• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri, görgüsüz kayınvalidesi olan var mı?

ya arkadaslar benimde anlayamadigim olay , Neden aileler oduyor bu paralari . Ben de yeni evli sayilirim . sadece dugun yaptilar . onunda yari parasini esime ben zorla odettim . Dugunden sonra amerikaya mastir icin geldik . Turkiye de ev kurmadik daha . Mayis ayinda donuce esimle birlikte yapacagiz herseyi insallah ... Eger foto paralarini bile odettiriyorsaniz tabikide bu zorliklara gogus gerekecsiniz .. Ben katlanamazdim ve odetmezdim ...
aileler ödüyo parayi .cünkü cocuklar daha ekonomik özgürlügünü kazanmamislar calismaya baslamamislar.calissalarda daha yeni yeni.ben evlendigimde cok kücüktüm.öncesin de calistirmadi. esim de bir sene calismis. onda da eve yardim ci olmus. belki calissaydik bunlar basimiza gelmezdi. bir de ben sunu görüyorum.durumu iyise bir annenin babanin oglunu ya da kizini evlendirmisi görevidir.cünkü evladin yeni hayata adim atiyo.sen hayatin icin desin. niye cocugumun elin den tutmayayim.evladim benim yasadigim zorlugu ceksin.zaten türk adet gelenenek lerin de bu da var.

canım kusura bakma ama biraz abartmışsın bence onlar yaşlı insanlar söylemek istediklerini düzgün ifade edememiş olabilirler.eger sen nişanlanı seviyorsan böyle ufak tefek şeyleri takmamalısın.benim eşimin ailesininde maddi durumu iyi degildi gelinlige bile para verdirmedim halamın kızının gelinligini giydim.hatta benim gelin kuaförüm o kadar kötüydüki saçımı yaptı çıktık fotografçıya gittik ordan çıktık saçlarım dümdüz oldu hiç yapılmamış gibi abartmıyorum dümdüzdü sonra ordan hemen girdik bi kuaföre düzeltti saçlarımı gittik salona evlendik hiçte sorun yapmadım.hatta sen fotografçı kendi istedigin olcak diye inatlaşmışsın hadi akrabalarından birisinin fotograf stüdyosu olsaydı onudamı istemiycektin yani sırnaşık şey

sen herseyi kabul ettin diye bende etmek zorunda degilim
yasli basli dedigin insan daha 44 yasinda...
ben inatlasmadim o inatlasti

hadi onu birak sözlüm arkamda durmadiki
devamini okumadin sanirim

hic de abartmadim canim..... baskasinin gelinliginide giymem bikere evlenicez... sen yaptiysan o senin kararin

durumlariiyi olmasa anlicam, kendim öderim, ama durumu olup cimrilik yapan insanlari hic sevmeyiz

ben seni çok iyi anlıyorum canım kimi aileler böyle işte gelinine bir kuruş harcamak istemiyorlar aynı dert benim başımdada var insan bir kere nişanlanıyor bir kere evleniyor gönlünden geçen olsun istiyor
Karşı tarafın aileside bunu böyle düşünmeli oğlum bir kere evlenecek elimden geldiğince en iyisini yapayım kırmayım gelinimi diye aama bunları düşünecek insan çok az galiba ya da biz bulamıyoruz.
Herşeyi ucuza getirmek isterler ceplerinden bi kuruş fazla çıkacak diye akıllar çıkar. Bunlar niye oluyor gelinim diye benimsemedikleri için bizi.
Sen ayrıldın kurtuldun bende aynı durumdayım ve hala kararsızım umarım doğru bi karar verebilirim...

evlilik arifesinde her ailede hemen hemen tatsızlık olur hepsini geçtim düzelir nasılsa baban da arkadan...benim takıldığım nokta nişanlının beni karıştırmayın demesi...bence erkek dediğin senin yanında olmalı ama bu ana kuzusu çıkarsa evliliğinde çok zorluk çekersin

aileler ödüyo parayi .cünkü cocuklar daha ekonomik özgürlügünü kazanmamislar calismaya baslamamislar.calissalarda daha yeni yeni.ben evlendigimde cok kücüktüm.öncesin de calistirmadi. esim de bir sene calismis. onda da eve yardim ci olmus. belki calissaydik bunlar basimiza gelmezdi. bir de ben sunu görüyorum.durumu iyise bir annenin babanin oglunu ya da kizini evlendirmisi görevidir.cünkü evladin yeni hayata adim atiyo.sen hayatin icin desin. niye cocugumun elin den tutmayayim.evladim benim yasadigim zorlugu ceksin.zaten türk adet gelenenek lerin de bu da var.

