Cilt bakımı konusunda oldukça bilgiye sahip olanlardan yardım bekliyorum lütfen bakın

RebeL_AnqeL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
38
0
86
Bolu
Merhaba siteye yeni üye oldum ve bu sitede hepiniz cilt bakımı konusunda uzman gibisiniz diye düşünüyorum
o yüzden sormak istedim
ben henüz 18 yaşına yeni girceğim için cildime şuana kadar hiç bakım yaptırmadm
sizlere olan kötü olayların başıma gelmesini istemiyorum
yani siyah noktam ve sivilcem benimde var güzellik salonuna gidemiyorum sonra tekrar gitmek zorunda olmak istemiyorum
evde kendime bakım yapmak istiyorum ancak nasıl yapacağım hakkında pek bilgim yok
yani ben gerçekten hiç bakım ürünü kullanmadım tüy bile aldırmadm
çünkü korkuorum bakım yapınca sonra tenim ters tepki verirse diye kızarıklık oluyormuş bilmem morluk falan bu yüzden çıkmazda kaldım senağlama
tenimde soluk çok beyaz olduğum için her türlü kusurum görünüyor

sizce ne yapmalıyım?? lütfen sorumu cevaplayın sizden yardım bekliyorum :çok üzgünüm:

bu konuda bi eğitimim falan yok sadece tecrübeler okuduklarım üzerinden sana yardımcı olmak isterim. ama sorunu bilmeden çözüme ulaşamayız değil mi:)
sen şimdi eline bi ayna al yüzünü gözünü bi incele hangi bölgelerde ne gibi sorunlar var yaz biz de yorum yapalım
ama hiçbir şey bilmeden de birkaç şey diyebilirim. öncelikle maskelere kremlere değil de yüzünü temizlemeye yönelmelisin. yaşın gereği sivilcen olacak ama aşırı varsa geçince iz kalıyorsa güvendiğim bir cilt doktoruna gidip ilaç yazdırmalısın. bu yaşta daha bakımlara harcama paranı. belki de cildinin bi sorunu yoktur biraz ilgi gösterirsen kendiliğinden düzelir.
her sabah ve akşam yüzünü yıkıyor musun?neyle?
tonik krem ot çöp ne sürüyorsun yüzüne?
kendin için ne yapıyorsun bi anlat bakalım. biz de güzelleştirmeye çalışalım seni:)

tamam sölüyorum şimdi burnumda siyah noktalarım var sivilcem fazla yok ancak sivilce izlerim de var burun kenarlarımda çenemde ve alnımda çok belli olmuyorlar ama gitsinler isterim =/
yüzümü temizlemek için dalin kullanıyorum sonrada avondan aldığım siyah nokta giderici clearskin ile siyah nokta toniğim var burnumdaki küçük sivilceleri sıkıyorum
bunlar o kadar da fayda etmiyor siyah noktalarım azcık gitse de sonra yine çıkıyor sivilcede çıkıyor
ellerime kullandığım krem var arko işte bunu bazen yüzüme de sürerim
yüzüm pürüzsüz değil
diğer sorunlarım şunlar gözlerimin çevresinde mor halkalar var aynı çürük gibi duruyorlar çok fazla uyumadığım için bunları gidermek istiyorum
pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorum ama sadece evde bakımla nasıl olabilirim?

tüm sorunlarım bunlar ne yapabilirim bilmiyorum :çok üzgünüm:

