Çilingirle Eve Girmekle Tehdit Eden Ev Sahibi

Mesaj attıysa mesajla veya telde tekrar soylemesini sağlayıp kaydederek derhal karakola basvurun ve uzaklaştırma kararı aldırın
Maalesef kendisi böyle bir açık vermiyor. Telefon konuşmasını da kaydetmek yasal değilmiş sanırım ama mesajda böyle bir konu geçerse kesinlikle kanıt olarak saklayıp kullanacağım. Teşekkür ederim.

Birçok insan iyilikten anlamıyor gercekten, benim annem de ev sahibi dediğim gibi, ve maddi açıdan rahat biri değil yine de sırf zor durumdalar diye iki yıl bedava oturttu kiracısını, adamlar giderken avizelerimizi duylarımızı söküp götürmüş :/ doğalgazı üstüme almasam olur mu bedel ödemeye gücüm yetmiyor diyene güvendi, 10bin tl borc yapıp kaçtı bla bla daha bi ton sıkıntı. E ben burda kiracıyım, eve cok iyi bakmama ve hiçbir zammına ses cıkarmayıp günü gününe ödememe ragmen ev sahibim tam bir bas belası, kombinin bakımını bile üstlenmez kendisine ait olmasına ragmen..Diyecegim o ki bu isler tamamen vicdan meselesi, siz yumuşak durmayın hiçbir sekilde.
Benimde 1+1esyali kiraya verdigim evim var kiracı dört ay önce çıkacağını işten çıkarıldığını soyledi tamam dedik evi teslim alırken sağa sola şöyle bı bsktim incelrmedim herkesi kendimiz gibi sanıyoruz anlasmada yazılı olan 1senelik yeni ütüyle çamaşır askiligini tencerenin ve tavanın bir tanesini yeni üçlü prizi felan almış götürmüş arabaya sığacak şeyleri almis yani ,su aboneliği onun üstüne 5ay ödememiş tekrar kiraya verdim bir haftaya iptal et aboneliği diyoruz yapmadı hala bir ay gecti.abonelikleri kiracının üstüne yapıyoruz millet çok seytan olmuş yazik.

Herkese merhaba.
Öncelikle ülkece zor bir durumdan geçtiğimizin farkındayım, umarım bugünleri de en kısa sürede atlatabiliriz. Şu dönemde sağlıktan başka bir konu hakkında endişem olamaz diyordum ancak sizlere danışmak istediğim bir konu nedeniyle üyelik açmam gerekti. Bu konunun muhatabı burası değildir belki ama emniyete mi başvurmalıyım ne yapmalıyım bilemedim, akıl vermenizi umuyorum.

Zonguldak'ta yüksek lisans yapıyorum, yurt çıkmayınca ben de okul yakınında bir eve taşınmak zorunda kaldım. Normalde ailemle İstanbul'da yaşıyorum. Salgın başlamadan birkaç gün evvel ailemi ziyarete gelmiştim, okullar tatil edildiğinde de buradaydım ve dönmedim. Okuldaki son senem ve derslerimizi online eğitimle bitirdik sayılır, diğer üniversitelerde durum nasıldır bilmiyorum ama biz yüz yüze bir ders dönemi işlemeyeceğiz. Bunun bilincinde olarak iyi niyetle Zonguldak'taki ev sahibimi aradım, kontratım Ağustos ayına kadar ve 2 ay kadar erken çıkabileceğimi söyledim. Eğer bana hayır çıkamazsın kontratının bitmesi lazım gibi bir şey söylese yine sorun etmezdim, sadece erken çıkabileceğim için ev sahibimin de mağdur olmamasını istedim. Bu arada yaşanan süreç benim ailemi de birçok aile gibi maddi açıdan sıkıntıya soktu, buna rağmen birikmiş az bir kredi paramla ev kirasını aksatmadan ödemeye devam ediyorum.

