- 20 Kasım 2018
- 13.780
- 51.765
- 598
- 35
- Konu Sahibi umutluveumutsuz
-
Böyle insanlarla görüşmeyerek?
Yediğimi içtiğimi boğazıma dizip keyfimi kaçırıyorsa görüşmem öyleleri ile. Ailem de sevgilim de rahat insanlar şükür.
Geçmişte bir flörtüm olmuştu, sürekli borcum var diye diye içimi şişirmişti. Sürekli dürümcüye gidiyorduk, yerken de borç hesabı yapıyordu. Bunalttı beni, ayrıldım direkt.
Uğtaşmıyorum. Onlarla bir yere gitmiyorum. Onlar da yukarıdan sıkıp aşağıdan yalamaya devam ediyorlar.Merhaba arkadaşlar
Ben gezmeyi ve eğlenmeyi seven biriyim. Kaliteli yemeye ve giyinmeye para harcarım. harcadığım paraya da hiç üzülmem. Ama şansıma çevremdeki insanların çoğu cimri. Diyelim ki marketten bir şey alacağım "buna bu para verilir mi" bir kahve içmeye gideceğiz öncesinde arkadaşlarım sayesinde fiyat araştırması yaparızşansım erkekler konusunda da böyle. Geçen sene öğrenciyken ilk buluşmada hesabı ben ödemiştim. Siz böyle insanlarla nasıl uğraşıyorsunuz
Uğtaşmıyorum. Onlarla bir yere gitmiyorum. Onlar da yukarıdan sıkıp aşağıdan yalamaya devam ediyorlar.
Cimri olduğunu bildiğiniz arkadaşlarınızla ona göre etkinlik planlarsınız. Kafeye gitmezsiniz de park da piknik yaparsınız. Yok uğraşamam o kadar derseniz de görüşmezsiniz olur biter. Nasıl ki onlar sizinle “mücadele” etse rahatsız olursanız siz de onlarla mücadele etmeyin.Merhaba arkadaşlar
Ben gezmeyi ve eğlenmeyi seven biriyim. Kaliteli yemeye ve giyinmeye para harcarım. harcadığım paraya da hiç üzülmem. Ama şansıma çevremdeki insanların çoğu cimri. Diyelim ki marketten bir şey alacağım "buna bu para verilir mi" bir kahve içmeye gideceğiz öncesinde arkadaşlarım sayesinde fiyat araştırması yaparızşansım erkekler konusunda da böyle. Geçen sene öğrenciyken ilk buluşmada hesabı ben ödemiştim. Siz böyle insanlarla nasıl uğraşıyorsunuz
Cimrilikle hesabını bilmek farklı şeyler. Bazı insanlar ortalamanın biraz daha üstünde para verdikleri şeyin kaliteli olduğu sanrısına kapılıyor, tek bir kişinin değil de çoğu kişinin cimri olduğunu düşünüyorsan sorun sende olabilir. arkadaşlarınla içeceğin kahve çok büyük ihtimalle tamamen aynı iken sen daha pahalı olanın daha kaliteli olacağını düşünüyorsun. İlk buluşmada hesap ödeyen erkek konusu maalesef bu dönem böyle az önce Twitter’da denk geldi kıza 164 liralık kahve ve dondurma ısmarladı diye gold digger diyor:))) o konu biraz şans işiMerhaba arkadaşlar
Erkekse hiç uğraşmam bir daha görüşmem.kadınsa da görüşmem gerçiMerhaba arkadaşlar
Bu ekonomik krizde onun da dengesi şaştı gerçi.şimdi ben zincir kahvecilerden kahve içmem.kahve yazıyorum ama içlerinde kahve yok.basmişlar sütü ki bence süt bile değil o da sulu geliyor bana.sütü bile sulandırılmış koyduklarını düşünüyorum.zaten kahvenin kokusu, rengi bile yok.buna gidip 200 lira vermek istemem.gerçi insanlar oturacak yer olsun diye tercih ediyor ama ben yediğime içtiğime de dikkat ediyorum.bu tarz üçkağıtçı işletmelere de para kazandırmak istemiyorum.bazılarına göre de bir kahvenin hesabını yapıyor olabilirim.Kendimizle ayni goruste olmayan insanlarla gorusmeyerek boyle sorunlar yasamiyoruz ama su devirde tutumlu olunmasıda bir hayli mantikli.
O yuzden cimri insana hayir ama tutumlu insana olumlu bakiyorum ben.
Ya bence su devirde bi kahvenin dahi hesabi yapilmali, bunun adina pintilik/cimrilik/kiptilik demek artik simarikca diye dusunuyorum.Bu ekonomik krizde onun da dengesi şaştı gerçi.şimdi ben zincir kahvecilerden kahve içmem.kahve yazıyorum ama içlerinde kahve yok.basmişlar sütü ki bence süt bile değil o da sulu geliyor bana.sütü bile sulandırılmış koyduklarını düşünüyorum.zaten kahvenin kokusu, rengi bile yok.buna gidip 200 lira vermek istemem.gerçi insanlar oturacak yer olsun diye tercih ediyor ama ben yediğime içtiğime de dikkat ediyorum.bu tarz üçkağıtçı işletmelere de para kazandırmak istemiyorum.bazılarına göre de bir kahvenin hesabını yapıyor olabilirim.
Ben adam gibi hizmet aldığımı düşündüğüm şeylere para harcıyorum artık.dandikliğe tahammülüm kalmadı.çok para gidecek bari değsin hesabı.mesela çok bol ve kaliteli kahve kullanan kafeler de var.oraya giderim.eskiden aman bir gün giyerim nasil olsa diye kıyafet alirdim, artık onu yapamıyorum.o kadar çok ince eleyip sık dokuyorum.rahat edebilir miyim?, kumaş kalitesi iyi mi?, bedeni ideal mi? daha seçici oldum.Ya bence su devirde bi kahvenin dahi hesabi yapilmali, bunun adina pintilik/cimrilik/kiptilik demek artik simarikca diye dusunuyorum.
Su an iyi maas aldigini dusunenler dahi aclik sinirinin altinda yasiyor aslinda, o yuzden bu hesabi yapmamak icin agzinda gumuk kasikla doganlardan olmak gerekiyor.
Çok sinir bozucu oluyor ama gerçekten.tamam onunla görüşme bununla görüşme de bu sefer de aklında dünya kadar şey var ya yapamıyorsun ya da yalnız yapmak zorunda kalıyorsun.şimdi benim ailemin hepsi birbirinden çulsuz.keza bazı arkadaşlar da öyle.birşey yapmak istiyorsun düşünüyorsun bu olmaz, bu olmaz, bu olmaz, bunun da parası çıkışmaz, bu bana yıkılmaya çalışır diye diye adam kalmıyor.ben kaç senedir yapmak istediklerimi erteliyorum.kendi denginde adam bulmak da mesele.kendini kurtarmak da yetmiyor bilmem neyin ülkesinde.ondan sonra diyorlar ki parasız insanı niye kimse sevmiyor?Aynisini yazacaktim, ne ugrasip keyfimi kaciricam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?