evde ucuz yollu bi şeyler düşünelim bakalım sana.
siyah nokta varsa temizliğe önem vermen lazım. dalin in bitince uygun bi yüz yıkama jeli al. dalin bebek sabunu neutrogena, loreal, garnier, olay, clean and clear, nivea vb. markaların yüz temizleme jelleri 10-20 tl civarında olanlar. yine bazıları sebamed kullanır bakterilere karşı da etkilidir bu eczanelerde de satılır doktorlar yazar genelde. bu da 25 tl falandır herhalde. birkaç parfümeri dolaş yüzüme hangisi uyar de not al onları sonra tek tek araştır burdan. toniklere devam et. güzelce yıka yüzünü tonikle sil. göz çevrene tonik falan sürme suyla temizle kırışır sonra. yüzüne yağlı krem sürme. arko yağlı olur genelde o da yüzünü yağlandırır. yüz kremi alabiliyosan yaşına göre su bazlı! nemlendirici al. vıcık vıcık sürme ama:) gül suyu da güzel yapıyor aslında ama hakiki olcak bi de sıcaktan güneşten korumak lazım. 5 tl ye bulursun onu da. hem besler. arko dansa bol bol gül suyu sürersin:) sivilcelerini sıkma:mymeka: doktora git ilaç yazsın onu sür. siyah noktaları da sıkma yara bere içinde bırakma yüzünü.
göz altları için of of o hiç geçmez ama hafifler. uykuya dikkat et. patates dilimleyip koyanlar iyi geliyo diyor. yine sallama çayları buzlukta dondurup koyanlar var. benim genelde şişlik olur. soğuk suyla havlu ıslatıp gözüme koyunca hafifler. bu da aklında olsun.
sonra kil maskesi de iyi geliyor bana. yağlı ciltlere öneriliyor. tek denemelik pakette maskeler var dermokil in nivea nın falan. cildine uygun olanları deneyebilirsin. 3-5 tl onlar da bakarsın memnun kalırsan devam edersin aynı ürüne. çünkü maskeler büyük ambalajda alınca pahalı oluyor. beğenmezsen paran boşuna gitmesin. sivilcen varsa peeling li ürünler kullanma onlar sivilceni yırtabilir. ama peeling de yararlı bi şey eğer sivilcen bölgeselse sivilcesiz yerlere kullanabilirsin.
yaz geliyo salatalık mevsimi gelince onu da sürebilirsin yüzüne annen salata yaparken al kabukları yapıştır yanaklarına:) doğal ürünlerle maske tarifi çok var burda da onları dene. herkese işe yarayan şey başka.
sonra kendine ait yüz havlun olsun. ortalıkta bırakma elini de silme ona sık sık değiştir ki bakteri olmasın. bak bu önemli!
bol bol su iç. dengeli beslen. sen ne sürersen sür cildin içten de beslenmesi gerekiyor. onu yemem bunu yemem deme hamburger çocuğu olma.
of ne nasihat ettim ama... kendi yaptığım hataları siz yapmayın istiyorum. kızkardeşim de 16 yaşında ona da çemkiriyorum böyle yüzünü yıka dişini fırçala sivilceni elleme diye.:tomato:

bu dedikleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim paramı çoook biriktirip bu dediklerinizin hepsini alıp doktora da gidip hepsine tek tek uyacağım
bakalım cildim pürüzsüz olacak mı?

inş. doğru olanı kullanırım da kızarıklık fln çıkmaz böle birşey olur diye korkuorm hep
çünkü pek çok kişiye olmuş bu sitedeki yorumları okuyorum
birde dalinin bebek sabunu olduğunu biliyordum ama netten kullananları duydum gözenekleri açıyor diye toniklerden önce sürüyordum dalin sürmeyince siyah noktalarım gitmiyor ki =/

ve yemek seçici bir kız da değilim zaten kilo sorunum da yok düzenli egzersiz yaparım dişlerimi de fırçalarım ve dengeli beslenmeye çalışıyorum ancak uyku düzenim bozuk =/
gözlerimin çevresi gerçekten çok çürük tüm çevresi bu yüzden gözlerimden nefret ediyorum birazcık genetik de bu ailemdekilerin de göz çevresinde morluk var ama benimkiler daha çok =/
göz makyajı bile yapmak istemiyorum zaten makyaj da yapmam pek önce temizlik gerekiyor hem bu yaştan makyajı fazla yaparsam yüzüm bozulur biliyorum
peki göz altlarımı kapatıcıyla kapatsam birşey olur mu? ve soluk tenliler hangi renk kapatıcı kullanır? yüzüme koyu renk kapatıcı süremem dimi? daha önce hiç kapatıcı da kullanmadım da :uhm:

bence cilt bakımında korkma. bitkisel urun kullan.bitkisel urun kullanan yerde bakım yaptırmaya özen goster. bende cok tırsardım onceleri ama simdi oh be diyorum valla.
cilt duzene girince insan cok rahatlıyor cunku.