Sorun şu ki, ev sahibim olan adam bana 20 Mayıs'a kadar evi boşaltmamı istediğini ve evi yeniden dekore ettirip vs. 2 katı fiyatına kiraya vereceğini söyledi. Ben zaten kiramı yatırmaya devam ediyorum, kendisinden kira indirimi bile talep etmedim ya da geciktireceğimi söylemedim, tamamen iyi niyetle erken çıkabileceğimi bildirdim. Bunları belirttiğimde de 20 Mayıs'a kadar evi boşalt yoksa ben eve çilingirle girerim dedi. Eve girip eşyalarımı toplayıp istersem bana yollayacağını, istemezsem direk o şekilde evi tadilata sokacağını söyledi. Ülkemizin durumundan dolayı gidip eşyalarımı alabilmem gibi bir durum zaten söz konusu değil. Hala Zonguldak'ta olup da eşyalarımı yollayabilecek bir tanıdığım da yok maalesef.
Sizden istediğim ev sahibi ile 2 gün sonra konuştuğumda hakkımı nasıl savunabileceğim ya da nereye şikayet etmem gerektiği konusunda yardımcı olmanız. İlk defa aile evimden ayrı bir ev kiraladım ve açıkçası bu sorunlarla nasıl baş edilebilir bilmiyorum. Biraz uzun olduysa kusura bakmayın, detayları da aktarmaya çalıştım. Teşekkürler, sağlıklı günler diliyorum herkese.
Bizde ev sahibiyiz ve ayrıca kiracıyım, ev sahibin hicbirsey yapamaz o binadan konuştuğun numarası olan yada yöneticinin numarası var mı evi öyle takip ederdin, sizde onu tehdit edin güzellikten anlamıyor demekki

Benimde 1+1esyali kiraya verdigim evim var kiracı dört ay önce çıkacağını işten çıkarıldığını soyledi tamam dedik evi teslim alırken sağa sola şöyle bı bsktim incelrmedim herkesi kendimiz gibi sanıyoruz anlasmada yazılı olan 1senelik yeni ütüyle çamaşır askiligini tencerenin ve tavanın bir tanesini yeni üçlü prizi felan almış götürmüş arabaya sığacak şeyleri almis yani ,su aboneliği onun üstüne 5ay ödememiş tekrar kiraya verdim bir haftaya iptal et aboneliği diyoruz yapmadı hala bir ay gecti.abonelikleri kiracının üstüne yapıyoruz millet çok seytan olmuş yazik.

İnsanlar iyi niyeti saflık olarak yorumluyor artık. Çok kötü ve kaba bir döneme denk geldik ne yazık ki. Size de cok gecmis olsun.

İnsanlar iyi niyeti saflık olarak yorumluyor artık. Çok kötü ve kaba bir döneme denk geldik ne yazık ki. Size de cok gecmis olsun.
Teşekkür ederim ben hiç uğraşmadım Allah indan bulsun inşallah sizde tez zamanda kurtulursunuz inşallah

Bizde ev sahibiyiz ve ayrıca kiracıyım, ev sahibin hicbirsey yapamaz o binadan konuştuğun numarası olan yada yöneticinin numarası var mı evi öyle takip ederdin, sizde onu tehdit edin güzellikten anlamıyor demekki
Teşekkür ederim, yönetici birkaç ayrı apartmanla ilgileniyor. Açıkçası daha önce pek yardımcı olmadı ev ile ilgili sorunlarda ama son çare kendisini arayabilirim belki.

Hiç bir çilingir açmaz o kapıyı. Çilingir çağırdım da ben bir kere bir sürü imza almıştı o evde yaşadığıma dair. Ev sahibinizle babanız ya da bir büyüğünüz konuşsun, sizi genç görmüş höt zöt konuşuyor.
İlk defa sizden duydum ben cagirdigimda gelip Cat diye açtılar valla ama keşke sizinki gibi yapsalar hırsız olmadığı ne belli

Haberlerde izlemiştim. Ev sahibi eve aynen böyle girmiş, çocuğun eşyaları da kapıya koymuş ama çocuk yine içeri girmiş, şikayetçi olmuş. Kendi bilir!

