- Konu Sahibi RebeL_AnqeL
-
ne alcan o kadar paraya. market parfümeri eczane falan gez uygun bi şeyler bulursun. bi yerden başlamak lazım. birini alırsın paran yetince birini daha alırsın. zaten o alınacaklar listesi hiiç bitmez:çok üzgünüm:
öncelikle sivilceleri sıkma canım...dermatoloji uzmanına git o ilaçlar verecektir izler sivilceler için..cilt bakımı da yaptırma bizim cildimiz daha genç,ters tepki verir tabi ki.
1- Sağlıklı besleneceksin.Merhaba siteye yeni üye oldum ve bu sitede hepiniz cilt bakımı konusunda uzman gibisiniz diye düşünüyorum
o yüzden sormak istedim
ben henüz 18 yaşına yeni girceğim için cildime şuana kadar hiç bakım yaptırmadm
sizlere olan kötü olayların başıma gelmesini istemiyorum
yani siyah noktam ve sivilcem benimde var güzellik salonuna gidemiyorum sonra tekrar gitmek zorunda olmak istemiyorum
evde kendime bakım yapmak istiyorum ancak nasıl yapacağım hakkında pek bilgim yok
yani ben gerçekten hiç bakım ürünü kullanmadım tüy bile aldırmadm
çünkü korkuorum bakım yapınca sonra tenim ters tepki verirse diye kızarıklık oluyormuş bilmem morluk falan bu yüzden çıkmazda kaldım senağlama
tenimde soluk çok beyaz olduğum için her türlü kusurum görünüyor
sizce ne yapmalıyım?? lütfen sorumu cevaplayın sizden yardım bekliyorum :çok üzgünüm:
selam neutrogena, clean&clear ı hic tavsiye etmem.. avonuda aynen.. vichy, garnier, clinic,dermokil..urunleri dah iyi.. doğal kil maskesini aktarlardan bulabilrisin.. boyle baharat veya doğal ürünler satan yerlerde bulabilirsin.. 25 yaş kesinlikle erken degil ama tabi yumusak yasına gore urun kullanmak sartıyla.. dedigim gibi doğal icerikli ( kil, olu denzi minerallei..vs)gibi dogal icerikli urunler kullanmaya gayret et... sakın piyasada isim yapmıs meshur markararın sanına aldanıp onlara yonelme cunku ne kadar kozmetik urun o kadar lerde cildine zarar verir..kolaygelsin...
1- Sağlıklı besleneceksin.
2- Bol su içeceksin.
3- Kötü alışkanlıklardan uzak duracaksın.
4- Cildini mutlaka temiz tutmalısın. Bunun için önerebileceğim ürünler La roche posay ve ya bioderma. İki markada eczanelerde satılır. Eczane de ki cilt uzmanı ile cilt tipini belirleyip ona göre seçim yaparsınız.
5- Kozmetik ürünlerden uzak durmalısın. Sakın cildim sivilceli diye bu yaşlarda pudra fondoten falan kullanmaya kalkma.
6- Yine cilt tipine göre nemlendirici ve güneş koruyucusu da kullanmanı tavsiye ederim.
7- Cildin yağlı ise haftada 1 kez kil maskesi de yapabilirsin.
En önemlisi cilt yapını iyi bilmek. Çok fazla yapılan hatalardan birisi cildi yağdan arındırmak için fazlaca kurutmak ve susuz bırakmaktır. Böyle durumlar da kuruttuğunuz bölgeler de de sivilce çıkmaya başlar. Yani cilt dengesini asla bozmamak lazım. Yoksa cilt sorunlarınız daha da başa çıkılmaz bir hal alır.
hem yaşıtız hem adaşız sempatiksalakcinni
Sen su içmeye ve sağlıklı beslenmeye devam et. Bu yaşta kapatıcı falan kullanma.
Bir çoğunda vardır.
.Yüz temizleyiciler kremde olabılır, körükte olabilir, jel de olabilir. Senin cildine göre olanı eczacı sana söyler ama karma*yağlı ciltler için jel olanı tevsiye ederim. Tabiki yüzün için kullanacaksın.