imkanlari var... ilk gelin aliyorlar, istediklerimi yapmalari lazimdi.....
hadki onu birak erkan neden yapmadi.... birikmisligi vardi...
annesi doldurmus ve ben kötü oldum

ben seni çok iyi anlıyorum canım kimi aileler böyle işte gelinine bir kuruş harcamak istemiyorlar aynı dert benim başımdada var insan bir kere nişanlanıyor bir kere evleniyor gönlünden geçen olsun istiyor
Karşı tarafın aileside bunu böyle düşünmeli oğlum bir kere evlenecek elimden geldiğince en iyisini yapayım kırmayım gelinimi diye aama bunları düşünecek insan çok az galiba ya da biz bulamıyoruz.
Herşeyi ucuza getirmek isterler ceplerinden bi kuruş fazla çıkacak diye akıllar çıkar. Bunlar niye oluyor gelinim diye benimsemedikleri için bizi.
Sen ayrıldın kurtuldun bende aynı durumdayım ve hala kararsızım umarım doğru bi karar verebilirim...

aman canim iyi karar ver....... insanin cok zoruna gidiyor..... kimbilir iclerinde neler var... belkide kadin beni istemedi benim haberim yok, bilemiyorum...
nisanlin arkandaysa ve ona sonsuzzzz güveniyorsan bir soru iosareti dahi yoksa kafanda devam et...
benim sözlüm yanimda degildi,.....

evlilik arifesinde her ailede hemen hemen tatsızlık olur hepsini geçtim düzelir nasılsa baban da arkadan...benim takıldığım nokta nişanlının beni karıştırmayın demesi...bence erkek dediğin senin yanında olmalı ama bu ana kuzusu çıkarsa evliliğinde çok zorluk çekersin

herseyin farkindayim zaten canim
bitti gitti,......

canım sana sonuna kadar katılıyorum bi ailenin elinde durumu varsa sonuna kadar yapmalı bizim adetlerimizde her yaptığı sonuçta onun şanı şerefi.
Benim kaynanam bize ev vermeyi düşünüyormuş zaten dört tane evi var. Nişanlım bunu bi lütuf olarak görüyor bu devirde hangi anne oğluna ev verir diyor. yani diyorum zaten kaç tane evi var elbetteki birini sana verecek bir sürü evi varken oğlunu kirada oturtup utanmayacak mı? İnsan niye çalışır çabalar çocukları için. Yoksa ben ne yapayım kazandığım parayı
Bu erkekleri ben hiç anlamıyorum konu aileleri olunca gözleri kör oluyor, gerçekleri görmüyrlar.

sen herseyi kabul ettin diye bende etmek zorunda degilim
yasli basli dedigin insan daha 44 yasinda...
ben inatlasmadim o inatlasti

hadi onu birak sözlüm arkamda durmadiki
devamini okumadin sanirim

hic de abartmadim canim..... baskasinin gelinliginide giymem bikere evlenicez... sen yaptiysan o senin kararin

durumlariiyi olmasa anlicam, kendim öderim, ama durumu olup cimrilik yapan insanlari hic sevmeyiz

evet devamını okumamıştım şimdi okudum.bazı konularda haklısın nişanlının seni suçlaması saçma.ama yinede olanlar bence senin ve nişanlının suçu ya birbirinizi gerçekten sevmiyorsunuz yada aileleri çok fazla karıştırmışsınız.ne diyim hakkınızda hayırlısı olsun.
ama şunu çok rahatlıkla söylüyebilirimki eger nişanlın annesinin lafına çok bakıyorsa ondan ne köy olur nede kasaba

canım sana sonuna kadar katılıyorum bi ailenin elinde durumu varsa sonuna kadar yapmalı bizim adetlerimizde her yaptığı sonuçta onun şanı şerefi.
Benim kaynanam bize ev vermeyi düşünüyormuş zaten dört tane evi var. Nişanlım bunu bi lütuf olarak görüyor bu devirde hangi anne oğluna ev verir diyor. yani diyorum zaten kaç tane evi var elbetteki birini sana verecek bir sürü evi varken oğlunu kirada oturtup utanmayacak mı? İnsan niye çalışır çabalar çocukları için. Yoksa ben ne yapayım kazandığım parayı
Bu erkekleri ben hiç anlamıyorum konu aileleri olunca gözleri kör oluyor, gerçekleri görmüyrlar.

