- Konu Sahibi RebeL_AnqeL
-
bence cilt bakımında korkma. bitkisel urun kullan.bitkisel urun kullanan yerde bakım yaptırmaya özen goster. bende cok tırsardım onceleri ama simdi oh be diyorum valla.
cilt duzene girince insan cok rahatlıyor cunku.
ben evde yapılan seylere bek guvenmiyorum desem yeridir. bana gore belge ve sertifikalarıyla kendini kanıtlamıs icerigi oldugunca dogal olan urunler daha iyi.. Foreverın aleo-veralı urunlerini kullanıyorum ben
cok cok memlunum.Ama piyasa urunu degil bunlar.Piyasa urunu olarak Garnieri tavsiye edebilirim.Aktarlardan doğal kil maskesi alıp haftada bir yuzune uygulayabilirsin.Gul suyu ile cildini temizleyebilirsin.Garnierin cesitli urunleri var cildine uygun olanları secebilrisn.
Guvenebilecegin bir yer yoksa cilt bakımı icin bosver evde yap derim ben bakımını daha iyi..
Sakın sivilcelerini veya siyah noktalrını sıkmaya veysıktırmaya kalkma.sıkarsanda tonik ve maske uygula ki gozenekler kapansın. ben 25 yasında basladım bakıma am cildim cok feci idi simdi baya baya duzeldi.rahatladım.yani illa bir yere gitmekte gerekmiyor ama cilde dogru bakımı yapmak sart bence.tabi kullanılan urunde cok onemli..ben deneye deneye ens onunda kendim icin dogru olanı bulabildim allahtan:)
evde ucuz yollu bi şeyler düşünelim bakalım sana.
siyah nokta varsa temizliğe önem vermen lazım. dalin in bitince uygun bi yüz yıkama jeli al. dalin bebek sabununeutrogena, loreal, garnier, olay, clean and clear, nivea vb. markaların yüz temizleme jelleri 10-20 tl civarında olanlar. yine bazıları sebamed kullanır bakterilere karşı da etkilidir bu eczanelerde de satılır doktorlar yazar genelde. bu da 25 tl falandır herhalde. birkaç parfümeri dolaş yüzüme hangisi uyar de not al onları sonra tek tek araştır burdan. toniklere devam et. güzelce yıka yüzünü tonikle sil. göz çevrene tonik falan sürme suyla temizle kırışır sonra. yüzüne yağlı krem sürme. arko yağlı olur genelde o da yüzünü yağlandırır. yüz kremi alabiliyosan yaşına göre su bazlı! nemlendirici al. vıcık vıcık sürme ama:) gül suyu da güzel yapıyor aslında ama hakiki olcak bi de sıcaktan güneşten korumak lazım. 5 tl ye bulursun onu da. hem besler. arko dansa bol bol gül suyu sürersin:) sivilcelerini sıkma:mymeka: doktora git ilaç yazsın onu sür. siyah noktaları da sıkma yara bere içinde bırakma yüzünü.
göz altları için of of o hiç geçmez ama hafifler. uykuya dikkat et. patates dilimleyip koyanlar iyi geliyo diyor. yine sallama çayları buzlukta dondurup koyanlar var. benim genelde şişlik olur. soğuk suyla havlu ıslatıp gözüme koyunca hafifler. bu da aklında olsun.
sonra kil maskesi de iyi geliyor bana. yağlı ciltlere öneriliyor. tek denemelik pakette maskeler var dermokil in nivea nın falan. cildine uygun olanları deneyebilirsin. 3-5 tl onlar da bakarsın memnun kalırsan devam edersin aynı ürüne. çünkü maskeler büyük ambalajda alınca pahalı oluyor. beğenmezsen paran boşuna gitmesin. sivilcen varsa peeling li ürünler kullanma onlar sivilceni yırtabilir. ama peeling de yararlı bi şey eğer sivilcen bölgeselse sivilcesiz yerlere kullanabilirsin.
yaz geliyo salatalık mevsimi gelince onu da sürebilirsin yüzüne annen salata yaparken al kabukları yapıştır yanaklarına:) doğal ürünlerle maske tarifi çok var burda da onları dene. herkese işe yarayan şey başka.
sonra kendine ait yüz havlun olsun. ortalıkta bırakma elini de silme ona sık sık değiştir ki bakteri olmasın. bak bu önemli!
bol bol su iç. dengeli beslen. sen ne sürersen sür cildin içten de beslenmesi gerekiyor. onu yemem bunu yemem deme hamburger çocuğu olma.
