Herkese merhaba.
Öncelikle ülkece zor bir durumdan geçtiğimizin farkındayım, umarım bugünleri de en kısa sürede atlatabiliriz. Şu dönemde sağlıktan başka bir konu hakkında endişem olamaz diyordum ancak sizlere danışmak istediğim bir konu nedeniyle üyelik açmam gerekti. Bu konunun muhatabı burası değildir belki ama emniyete mi başvurmalıyım ne yapmalıyım bilemedim, akıl vermenizi umuyorum.
Zonguldak'ta yüksek lisans yapıyorum, yurt çıkmayınca ben de okul yakınında bir eve taşınmak zorunda kaldım. Normalde ailemle İstanbul'da yaşıyorum. Salgın başlamadan birkaç gün evvel ailemi ziyarete gelmiştim, okullar tatil edildiğinde de buradaydım ve dönmedim. Okuldaki son senem ve derslerimizi online eğitimle bitirdik sayılır, diğer üniversitelerde durum nasıldır bilmiyorum ama biz yüz yüze bir ders dönemi işlemeyeceğiz. Bunun bilincinde olarak iyi niyetle Zonguldak'taki ev sahibimi aradım, kontratım Ağustos ayına kadar ve 2 ay kadar erken çıkabileceğimi söyledim. Eğer bana hayır çıkamazsın kontratının bitmesi lazım gibi bir şey söylese yine sorun etmezdim, sadece erken çıkabileceğim için ev sahibimin de mağdur olmamasını istedim. Bu arada yaşanan süreç benim ailemi de birçok aile gibi maddi açıdan sıkıntıya soktu, buna rağmen birikmiş az bir kredi paramla ev kirasını aksatmadan ödemeye devam ediyorum.
Sorun şu ki, ev sahibim olan adam bana 20 Mayıs'a kadar evi boşaltmamı istediğini ve evi yeniden dekore ettirip vs. 2 katı fiyatına kiraya vereceğini söyledi. Ben zaten kiramı yatırmaya devam ediyorum, kendisinden kira indirimi bile talep etmedim ya da geciktireceğimi söylemedim, tamamen iyi niyetle erken çıkabileceğimi bildirdim. Bunları belirttiğimde de 20 Mayıs'a kadar evi boşalt yoksa ben eve çilingirle girerim dedi. Eve girip eşyalarımı toplayıp istersem bana yollayacağını, istemezsem direk o şekilde evi tadilata sokacağını söyledi. Ülkemizin durumundan dolayı gidip eşyalarımı alabilmem gibi bir durum zaten söz konusu değil. Hala Zonguldak'ta olup da eşyalarımı yollayabilecek bir tanıdığım da yok maalesef.
Sizden istediğim ev sahibi ile 2 gün sonra konuştuğumda hakkımı nasıl savunabileceğim ya da nereye şikayet etmem gerektiği konusunda yardımcı olmanız. İlk defa aile evimden ayrı bir ev kiraladım ve açıkçası bu sorunlarla nasıl baş edilebilir bilmiyorum. Biraz uzun olduysa kusura bakmayın, detayları da aktarmaya çalıştım. Teşekkürler, sağlıklı günler diliyorum herkese.