aynen canim aynennn.........
biz zenginmiyiz?????????? hayirr!!! biz hicbirseyde cimrilik yapmadikk. bohcasini en kral seylerle düzdüm, kendi paramla... salonu tuttuk 3000 euro icin... kapora verildi 500euro... eger nisan olmazsa 2000 euro ceza ödenicek....
bize yazik degilmi???? bu 2000 euroyu ödemek zorundayizzz
yazik degilmi babama.....
söz yüzügümü ve resat altinimi geri vermek bile istemiyoruz normalinde hak ettiler... böle cimri insanlara iyi olurdu bu, ama kimseye müdana etmeyizzz
normalde cezanin yarisini vermeleri gerekiyor..... onlarin yüzünden oldu hersey...

evet devamını okumamıştım şimdi okudum.bazı konularda haklısın nişanlının seni suçlaması saçma.ama yinede olanlar bence senin ve nişanlının suçu ya birbirinizi gerçekten sevmiyorsunuz yada aileleri çok fazla karıştırmışsınız.ne diyim hakkınızda hayırlısı olsun.
ama şunu çok rahatlıkla söylüyebilirimki eger nişanlın annesinin lafına çok bakıyorsa ondan ne köy olur nede kasaba

hersey aslinda erkanin yüzünden oldu... o tutturdu anneme sen söle diye... o an düsünemedim niye annesini karistiriyoruz diye.. hepimiz cahiliz...
karistirmasam kadin havalaniyor
dedigim gibi fotocu ayarladim haberin olsun dedim...
nasil ayarlarsin bensiz diyo kadin
suc benim mi hayir!

hersey aslinda erkanin yüzünden oldu... o tutturdu anneme sen söle diye... o an düsünemedim niye annesini karistiriyoruz diye.. hepimiz cahiliz...
karistirmasam kadin havalaniyor
dedigim gibi fotocu ayarladim haberin olsun dedim...
nasil ayarlarsin bensiz diyo kadin
suc benim mi hayir!

zaten tek sen suçlusun demiorum cnm.bi nişanda veya evlilikte farketmez eger erkek annesi ve eşi arasındaki bagı dogru düzgün kuramıyorsa o iş yürümez yada böyle kavgalarr pişmanlıklar çıkar mutlaka.

zaten tek sen suçlusun demiorum cnm.bi nişanda veya evlilikte farketmez eger erkek annesi ve eşi arasındaki bagı dogru düzgün kuramıyorsa o iş yürümez yada böyle kavgalarr pişmanlıklar çıkar mutlaka.

:lepi:

aylin sonuna kadar okudum canım.
Yüzüğü atmışsın. Hakkında hayırlısı olsun canım. Bu saatten sonra ne desek boş.
İnşallah en yakın zamanda hayırlı bir iş bulursun sonrada hayırlı bir eş bulursun canım.

aylin sonuna kadar okudum canım.
Yüzüğü atmışsın. Hakkında hayırlısı olsun canım. Bu saatten sonra ne desek boş.
İnşallah en yakın zamanda hayırlı bir iş bulursun sonrada hayırlı bir eş bulursun canım.

canim ablam cok sagol aminnnnnn

Ben zaten genclerin cocuk yasta . Ekonomik ozgurlugunu eline almadan evlendirilmesine cok karsiyim ..Tabiki aileler elinden gelen herseyi yapmak isterler gucleri yettigi kadar .Eger aileler oduyorsa yok foto parasi yok kuafor parasi zorlananin anlami yok inatlasarak..Sonucta butun aileler cocuklarina en guzelini en iyisini isterler. Guclerinin yettigi o kadarsa saygi duymak lazim ..

ay aylıncım ya cok uzuldum ..buna ınan ..tuh ya..hakkında hayırlısı olsun bebegım ya...

Back
X