bitkisel ürün derken hazır olarak alacaklarımdan bitkisel olanlarından mı alayım yoksa evde yapılanlar mı bitkisel oluyor? bitkisel ürün kullanan yeri nerede bulacağım ya önceden hiç bakım yerine gitmedim zaten hiç bilgim yok yani en iyi olan yeri bulamayabilirim =/
siz kaç yaşında başladınız bakıma ben biraz geç başlamışım gibi hissediyorum ama lisede hep derslerle flan ilgilendiğim için bakıma vakit ayıramadım
bende öyle rahatlamak istiyorum bu şekilde dışarı bile çıkasım gelmiyor =/

Son düzenleme:

garnier'in benim gibi gençlere uygun olan ürünleri de var yani ben avondan tonik almıştım
ama neutrogena, clean&cleardan almayı düşünüyordum ürünleri onlar iyi deil mi?
doğal kil maskesi nerede satılır onu da bilmiorum ben ya evde maske yapcaktm kendime ama
bende zaten evde bakım yapmak istiyorum kendime orada fazla abartıyorlar bakımı gibi geldi hem her yerimin acımasını da istemiyorum =/
bir daha sıkmayı denemiycem zaten =D
25 yaş benden geç oluo şimdi erken deildir umarım başlamayı düşünüyorum ben rahatlamak istiyorum da xD
inş. ben ilk kullanışımda kendime uygun olan ürünü bulurum :Saruboceq:
öneri ve uyarıların için teşekkür ederim şutarafagitti yerimseniben

birkaç gündür bakamadım ben de. göz çevresi morluğu eğer genetikse yüzeysel uygulamalarla pek de bi sonuç alamazsın. ama uykusuzluk vb. durumlardan oluyorsa düzelebilir pek bi bilgim yok. kapatıcı olayına gelince stick kapatıcı(ruj gibi döndürünce çıkıyo) tarzı göz altı kapatıcıları var. onlardan kullanabilirsin. kendi teninin renginde olursa doğal durur. fiyatlar markaya göre çok değişiklik gösteriyor. ama bence şimdiden böyle şeylere alışma. özel günlerde annenden falan kullan yeter daha yaşın 18:) ayrıca gözçevresine kalem çektiğinde zamanla akıyor ve göz altlarını koyu gösteriyor. göz üstüne ince bi çizgi şeklinde kalem çekersen bu sorunu azaltmış olursun. benim iki yıldır uyguladığım taktik:lepi:
ben de byerebakan a katılıyorum. evde yapılan her maske iyi sonuç vermiyor. düşük ki senin cildindeki gözenekler pirinç süzgeci deliği kadar olsun. ama sen o delikten karpuz sokmaya çalışıyosun. evdeki bakımlar da böyle işte. bi besin maddesinde bi vitamin bolca bulunabilir ama yüzüne sürünce o vitamin gözeneklerden yüzüne geçecek diye bir kural yok. ama etkinliği kanıtlanmış bazı maddeler var tabi. yine bu forumda evde yapılan maskeler var araştırıp deneyebilirsin. herkesin cildi farklı olduğu için etkisi farklı olacaktır tabi. bir de tek tek işe yarıyor diye bir sürü malzemeyi karıştırıp yüzüne sürme. beklenmeyen bi etki olabilir.
garnier ye gelince, kardeşim 16 yaşında o garnier nin 3ü bir arada maske-peeling gibi bi ürünü vardı adını tam hatırlamıyorum onu kullanıyordu memnundu. içinde çinko kil falan vardı bu ürünü alıp haftada bi kere maske bi kere de peeling olarak kullanabilirsin banyodan sonra. fiyatı 10tl civarındadır. yine onun günlük bakım için kremini almıştık(normal ciltler içindi sanırım yağlandırmayanı) ben de birkaç kere temiz cilde denedim fena değildi. o da 10 tl civarında. hani öğrencisin ailenin durumu da çok çok iyi değilse bu ürünlerle idare edebilirsin. ama durumun varsa tabiki çok daha profesyonel markalar var.
garnier nin dediğim ürününü alırsan ayrıca kil maskesi almana gerek kalmaz. almazsan da dermokil gibi adı sanı belgesi olan firmaların maskesini al. tüp almak pahalıya gelebilir daha önce de dediğim gibi tek kullanımlık al. ben bi kere aktardan kil alıp kendim yapayım dedim yüzüm kızardı.
dediğim gibi hijyene de önem ver. havlun falan ayrı olsun. umarım cilt problemlerin azalır. ama yılma deneye deneye doğru ürünü bulacaksın. sorun olursa yine burdayız.

