- Konu Sahibi CilliSardunya
-
Bir doktorla sınırlı kalmayın. Teknoloji her saniye yenileniyor. Muhakkak bir dr çözüm bulacaktir. Ayrica bu hayatta nasıl olursak olalım kendimizle barışık ve mutlu olalım. Tatlı canınızı üzmeyin inanın doğru insanı bulduğunuzda anlayacaksınız.Onlar kalıcı çözüm değil malesef. Profesöre gitmiştim. Bende kalıcı bisey olduğu için vücut üretiyor bunu. Geçici süreli geçer sonra tekrar çıkar hatta büyük güneş lekeleri şeklinde çıkabilir demişti. Evet önce kendimle barismayi öğrenmem lazım
3 sene önce biri cilleriniz var diye iliskinizin surmeyecegini soylemiş. Bundan sonra mı oldu bu takıntınız yoksa daha oncesinden de var mıydı? Vardıysa da muhtemelen cocukluk doneminde çapsız okul arkadaşlarınız çilli diye alay ettikleri içindir. Bazı çocuklar pek severler çünkü milletin orasıyla burasıyla alay etmeyi.Uzun zaman sonra herkese merhaba. Özlemişim buraları. Cillerim var bazen barışık yaşıyoruz kendisiyle bazende hiç barisamiyoruz.
Yuzumdekilere alıştım hatta seviyorum ama kollarım ve hafif hafif ellerimde de çıkıyor. Kışın hiç yok ama yazın güneş görsün güneş kremi sürmeme rağmen çıkıyor. 24 yaşındayım psikoloğa da gittim ama asamiyorum bu konuyu. Saklayıp gizlemek istiyorum ellerimi. Sürekli takıntı haline getirdim sürekli ellerime bakma istediği duyuyorum. Ve birde birini beğencek olsam hemen cillerimden dolayı beğenilmeyecegimi düşünüyorum. Toplu taşıma kullanıyorum sürekli elle9rmi saklıyorum. Evlenirsem esimin ailesi ile bir yere gittiğimde pikniğe falan herkes ellerime kollarıma bakacak gibi düşünüyorum ve soğuyorum. Ilk defa tanıştigim birileri ile güneşte konuşmak istemiyorum güneşli bir ortama girmek istemiyorum.. asamiyorum arkadaşlar. Şimdi soracaksınız hiç Erkek arkadaşın olmadı mı diye evet oldu ama uzun süreli olmadı. Biri ile yeni tanışmıştım flört gibiydi görüştük ettik . Sonra beni eve bırakırken arkadaşı öle mesajlarını gördüm tesadüfen o kişiye olmucak yazmış sanırım arkadaşı da niye demiş oda cilleri var yazmış. ( 3seje oldu) ilk defa biri bunu bahane etti. Neyse canımlar. Olaylar bu şekilde. Belki çözüm yok ama içimi döktüm rahatladım
Teşekkür ederimEskiden ben de çok takardim cillerime çok üzülürdüm kimse beni sevmez çok çirkinim sanardim. Lazer bile yaptırdım geçer gibi oldu sonra geri geldi. Üniversite hayatımda etrafımdaki herkes çok farklı bir havam olduğunu çok güzel olduğumu söylemeye başlayınca ve sevgili olma teklifleri gelince anladım aslında sorun çiller değil benim özgüvenimin eksik olusuymus. Yıllarca kendimi gereksiz yere üzüp sürekli geri plana atmışım. Evliyim şimdi ve eşim cillerimi çok seviyor hatta artık ben de seviyorum. Neden bunlar benim yüzümde diye sabahlara kadar agladigim cillerimi seviyorum artıksiz de kendinize güvenin bence karakteristik bir özellik bu iyi değerlendirmek lazım fondotenle falan kapatıp saklamaya çalışmayın o zaman kötü duruyor gerçekten. Benim de ellerimde kollarimda var inanın hiç sıkıntı edilecek bişey değil siz taktiginiz için size çok büyük bir sorun gibi geliyor vucudunuzla barışın o Zaman mutlu olursunuz.
