çocuğunu emzirme zorunluluğu bile yoktur. Bakara suredinden başlayabilirsiniz bakmaya birçok surede kadının hakları anlatılır ancak sadece bakarayı bile okumanız bence kafidir.

Ayrıca kendisi için araba alan bir adam eşinin istediklerini de gayet tabi alabilir. Hele hele eve para bırakmamanın savunulur hiç bir tarafı yok. Siz bütün bunlara rağmen gelmiş kendi hemcinsinize saldırıyorsunuz.

Benim engin bilgilerim çok uzun da beni bırakın sizde biraz bilgi edinip aydınlanmaya çalışın. En basiti empati kurun.

Ha bende 15 yaşından beri çalışan 3 lisans mezunu bir insanım ama hiç bir evli kadına çalış da kendin al demem. Erkekler eşlerine bakamyacaksa evlenmesin. Evnin işini gücünü yapacak bir hizetçi bulup aylık ödesin ödeyebiliyorsa
Yazdıklarınız arasında kaynağı gösterilmiş ilmi bir açıklama göremedim.
Saldırmak mı! Ne haddime. İsterseniz beğenmediniz yazılarımı, ANLAYARAK tekrar okuyun. İyi günler :)

Yazdıklarınız arasında kaynağı gösterilmiş ilmi bir açıklama göremedim.
Saldırmak mı! Ne haddime. İsterseniz beğenmediniz yazılarımı, ANLAYARAK tekrar okuyun. İyi günler :)

Lütfen konuyu şahsileştirmeyelim sizin aklınız size benim ki bana.
Bakara suresini açıp okumak size zor geliyorsa benim yapabileceğim fazla birşey yok. Kurandan sure örneği verdim. Daha ne vereyim. Direk Allahla görüntülü konuşmamı ayarlayacağım size

Işte bu gibi sebeplerden dolayı asla işi bırakıp evlenmek için başka şehire gidilmemeli bana kalirsa.

Böyle nasıl devam edecek bilmiyorum ben ,nereye kadar yada .. aileme söylesem bunun İÇin evlilik mi bitirilir der Hele de bu konuyu açsam annem yük olmamak için gelmez daha evime masraf olmasın diye zaten şimdi bile asla kıyamıyor o zaman ne yapar bilmiyorum
Eğer böyle devam ederse ya işe gireceksiniz yA da ayrılacaksınız. Ben bu zamana kadar hep kendim çalışıp kendim kazandım. Babamdan bile Hayır yoktu. Şimdi koca eline bakamam mesela çünkü bir şey alırken çok fiyat araştırmam. Beğendiysem alırım. Alışmışımx. O yüzden cimri insan sevmem hiç. Allah sabır versin. Babam böyle cimriydi. Hayat enerjisini emer bunlar 🤮

Hayır kendimize göre bişey alsaydık borcumuz olmayacaktı bunu demek istedim ama neden her lafımda bişey arama ihtiyacı duyuyorsunuz ?bunu anlamıyorum, benim eşim tek bu konuda değil genel olarak yapısal olarak böyleymiş bunu anladım tabi siz hala yok borç ödüyor yok bilmem ne yapmayın Allah aşkına ben yaşıyorum ben biliyorum yani sanki burada şımarıklık yapıp atla deve istemişim gibi
O kendini simartmis istediğini alıyor size gelince harcama kendine cömert size pinti,aylık para isteyin maaşından istediğinizi alın herşeyde sorulmazki ihtiyaçtır alırsın beğenirsin alırsın sürekli sormak bogardi beni.yaptiginizi yanlış görmüyorum maasindan para artıyorsa ailenizin gönderdiğini pek harcamayın o biriksin kenarda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X