Çıldırmak Üzereyim

dr_patoloji

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
452
284
123
13 aylık bir bebeğim var çok hareketli doğduğunda aylarca kolik krizlerini çektim.Son bir yıldır şöyle ayağımı uzatıp uyumadım tamam çocuğum küçük elbette bunu istemek lüks kabul ediyorum. Ama benim kapasitem değilmiş uykusuzluk. Küçükken daha kolaydı uyutması falan son iki aydır kafayı yiyeceğim ev işi mi işyerinin stresi mi het akşam çalışmam-okumam gereken yüzlerce makale mi hangisini yapacağımı şaşırdım şimdi işte hatun gece birde uyandı saat dört oldu ve uyku yok. Napayım nolur akıl verin. Beraber ben olmadan uyumuyor. Babasına iki saat vereyimde uyuyayım dedim yok efendim çığlık çığlığa arkamdan ağlıyor. Babada banandokunmasınlar diye çocukla adam gibi ilgilenmiyor. Ciddi ciddi istifa etmeyi düşünüyorum ama o zamanda tam dokuz senelik emeğim boşa gidecek öteki türlü kocam hiç yardımcı değil olmaya çalışsade asker habire nöbet görev.....vb kızıma gece çok bağırıyorum ama üç gecedir uykusuzum valla hepsini bırakıp evi terkedecem

Bence yuvanız ve çocuğunuza daha çok vakit ayırmak daha sakin kalabilmek adına işinize bir süre ara verin zaten 2,3 yaşından sonra anneye bağlılığı azalıyor ve sosyalleşiyor çocuklar, o zaman biz bugünleri bulamayız arayıp da, benim de 13 aylık oğlum var bazen çok yorsa da iyi ki çalışmıyorum diyorum çünkü dinlenecek kendime ayıracak vakti buluyorum çalışsam herşeyi yarım yapıp sonra üzülecektim maddi sorunlarda var ama bi sene daha idare edicez bu gidişle

Su an sizi cok iyi anliyorum ve ne diyecegimi bilemiyorum. Bende uykusuzum bebegim 4 aylik olucak ins bikac gün sonra. Klise olucak ama bu günler de gecicek ins deyip sabretmeye calisiyorum bende

Yakınınızda yardım ısteyebılecegınız bırılerı varsa destek olmalarını ısteyın ve yardım alın bence zaman zaman cogumuz aynı donemlerden gecıyoruzz

Bi kizim var 4 yasinda.Ikinciye hamileyim
bulantilarim yeni gecti,yeni kendime geliyorum.Her aksam ders calismam bir suru konu okumam, makaleleri okuyup ozetlemem gerekiyor.O kadar bunaldim ki..Evim pazar yeri gibi.Hicbirseye yetisemiyorum.Bugun oturup agladim.ne olacak benim bu halim diye..Sizi cok iyi anliyorum.

Kiziniz 13 aylikmis neden uyku egitimi vermiyorsunuz? Islerinizin cok yogun olmadigi,sizinde rahat oldugunuz bi donemde denemeyo dusunmez misiniz?
Uyku egitimindeki aglamasi,ona bagirdginizdan daha fazla etkilemeyecek belki bebeginizi. Size de yazik.Nereye yetiseceksiniz..
Allah yardimciniz olsun.

Kiziniza bagirmaniz neyi degistitiyor?zaten tum gun anne ozlemi cekiyor ve size ozleminden dolayi uykuya dalmiyor bebeginiz bunu bilin..tamam stresli olabilirsiniz ama el kadar bebege gecenin yarisi bagirmak kabul edilebilir bisey degil.
bebeginizden ayri yatmaya calismayin sizde,buyuk ihtimal ayri yatirmaya calisiyorsunuz o da sizi yaninda istedigi icin gece cin gibi oluyor.
bu donemi atlatana kadar ikiniz yatin,en azindan gece sizin sicakliginizi alsin.
yok yapamam,isimi de birakamam derseniz acilen anneanne babaanne hangisi bakmaya uygunsa onu bi sureligine sizinle yasamasi icin yaniniza cagirin..cocugun birine acilen guvenle baglanmasi lazim ve su stresli durumunuzda size ancak kaygiyla baglanir cocuk.

Evdeki gerginliği, sizin mutsuzluğunuzu hissediyor olabilir mi?

13 aylık bir bebek anne sütü almıyorsa bütün gece uyumalı normalde.

