Çillerim var diye utanip çekiniyorum. Beğenilmeyeceğimi hissediyorum. Özguven problemi yaşıyorum..

CilliSardunya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2017
1.032
1.509
133
Uzun zaman sonra herkese merhaba. Özlemişim buraları. Cillerim var bazen barışık yaşıyoruz kendisiyle bazende hiç barisamiyoruz.
Yuzumdekilere alıştım hatta seviyorum ama kollarım ve hafif hafif ellerimde de çıkıyor. Kışın hiç yok ama yazın güneş görsün güneş kremi sürmeme rağmen çıkıyor. 24 yaşındayım psikoloğa da gittim ama asamiyorum bu konuyu. Saklayıp gizlemek istiyorum ellerimi. Sürekli takıntı haline getirdim sürekli ellerime bakma istediği duyuyorum. Ve birde birini beğencek olsam hemen cillerimden dolayı beğenilmeyecegimi düşünüyorum. Toplu taşıma kullanıyorum sürekli elle9rmi saklıyorum. Evlenirsem esimin ailesi ile bir yere gittiğimde pikniğe falan herkes ellerime kollarıma bakacak gibi düşünüyorum ve soğuyorum. Ilk defa tanıştigim birileri ile güneşte konuşmak istemiyorum güneşli bir ortama girmek istemiyorum.. asamiyorum arkadaşlar. Şimdi soracaksınız hiç Erkek arkadaşın olmadı mı diye evet oldu ama uzun süreli olmadı. Biri ile yeni tanışmıştım flört gibiydi görüştük ettik . Sonra beni eve bırakırken arkadaşı öle mesajlarını gördüm tesadüfen o kişiye olmucak yazmış sanırım arkadaşı da niye demiş oda cilleri var yazmış. ( 3seje oldu) ilk defa biri bunu bahane etti. Neyse canımlar. Olaylar bu şekilde. Belki çözüm yok ama içimi döktüm rahatladım

Çil seven insanlar da var. Neden ellerinizi saklıyorsunuz ki ?

Sağlığınız yerindeyse , sağlıklı bir insansanız gerisi boş.

Bundan 3 sene önce , muhtemelen o da 21 yaşında olan bir çocuğun ; arkadaşına yazdığı "olmayacak" mesajına mı takılıyorsunuz ?

Herkes birbirini beğenmek, çekici bulmak zorunda değil.

Yüzümde çil olsun diye çocukken yapmadığım kalmamıştı. Bunun için çil tedavileri var. Melanini emen en iyi tedavi ise lazerdir. Lazerle yok etmeniz çok kolay. Ufak şeyler böyle şeyler. Bunları hayatinizin merkezine koymayın sizi sevecek olan herseyinizle sevmeli. Simdi cilinoz olmaz zayif olursunuz evlendikten sonra kilolu ve çilli de olabilirsiniz.karsi taraf çok mu mükemmeldi de sizin cillerinizle bozdu kafayı. Kendinizle barisirsaniz hersey sizin için daha iyi olacaktir

Onlar kalıcı çözüm değil malesef. Profesöre gitmiştim. Bende kalıcı bisey olduğu için vücut üretiyor bunu. Geçici süreli geçer sonra tekrar çıkar hatta büyük güneş lekeleri şeklinde çıkabilir demişti. Evet önce kendimle barismayi öğrenmem lazım

Ben çile bayılıyorum mesela,o kişiyle aranızda birşey yaşanmaması hayranına olmuş aslında.Çil hiçte utanılacak,sıkılıncak bir özellik değil,bilakis daha özellikli kılıyor insanı.

Güneş kremi kullanın bu kadar dert edeceğinize. Siperi uzun şapkalar var.

Bence aşırı takmışsınız çil bu ara moda hatta

İyi ki leke değil.

Sosyal medya da paylaşılan fotoğrafların bir kısmında gördüğüm efektle çil yapıp paylaşıyorlar.
Eminim çok ama çok yakışıyordur çilleriniz.
Lütfen eski olan olayı atın kafanızdan.
Bende küçükken şaşıydım mesela rahmetli küçük Zekeriya Beyaz gibiydim herkes dört göz diye dalga geçerdi, şimdi bende onu düşünüp kendime hayatı zindan mı etmeliydim ?

Dediğim gibi eminim çok yakışıyordur ama siz psikolojik olarak beğenmediğinizden, kendinizi dibe çekiyorsunuz.
Kendinizle barışırsanız ne kadar haksızlık ettiğinizi anlayacaksınız o güzelliğinize...

14 yasındaki kizim kas maskarasıyla tüm yüzünü çil yapıyor? VE gercekten asırı güzel cok farklı bir havası var çilin bence:)Keske su insan ırkımız insanlari birbirlerine yakıstırırken kiloydu çildi boydu bakacağina kalp ve beynen de nasıl olabilir diye bakabilseydi.

İyi ama çil çok güzel bir şey arkadaşım çocukken bende de vardı , geçti. Keşke geçmeseydi

Çil kötü çirkin gözüken birşey değil ki, yüzüne kına veya başka birşeylerle çil varmış gibi yapanlar var sosyal medyada görüyoruz , benim yengemde de çiller var yüzünde kadın yine güzel sizde eminim ki güzelsiniz sadece fazla takmişsınız, çoğunlukla beyaz tenli kişilerde oluyor bu çiller , yüzünde doğuştan leke olanlar ne yapsın, fiziksel rahatsızlıklari olan ben mesela ne yapım keşke sadece çiller benimde çıksaydı yüzümde .

benim esimin de cilleri var, ben seviyorum.

yazın benimde çıkıyor çillerim eşim geçen gün geldi aaa senin çilin varmış dedi bende 2 senede nasıl farketmedi diye kızdım
açık tenli birçok insanda yazın çıkıyor ve bence yakışıyor çil insanlara
kendinize bu kadar sorun etmeyin siz kendinizi sevin o enerjiyi hisseden herkes sizi zaten sever

Yaa severim onu kesinlikle öyle. Ama ülkemizde malesef bi güzellik algısı var. Benim için bi kalıbı yok ama işte kendimde olunca takıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…