Cimri mi degil mi?

Evlenme arefesinde ki sevgilinizle (uzak ilişki) 4 -5 ay gorusmediniz diyelim gelirken bi ufak tefek hediye bekler misiniz? Ne bileyim ailesinin yanina giderken aliyor bi seyler bi de bana soyluyor ama benim yanima gelirken sadece cicek aliyor baska hic birsey almiyor.

O benden bi iki bisey istemisti calismadigim halde aldim gelince verdim cok begendi. Ama neden o beni dusunmuyor. Avm lere gezmeye gittik magazaya girince yonumu ceviriyor seni yormak istemiyorum oturalim diyor. Yani hangi kadin alisveris yapmaktan yorulur. Yani diyebilir gel biseyler bakalim begendigin bisey varsa alalim. (5 bine yakın aylik geliri var)Ama yok benim kendim almama bile musaade etmedi.

Uzak iliski oldugu icin onu bu konuda tanıyamadım. Sizce cimri midir. Zaten ben bana biseyler alsin kafasında degilim sadece teklif etsin ben zaten al demem ince dusunceli olsun diyorum. Bende nerde o sans. Bi ara durdu sana bilmem su marka telefon alcam dedi bende al dedim tepkisini olcmek icin zaten almasina izin vermem ailem nerden cikti diyecegi icin sadece onu denemek amacli. Neyse bu konu oyle orda kaldi bigun bankaya hesap acmaya gittik işe girdim. Bana dedi ki maasinla ne yapcaksin bana sanki telefonunu degistirirsin gibi geliyor bende dedim niye alayim kendime telefon sen demedin mi alcam diye dedim o da guldu saka yapiyorum alcam zaten dedi.

Ben derhanede ise basladim ders saatine gore ucret alicam. Hesap makinesine girip ders saatini alacagim parayi hesapladi benim tepem atti ama tuttum icimde bisey diyemedim. Bi cay iciyoruz karttan ödüyor ben utaniyorum cebinde nakit olmaz mi insanın uzaktan sevgilinin yanina gelmissin. Ben mi abartıyorum sizce beklenti mi mi yuksek tutmuşum sıkıntı bende mi. Ama bunlar haricinde bana sevgisi saygisi sadakati sonsuz oyle hissettiriyor herkes de oyle diyor. Sevmese evlenme teklif eder mi diyorum o kadar ozenmis guzel bi organizasyonla teklif etti kabul ettim ama bu konular aklimda soru isareti kaldi.

Evlenme arefesinde sevgili kismini anlamadim ben. Bahsi gecen arefe nisanli icin gecerli bir durum benim bildigim. Siz soz/nisan arefesinde olabilir misiniz acaba?

Bu adam sevgilinizse cimri degil. Sevgilinin yanina gelirken pahali hediyeler yerine cicek getirebilir. Karttan yaptığı odeme debit karttansa nakit tasimayi sevmiyor olabilir. Her erkek sevgilisine telefon almak ya da pahali hediye almak istemeyebilir. Maasinizi tipik ulke insani mantigiyla hesaplamis olabilir. Vardir ya hani doktor muayenehanesine gidip ooo 300 lira muayene gunde 5 hasta gelse hesabi yapan tipler belki onlardandir.

Ama nisanliniz ise bu kisi maas hesabını eve girecek para mantigiyla ya da sizden az mi cok mu kazanacak dusuncesiyle hesaplamistir. Evlilik oncesi masrafi cok olduğundan esya vs aldığından butcesi alisverise el vermiyordur bu yuzden sizinle alisveris yapmiyordur.

Ya da borcu vardir sizden gizledigi, ailesine yardim ediyordur...

