Cimri mi degil mi?

ama kendisi konu sahibinden bir şeyler talep etmiş.
konu sahibi almış.

parasını ödemeyi dahi teklif etmemiş olabilir.
Hayır , ben konu sahibinin tavrına pes demedim.Sevgilisinin tavrıyla ilgili iki tahminde bulundum.Hangisi olursa olsun çok çirkin demek istiyorum.

Zaten alınmamalı da 3-4 bine çanta benim görüşüme gore.Bu sadece tepkisini ölçmek amaclı bir söylem olur ancak.
Madem esprisine söylediğiniz 650 liralık ayakkabı mevzusunda arıza çıkarmamış demek ki cimri degil.
Gerçek cimriye değil 650 tl'lik ayakkabı şakası yapmak,ayaginizdaki eskimeden ikinci ayakkabıyı aldıramazsınız diye düşünüyorum.

Açıkçası hic cimri birini tanimadim hayatimda. O yuzden de bilemiyorum. Cimri diyince gozumde olusturdugum sey de uç noktadaki film karakterleri filan oluyor . o yuzden hic emin konuşamıyorum zaten.

aslında tam olarak cimri mi bende anlamadım.
ama üfürükçü kesin. boş vaatçi insan tipi.

Sen her yerde kart kullaniyor olabilirsin. Baskalari da kullanmiyor olabilir. Herseye kart kullandigin icin senin cok rahat, baskalarinin da kompleksli oldugu kanisi cikmaz burda. Sen uzerimde nakit kalsin diye kullaniyorsundur, biz ay sonu yuklu bir esktre gormek istemedigimiz icin mumkun oldugunca nakit calisiyoruzdur. Harcama tercihleri uzerinden insanlari kompleksli diye yaftalaman ve saldirgan bir tutum gostermen de hos degil.

Her kart kredi kartı diye niye adlandırılıyor. Ben nakit para taşımayı sevmiyorum. Pazar hariç tüm harcamalarimi maaş kartıyla alıyorum. Kredi kartı anca pahalı eşya alırken kullanıyorum o da çok nadirdir

Cimri. Veya ailesi ile parayı sünen altı yapıyor. Hani vardır ya öyle aileler. O kadar okuttuk biraz sefasını sürelim hesabı. Sen paranı dilediğin gibi harca. Keşke paranı hiç bilmeseydi. Ona ne niye hesaplıyor ki.

Cimri mi değil mi bilemem de her seferinde mi çayı karttan çektiriyor ki üzerinde nakit yoktur mecbur kalmış çektirmiş olabilir ama öyle bile olsa yanında kek pasta yerim ki sadece çay parası çekmesinler utanırım :)

Siz maas kartiyla alisveris yapiyor olabilirsiniz ama maaş kartiyla alisveris kredi kartina kiyasla kullanimi daha az. O yuzden de direk kredi karti uzerinden yorum yaptim. Konu sahibinin sevgilisi ne kullaniyor bilemem tabi ama siz de sanki bu konuda hersey cozulmus de kullanilan kartin maas karti mi yoksa kredi karti mi oldugu kalmis gibi yorum yapmissiniz.

Ben aklıma takılan konuda yaptım yorumumu, cimrilikle özdeştirilmiş gibi. Gerisi beni alakadar etmiyor

Dusuncesiz bence. Cimri degil. Ayrica kartla cay odemekte ne var anlamadim? Biz de esimle bazen 2 liralik seyi bile kartla oderiz. İkimiz de nakit tasimayi sevmiyoruz. Bunda utanilacak bir sey de yok bence. Sonucta kartta bedava cekmiyor onu da oduyorsun :)

Aynen bende. Sadece pazarda nakit kullanirim. Gecen gun kapida odemeli kargo geldi. Adama pos makinasi var mi dedim :/ adam da guldu. Nakit tasima aliskanligim yok diye tabiki odeyemedim kargoyu ve subeye geri gitti sonra kendim gidip aldim. Herkes de adamin cay hesabini kartla odemesine takilmis ne varsa bunda.

Ben aklıma takılan konuda yaptım yorumumu, cimrilikle özdeştirilmiş gibi. Gerisi beni alakadar etmiyor
Ama kadinlarin harcama tutumlariyla erkeklerinki cok farklidir. Erkekler cimrilige ya da tutumlu olmaya daha yatkindir. Bunu kendi harcama aliskanliklarimiz uzerinden ornek vererek, belki bir erkek de boyledir diyebilmek pek dogru bir tespit olmaz.

Ama kadinlarin harcama tutumlariyla erkeklerinki cok farklidir. Erkekler cimrilige ya da tutumlu olmaya daha yatkindir. Bunu kendi harcama aliskanliklarimiz uzerinden ornek vererek, belki bir erkek de boyledir diyebilmek pek dogru bir tespit olmaz.
Ben adamın cimriliği ne birşey demiyorum ki, bana göre de adam cimri. Ama belki kredi kartı olmaya bilir diyorum.

Bence 3-4 binlik bi çantaya cimri olmayan biri de tepki gösterebilir

Siz lütfen. Kartla ödeme yapana cimri diyenlerin kart kullanma kompleksi vardır. Nokta.
Ben kimsenin harcama tercihini eleştirmedim ki, aksine adam çayı kartla ödemiş diye yerden yere vuruldu. Bu komplekstir bana göre. İsteyen istediği gibi öder diyen benim zaten. Hepsi neticede bir ödeme yöntemi.

Ben ortada fol yokken iki tarafında birbirinden beklenti duymasına karşıyım.
Hayır bana tuttu bir pantolon bir kazak aldı ne olacak yani ?

Param varsa alırım yoksa almam
Malesef şimdi ki vaktin kızlarında sık rastlanan bir durum bu
2 günlük ilişkide maaşı bekliyorlar avuç içlerine .
Bir durun bi nefes alın
Eskiler askere giderdi iki yıl
Gelirken sevdiceğine yemen tülbent vs alır kızlarda onu yıllarca sevdiceğim aldı diye saklardı
Çiçeğe bile burun kıvırıyorsanız
Evlenince yandınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…