• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri mi yoksa tutumlu mu?

Ne oldu bakiresin diye şölenler mi düzenlenmeli, dul kadın daha önce evlendi ne gerek var onlar yapar tabi nikahı. Dullara göreymiş miş sadece nikah. Gençsin ama zihniyetin 1950lerin zihniyeti. İstersen 40 gün 40 gece düğün yap tırt yani şu fikirlerden sonra.

Nikahı sadece dul hanımlar mı tercih ediyormuş? Nasıl bir zihniyet bu. Ki dul hanımları da bu şekilde küçümseyenlere o kadar uyuz oluyorum ki. :sinirli:Sevgilinize belli ki düğün gerekli gelmiyor, cimrilikle alakası olup olmadığını da biz bilemeyiz,çünkü en iyi sen tanırsın.

bence arkadaş çok tanımadığı için buraya sormuş; zira maddi konuları konuşmaktan bile çekiniyorlar. nasıl evlilik düşünüyorlar bu kadar tanımadıkları insanlarla anlam veremiyorum bazen...

Ne alaka nikahı dullar yapar.ne ayıp bi yaklaşım.adam düğün sevmiyordur belki.hem siz maddi gücümü yok diyosunuz bunu bile bilmediğiniz biriyle nasıl evleneceksiniz

Selam kızlar ;
1seneyi geçen bir ilişkim var ve şuan askerde sevgilim geldiğinde 5-6 aya yakın bir süre sonra babama konuyu açmayı düşünüyorum. İyi hoş fakat ben düğün isterken kendi sadece nikah istiyo ben bunu biraz dul hanımlara göre görüyorum genelde öyle olur. Ve ben gencim ilk evliliğim olucak ama kararlı nikah olsun diyo düşünüyorum, acaba durumu müsait değil de benimle mi paylaşmaya çekiniyo, tutumlu desem bu kadarı da olmaz aklıma sadece cimrilik geliyo. Yanımda hiç öyle de değildir her ihtiyacımı karşılar kıyafetimi yemeğimi o alır ama şu konu da aklım epey karışık.

ne tuhaf bir düşünce tarzı kıyafetimi alır, ihtiyacımı karşılar , yemeğimi alır... ne kolay söylüyorsunuz. çok ilginç geliyor bana bu düşünce tarzı.

şimdi kesin ekleme yaparsınız 1 yıllık sevgilim evlenmeyi düşünüyoruz ben de ona alıyorum falan diye...

Bende nisanliyim ve nikah dusunuyorum. Sevmiyorum davul zurna vs. Belki de sadece sevmiyordur. Ayrica evlenmeyi dusunuyorsaniz bu tur konulari konusmalisiniz.

Evlenmeyi dusundugunuz kisiyi yeteri kadar tanimiyorsunuz gibi geldi bana..

Selam kızlar ;
1seneyi geçen bir ilişkim var ve şuan askerde sevgilim geldiğinde 5-6 aya yakın bir süre sonra babama konuyu açmayı düşünüyorum. İyi hoş fakat ben düğün isterken kendi sadece nikah istiyo ben bunu biraz dul hanımlara göre görüyorum genelde öyle olur. Ve ben gencim ilk evliliğim olucak ama kararlı nikah olsun diyo düşünüyorum, acaba durumu müsait değil de benimle mi paylaşmaya çekiniyo, tutumlu desem bu kadarı da olmaz aklıma sadece cimrilik geliyo. Yanımda hiç öyle de değildir her ihtiyacımı karşılar kıyafetimi yemeğimi o alır ama şu konu da aklım epey karışık.
Evlenmeyi dusundugun kisinin maddi durumundan haberin yok mu ?

Bende cok istedim sadece nikah olsun diye, bana gereksiz masraf geliyor, ikinci evliligim de degil ayrica..
Elim cok aciktir ozellikle esime karsi

Selam kızlar ;
o ne demek yahu
bıkere dul kelımesı kadar yanlıs bırsey yok
daha once evlenmıs bosanmıs veya eskı esı ölmus olan bırı ısterse yıne dugun de yapar gelınlıkte gıyer

nıkah dugun meselelerı tamamen tarz meselesıdır
mesela ben nikah ve sonrasında yakın arkadaslarla eglence severım oyle ıstedım kayınbabam tutturdu yok efendım dugun olacak
nefret ederım dugunden
amacsız bos ... kımseyı memnun edemezsın bosa masraf

nıkah kadar asil guzel temız net baska bırsey var mı

bıdaha mutlu olmaya hakları yokmus gıbı dul yaftasını da yapıstırmayı ıhmal etmeden kurdugunuz cumle ve bakıs acısına bakınca ... kınadım sızı

Dul? Kötü bir tabir olmuş bu...

Güzel bir mekanda nikah yapıp, en yakınlarımla da 100 kişiyi geçmeyecek şekilde bir organizasyon düzenleyip eğlenmeyi çok istedim fakat eşim 700 kişilik bir balo salonunda normal düğün yapmayı tercih etti.