alkisalkisalkis valla süper anlatmışın... Bide nacizane fikrim gözaltı morlukları için bol bol su içç

tamamen genetik değil cidden geceleri hep geç yatıyorum ben lise 1den beri fln durmadan geç yattım erken kalktım şimdide fena morluk oldu =/ inş. düzelir diyorum ben şu patates koymayı falan deniyeceğim bakalım azck geçcek mi :)
ruj gibi olmayan yok mu parmağımla sürmek istiodum ben öle arıyacağım tmm ten rengimde olanı 1 numara en açığı =)
ewet ya fark ettim onu hemde fena koyu yapıyor msj alınmıştır bir daha sadece üste çizgi çekiyorum =D
baktım maskelere pek çoğunun yapılışını aldım deniycem bir gün ama işte hangisini denesem diorum yüzüme bişi yapar diye okul bitmeden deneyemicem galiba =/
tmm ganier ürünlerine bir bakacağım da bu nemlendirici kremler avondakiler de oluyor mu hani el,yüz,vücut kremi olanı? ama yüzüm için ayrıdan su bazlı nemlendirici alcam tabi :)
birde kil maskesi buradaki yapılışları yazan maskelerden farklı mı? hani siyah nokta için limon,yumurta akı,kil fln yazıodu onlarla aynı değil mi?
inş. hemen bulacağım kendime uygun olanları merak etmeyin bir sorun olunca hemen buraya geleceğim yerimseniben

alkisalkisalkis valla süper anlatmışın... Bide nacizane fikrim gözaltı morlukları için bol bol su içç

bencede süpper önerilerde bulundu valla hepsine uyacağım a.s
giderir mi morlukları ben morlukları giderdiğini bilmesem de bol bol su içiyorum valla
içesim gelio durmadan :hooray:

Son düzenleme:
sağolun bayanlar.
sıradan başliyim. ders ders hayat mı geçer be. stres yapma sivilceler fışkırmasın suratından.
parmaklayıp sürdüğümüz sıvı ya da jel gibi fondötenler var. patakrem dedikleri böle pudra gibi kutuda olan yağlı pudra gibi bi zıkkım var. sonra yine stick şeklinde olanları da parmakla sürebilirsin. çok yağlı olmasın aldığın. sonra yağ bezesi falan çıkmasın ilerki yaşlarda. pahalı olabilir ama bunlar.
gelelim maskelereee
kil maskesini dediğim gibi hazır al. aktarda satılan kil yüzüne zarar verebilir. sonuçta kil dediğimiz kurumuş çamur yani. eğer direk kurutup poşetledilerse içinde ne ararsan vardır onun. anlatıp iğrençleşmeyeyim. yaş maya maskesini de çok övüyorlar ama denemedim. ben genelde pakette hazır maske tercih ediyorum.(çok zenginim ya) ya da yemek yaparken meyve sebze kabuklarını sürüyorum. salatalık kivi elma vb. cokacimcoook bi de maske yapmadan önce yüzünü yıka güzelce hatta banyodan sonra yaparsan daha iyi olur. cilt bakımına gidince de buhar tutuyolar suratına gözenekler açıldıktan sonra maske yapıyorlar. aynı hesap olur :jeyyar:
nemlendiriciye gelinceee
şimdi bi el vücut için olan koca kavanozda tüpte satılanlar vardır. ucuzdur bunlar. o avonun 3lü set halinde satılanları falan. ama bi de yüz için olanlar var. minik güzel kavanozlarda falan. ki bence durumun varsa yüz için almalısın yakın zamanda. tabi yaşına göre bi ürünü al öyle gerdiren kırışık giderenlerden değil. genelde o kremlerin de iki çeşidi olur. 1kuru ciltler,2normal ve karma ciltler. yüzüne bakmadan bilemem de 2. çeşit daha uygun bence eğer sivilce siyah nokta varsa. insan düşünüyo küçücük krem 15-20 tl çok fazla diyo ama azıcık sürmek yetiyo o kremlerden.
ah bu kadınların güzelleşmek için harcadığı paralar...