Haberlerde izlemiştim. Ev sahibi eve aynen böyle girmiş, çocuğun eşyaları da kapıya koymuş ama çocuk yine içeri girmiş, şikayetçi olmuş. Kendi bilir!
Yanıtınız için teşekkür ederim. Çocuğun şikayetinden bir sonuç çıkıp çıkmadığına dair bilginiz var mı acaba?

Ceren0, bilmiyorum. Showhaberde izlemiştim ama başı yanar. Normal bir şey olsaydı hiçbir ev sahibi kiracısını mahkemeye vermez eve bodoslama dalardı. Oysaki, kanunlar kiracıdan yana.

Polise gidip şikayetçi olun, ya da onlineihbar var, orayı doldurun resmini gönderin, bir daha beni rahatsız ederseniz bunu yollarım diyin ya da yollamayın, yolladım diyin.

Yapsin bence,hemen sikayet edersiniz,
Hatta esyalarinizda eksik calinan var diye ihbar edin,tazminat davasi acarsiniz ,ev sahibiniz3ckontrat surenizi hatirlatin,evinize girerse, dava acacaginizi ,meskene tecavuz oldugunu doyleyin,buna rağmen yaparsa ne ala

Yapsin bence,hemen sikayet edersiniz,
Hatta esyalarinizda eksik calinan var diye ihbar edin,tazminat davasi acarsiniz ,ev sahibiniz3ckontrat surenizi hatirlatin,evinize girerse, dava acacaginizi ,meskene tecavuz oldugunu doyleyin,buna rağmen yaparsa ne ala
Baştan sonra kadar haklısınız.
Ceren0, bilmiyorum. Showhaberde izlemiştim ama başı yanar. Normal bir şey olsaydı hiçbir ev sahibi kiracısını mahkemeye vermez eve bodoslama dalardı. Oysaki, kanunlar kiracıdan yana.

Polise gidip şikayetçi olun, ya da onlineihbar var, orayı doldurun resmini gönderin, bir daha beni rahatsız ederseniz bunu yollarım diyin ya da yollamayın, yolladım diyin.
Çok teşekkür ediyorum, tavsiyelerinizi de gerçekten dikkate alıyorum. Sağolun.

Öncelikle yorum yaptığınız için teşekkür ediyorum.Ben sizlerin de dediği gibi hakkımı en doğru şekilde savunacağım. Şayet bir üçkağıt çevirme niyeti varsa da ev sahibinin eve girmesi hususunda, elbet yasak bittiğinde ben evime gideceğim. Anahtarım kilidi açmadığı an polis çağırıp tutanak tutturmayı ve yerinde de suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum.
Anahtarin gobegini degistirmeyebilir. Siz ilk eve girerken yaninizda biriyle mi acsaniz kapiyi? Tanik olmadi acisindan. Evde birseyler yspildi ise de tanikla beraber polise gidip tutanak tuttursunuz.

Anahtarin gobegini degistirmeyebilir. Siz ilk eve girerken yaninizda biriyle mi acsaniz kapiyi? Tanik olmadi acisindan. Evde birseyler yspildi ise de tanikla beraber polise gidip tutanak tuttursunuz.
Yani inanın anahtar göbeği değiştirilmeden de evime girilebileceğini bilmiyorum. Teşekkür ederim, gidince yanımda bir şahit de bulundurayım mutlaka.

Yani inanın anahtar göbeği değiştirilmeden de evime girilebileceğini bilmiyorum. Teşekkür ederim, gidince yanımda bir şahit de bulundurayım mutlaka.
Cilingirciye actirirsa ve gobegi degistirmezse ayni anahtarla kapiyi acabilirsiniz. Cilingirci icin kapiyi acmak zor degil. O yuzden dedim yaninizda biri olsun gozleriyle o da gorsun.

Maalesef kendisi böyle bir açık vermiyor. Telefon konuşmasını da kaydetmek yasal değilmiş sanırım ama mesajda böyle bir konu geçerse kesinlikle kanıt olarak saklayıp kullanacağım. Teşekkür ederim.

Kanıt olmasa da karakola gitmelisin...

Back
X