Bence sevgilin mantıklı düşünüyor o salona verdiğimiz parayı balayında bir güzel yemek vardı yada balayını uzatmak...

Sende iyi düşün unutamayacağın bir tatil mi? Yoksa 3-4 saat müzikli eğlence mi?

Dul=eşi ölmüş ya da eşinden boşanmış (kadın ya da erkek).
Şu kavram kompleksinden ne zaman kurtuluruz acaba? Konu sahibinin demek istediği,daha önce bu düğün dernek olaylarını yaşamış kimsenin bu tür organizasyonlarda hevesi olmayabilir (ki doğru,çok severek mutlu mesut düğün yaptım,bidaha evlenirsem yaparmıyım? Aman yok almıyım derim) Ama benim hevesim var istiyorum diyor,ne var bunda yani? Yeter ki küçük bir delik bulalım,bütün öfkemizi ordan fışkırtalım istiyoruz..

Son düzenleme:
Kıyafet yükünü adama yıkmışsın düğünü de sen yap bari madem yıkamıyosun..

Nasıl güzel mi ya emeksiz yemek?
Ne alaka hediye galiba sana alınmadığı için haberdar değilsin düğün zaten erkeğe ait nişan kına bana anladın.

Dul? Kötü bir tabir olmuş bu...

Güzel bir mekanda nikah yapıp, en yakınlarımla da 100 kişiyi geçmeyecek şekilde bir organizasyon düzenleyip eğlenmeyi çok istedim fakat eşim 700 kişilik bir balo salonunda normal düğün yapmayı tercih etti.

Bence sevgilin mantıklı düşünüyor o salona verdiğimiz parayı balayında bir güzel yemek vardı yada balayını uzatmak...

Sende iyi düşün unutamayacağın bir tatil mi? Yoksa 3-4 saat müzikli eğlence mi?
Banada öyle geldi fakat ben tüm dul bayanları ortaya katmadım tanıdığım dul kişilerde öyle oldu. Evlensek kira olucak askerde bide diyorum acaba para yetmez diye de düşünüyo olabilir mi?

Cimrilikle ilgisi yok. Nikah/düğün sebeplerini konuşamayacak kadar uzaksanız, evlilik niye düşünüyorsunuz, biraz samimiyeti artırsaydınız keşke.
Mutlaka benden önce birileri de söylemilştir bunu da, nikah veya düğünün gençlikle, bekarlıkla, dullukla alakası yok. İnsan hem istediği hem de durumumun elverdiği şekilde evlenir. İnsanları kalıplara sokmayın.

Dul=eşi ölmüş ya da eşinden boşanmış (kadın ya da erkek).
Şu kavram kompleksinden ne zaman kurtuluruz acaba? Konu sahibinin demek istediği,daha önce bu düğün dernek olaylarını yaşamış kimsenin bu tür organizasyonlarda hevesi olmayabilir (ki doğru,çok severek mutlu mesut düğün yaptım,bidaha evlenirsem yaparmıyım? Aman yok almıyım derim) Ama benim hevesim var istiyorum diyor,ne var bunda yani? Yeter ki küçük bir delik bulalım,bütün öfkemizi ordan fışkırtalım istiyoruz..
Siz niyet mi okuyorsunuz?

Hepimiz kavram kargaşası yaşamışız, sadece siz empatiyle okumuşsunuz öyle mi?

Öyleyse ben de söylüyorum, "dullar düğün yapmaz, çünkü kırmızı kuşak yok bir defa" içten içe düşünüyordur bunu, o yüzden dul diye belirtti

Ayrıca cimri, pinti ne ilgisi var?

Düğün istemeyen erkek, züğürttür mü?

Sadece İstemiyor olamaz mı konu sahibi

Çocuğum daha dur hele...yas 18 iş yok güç yok...okulu sormaya cekiniyorum:işsiz:
Keşke tek derdin o kalsa.orta yolu bulunur...sende beklerken kitap iki kelime anlamlarina bak...
Bu arada iki düğünle evlenmiş biri olarak keşke DULLAR gibi evlenseydim nikahtan.
Bu arada büyük cümleler kurma...:KK12:

Siz niyet mi okuyorsunuz?

Hepimiz kavram kargaşası yaşamışız, sadece siz empatiyle okumuşsunuz öyle mi?

Öyleyse ben de söylüyorum, "dullar düğün yapmaz, çünkü kırmızı kuşak yok bir defa" içten içe düşünüyordur bunu, o yüzden dul diye belirtti

Ayrıca cimri, pinti ne ilgisi var?

Düğün istemeyen erkek, züğürttür mü?

Sadece İstemiyor olamaz mı

İkinci evliliğini yapıp,düğün yapmayanlar kırmızı kuşak takamıyacağı için mi düğün yapmıyor yani? Buda yanlış bir genelleme olmuş.Ben yazımda ikinci kez evlensem düğün yapmazdım derken,ikinci kez o tantanayı kaldıramam anlamında söyledim,birçok ikinci evliliğini yapıpta nikahtan giden kişi de bu sebeple düğün istememiştir,kırmızı kuşak mı kaldı artık...

Back
X