orada dur bence ben baya bir inek öğrenciyim malesef dersler çok önemli benim için ayrıca tahmin ettiğin gibi sınaw stresleri çok yaparım
ztn ailem durmadan sınawı kazanmamı istiyor kazanamazsam ölcem gibi gelio :bbo: (ygs ve lys sınawları)
tmm az yağlı bir parmakla sürülen kapatıcı alcam ama fondöten farklı die biliodum ben sanırım onlar yüzü bozuomuş galiba azck fln =/ kendime uygun yüze zarar vermeyen bir kapatıcı bulmaya çalışcam ben
ayy doğru valla o kilin içinde neler olcağı belli olmaz ama hiç temiz bir kil satılmaz mı ya =/ anlaşıldı banyodan sonra maske zamanı tvdeki dizilerdede öle oluyor kadınlar geceleri yatarken sürüo maskeyi sonrada onu gören korkuo sırnaşık şey
birde ben şu tuz meselesini sorcaktım unutmuşum hani banyo suyuna katılan yada işte maskelere katılan tuz yemeklere kattığımız iyotlu tuzdan mı yoksa deniz tuzu fln mı :uhm:
yüzüme su bazlı alcam da ewt avon çok pahalı el,vücut için olandan alcaktım şimdi de yüz için su bazlı olanını alamıycam çok pahalı oluolar hemde gençlere göre deil galiba dergide evli kadın resmi vardı sempatiksalakcinni
benim cildim karma tip ama normal alayım diosan öle yapayım yeter ki siyah nokta&sivilcelerime dokunmasın :)
dimii ya kadınların çektiği çileler de çok bu bakımlardan yanık,kızarıklık,leke,morluk bilmem ne en sonunda geçio diolar deneye deneye en iisini buluyorlarmış
inş. ben bu tür sorunları yaşamam çok korkuorum zaten :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
aynen öyle banyodan sonra surata maske yapıp kurbağa gibi geziyolar. korkutma işini ben bilerek yapıyorum arada eğlenceli oluyo. ama yaşlılarda ve çocuklarda denenmesi oldukça sakıncalı:roflol:

tuz olayını hiç denemedim. maske sahibine sor onu. yine de her zaman deniz tuzu daha iyidir mineral neyim açısından. ayrıca selülit zayıflama gibi amaçlarla kullanılan tuzlar var. onlar farklı hani tv de çıkıyodu ya lut gölü tuzu termal sauna şort bilmemne. bundan esinlenerek leğende tuzlu suya oturan teyzeleri soruyosan bi işe yaramaz o:1shok:

