Ben de bir süre daha tanımanız taraftarıyım başka beğenmediğiniz yönleri yoksa. Düşünüyorum da eğer cimri biri olsaydı, girdiği ortamlarda bu huyu konuşulsaydı bu dürüm olayını size söyler miydi açık açık? Saf buldum ben biraz fazla ortama girmemiş gibi. Önemli olan ilerde sizden kısacak mı? , seyahate, gezmeye, yemeye içmeye, kıyafete, sosyal ve kültürel faaliyetlere bütçe ayıracak mı? , çocuğunuza harcamak istediğinizde gereksiz görüp aman ne gerek var diycek mi?

Burdan sıkıp

burdan mı yalayacak? Zamanla, tanıyarak öğrenebilirsiniz. Bütün bunları birlikte yapabilirsiniz belki bilemeyiz.Yol yordam gösterirsiniz yada gerek kalmadan kendisi de yapabilir

Telefon olayı için de kesin cimri diyemeyiz milyon avrolar kazanan futbolcular, iş adamları bile böyle eski, kırık veya tuşlu telefon kullanıp büyük miktarlarda bağış ve yardım yapabiliyorlar. İnsanların saçma sapan fikirlerini önemsemiyor 'bana yetiyor şimdilik ya' diyor olabilir. Diğer ülkelerde bizden çok kazanan insanlar bile (çok ucuz olmasına, refah düzeyleri yüksek olmasına rağmen) böyle şeylere önem vermez, kılık kıyafete, telefona fazla para harcamaz hatta yadırgarlar, yemeklerini evden getirir, toplu taşıma veya bisiklet kullanır, birikimlerini ; hayat tecrübesi, dünyayı gezmek ve kişisel gelişimleri için harcarlar. Bizim Türkler de gecekonduda yaşayıp borç harç sürekli telefon yükseltme hava atma peşinde nerdeyse böbreklerini satacaklar. Bu bir görmemişliktir mesela. İstediğinde iki saniyede telefon alabilecek konforda, fazlasıyla parası olan , görmüş geçirmiş, doymuş biri bunlara da insanların düşüncelerine de takılmaz. Aşağılık duygusu, yetersizlik hissetmiyor çünkü adam, kendi kafasına göre yaşıyor.Belki biraz daha kullanıp alırım diyordur. Ha wifi bana da garip geldi ülkemizde herkesin evinde vardır diye düşünüyorum, mobil internet gereksiz pahalı burda. Çalışma olayı ise tamamen size kalmalı, sen çalışmak istesen de evde otursan da ben senin arkandayım, benim bütçem herşeye yeter zaten, sen bilirsin diyebilmeli. "Ne demek kesinlikle çalışamazsın hırt ne diyon sen? " derim mesela. Hele yıllarca eğitim görüp ailesi zar zor üniye gönderen , kızım bir erkeğin insafına kalmasın diye herşeyden kısıp okutan , okuyan kadınlar bu cümleyi duyduğu an topuklamalı. Ha siz çalışmayı tercih etmezsiniz, emeğim ve aldığım ücret arasında dağlar kadar fark var veya kocam zengin dersiniz o sizin bileceğiniz şey herhangi birinin değil.