Konumuz yüz olduğu için yüz için kullanılan nemlendiricilerden bahsediyoruz tabiki. Senin yüzün için tabiki su bazlı bir nemlendirici olacak. Söylediğim markaların senin cildine göre olanı mevcut.
kil zaten toz yapıda hafif su ile karıştırıp macun haline getirip yüzüne krem gibi sür. 10 dak bekle ve yüzünü fazla ovmadan su ile yıkayarak çıkart. Haftada 1 kere banyodan sonra yaparsan daha iyi olur.
Sabah temizleyici ile yüzünü yıka. Sana ait özel bir havlu ile yüzüne bastırmadan hafifçe kurula. Arkasından tonik kullanırsan eğer pamuğa döktüğün tonık ile yüzünü sil. Dışarı çıkmadan önce yağsız güneş koruyucunu sürüp dışarı çıkabilirsin.
Akşam eve dönünce yine sabah yaptığın işlemleri yap ama tabiki güneş koruyucusu yerine yatmadan önce nemlendiricini sür ve öyle yat.
Umarım anlatabilmişimdir.
tmm artık kozmetik alışverişi yok ama paralarımın yarısını okula gidio yani öğlen yemeği için ekmek arası yada bir tane dersimiz için malzeme alıoruz (peluş fln) :)
bakalım kaç tl biriktirebilcem
aslına bakarsan kağıda yazdığım tüm markaları sordum kadın birini çıkardı
yani la roche posay,bioderma,aloe vera,garnier,dermokil,vincy,forever,neutrogena,loreal fln yazıodu işte parfüm şişesi kadardı sanırım kutu orta boydu küçüğü yokmuş.
gül suyu sabah ve gece 2 kere kullanılıo mu?
ya uyuyamıorum ki geç yatmaya alışkınım illa 1-2 de uyuyabiliom 11de yatınca döne döne gene 1 oluo saat :gitme: ya kapatıcı almam lazım fisfisfis
[/COLOR]
Benim söylediğim markalar 22 tl den fazla.
Canım sen bildiğin gibi yap ben boşu boşuna konuşmayım en iyisi.
baktım gene kafan karışmışkaydirigubbakcemile3
öncelikle .AY.TASI. na kesinlikle katılıyorum belli bir bütçe ayırabiliyorsan kozmetik değil dermokozmetik ya da dermotolojik ürünler kullanmalısın. yani markette parfumeride satılan markalar değil sadece eczanede satılan markalar. la roche posay,avene,babe,vichy falan filan. bunlar da gene uygun olanları. ama gel gör ki en ucuz yüz yıkama jelleri bile 35-40 tl den başlar. kremleri 50den başlar hele o güneş korumalı olanları deli para. ben de almak istiyorum ama alamıyorum.mafoldumben
bence o fiyat aralığında sebamed alarak iyi bir tercih yapmışsın. ben de birkaç kutu bitirmiştim. bi zararını görmedim.
bence kesinlikle hakiki gül suyu al. daha önce de bahsetmiştim. hem tonik etkisi var hem de hafiften nemlendirir cildini. kızarma morarma yapmaz,yağlı his bırakmaz. ama mevlütte ele dökülenlerden değil hakiki olanından alıcaksın. aktarlara sorabilirsin. yine rosense marka(ısparta) gül suyu kullanıyor çoğu kişi. eczaneye falan sor. bazı eczaneler bakım ürünü de satıyor. hatta rosense in sitesinde ile göre arama yapabiliyorsun. bolu da var mı bak bakalım. gül suyunun fiyatı 5-10 tl arasındadır. marka ve kazıkçı dükkanlara göre değişir.
kil maskesi için ısrarla söylüyorum. mümkünse markalı hazır tüpte olanlardan al. koyu krem kıvamındadır. istediğin kadarını sürersin. dermokil i tavsiye edebilirim. tek kullanımlık minik poşette satılıyor. 4-5 tl. bi kere dene bakalım. ille de toz alayım karıştırayım kendim yapçam ben diyorsan grimtrak renkte kil satılıyor aktarlarda falan onlardan alıp suyla,gülsuyuyla falan karıştırıp macun kıvamına getirebilirsin. ama daha önce de anlatmıştım. pek güvenilir olmuyor. beni mahvetti bi kere aktarda satılan kil.
