- 28 Kasım 2017
- 4.009
- 5.385
- 73
- Konu Sahibi Bademfindik
-
Hmm. Şimdi oldu.Başta bunu bilmediğim için öyle yazdım kusura bakma lütfen.
Sallamış resmen işte. Lafınıbilmez.
Hayır , ben konu sahibinin tavrına pes demedim.Sevgilisinin tavrıyla ilgili iki tahminde bulundum.Hangisi olursa olsun çok çirkin demek istiyorum.ama kendisi konu sahibinden bir şeyler talep etmiş.
konu sahibi almış.
parasını ödemeyi dahi teklif etmemiş olabilir.
Zaten alınmamalı da 3-4 bine çanta benim görüşüme gore.Bu sadece tepkisini ölçmek amaclı bir söylem olur ancak.4 yildir birlikteyiz biliyorum alisveris yapmayi seviyor evlenince esyalarin en iyisinden ben hangisini istiyorsam onlardan alcaz hersey senin istedigin gibi olacak falan diyo surekli. Bi keresinde daha işi yokkn 650 tl lik ayakkabi beğendim espirisi vardi ya nette dolasan ondan yapmistim tmm ben gelince aliriz merak etme falan demisti sonra ben saka yaptigimi soyledim ama 3 4 binlik canta alacagm desem inandiri olmaz zaten o kadar param yok cunku
Açıkçası hic cimri birini tanimadim hayatimda. O yuzden de bilemiyorum. Cimri diyince gozumde olusturdugum sey de uç noktadaki film karakterleri filan oluyor .o yuzden hic emin konuşamıyorum zaten.
Sen her yerde kart kullaniyor olabilirsin. Baskalari da kullanmiyor olabilir. Herseye kart kullandigin icin senin cok rahat, baskalarinin da kompleksli oldugu kanisi cikmaz burda. Sen uzerimde nakit kalsin diye kullaniyorsundur, biz ay sonu yuklu bir esktre gormek istemedigimiz icin mumkun oldugunca nakit calisiyoruzdur. Harcama tercihleri uzerinden insanlari kompleksli diye yaftalaman ve saldirgan bir tutum gostermen de hos degil.Ben kullanıyorum, çok da rahat ediyorum. Kartın geçmediği yerlerde nakitsiz kalmamak için geçen yerlerde kullanmak işime geliyor. Cimrilikle bağlantısını kuramadım sadece. 10 liralık hesap için kart uzatmaya utanan insanlar olduğu için kompleks fikrimde sabitim. Sanki ekstreyi başkası ödüyor.
Her kart kredi kartı diye niye adlandırılıyor. Ben nakit para taşımayı sevmiyorum. Pazar hariç tüm harcamalarimi maaş kartıyla alıyorum. Kredi kartı anca pahalı eşya alırken kullanıyorum o da çok nadirdirKredi karti kullanmak asagilik kompleksi degil bizim toplumumuzda. Aksine ota moka kredi karti kullanmayi seven bir milletiz. Elbette kredi kartiyla da yapilacak alisverisler vardir. Biz genelde yuksek meblagli alisverislerimizi kredi kartina taksitlendirerek yapiyoruz. Baskalari nasil yapiyor bilemem. Ama cebimde param varken 10 tl lik hesap icin kartimi kullanmam. Ama cebimde param yoksa tabiki de kullanirim mecburen.
Siz maas kartiyla alisveris yapiyor olabilirsiniz ama maaş kartiyla alisveris kredi kartina kiyasla kullanimi daha az. O yuzden de direk kredi karti uzerinden yorum yaptim. Konu sahibinin sevgilisi ne kullaniyor bilemem tabi ama siz de sanki bu konuda hersey cozulmus de kullanilan kartin maas karti mi yoksa kredi karti mi oldugu kalmis gibi yorum yapmissiniz.Her kart kredi kartı diye niye adlandırılıyor. Ben nakit para taşımayı sevmiyorum. Pazar hariç tüm harcamalarimi maaş kartıyla alıyorum. Kredi kartı anca pahalı eşya alırken kullanıyorum o da çok nadirdir
Ben aklıma takılan konuda yaptım yorumumu, cimrilikle özdeştirilmiş gibi. Gerisi beni alakadar etmiyorSiz maas kartiyla alisveris yapiyor olabilirsiniz ama maaş kartiyla alisveris kredi kartina kiyasla kullanimi daha az. O yuzden de direk kredi karti uzerinden yorum yaptim. Konu sahibinin sevgilisi ne kullaniyor bilemem tabi ama siz de sanki bu konuda hersey cozulmus de kullanilan kartin maas karti mi yoksa kredi karti mi oldugu kalmis gibi yorum yapmissiniz.
Aynen bende. Sadece pazarda nakit kullanirim. Gecen gun kapida odemeli kargo geldi. Adama pos makinasi var mi dedim :/ adam da guldu. Nakit tasima aliskanligim yok diye tabiki odeyemedim kargoyu ve subeye geri gitti sonra kendim gidip aldim. Herkes de adamin cay hesabini kartla odemesine takilmis ne varsa bunda.Her kart kredi kartı diye niye adlandırılıyor. Ben nakit para taşımayı sevmiyorum. Pazar hariç tüm harcamalarimi maaş kartıyla alıyorum. Kredi kartı anca pahalı eşya alırken kullanıyorum o da çok nadirdir
Ama kadinlarin harcama tutumlariyla erkeklerinki cok farklidir. Erkekler cimrilige ya da tutumlu olmaya daha yatkindir. Bunu kendi harcama aliskanliklarimiz uzerinden ornek vererek, belki bir erkek de boyledir diyebilmek pek dogru bir tespit olmaz.Ben aklıma takılan konuda yaptım yorumumu, cimrilikle özdeştirilmiş gibi. Gerisi beni alakadar etmiyor
Ben adamın cimriliği ne birşey demiyorum ki, bana göre de adam cimri. Ama belki kredi kartı olmaya bilir diyorum.Ama kadinlarin harcama tutumlariyla erkeklerinki cok farklidir. Erkekler cimrilige ya da tutumlu olmaya daha yatkindir. Bunu kendi harcama aliskanliklarimiz uzerinden ornek vererek, belki bir erkek de boyledir diyebilmek pek dogru bir tespit olmaz.
Bence 3-4 binlik bi çantaya cimri olmayan biri de tepki gösterebilirBu konuyu konuşun onunla.
Sinyal falan beklemeyin.
Madem iş artık resmiyete dökülmek üzere bu durumda gelecekte ne yaşayacağınızı bilmeniz lazim.
Para idare konularında nasılsın?
Alış-veriş yapmayı sever misin? gibi sorular sor..
Hatta pahalı bir marka çanta alacağından bahset şöyle 3-4 binlik bir marka... Tepkilerine bak bakalım.
Siz lütfen. Kartla ödeme yapana cimri diyenlerin kart kullanma kompleksi vardır. Nokta.Sen her yerde kart kullaniyor olabilirsin. Baskalari da kullanmiyor olabilir. Herseye kart kullandigin icin senin cok rahat, baskalarinin da kompleksli oldugu kanisi cikmaz burda. Sen uzerimde nakit kalsin diye kullaniyorsundur, biz ay sonu yuklu bir esktre gormek istemedigimiz icin mumkun oldugunca nakit calisiyoruzdur. Harcama tercihleri uzerinden insanlari kompleksli diye yaftalaman ve saldirgan bir tutum gostermen de hos degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?