Ah bu annelerCillerim var uzun yıllar barışık değildim. Annem leke tedavisi ne duysa üstümde uygulardı. Ama sevilmeye engel değiller. Hatta bir sevgilim yüzündeki bütün yıldızları öpmek istiyorum demişti. Hala aldığım en harika iltifattir.
Kendini sev özgüvenli ve pırıl pırıl ol. Bak nasıl dolacak etrafın
Eminim çok tatlı ve guzelsindir. Kalk giyin dolaş kendine vakit ayır. Ve gülümse. Güzelliğin anahtarı mutlulukturAh bu annelerçok hoş bir iltifatmis gerçekten.
Çok haklısınız. Bakacağım videoyada teşekkür ederimMillet kınayla çil yapıyor çekici bulduğundan. Bence kendinizi olduğunız gibi sevin. Rabbim sağlık versin. Eminim çok güzelsinizdir. Hayat tek bir kişinin söylediklerinden ibaret değil. Bu tarz bir konuyla ilgili Beyhan Budağın videosu vardı. İsterseniz izleyin. Bu hayatta en büyük haksızlığı kendimizi başkalarının gözüyle değerlendirerek yapıyoruz yine kendimize yapıyoruz. Sizi her halinizle sevecek biri olmalı zaten. O kişi oldukça yanlışmış. Sanki kendisi Brad Bit. Siz bu konuda takıntılı olursanız hayatınıza bu konuya takacak kişileri çekersiniz. Önce siz kendinizle barışın ve sevin. Gerisi kendiliğinden halolur.
Yaa teşekkür ederim o sizin güzelliğiniz.Eminim çok tatlı ve guzelsindir. Kalk giyin dolaş kendine vakit ayır. Ve gülümse. Güzelliğin anahtarı mutluluktur
Bence herkes kendine özgü güzellikler ile güzel. Ama ben bunu anlasam da uygulayamiyorum. Evet boşa yıllarca çok üzüldüm. Şimdi de takıntı yapıyorum ama bu hayata bi kere geliyoruz. Teşekkür ederimAyy tam tersi şanslısınız. Çil sempatik ve dişil bi şey.
O eleman kaşının üstünde gözü var derdi çiliniz olmasa.
Size bir örnek; ben 1.78 boyundayım üniversite zamanı biraz kilo alıp 70 kg olmuştum. Boyuma göre çok az ve yapım ince. Bi eleman at gibi bu kız olmaz demiş.
Kime göre neye göre? Taktım tabii. Ama sonra başka biri fiziğin çok güzel dedi.
Çile geri dönersek taktığın için sana öyle geliyor.
Çok rahatsızsan sür güneş kremini ama emin ol abartıyorsun.
Mesela tüm bacaklarım çatlak dolu, ne paralar döktüm düzelmedi şimdi farkediyorum ki boşa takmışım..
Daha öncesinde vardı. Tam da tahmin ettiğiniz gibi ilk okulda erkek arkadaşlarım çilli horoz diye dalga geçerdi. Sonra bi kız arkadaşım 6. Sınıftaydim hiç unutmuyorum cillerin olmasa güzel olurdun dedi. O zamana kadar cillerimin farkında değildim sonra baktım leke leke biseyler var. İşte bunlar alt yapıyı oluşturdu. Cillerim olduğu için çirkin olduğumu düşündüm yıllarca.3 sene önce biri cilleriniz var diye iliskinizin surmeyecegini soylemiş. Bundan sonra mı oldu bu takıntınız yoksa daha oncesinden de var mıydı? Vardıysa da muhtemelen cocukluk doneminde çapsız okul arkadaşlarınız çilli diye alay ettikleri içindir. Bazı çocuklar pek severler çünkü milletin orasıyla burasıyla alay etmeyi.