kremi avondan almak zorunda değilsin. bi sürü olumsuz şey de okuyorum burdan ama onun kremlerini kullanmadım bi yorum yapmayayım. şimdi avoncular hemen saldırıya geçerler. guclubacismile
yüz kremleri sadece ileri yaşlar buruşuk teyzeler için üretilmiyor. sadece ergenlik dönemi için üretilenleri bile var. zilyon çeşit krem var. sana önerim çok yağlandırmayan(kuru ciltler için olmayan) bi yüz kremi alman. normal ve karma diye satılır o kremler. iki tip için de uygun yani. mesela benimkinde şöyle yazıyor. ''tazelik hissi veren yağsız jel-krem dokusu normal ve karma ciltlerin ihtiyaçlarını mükemmel şekilde karşılar'' benimki loreal dermo expertise hydrafresh yeşil olanı. bu veya başka marka ama bu tarz bi ürün alırsan iyi olur. tabi hemen al demiyorum yani bu yaşlarda bunlar kullanılır. ben de hala göz kremi alamadım(paranın gözü çıksın) bunu sürüyorum. bi zararını görmedim.
kızarıklık morarma falan yapmamalı bu tip şeyler. ama cildin öyle her şeyden etkileniyorsa bol bol limon elma sirkesi koydukları maskeleri deneme. bikaç damla olabilir tabi

ha ders konusuna gelince de, yata yata istediğim liseyi üniversiteyi kazandım. hatta hiç dizi izlemeyen ben öss zamanı trtdeki dizileri bile izlerdim. şimdi de vize haftası bile olsa bunaldıysam yatıp uyuyorum. psikolojimi bozmaktansa dersten kalmayı tercih ediyorum. benim gibi saçmalıklar yapma tabi ama bu kadar da dert etme. hiç bir şey senin sağlığından daha önemli değil. çok başarılı olup kendini camdan atan bir sürü öğrenci var. yapmazsın gibi geliyor şimdi di mi ama psikolojin bozuldu mu her şeyi yapabilirsin. o yüzden cilt sağlığın için bu kadar uğraşırken ruh sağlığını bi kenara atma.

sende mi ya valla ben hiç korkmam maskeli insanlardan ztn korku filmlerine bayılırım korkmam hiç başkalarını korkutmayı da severim :jeyyar:
yok ya ne işim var benim selülit zayıflatma tuzlarıyla fln sadece işte maske yapılışlarını ve banyo suyuna katılan bu tür doğal ürünleri okuyunca tuz ölü hücrelerden arındırır yazıodu denizde yüzünce de deniz tuzu böle bir fayda sağlıyor ya hani gençleşmiş gibi çıkıosun sudan ordan aklıma geldi acaba burda dedikleri deniz tuzu mu die şakkıdı
maske sahibi derken kime sorcam anlamadım sadece evde yapabilme ihtimalim olan maskelere ve denersem banyo suyuma hangi tuzdan katcağımı bilmiorum ve yediğmiz iyotlu tuzdan katmayı deniyeceğim valla o da cildime birşey yapmaz umarım =/
bencede avon hakkında yorum yapmayalım ama bende biraz olumsuz düşünüorum kullandığımdan biliorum :1closedeyes:
en iisi loreal olana bir bakayım ben teşekkür ederim sölediğin için yerimseniben
aynı durumdayız valla bende göz kremi almak istiorum ama hemen olmuo (dediğin gibi paranın gözü çıksın) burda okuduğum bir krem türü var onu deniyecektm adı alluring-eye forever yada aloe vera ürünüydü :)
limon zarar verir mi bilmem ama bir kere yüzüm güneşten soyuldu (ben pek güneşe çıkmıyorum yüzüm zaten soluk renk çıkıncada kıpkırmızı oluyorum hemen) yoğurt fln sürdü yengem sonrada iyice azdı yüzüm doktora gitmek zorunda kalmıştık geçen yaz oldu valla yüzümü kimseye göstermek istemiodum :1ninca: doktorun verdiği ilaçlar sayesinde yüzüm eski haline döndü allaha şükür =D
birşey sorayım saçımı elma sirkesi katılmış su ile yıkarsam saçıma zarar vermez dimi? hani kepek ve kaşıntıyı gideriomuş burada okumuştum deniyecektim de hem saçı parlatırmış azck zemuszemus
uyarı alınmıştır tmmdır artık sınawlara bu kadar takmıyorum ama zaten şuan sınaw yaklaşıo bende aynı sen gibi tv dizi film die sıkıldığımda da yatıorum durmadan çok fazla çalışmıorum bunaltmıorum kendimi ama ailem üstüme gitmio deil çalış deip duruolar nese inş. senin gibi istediğim üniversiteyi kazanırım bende (sen nasıl kazandıysan helall diorum sana akannehir)