şimdi gelelim nası bakım yapıyoruz. öncelikle sabah kalktığında ve akşam yatmana yakın yüzünü sebamedle yıkıcaksın. önce suyla yüzünü ıslatıp sonra jelden fındık kadar sıkıp yüzüne sürüp hafifçe ovalıcaksın özellikle alnını burnunu. elinde köpürtüp yüzüne sürmeye çalışma zebil edersin jelin yarısını.
sonra sadece yüzün için kullandığın havlunla kurulucaksın. gülsuyu ya da tonik alırsan tonikle yüzünü silceksin pamuğa döküp. tuvalet kağıdına-peçeteye döküp silenler var. yapma öyle. tuvalet kağıdı pek de hijyenik üretilmiyor. temizleme işlemi bittiii. 5-10 dk sonra yanaklarında gerilme kuruma oluyorsa kuruyan yerlere krem süreceksin. ama parmağının ucuyla azıcık süreceksin. çünkü yüz kremlerinden azıcık bile alsan yetiyor. ben genelde akşamları yıkanırım. banyodan çıkmadan önce yüzümü de yıkarım. gözenekler açılmış oluyor daha derin temizleniyor.
senin yaşında günlük bakım bu kadar yeter. birkaç yıl sonra kırışık buruşuk sorunların da başlar o zaman tabi oralara da krem sürmen gerekir. hatta bence aynanın karşısına geç abartılı gül bak bakalım nerelerinde çizgiler görüyorsun. ya da kaş kaldırıyo musun bi izle kendini. hem o hareketlerini düzelt hem de oralara da krem sür haftada bi iki kere. buruşma genç yaşında. sana buruşuk abla tavsiyesi:kedi:
gelelim haftalık bakımlaraaa.(yani maske peeling) sivilcen olduğu için peeling yapma. ama örneğin sadece bir bölgende sivilce varsa kalan yerlere peeling yapabilirsin. cuma ya da cumartesi güzelce banyonu yap. yüzün buharda yumşasın. tabiki yüzünü yıkıcaksın yüz yıkama jelinle. yani temiz cilde bakım yapmalısın. banyodan çıkınca çok zaman kaybetmeden 5 dk içinde maskeni sür. beklemen gereken süre kadar bekle. sonra güzelce yıka. nemlendirici bir maske yaptıysan kreme gerek yok. ama kurutan bi maske yaptıysan arkasından krem sürebilirsin.
bu maske uygulamasını gerekirse haftada 2 kere de yapabilirsin. ya da 2 çeşit maske kullanabilirsin. örneğin haftasonu kil maskesi, çarşamba akşamı maya maskesi gibi.
ben de bu şekilde yapıyorum bakımımı. bir de ayda bir kere cilt bakımına gidiyorum. maske olarak kil maskesi yapıyorum.
mesleğimin günlük hayata bir yansıması olarak da ''değerli bileşenlerin atıklardan geri kazanımı''nı yapıyorum. elma,patates,salatalık,kivi falan soydum mu önce kabukların iç kısmını yüzüme sürüyorum gerekirse bekletiyorum. sonra çöpe atıyorum. bedavadan bakım yapıyorum.kaydirigubbakcemile2 herkese tavsiye ederim. para olmadan da bir şeyler yapılabiliyor yani.
kapatıcı konusunda ben de yorum yapanlara katılıyorum. öyle her gün kapatıcı sürme bu yaşta. ama tabi manitayla gezmeye çıkarken dersaneye giderken sürülebilir. o yaşlarda ben de sürerdim fondöten falan. şimdi bi kalem bi rimel hade yallah okula. sanırım bu yüzden evde kalcam:lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?