Kendinizle barışık olmak dışında bir lüksünüz yok malesef. Sırf çilleriniz var diye kendinizi diğer insanlardan hakir görerek önce siz kendinize haksızlık ediyorsunuz. Sizi sırf cilleriniz var diye istemeyecek sığ insanları cevrenizde zaten barindirmayin. Insanların hepsi sizin düşündüğünüz gibi yüzeysel değiller. Dediğim gibi yüzeysel olanları da zaten siz ayıklayın hayatınızdan. Misal ben çil severim. Isterse bir insanin vucudunun tamamı cille kaplı olsun bu beni rahatsız etmez (ki niye rahatsız etsin ki zaten) farklı olmak güzel bir şey bence. Bu sıralar moda zaten çilli gezmek; millet makyaj hilesiyle kendisine çil yapma peşindeyken siz çillerim var diye karalar bağlamışsınız. Başkalarından kabul görmeyi beklemek yerine önce siz kendinizi kusurlarınızla (size gore bir kusur) sevmeyi kabul etmeyi ögrenin. Bunu yapabildikten sonra diğerlerinin hakkinizda ne düşundukleri zaten umrunuzda olmayacaktır emin olun.
çağlar öncesinden bir ses duydum sankiben evropaliyim evropa diye hava at begenmeyenlere ve onlara siz orta dogulu kapkara seysiniz diyi ver
Yok onunla alakası yok önceden de vardı bu lise yıllarım buna takmakla geçti. Diğeri unv zamanıydı evet oda tuz biber oldu ama sebep o değilBir ara çilli olmak için estetik yaptıranlar bile olmuştu.
Hatta modaydı sanki uzunca bir zaman önce.
Yani o çocuk çilleri olduğu için olmaz dedikten sonra dert etmeye başlamışsın gibi geliyor.
O sevmeyebilir ancak seveni de çok bilesin
Çocukluk döneminde alay edilmeyen bir çocuk yok denecek kadar azdır. Hiç bir eksik bulamazsalar adınla, soy adınla, sosyoekonomik durumunla...illa alay edecek bir şeyler bulurlar. 4. 5. Sınıftaki hallerimi hatirliyorum da gayet de bilinçli, olgun ve vicdanlı bir insandım. Yani 6.sinifa giden birini ben cocukluk kategorisinde görmüyorum. Bilinçsizliğinden, eğitimsizliğinden ilgisizliğinden yapmış bunu. O yüzden o size böyle bir söyledigi icin kendinize uzülmek yerine o kişiye üzülmeniz gerekir. Ben çocukken plajda yüzü komple yanık olan genç bir kız çocuğu görmüştüm ve kendisini kötü ve eksik hissetmemesi için ona bakmamak adına asla ondan tarafa kafamı çevirmemeye gayret ettiğimi hatırlıyorum. Etrafinda sakat, yüzü yaralı, siyahi vb bir insan gorduklerinde yaratık gormüş gibi dışlayarak ya da acıyarak gozlerini dikip bakan ve baktiklari kisilerin kendilerini kotu hissetmesine sebebiyet veren cahil insanlardan nefret ederim. Demem o ki dünya da eksiği kusuru olan hiç bir insan bu tarz anlayışsız, şekilci, cahil insanlar kadar çirkin olamazlar. Onlarin sizi degil sizin onlari küçümsemeniz hatta otekileştirmeniz gerekir. Yarin bir gun bu ayni insanlar çocugunuza da ayni muameleleri gostermeye kalkacaklar. Siz kendiniz bu insanlara karşı kendinizi yetersiz hissederken nasıl olacak da çocugunuza o özgüveni aşilayabileceksiniz? Bizler her türlü zorbalığa karşı dirençli ve bilinçli olmadığımız taktir de böyle insanlar başkalarının enerjilerini, özgüvenlerini emmeye onlara çeşitli psikolojik travmalar yaratmaya devam edecekler.Daha öncesinde vardı. Tam da tahmin ettiğiniz gibi ilk okulda erkek arkadaşlarım çilli horoz diye dalga geçerdi. Sonra bi kız arkadaşım 6. Sınıftaydim hiç unutmuyorum cillerin olmasa güzel olurdun dedi. O zamana kadar cillerimin farkında değildim sonra baktım leke leke biseyler var. İşte bunlar alt yapıyı oluşturdu. Cillerim olduğu için çirkin olduğumu düşündüm yıllarca.
Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?