Senin yorumlarını takip ediyorum ben de aynı fikirdeyim ama hangi evliliğin başında yok ki böyle şeyler. İki taraf da birbirinin malına konmuş görünmek istememiş. Bir şekilde tasarruf ettiklerini düşünmüşler. Arkadaşım da kayınpederinin bundan memnun olduğunu düşünüyor birikim yapsın çocuklar gibisinden.
işte benim anlayamadığım bu evlilikler
kimse kimsenin malına konmuyor ki
konudan bağımsız evliliğin ilk yıllarında çok sıkıntı çektik aramız bozuldu ya da işte kavga ettik konuları var
çoğu parasal tartışma
gelir 10 bin bunun 8 bini ile ev alalım, eşya alalım 2 bin bize yeter deniyor
sonra en ufak bir hesap şaşmasında yahut eşi onu almasak mı dediğinde diğer taraf geriliyor
ilk yıllardaki bu gerginlik de uzun yıllar sürüyor
konuda çok zorlanarak ödeme vurgusu var
yani iki tane ev kredisi ödemek maaşlı insanlar için çok kolay değil bir de olağan geçim
bu durumda yeni evli olunsa da ilk akla gelen sıkıştık evin birini satalım olmaz mı
yani hiç mi tanışmadan evleniliyor ki konuda tanışıklık var biri alıyor diğeri de aynı projeden alıyor vs
yani amaç yatırım yani aslında cimri kayınpederin oğlu da para sağa sola gitmesin diye ev alıyor
ben evi ödüyorum aşkım, sen de şunu bunu al denmesin diye belki ev borcuna giriyor
sonra bir sıkıntı yaşlanıyor kp "aman siz iyi olun, bu da yatırım" deyip borcu kapatıyor
ama halen ödenen diğer evin borcu var
anlatmak istediğim belirli bir yaş üstü kp in cimriliğini irdelemek yerine kendi öznel hayatlarını irdelemeli, kp ve kv bu seneye kadar böyle gelmiş böyle de giderler
ama bu iki evde ısrarın temelini de şimdiden irdelesin zira ilerleyen yıllarda eşinin de büyüyüp kp in yeni versiyonu olma ihtimali var mı baksın