Son düzenleme:
hangi maskede tuz geçiyorsa o maskeyi yapana sor demek istemiştim. forumda okuduysan oraya yaz anlamında. yüzüme hiç tuz sürmedim şimdi ne desem yalan olur. kıl tüy operasyonundan sonra sürüyodum bi ara o zaman hafif yakıyodu. ama cildin yoğurda bile tepki verdiyse bayağı hassas galiba. sen öyle her okuduğun maskeleri yapma madem. elma sirkesi aslında çok çok faydalı her yerde okuyorum. ben de aldım içmek için. suyla karıştırdım bi yudum bile içemedim. o nası bi çürük elma kokusudur:sinifsinif: hala duruyo buz dolabında daha da açmam kapağını. elma sirkesini sürdükten sonra yıkamazsan kokar gibi geliyor bana. aslında gerçekten çok yararlı da midem kaldırmadı benim.
bi de maden suyunu minik buz kalıplarında dondurup yüzünü yıkadıktan sonra tonik gibi kullananlar var. içinde bol mineral olduğu için faydalı deniyor. ben de sürüyorum arada. bunu da deneyebilirsin.

ya birde orayı mı bulcam şimdi salla onu bulurum ben kıl tüy operasyonundan sonra tuz mu sürceksin yakıo diosun yani fayda sağlıyor ??
yok ya o zmn yüzüm yanmıştı benim aslında yüzüme kolonyalı mendil sürüp aşırı güneşe çıktığımdan yandım die düşünüyorum ben yüzüm yanmıştı sonra yoğurt sürdüm ama sadece yoğurt deil birde avondan beyazlatıcı mı ne yüzüm beyaz olsun diye öle bir krem de sürdü yengem bende ne bileyim zarar verceğini sonra fena olmuştu işte neyse aklıma gelmesin o günler çok kötüydü zaten .
ben bi cilt doktoruna gidicem bu maskeleri fln sölicem ona yüzüme zarar verir mi die sorcam zarar vermeyenleri uygularım not alırım yani en iisi doktora sormak ya sempatiksalakcinni
sende elma sirkesini ben gibi salataya fln dök de ye yine fayda sağlayabilir =)
saçımı yıkadım bugün elma sirkeli suyla evet onu tahmin edip sonra sade suyla duruladım kokusu çıkmaz diye şimdi kokusu gidio yavaş yavaş yalan sölemicem saç derimi birden yaktı sirke ilk birşey olcak diye korktum ama şuan saçlarım yumuşacık parlıo mu bilmem kaydirigubbakcemile3
maden suyunu denerim alınca teşekkürler sölediğin için :)

Son düzenleme:
yüzünü kolonyalı mendille sildin güneşte gezdin. yetmedi yandıktan sonra yengen abidik gubidik krem sürdü. üstüne de yoğurt. vay be ilginç bi kombinasyon olmuş ucuz kurtulmuşsun.fisfisfis

aynen öle oldu valla suç yengemde ben sür demedim o birşey olmaz dedi sürdü işte aman bir daha hiç denemiycem zaten böle birşey sonrada yüzüm iyileşmez kalırım soyuk kızarık yüzle :gitme:
neyse ben sana birşey sormuştum kıl tüy operasyonundan sonra tuz sürersen orasının tahriş olması fln önleniyor mu daha doğrusu tam sorum kıl tüy operasyonundan sonra ne sürülür cilde :uhm:
birde sen durmadan uyuyarak tv izleyerek üniyi nasıl kazandığını söleyebilir misin?
bende bu şekilde kazanmak istiorum da belki bildiğin taktik vardır fisfisfis
yha birde şunu da soracağım aklıma gelmişken hiç kapatıcı sürmediğimi biliosun kapatıcı sürdükten sonra mı önce mi makyaj yapılır :uhm:

