- 30 Aralık 2019
- 150
- 249
- 103
- 24
- Konu Sahibi umutluveumutsuz
-
Bende ne güzel derdim ocinden tutumlu diye sonra market alışverişi ne bile karışıyor evli bile değilim bir gün bana dedi ki şu burada 10 tliki sokak öteden su alalım bende umursamadim aldım suyumu kendim ödedim.bunkadar cimriydiMerhaba arkadaşlar
Ben gezmeyi ve eğlenmeyi seven biriyim. Kaliteli yemeye ve giyinmeye para harcarım. harcadığım paraya da hiç üzülmem. Ama şansıma çevremdeki insanların çoğu cimri. Diyelim ki marketten bir şey alacağım "buna bu para verilir mi" bir kahve içmeye gideceğiz öncesinde arkadaşlarım sayesinde fiyat araştırması yaparızşansım erkekler konusunda da böyle. Geçen sene öğrenciyken ilk buluşmada hesabı ben ödemiştim. Siz böyle insanlarla nasıl uğraşıyorsunuz
Uğraşmıyorum. Herkesin hayata bakışı, bütçesini ayırdığı şeyler farklıdır. Bende giyime para harcamayı sevmem mesela, 10 liraya alıp giyeceğim bir şey varsa 20 lira vermek istemem. Ama yemek ve gezmek konusunda bütçemi zorlayacak derece de severim.Merhaba arkadaşlar
Ben gezmeyi ve eğlenmeyi seven biriyim. Kaliteli yemeye ve giyinmeye para harcarım. harcadığım paraya da hiç üzülmem. Ama şansıma çevremdeki insanların çoğu cimri. Diyelim ki marketten bir şey alacağım "buna bu para verilir mi" bir kahve içmeye gideceğiz öncesinde arkadaşlarım sayesinde fiyat araştırması yaparızşansım erkekler konusunda da böyle. Geçen sene öğrenciyken ilk buluşmada hesabı ben ödemiştim. Siz böyle insanlarla nasıl uğraşıyorsunuz
Özel sektörde çalışıyordur, ailesiyle yaşıyordur masrafı yoktur.Ay sorması ayıp atanamayan öğretmen olarak nasıl bu kadar kaliteli yemeye ve kıyafete para harcayabiliyorsunuz ? Kaliteli kıyafet deseniz sadece bir parça en az 2-3k, kaliteli yemek desek tek kişi her öğünde 1k verirsiniz. Şaşırdım maalesef.
Atanamayan öğretmenler çalışamıyor mu? Özel sektörde çalışıyorum ve özel ders öğrencilerim var.Ay sorması ayıp atanamayan öğretmen olarak nasıl bu kadar kaliteli yemeye ve kıyafete para harcayabiliyorsunuz ? Kaliteli kıyafet deseniz sadece bir parça en az 2-3k, kaliteli yemek desek tek kişi her öğünde 1k verirsiniz. Şaşırdım maalesef.
Ay bende ilk buluşmada kahve parasını bile bana ödeten çocukla direkt ayrılmıştımBöyle insanlarla görüşmeyerek?
Yediğimi içtiğimi boğazıma dizip keyfimi kaçırıyorsa görüşmem öyleleri ile. Ailem de sevgilim de rahat insanlar şükür.
Geçmişte bir flörtüm olmuştu, sürekli borcum var diye diye içimi şişirmişti. Sürekli dürümcüye gidiyorduk, yerken de borç hesabı yapıyordu. Bunalttı beni, ayrıldım direkt.
Özel dersten daha da çok kazanır piyasasını oluşturan öğretmenÖzel sektörde çalışıyordur, ailesiyle yaşıyordur masrafı yoktur.
Aynen öyle. Yerimiz belli olsun diye kurumlarda çalışıyoruz çoğu zaman. Asıl kazanç diğer tarafta.Özel dersten daha da çok kazanır piyasasını oluşturan öğretmen
Özel sektörde çalışan öğretmenlerin halini tam bilmesem de bir arkadaşımdan duyduğum şeyler için o ihtimali eleyip aile desteğini düşünmüştüm ben de.Özel sektörde çalışıyordur, ailesiyle yaşıyordur masrafı yoktur.
Genel ekonomik koşulların farkında biri olarak sordum ben o soruyu. Kiranız mutfak masrafınız yoksa birikim yapmıyorsanız günlük yaşıyorsanız, özel sektörde de ortalama vicdana sahip bir yerde çalışıyorsanız zaten neden olmasın. Eşimle bizim de gezme huyumuz var. Dışarda yemek yemeye çok düşkün değiliz, kıyafete çok para harcamayız ancak farklı şehirler etkinlikler konserler festivaller tiyatrolar derken çok az birikim yapabiliyoruz. Çevremizdeki herkesin ise durumu birbirinden farklı. Kimisi ev araba için yeme içmeden kesilmiş kimisi bugün buldum bugün yemeliyim modunda. İnsanlara cimri demeden önce neden öyle davrandıklarını anlamak lazım bence.Atanamayan öğretmenler çalışamıyor mu? Özel sektörde çalışıyorum ve özel ders öğrencilerim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?