of ne nasihat ettim ama... kendi yaptığım hataları siz yapmayın istiyorum. kızkardeşim de 16 yaşında ona da çemkiriyorum böyle yüzünü yıka dişini fırçala sivilceni elleme diye.:tomato:
birkaç gündür bakamadım ben de. göz çevresi morluğu eğer genetikse yüzeysel uygulamalarla pek de bi sonuç alamazsın. ama uykusuzluk vb. durumlardan oluyorsa düzelebilir pek bi bilgim yok. kapatıcı olayına gelince stick kapatıcı(ruj gibi döndürünce çıkıyo) tarzı göz altı kapatıcıları var. onlardan kullanabilirsin. kendi teninin renginde olursa doğal durur. fiyatlar markaya göre çok değişiklik gösteriyor. ama bence şimdiden böyle şeylere alışma. özel günlerde annenden falan kullan yeter daha yaşın 18:) ayrıca gözçevresine kalem çektiğinde zamanla akıyor ve göz altlarını koyu gösteriyor. göz üstüne ince bi çizgi şeklinde kalem çekersen bu sorunu azaltmış olursun. benim iki yıldır uyguladığım taktik:lepi:
ben de byerebakan a katılıyorum. evde yapılan her maske iyi sonuç vermiyor. düşük ki senin cildindeki gözenekler pirinç süzgeci deliği kadar olsun. ama sen o delikten karpuz sokmaya çalışıyosun. evdeki bakımlar da böyle işte. bi besin maddesinde bi vitamin bolca bulunabilir ama yüzüne sürünce o vitamin gözeneklerden yüzüne geçecek diye bir kural yok. ama etkinliği kanıtlanmış bazı maddeler var tabi. yine bu forumda evde yapılan maskeler var araştırıp deneyebilirsin. herkesin cildi farklı olduğu için etkisi farklı olacaktır tabi. bir de tek tek işe yarıyor diye bir sürü malzemeyi karıştırıp yüzüne sürme. beklenmeyen bi etki olabilir.
garnier ye gelince, kardeşim 16 yaşında o garnier nin 3ü bir arada maske-peeling gibi bi ürünü vardı adını tam hatırlamıyorum onu kullanıyordu memnundu. içinde çinko kil falan vardı bu ürünü alıp haftada bi kere maske bi kere de peeling olarak kullanabilirsin banyodan sonra. fiyatı 10tl civarındadır. yine onun günlük bakım için kremini almıştık(normal ciltler içindi sanırım yağlandırmayanı) ben de birkaç kere temiz cilde denedim fena değildi. o da 10 tl civarında. hani öğrencisin ailenin durumu da çok çok iyi değilse bu ürünlerle idare edebilirsin. ama durumun varsa tabiki çok daha profesyonel markalar var.
garnier nin dediğim ürününü alırsan ayrıca kil maskesi almana gerek kalmaz. almazsan da dermokil gibi adı sanı belgesi olan firmaların maskesini al. tüp almak pahalıya gelebilir daha önce de dediğim gibi tek kullanımlık al. ben bi kere aktardan kil alıp kendim yapayım dedim yüzüm kızardı.
dediğim gibi hijyene de önem ver. havlun falan ayrı olsun. umarım cilt problemlerin azalır. ama yılma deneye deneye doğru ürünü bulacaksın. sorun olursa yine burdayız.
alkisalkisalkis valla süper anlatmışın... Bide nacizane fikrim gözaltı morlukları için bol bol su içç
hangi maskede tuz geçiyorsa o maskeyi yapana sor demek istemiştim. forumda okuduysan oraya yaz anlamında. yüzüme hiç tuz sürmedim şimdi ne desem yalan olur. kıl tüy operasyonundan sonra sürüyodum bi ara o zaman hafif yakıyodu. ama cildin yoğurda bile tepki verdiyse bayağı hassas galiba. sen öyle her okuduğun maskeleri yapma madem. elma sirkesi aslında çok çok faydalı her yerde okuyorum. ben de aldım içmek için. suyla karıştırdım bi yudum bile içemedim. o nası bi çürük elma kokusudur:sinifsinif: hala duruyo buz dolabında daha da açmam kapağını. elma sirkesini sürdükten sonra yıkamazsan kokar gibi geliyor bana. aslında gerçekten çok yararlı da midem kaldırmadı benim.
bi de maden suyunu minik buz kalıplarında dondurup yüzünü yıkadıktan sonra tonik gibi kullananlar var. içinde bol mineral olduğu için faydalı deniyor. ben de sürüyorum arada. bunu da deneyebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?