kıl tüy derken yüz değil bacak için. aldıktan sonra bildiğin tuzlu su sürüyodum yazın. geç mi çıkıyomuş inceltiyo muymuş ne kocakarı ilacı işte. kızarıklığı geçirmez. onun için kremler falan vardı da hiç almadım. ben genelde yolunmuş tavuk gibi gezmeyi tercih ediyorumkaydirigubbakcemile3 soğuk suya tutunca acısı şişliği hafifliyo bazen. bi de aldıktan sonra bir süre krem bilmemne sürmemek daha mantıklı.
kapatıcı dediğin koyu fondöten gibi bir şey. makyajda kural önce fondöten kapatıcı tarzı şeyler sonra renkli makyajdır. onu sürersin sivilcenin vb. nin üstüne yüzünle aynı renk olur zaten. sonra ne istiyosan sür yüzüne. allık bilmemne. göz altına sürerken de aynı. ama far vb. sürüyosan beceremeyip yüzünü gözünü batırıyosan önce göz makyajı yapıp yüzüne sıçrattığın boyaları temizleyip kapatıcı sürmek daha mantıklı. ben bu yaşımda hala batırdığım için böyle yapıyorum. ay gülcekler şimdi:kedi:
ders konusuna gelince test kitabının arasına roman koyup annemden gizli roman okuya okuya liseyi kazandım. bi testi yarım çözüp silgi çöpü yapıp ders çalışıyo imajı yaratıp masada uyuyarak üniversiteyi kazandım. bence çok çalışmak değil anlamak önemli. dersleri hep dinlerdim anlamadığımı sorardım. en işe yaramaz hocadan bile öğrenilecek bi şeyler bulurdum. tarihim falan kötüdür zaten. mantığı yoksa hayatta öğrenemem. ama öğrendim mi de unutmam. üstüne elli tane test çözmeye gerek yok öğrenmek için. tabi bunlar bi sayısalcı için geçerli. sözel bölümler için ezber lazım. çok klişe olacak ama dersi derste öğrenmek gerekiyor.

tmm bu uyarı da alınmıştır cvp için binlerce tane teşekkür :))
sana gülmezler merak etme ben senden yavaş öğreniorum makyaj yapmayı daha yeni öğrendim sayılır zaten asıl bana gülcekler eyvahedigeldismile :kedi:
ayy bak ben sana yetişiorum işte roman kolik bir kızım denilebilir salak gibi şimdide sınawa çalışmak yerine durmadan roman okuyasım geliyor paranın gözü çıksın roman kitabı da alamadım laptop'uma indiriom romanları pc'den okuorum ama gözlerim gittikçe çürüo bu sayede ne yapayım yha okumadan duramıorum ki! kiralık roman al deme hiç hoşlanmam bir kitap alıp sonra geri götürmeyi illa bende olcak bir romanı bir kere okusam bile üzerinden ne kadar zaman geçsede gene okuyasım gelir valla (romanı beğendiysem tabi) kolay kolay bıkmam ben o yüzden beğendiğim şeylere tamamen sahip olmak isterim delikafadulden
tahmin ettiğin gibi benimde anlamada bir sorunum yok ben eşit ağırlıkçı gibiyim sanırım mat-kimya gibi dersleri anlarsam sınıfın 1.si gibi direkt yaparım bir yandan da ezberim harikadır nedense yetenek midir nedir 1.sınıftan beri var bende ingilizce tarih edebiyat gibi derslerden de hep 100-90larda alıom okulda yani kaydirigubbakcemile3
küçüklükten beri en sevmediğim yanım test çözmek istememem bir türlü çözesim gelmiyor yha delircem :gitme: çözüncede kafamı tam veremiorum die bildiğim yerler bile yanlış çıkıo alsanaalsanasmile
ama sınawlarda deil sınawlarda veriorum işte hiç çalışmadığım felsefe tarih cevaplarını fln doğru yapıveriorum ama hergün çalıştığım türkçeden yanlışım çok çıkıo doğrumda çok eşit gibi oluo yani nasıl oluo bende anlamadım bu işi bakalım ygsde kaç puan yapcam bu gidişle 0 puan yapcakmışım gibi gelio ama mafoldumben

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…