Cevaplar için teşekkürler,kızımı emziriyorum zaten uyanmasının ana sebebi zırt pırt emmek istemesi, uyku eğitimi vermeye cesaretim yok çünkü kızın qğlamalarına asla dayanamıyoruz,ne anneanne var nede babaanne çevremde kimsemiz yok yardım edecek işe ara veremiyorum çünkü sınavla kazandım burayı uzmanlık eğitim sürecini bitirmem lazım.

canım benım kızım 26 aylık ve ınan bır aydır kesıntısız uyumaya basladı...ben 25 ay boyunca kesıntısız 3 saat uyku nedır bılmedım..gecelerı 5-6 kez kalktım salladım yada emzırdım uyudu...ama memeyı kestıkten sonra duzeldı...2 yasında yanı..gececk bu gunler sabretmelısın...uyku egıtımı bende vermedım...aglatmaya karsıyım.kendı rahatım için evladımı aglatamam.nasılsa zamanı gelınce uyumayı oğrenecek....işi bırak dıyemem madem guzel bır işin var...sadece sabır..ona bagırmaktan vazgec...zaten senı anlamayacak ....bolbol sevgı ver ama sabırla ver...gecıcı bır sure bunlar unutma

Cocugunuza uyku düzeni verin gündüz hiç unutmayın arrik bir yaşını geçmiş aksamlari bir saat belirleyin 8 veya 9 o saate kadar oyalayin oynayın akşam te ve deliksiz uyr ben kızım bir yaşına girdiğinde öğle uykusuna bırakmıştım akşam erken yatiyordu bende dinlenebiluordum tabi cocukdan çocuğa farkeder bi deneyin derim

sizi çok iyi anlıyorum.
benim oğlumda aynı öyleydi. oturup ağlardım. ben anladım yapım çok sağlam değilmiş.. çok anaç değilmişim. öyle 3-5 çocuk büyütemezmiş..
gelgelelim oğlum 16 aylıkken birden bire hayatı düzene girdi. akşam 9 gibi yatıp sabah 6 gibi kalkmaya başladı öğlenleri tam 2 saat uyuyor. ve çalışıyorum..
inanın işe gelmediğim günler evde hiç dinlenemiyoruz. maşallah çok enerjik oluyorlar..
bir de biz kreşe başladık tamamen enerjisini orada atıyor. demem o ki işibırakmayın biraz daha dişinizi sıkın.. kreş çağına gelince rahatlarsınız. benim eşimin de nöbeti çalışma saati karışık ama beni dinlendirir saolsun.
sizde biraz dinlenin..
ev işlerini valla çok takmıyorum. bulaşıkları halledip gerisini canım isterse yani halim olursa yapıyorum. mesela halim avarsa 10 dk wc yıkıyorum. diğer gün evi süpürüyorum. başka zaman buzdolabınıtemizliyorum gibi.. tabi geceleri yapıyorum bunlarıda..
yemek işini de akşamdan planlayınca kolay oluyor. yine halim yoksa dışarıda yiyoruz.. öyle öyle büyüyorlar işte..

annelik gerçekten çok emek demekmiş onu anladım. Allah yavrularımıza uzun sağlıklı ömürler versin inş hepsi geçecek..

Benim bebeğim de 13aylık. Bu gece kaç kere kalktım sayamadım. Rahat yirmiden fazladır. Ve doğduğundan beri bu şekilde. Bu konudaki tek tesellim 3-5yaşında da kalkmayacak ya oluyor

hepimizin annesi de bizleri böyle büyütmedimi.. aksi halde annelerin hakkı ödenmez denmezdi degilmi evet zorlu bir sürec ama bende yogun çalışan 2 çoçugu olan çoçuklarının yaşları yakın olan anne çalışan evhanımıyım bagırmakla sıkıntıyı çözemeyiz daha sakin olmakta fayda var.

Yengem der ki akıllı kadın çocuğu babaya alıştırır.

Babaya al sen bak demeden yani sezdirmeden verin kucağına al sev diye. Bir zaman sonra babaya alışır bence.

Bu böyle olmaz tek başınıza hem ders hem bebek yetişemezsiniz paralanırsınız. Babanın yardımı şart. Bence eşinizle konuşun, ya yardım et ya da çıldırıcam çok yorgunum diyin. Bence istifa edip emeklerinizi heba etmeyin uzmanlık kolay kazanılmıyor.

emiyor da olsa 1 yaşını geçmiş bir bebeğin gece sürekli uyanmaması gerekir diye biliyorum, hastalık diş çıkarma dönemi olmadığı sürece
bence bir uzmanla görüşmelisiniz çocuk doktoru yada pedagog hangisi ilgilenir bilmiyorum da , uyku eğitimi vermelisiniz
ben normalde uyku eğitimine karşıyım ama sizin durumunuzda en doğru yol bu görünüyor, sizin için zor olduğu gibi bebeğiniz için de kötü bir durum kesintisiz uyuması gerek

Allahim sanirsam ki ben akilli bir kadinim ama ben bilerek yapmadim cocuk kendiliginden babaya alisti tabii babasinin yogun ilgisi buna sebep oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…