Hersey olabilir. Kadina para harcamayan erkeğe hemen cimri diyemem ben. Cevresine, genel durumuna bakmak lazim.

bence cimri ve yalancı.
senin maaşını senden önce hesaplayıp, ne yapacağını sorması en önemli belirti bence.

evlilikte aşk biter, para konuşur.

düğün, eşya, gelinlik alışverişini nasıl, nereden yapacağınızı sor.
geçiştiriyorsa, ucuza kaçıyorsa, senin birikimini soruyorsa vs bil ki paragözdür.

maalesef evlilik sadece aşkla yürümüyor.
nişanlılıkta el üstünde tutmayan, evlenince görmezden gelir.
Sonuna kadar katılıyorum

Evlenme sakın bak ben bosaniyorum esimin cimrilgi paragozlugu borclari borclar yuzunden bana sormadan bozdurulan bileziklerim en azindan sen farkindasin bazi seylerin ben salaklik ettim sen etme

Cimri , o evlilik teklifine de kanma.Öyle evlenme tekliflerine de kanma.Evlenme teklifi için İtalya'ya götürülüp boşanan insanlar gördükten sonra anlamı kalmıyor o tür şeylerin.

Cimrilik çok kötü.Geçen gün haberlerde çıktı daha , cimrilik artık boşanma sebepleri içinde sayılacakmış.Yani eşim cimri demek de bir sebep olarak kabul ediliyormuş , demek ki baya ciddi bir sorun.

tamamda ailesine bonkordur sana cimridir almak istemiyordur..kuzenimin kocasi ailesine asiri bonkordur.. ozel hastaneye goturur annesini ..kuzenime de sen devlete git der ... kredi kartina da takmayin..bazisi elin kizinami yedircem der herkesi kendiniz gibi bilmeyin valla

Bilemedim. Telefon da kucuk bir hediye degil, insana telefon hediye etmiyor diye cimri denir mi? :110:
Cay icin de yanina para cekmemis olabilir, insanlik hali. Hep mi oyle yapıyor?
Bence asil sorun cimri olup olmamasi degil, cimri olup olmadigini bilmediginiz biriyle evlilik düşünmeniz.
Ama önce alıcam diyip almaması , cimrilikten de değil sanki alay ediyor gibi.Önce alıcam demiş , sonra ilk maaşınla telefonunu değiştirirsin gibime geliyor demiş, konu sahibi de sen alıcaktın ben neden aliyim diyince şaka diye kıvırmış.Yani almıcak telefonu ona yol yapıyor bence.Hem cimri hem hesapçı ve kurnaz.Adeta ideal erkek (!)

ben 2 tl yi bile kartla (banka kartı bazen de kredi kartı) ödüyorum çünkü nakit taşımam
onun dışındaki huylarına bakarsak biraz cimri görünüyor

Yanıma gelirken zaten bi ton masrafa giriyor ,
Ben hediye beklemem.
Sevgilimden bırakın telefonu , bir kalem bile almasını istemem.
Almak istese bile kabul etmem.
Kendine bi bütçe ayırıp o kadar harcama yapıyor olabilir.
Ya da siz henüz “sevgili” olduğunuz için , sizin için masraf yapmak istemiyor olabilir.
Nişan alışverişinde herşey ortaya çıkar.
Bu tür şeyler sevgiliyken daha çok yapılmıyor mu?

Çayı kartla ödemesi cimri olduğunu göstermez ama ufak bi hediye beklentin ve onun karşılamaması hele de hesap Makinesi olayı büyük sıkıntı.

Arkadaşlara katılıyorum; gelinlik eşya mevzusundan biraz konu aç bence de, bakalım neler diyo?

Ama önce alıcam diyip almaması , cimrilikten de değil sanki alay ediyor gibi.Önce alıcam demiş , sonra ilk maaşınla telefonunu değiştirirsin gibime geliyor demiş, konu sahibi de sen alıcaktın ben neden aliyim diyince şaka diye kıvırmış.Yani almıcak telefonu ona yol yapıyor bence.Hem cimri hem hesapçı ve kurnaz.Adeta ideal erkek (!)

Buna katılırım. Alay etmesine yani. Ama cimri insan en az 2bin liralık bir seyin sözünü vermez bence. Agzina dahi almaz gibime geliyor .

4 5 ay görüşmemekte çok uzun geliride iyiymiş madem neden daha sık gelmiyor.evet bence cimri bu adam

Back
X